Højsæson for dumpede kæledyr: Find din nye mis ved Kattens Værn

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Mens mennesker ser frem mod sommerferien med stor forventning og glæde, er sagen en anden for de danske kæledyr.

Sommerperioden er nemlig højsæson for dumping af dyr, og mange efterlades i tapede papkasser, skraldespande eller direkte i en plastikpose.

Især katte er udsatte inden for denne statistik, og lige nu er internaterne oversvømmede med uønskede kattekillinger, der mangler et hjem.

Også Kattens Værn i Aalborg har ekstra fart på i øjeblikket. I løbet af året bliver der indleveret cirka 15 katte om ugen på adressen i Aalborg Øst – som de nu håber, kan finde en ny familie.

Perfekt tid til adoption

Selvom sommerferien er højsæson for dumpede katte, så er sommerferien også en oplagt periode for dem, der har tanker om at udvide familien.

Når man anskaffer sig en kat, er det nemlig vigtigt, at man har tid og overskud til at integrere sit nye familiemedlem i det nye hjem.

Foruden at passe og pleje kattene, som var det deres egne, så sætter Kattens Værn også en stor ære i at matche hver enkelt kat op med den helt rigtige familie.

Et sikkert match er blandt andet med til at sikre, at kattene ikke ender på internatet igen.

MigogAalborg har været forbi Kattens Værn i Aalborg, hvor internatleder René Skall havde udvalgt 10 præmiekatte, der dagdrømmer om snart at flytte ind i deres sidste hjem.

Mød dem her:

Killinger, fra 12 uger

Som tidligere nævnt er det lige nu højsæson for uønskede killinger – men heldigvis er de alt andet end uønskede på internatet.

Hver dag bruger de ansatte og frivillige timevis på at passe og socialisere de mange kuld, der møder dem med stor nysgerrighed og mod på livet.

Nuttethedsfaktoren er dog også med til at gøre, at de fleste killinger hurtigt finder nye hjem.

Ønsker man sig en killing anbefaler vi derfor, at man selv lægger vejen forbi internatet og udser sig sin favorit.

Vil du ellers være med til at gøre en forskel for internatets helt små killinger, søger Kattens Værn altid plejefamilier, der har tid og lyst til at opfostre og socialisere et kuld, indtil de er fyldt 12 uger og klar til at finde nye hjem.

Læs mere om dét at være plejefamilie her.

Pjevs, 4 år

Søde og glade Pjevs blev privatindleveret til Kattens Værn for 2,5 måned siden.

Hun har tidligere været udekat og tidligere ejer fortalte, at Pjevs var en talentfuld jæger, der uden problemer kunne holde mus væk fra loftet.

Pjevs er en kælen og opsøgende kat, men samtidigt helt sin egen. Hun bryder sig ikke op at blive løftet på og kæleriet skal også helst foregå på hendes præmisser;

Derfor egner Pjevs sig bedst til et hjem med større børn.

Læs mere om Pjevs her.

Carl og Bølle, 1 år

De to røde brødre kom til internatet som to “semi-vildkatte”.

Arbejdet med at få de to socialiseret har derfor taget sin tid, men nu mener Kattens Værn, at de er mere end klar til at finde deres nye drømmehjem – forhåbentlig sammen.

De er begge godmodige, men forsigtige katte. Man skal ikke forvente, at Carl nogensinde bliver en udadvendt skødekat, hvilket dog ikke er usandsynligt med hans bror, Bølle, der hellere end gerne vil nusses.

Sammen må de altså være det helt perfekte par for en familie, der har ro og tid til at rumme de to lækkerbiskener.

Du kan læse mere om Bølle og Carl her. 

Theodor

Smukke Theodor har kun været hos Kattens Værn i en uges tid, men er meget snart klar til at flytte ud igen.

Theodor var tilløber ved en boligforening, hvor han hvileløst tiggede mad og ledte efter selskab.

Ingen ville dog kendes ved ham, så nu er han endt på Struervej i Aalborg, hvor han allerede er blevet kastreret og introduceret for de andre katte, hvilket ikke har været et problem.

Theodor er så ny på internatet, at han endnu ikke er oprettet på hjemmesiden. 

Uffe, 1 år

Uffe er endnu en rød og smuk han, der vel meget præcist kan kategoriseres som den perfekte kat.

