ANNONCE
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Rekordmange lejligheder til salg lige nu: Det højeste antal i fire år

Af Christine Luca Hornemann

Som vi tidligere har skrevet, er priserne på ejerlejlighederne begyndt at falde, og det er der en klokkeklar grund til.

Udbud og efterspørgsels kurven er aktuel lige nu, for udbuddet af ejerlejligheder er større i øjeblikket end efterspørgslen.

I udgangen af juli 2018 var der udbudt 7.662 ejerlejligheder til salg. Det er det højeste antal i 4 år.

Antallet af udbuddet af ejerlejligheder er steget

Antallet af udbudte ejerlejligheder er steget, så det den første august i år lå højere, end det har gjort i knap 4 år.

Da juli blev til august var der 7.662 ejerlejligheder at vælge mellem. Og selvom antallet af udbudte boliger normalt er højere i efteråret end i foråret og sommeren, så er det 1.200 flere udbudte ejerlejligheder end samme dato sidste år, skriver Boliga på deres hjemmeside.

”Priserne på ejerlejligheder i de allerstørste byer; København og Frederiksberg, Aarhus og Aalborg er kommet op på et niveau, hvor der er færre købere, og derfor går det lidt langsommere med at få lejlighederne solgt, end vi har været vant til i en årrække,” siger Mira Lie Nielsen, der er bolig- og formueøkonom hos Nykredit.

Fire år siden større udbud

Vi skal tilbage til oktober 2014 for at finde et større udbud af ejerlejligheder, end det som er for øjeblikket. Den 1. oktober 2014 kunne de lejlighedssøgende danskere vælge mellem 7.838 ejerlejligheder, mens der den 1. august samme år var 8.167 salgsopstillinger at tage stilling til.

”Det er en naturlig udvikling efter 4-5 år med en ekstraordinær situation med massive prisstigninger og stor handelsaktivitet,” påpeger Mira Lie Nielsen.

Den 1. august i år var der nemlig 4.144 ejerlejligheder udbudt til salg, hvilket gør det aktuelle udbud til det største siden samme dag for 4 år siden. Og det giver alt andet lige køberne et es på bolig-hånden, hvis man leder efter en lejlighed.

Prøv Aalborgs nye søgeportal på ejer- og lejebolig

MigogAalborg Bolig har lanceret Boligswipe som er en ny og meget lettere måde at søge boliger på. Find de boliger der matcher dig inden for location og søgekrav – og nærstuder så de rigtige

Rekordmange lejligheder til salg lige nu: Det højeste antal i fire år

Følg vores nye boligmedie MigogAalborg Bolig her – alt med ejendomme og de fedeste boliger i Aalborg

INFO:

På MigogAalborg Bolig skriver vi om de spændende boliger i Aalborg og omegn, som skiller sig ud på den ene eller anden måde. Vores artikler er ikke sponsoreret, medmindre det står tydeligt markeret.

Er du ejendomsmægler eller har en bolig til salg og mener MigogAalborg Bolig bør omtale en bolig eller projekt, så skriv til christine@migogaalborg.dk eller direkte på vores Facebook.

Del artikel