Annonce
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

I historiske lokaler: Ny ølbar er åbnet i Aalborg

Af Stine Kjølby Christensen

Aalborg kan prale af mange ting, herunder at være hjemsted for prisvindende specialøl.

Hjort Beer, der siden 2017 har opnået både national og international anerkendelse for deres fremragende kvalitetsøl, har nu også etableret sig med en fysisk ølbar i byen.

Ølbrandet åbnede dørene til deres allerførste ølbar i går, efter at have arbejdet hårdt på at forberede åbningen siden maj.

“Vi har gjort alt klar til åbningen, men vi kunne ikke åbne uden alkoholbevilling, som vi heldigvis fik for to dage siden,” fortæller Carsten Hjort, ejeren og grundlæggeren af virksomheden.

I historiske lokaler: Ny ølbar er åbnet i Aalborg

Hjort Beer er velkendt i Danmark for deres velsmagende og klassiske øl. Det anerkendte mikrobryggeri havde dog en ydmyg begyndelse i Carstens kælder i 2015 som et fritidsprojekt.

Efter at have vundet både guld og sølv ved DM i Håndbryg i 2017 for deres øl “Wiener Walzer” og “Brown Bella”, har tingene dog virkelig taget fart.

Nu kan man endelig også nyde Hjort Beers øl i deres helt egne lokaler.

I historiske lokaler: Ny ølbar er åbnet i Aalborg

De perfekte lokaler

Sidste sommer flyttede Hjort Beer midlertidigt ind i lokaler på Stjernepladsen, hvor de fik mulighed for at teste konceptet i deres egne fysiske rammer.

Det var dog vigtigt for dem at finde et mere permanent sted i hjertet af Aalborg, hvilket heldig lykkedes dem i Østerågade 18C, hvor Bøf & Vin tidligere havde til huse.

At kalde lokalerne “nye” er egentlig en skam, for murene har rødder helt tilbage i 1800-tallet, hvilket giver præcis det udtryk, som Hjort Beer drømte om.

“Da vi overtog stedet, begyndte vi faktisk bare at fjerne alt, for vi vidste, at der ville være bjælker og mursten gemt bagved – og det var der.

Mange craft beer-barer har et mere minimalistisk og køligt look, men for mig var det vigtigt at skabe en atmosfære med varme og historie.

Det har vi virkelig fået her,” siger Carsten til MigogAalborg.

I historiske lokaler: Ny ølbar er åbnet i Aalborg
I historiske lokaler: Ny ølbar er åbnet i Aalborg

Inspirationen til indretningen har han taget med hjem fra Spanien, hvor han om nogen har haft mulighed for at besøge mange craft beers-barer.

Her holder mange af hans samarbejdspartnere nemlig til, og det er da også dem, man – udover Hjort Beers egne øl – kan finde på køl i ølbaren.

Fantastisk modtagelse

Indtil nu har Carsten & Co. primært fokuseret på detailhandlen, specialbutikker og forskellige arrangementer “ude af huset”.

Men nu kan man altså endelig “se giraffen”, som Claus udtrykker det, midt i Aalborg.

“Modtagelsen har allerede været fantastisk! Vi åbnede i går uden den helt store annoncering, og folk strømmede hurtigt til.

Jeg fik endda sat ansigt på mange mennesker, der har fulgt os i flere år, men som jeg aldrig har mødt.

Det var en virkelig dejlig følelse at kunne nyde en øl sammen og tale ansigt til ansigt om historien bag øllene,” siger Carsten.

I historiske lokaler: Ny ølbar er åbnet i Aalborg

Hjort Beer er nemlig meget mere end bare en sixpack med en høj alkoholprocent, som man tankeløst smider i kurven i Netto.

Øl er blevet en videnskab for mange i de seneste år og kræver konstant videreudvikling. Det gælder også for Hjort Beer.

“Civilingeniøren i mig kom frem, da jeg begyndte at interessere mig for øl, og jeg gik hurtigt meget metodisk til værks og blev helt grebet af det. Da jeg vandt DM i 2017, blev jeg professionel.

Siden da har vi løbende udviklet vores sortiment og produkter,” fortæller Carsten.

I historiske lokaler: Ny ølbar er åbnet i Aalborg

Øl og burgere – og omvendt

I den nye ølbar kan man selvfølgelig smage Hjort Beers fantastiske øl, men hvis man bliver sulten, er der også mulighed for det.

“Vi vil snart tilbyde tapasbrætter her, der passer perfekt til vores øl.

Indtil da har vi indgået en aftale med vores nabo, Burger Shack, så man kan bestille en burger hos dem og tage den med herind,” forklarer han og understreger, at et godt sammenhold mellem byens selvstændige erhvervsdrivende er afgørende for overlevelsen.

Derfor giver Burger Shack også 10% rabat på regningen, hvis man viser sin kvittering fra Hjort Beer.

Hjort Beers nye ølbar har åbent tirsdag-lørdag fra 11.00 til midnat og giver 20% åbningsrabat frem til tirsdag den 18. juli.

Du kan følge med i Hjort Beers eventyr lige her.

Del artikel

Andre læser også