Han er snakkesaglig, opsøgende og vil enormt gerne nusses og snakkes med.

Han forelsker sig hovedkulds i alle mennesker, han møder – og vil også være et oplagt eksemplar i en familie med børn.

Til gengæld hader han andre katte, så Uffe skal være enekat i sit kommende hjem.

Læs mere om Uffe her

Lulu, 6,5 år

Dronningen af Kattens Værn har været på Struervej længe – hvilket der ikke umiddelbart er nogen god forklaring på.

Lulu er en kælen og godhjertet dame, der dog trives bedst med enevælde, hvor hun har det sidste ord.

Hun er derfor ikke egnet til et hjem med andre katte – men ville sagtens kunne komme overens med kvarterets eventuelle nabokatte.

Læs mere om Lulu her

Mariella, 1 år

Mariella er en fantastisk skønhed uden lige – men hun gemmer på en hård historie, som kommende ejer skal være bekendt med.

Mariella og hendes seks katte-roomies blev efterladt af deres tidligere ejer på en gård, hvor en ny familie med hund senere flyttede ind.

Hunden var dog ikke just glad for kattene og derfor er Mariella nu endt på internatet.

For lige knap 2 måneder siden kom Mariella igen ud for noget af et uheld: Hun faldt i en kloak.

Det tog internatet timevis at grave området omkring kloakken op, og Mariella blev reddet op kold, våd – og uden de store chancer for at overleve.

Lykkeligvis klarede hun den – men de mange traumatiserende oplevelser har også gjort, at Mariellas nye familie skal møde hende med en kærlig tålmodighed; måske i en flok med andre katte, som hun tidligere var vant til.

Læs mere om Mariella her

Nesoi, 3 år

Den næste kat vi skal møde, er smukke og tillidsfulde Nesoi.

Nesoi er på internatet kendt for at byde folk velkommen med en unik brummelud – og så er hun både sød og hyperkælen.

En ting, som kommende ejer dog skal være opmærksom på, er at Nesoi er diagnosticeret med coronavirus.

Mange katte i Danmark bærer virussen – men Kattens Værn er det eneste internat, der tester for det.

Virussen er ikke er farlig i sig selv – men i værste fald kan den udvikle sig til FIP (felin infektiøs peritonit), og kan koste en ellers rask kat livet.

Virussen skal forhåbentlig ikke afholde Nesoi fra at finde sit drømmehjem, da vi altså ellers har med en sund og helt perfekt kat at gøre.

Du kan læse mere om Nesoi her

Scott, 13 uger

Her ser I en prins, der er en oplagt familiekat – også i en familie med små børn.

Scott er næsten usædvanligt rolig af en så ung killing at være, og han trives med både andre katte, mennesker og masser af nusseri. Man kan slet ikke lade være med at forelske sig i ham.

Alt i alt et fuldstændig perfekt eksemplar af en sød og kærlig kat, der vil kunne passe ind i næsten hvilket som helst hjem.

Scott er dog desværre også ramt af coronavirussen, som kommende ejer selvfølgelig skal have med i sine overvejelser.

Du kan læse mere om Scott her.

Ghost, 3 år

Den snehvide og sjældne skønhed har været på internatet i næsten ikke-nævneværdig kort tid og Kattens Værn regner da heller ikke med, at han skal være her særligt længe.

Ghost kom til internatet, da han ikke kunne med sin kattesambo – derfor egner han sig bedst til et hjem uden andre katte.

Derudover er han både nysgerrig, eventyrlysten og virkelig kælen.

Der er altså slet ingen tvivl om, at Ghost bliver et uundværligt medlem i sin kommende familie.

Ghost er så ny på internatet, at han endnu ikke er oprettet på hjemmesiden. 

Adoptionspris

Hos Kattens Værn er alle lige meget værd, og derfor er prisen for dit nye familiemedlem 1095 kr. – og så er du sikret altså sikret at få en sund og lækker kat med hjem.

Beløbet dækker altid:

  • Dyrlægeeftersyn
  • Neutralisering (kastrering/sterilisering)
  • Vaccination
  • Øremærkning og chipning
  • Registrering i Det Danske Katteregister
  • Behandling for orm og lopper
  • En måneds gratis forsikring hos Dyrekassen Danmark

Læs mere her.

