Mette Frederiksen på pressemøde: Højst ti personer bør samles til jul

Skrevet af: Michael Qureshi

Statsminister Mette Frederiksen har på et pressemøde mandag formiddag offentliggjort myndighedernes anbefalinger til, hvordan julen 2020 bør holdes i de danske hjem.

Her slog hun fast, at man højst bør samles 10 personer juleaften og øvrige juledage samt nytårsaften.

Det er myndighedernes anbefaling, lyder det.

“Hvis smitten er for høj, når vi går ind i juleferien, risikerer vi at smitten løber løbsk,” forklarede statsministeren.

Samtidig med pressemødet sendte Sundhedsstyrelsen en pressemeddelelse ud, hvor de anbefaler, at man ikke samles flere end ti juleaften og holder to meters afstand, hvis man skal synge.

Restriktioner forlænges frem til 28. februar

Derudover fortalte Mette Frederiksen, at samtlige af de nuværende restriktioner gælder frem til 28. februar. Det gælder blandt andet forsamlingsforbuddet på 10 personer, brug af mundbind, salg af alkohol efter klokken 22.00 og øvrige gældende restriktioner.

Når det gælder Aalborg og øvrige Nordjylland, så går vi fri fra yderligere hårde restriktioner som til gengæld rammer København, Odense, Aarhus og i alt 38 kommuner.

Her blev det officielt, at man fra onsdag lukker barer, restauranter, biografer, teatre og så videre ned. Derudover sendes skolebørn fra 5. klasse hjem til efter jul.

Hvis man bor i en af de 38 kommuner, skal man tage sine restriktioner med sig, hvis man besøger en af de kommuner, der ikke er omfattet af de nye restriktioner, siger Søren Brostrøm.

Men det er altså muligt at krydse kommunegrænser på samme måde, som man plejer at kunne.

Opdateres