Annonce
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Så blev det virkelig jul: Nibe Festival uddeler hjertevarme donationer

Af Michael Qureshi

Julen er i sandheden hjerternes fest i Nibe i år.

I sidste uge kunne Nibe Festival offentliggøre et rekordstort overskud på 3,6 millioner kroner, og allerede her inden jul er 325.000 kroner sendt ud for at gøre en forskel hos nogle af de mest trængende.

Helt konkret har Hjerterummet her i Aalborg modtaget 25.000 kroner, og Café Parasollen i Aalborg har fået en håndsrækning på 50.000 kroner .

Den Blå Sociale Café i Hjørring samt Madam Blå i Hjørring har også fået 25.000 kroner hver.

De fire forskellige væresteder, der har modtaget juledonationer, gør hver dag en kæmpe forskel for nogle af samfundets mest sårbare mennesker.

“Det ligger så dybt i festivalens DNA at sprede glæde og skabe minder.

Lige netop derfor giver det så god mening, at vi med vores overskud støtter op om de her væresteder, hvor dygtige og engagerede folk hjælper til og møder udsatte med ligeværd,” lyder det fra talsmand Peter Møller Madsen.

Nyt maleri på Kræftafdelingen

Tilbage i oktober måned fortalte sygeplejerske Mette Gløvermose Sørensen fra Dagafsnit for Kræftbehandling på Aalborg Universitetshospital, at hun manglede 100.000 kroner til at finansiere et nyt gavlmaleri ved kræftafdelingen.

Den gode sag kunne man ikke undgå at bemærke hos Nibe Festival Fonden, som hurtig stod klar med støtte til projektet.

Med en donation på det fulde beløb kan nordjyske kræftpatienter snart se frem til en mere farverig og fantasifuld udsigt, når maleriet står klar i løbet af foråret 2024.

Det nye gavlmaleri bliver 3×40 meter og udføres i øvrigt af den nordjyske street art-kunstner Frida Stiil Vium, som tidligere har lavet kunst på festivalen.

Børnearmbånd med et hjerte

500 børn står i øjeblikket på venteliste til en plads på et af landets fem Julemærkehjem, og i forbindelse med et helt nyt børnearmbånd i 2024 har festivalen indgået et samarbejde med Julemærkehjemmene.

Det betyder, at alle indtægter fra børnearmbåndet går ubeskåret til landets fem Julemærkehjem.

Som en tidlig julegave sender festivalen derfor nu de 100.000 kroner afsted til kampen mod ensomhed hos børn og unge.

“Som en fællesskabende festival ved vi, at fællesskaber giver bedre trivsel – og det gælder også for børn og unge. Derfor var vi slet ikke i tvivl om, at de gode folk hos Julemærkehjemmene selvfølgelig skulle modtage en pæn juledonation,” fortæller Peter Møller Madsen.

Del artikel

Andre læser også