Kæmpe makeover: Vestre Baadelaug er genåbnet med masser af nyheder

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Der er fart over feltet hos Vestre Baadelaug ved havnen, der i årevis har været blandt aalborgensernes foretrukne spisested.

Og med god grund.

Her får du nemlig retter, der er så overdådige, at englene synger. Der er ganske vist ikke tale om decideret gourmet – men så alligevel.

Selvom Vestre Baadelaug har mange år på bagen, så var netop i dag en særlig én af slagsen.

Efter en hel måneds renovation i restauranten var indehaveren Nina nu klar til at byde velkommen i de splinternye lokaler.

“I like BRUN SOVS and i can not lie”

Adressen er naturligvis den samme, men ellers er der ikke meget genkendeligt. Både gulv, møbler og vægge har fået en ordentlig overhaling, hvilket giver en helt ny stemning til det ikoniske sted.

“Det er første gang, at vi har givet den så meget gas med renoveringen siden 2007, hvor jeg overtog stedet,” fortæller Nina, der i dagens anledning er iklædt en genial t-shirt med teksten “I like BRUN SOVS and I can not lie”.

“Restauranten trængte til en kærlig hånd, og når man først kommer i gang, så vil man jo også bare gerne have ordnet det hele. Vi har derfor skiftet alt ud – pånær gardinerne.”

Renoveringen har også betydet, at VB har otte pladser mindre i restauranten – disse nyerhvervede kvadratmeter har i stedet givet plads til en større og flottere bar, hvor øl og sodavand findes frem til gæsterne.

De efterhånden slidte kurvestole er blevet skiftet ud med brune møbler i nordisk, hyggelig stil, der passer perfekt til det, som køkkenet bagved tryller frem på ens tallerken.

For det er jo også meget … brunt.

Ikke nok med at Vestre Baadelaug har haft travlt med at forvandle restauranten, så har de nemlig haft ligeså travlt med at juble over deres nye titel som Danmarks 2. bedste bøfsandwich, der blev kåret 14. januar i år.

Det vil sige, at i dag altså også var første åbningsdag siden titlen kom i hus – og dermed også første chance for at lykønske den stolte vinder.

Og vi kan allerede nu konkludere, at vi nok ikke er uenige med De Brune Riddere, der kårede netop dette monster til den anden bedste i hele landet.

Lækker nyhed på menukortet

Selvom Vestre Baadelaug er kendt og elsket for deres signaturretter (heriblandt bøfsandwichen), så betyder det ikke, at der ikke bliver nytænkt – hele tiden.

Ifølge Nina er VB’s fiskeburger i top3 over mest bestilte retter.

Nina kan nemlig bedst lide at prøve nye ting af så ofte som muligt, og derfor er der naturligvis også kommet et par nyheder på kortet.

Blandt andet Ninas bud på en cowboytoast, der er lavet med inspiration fra Gastromand.

Toasten består af smørgrillet brød, 300 gr. bøf, løgkompot og baconmarmelade – naturligvis serveret med rustikke fritter, estragon-mayo og barbeque.

… måske Danmarks Bedste Cowboytoast også burde kåres? I så fald har vi et godt bud på en vinder.

Alt i alt kan vi altså berette, at alt er ved det gamle i bådehavnen – og samtidigt stråler som aldrig før.

Vi kan derfor kun anbefale, at man selv lægger vejen forbi og lader sig forkæle i brune, stride strømme. Fordi du fortjener det.

Restaurant Vestre Baadelaug holder åbent onsdag – søndag fra kl. 11.00 – 21.00.

Succesen gentages: Smag alt det øl du vil til kæmpe øl-messe i Aalborg

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Er du vild med øl i alle afskygninger, er god grund til at sætte kryds i kalenderen.

Lørdag den 8. februar bliver klistrede håndbolde, straffekast, 2-minutters udvisning og kampen om 2 point nemlig skiftet ud med kolde øl og lækre specialiteter, når Aalborg Håndboldklub inviterer til den syvende udgave af ØL-MESSE.

Det sker som altid i Idrætshallen på Østre Alle 87 fra klokken 13.00 – 17.00.

“Vi har plads til cirka 500 gæster, og vi har allerede solgt en del billetter, så vi satser på fuldt hus,” fortæller Joakim Thostrup, der er medarrangør på øl-messen. 

Fire timer i ølhimlen

Med en indgangsbillet kan man smage alt det specialøl, man har lyst til i fire timer. Billetten koster 195 kr.

På messen kan du se frem til over 15 forskellige udstillere, som blandt andre tæller bryghuse og distributører som Thisted Bryghus, Hjort Beer, Fur Bryghus og London Pub.

Udvalget tæller både almindelige øl, specialøl og de helt friske nyheder fra producenterne.

“Finder man en favoritøl i løbet af smagningen, er der også mulighed for at købe lidt med hjem,” forklarer Joakim.

Igen i år kan du se frem til smagsprøver på udvalgte delikatesser fra både Føtex og Slagter Engen.

Liste over udstillere

Bang & Harbo
Bøgeskov Bryg
Frederikshavn Bryghus
FUR
Hjort Beer
Mollwitx Mjod
Nibe Bryghus
Thisted Bryghus
United Beverage
Føtex
Theodor og Slotz
London Pub
One Pint
Malt Master
Slagter Engen
Hornbeer

Grauballe bryghus

Grillpølser, live musik og gevinster i tombolaen

Vi er nok mange, der forbinder en god øl med sene sommeraftener og en pølse på grillen.

Lidt af den stemning kan du også få på messen, for i år kan du også købe en grillpølse, når sulten melder sig. De bliver serveret af klubbens spillere og frivillige – for det er nemlig hele klubben, der står sammen om de mange events som klubben holder i løbet af året.

“Vi vil gerne give både sponsorer, publikum og medlemmer en anderledes oplevelse, end den man normalt oplever på håndboldbanen, og vi er meget taknemmelige for den opbakning vi oplever år efter år,” siger Joakim.

Du kan også se frem til hyggelig live musik i løbet af dagen, og i det amerikanske lotteri bliver der mulighed for at vinde lækre præmier fra bryggerierne og andre sponsorer.

Udover den årlige øl-messe afholdes der også andre arrangementer i 2020.

Det drejer sig blandt andet om kunstudstillingen Aalborg i Farver, en vinfestival og ikke mindst den årlige oktoberfest, som plejer at være et stort tilløbsstykke.

Først gælder det dog årets øl-messe, som foregår lørdag den 8. februar fra klokken 13.00-17.00.

Hvad: ØL-MESSE 2020
Hvor: Idrætshallen, Østre Alle 87
Hvornår: 8. februar kl. 13-17

Du finder billetinfo lige her.

Godt nyt til vinyl-elskere: Pladebørsen rykker på museum for en dag

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen
Foto: Pladebørs Nordkraft
Foto: Pladebørs Nordkraft

To gange årligt er Nordkraft et rent slaraffenland for LP-entusiaster, når pladebørsen byder velkommen til et bredt udvalg af musik, hvor du finder mere end 70.000 plader og et stort udvalg af CD’er.

Og nu er der godt nyt til dig, der elsker musik.

Folkene bag pladebørsen åbner nemlig en pop up børs helt centralt i Aalborg.

Plader og CD’er på museum

Den får navnet Record Fair – Northern Winter Beat 2020 edition og finder sted lørdag d. 1. februar fra kl. 11.00 – 16.00.

Enkelte ville måske påstå, at plader og CD’er hører til på museum … og det bliver faktisk en realitet – for pladebørsen rykker ind på Aalborg Historiske Museum.

“Der er tale om en miniudgave af den velkendte pladebørs, og derfor finder “kun” cirka 30.000 plader på Aalborg Historiske Museum.

Du finder alt imellem indie, hard rock, punk, danske sjældenheder, prog og psych rock, og der er både brugte og nye plader,” skriver pladebørsen om eventet.

Det er gratis at besøge Record Fair – Northern Winter Beat 2020 edition, men ønsker du samtidig at se museets udstillinger, skal der købes almindelig entrébillet.

Prismæssigt plejer der at være noget for alle på pladebørsen – der er plader fra 5 kroner og op. Du kan finde 5 LP’er for 50 kroner.

Leder du efter sjældne 1. tryk til flere tusinde kroner, finder du også dem.

Hvad: Record Fair – Northern Winter Beat 2020 edition
Hvor: Aalborg Historiske Museum
Hvornår: Lørdag d. 1. februar fra kl. 11.00 – 16.00

Du finder mere info her.