Annonce
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Et hjertevarmt formål: En helt særlig café er åbnet i Aalborg

Af Nathalia Hentze Nielsen

På Danmarksgade 49 åbnede der i januar en ny café med et meget specifikt og hjertevarmt formål.

Café Høk, som caféen hedder, er startet af Depressionsforeningen og er et frirum for nordjyder med depression, bipolar lidelse, OCD, stress eller angst.

Her kan de komme og hænge ud, møde ligesindede og deltage i forskellige aktiviteter – helt uforpligtende.

“Vi tror på, at man skal mødes om en ting. Hvis man har depression eller bipolar lidelse, kan det være svært at komme ud i noget ukendt.

Hos Café Høk kan man mødes om sygdommen, men også om aktiviteter,” forklarer Dorthe Haslund, der er Depressionsforeningens projektleder i Nordjylland.

Et uformelt rum

Disse aktiviteter inkluderer korsang, guidet fælleslæsning, guidet fællesskrivning, men også selvhjælpsgrupper.

Og så er der også mulighed for at komme til “Åben Café”, hvor man kan gøre akkurat, hvad man har lyst til; uanset om det er at sidde med en bog, spille et brætspil med en ven eller snakke med de frivillige.

“Vi ved, at man kan blive isoleret derhjemme, og derfor tilbyder vi et trygt rum, hvor der bliver taget hensyn,” tilføjer Dorthe.

Caféen ønsker blandt andet at appellere til dem, der befinder sig på arbejdsmarkedet eller er studerende, og som har oplevet noget, der af den ene eller anden grund sygemelder dem i en periode.

Her skal caféen fungere som et uformelt rum, hvor man kan komme og snakke med nogen, der siger “det skal nok gå”, som Dorthe udtrykker det.

Derfor er åbningstider samt aktiviteter tilpasset normale arbejdstider. Åbningstiderne finder du på Café Høks hjemmeside.

Et hjertevarmt formål: En helt særlig café er åbnet i Aalborg
Café Høk er et fristed, hvor du kan komme, når du trænger til en pause.

Søger altid nye frivillige

Med undtagelse af Dorthe er alle andre i caféen frivillige, og ulig mange andre foreninger og sociale tilbud, er der intet problem med at finde frivillige.

“Jeg tror, at det handler om at folk gerne vil være med til at bygge noget op og sætte deres eget præg på det,” svarer Dorthe, da jeg spørger ind til, hvad hemmeligheden bag deres rekruttering er.

“Når jeg taler med nye frivillige, spørger jeg altid om, hvad de brænder for, og hvad de har lyst til at bringe ind i det her.”

Selvom caféen har cirka 30 frivillige er de altid åbne for henvendelser, og faktisk søger Dorthe lige nu frivillige med en specifik baggrund:

“Jeg vil gerne have nogle frivillige med en pædagogisk baggrund, fordi de arbejder meget med fællesskaber.

Gerne pædagogstuderende, der er langt i deres studie og som gerne vil dyrke noget fællesskabsdrevet,” uddyber hun og opfordrer interesserede til at skrive en mail til hende.

Et hjertevarmt formål: En helt særlig café er åbnet i Aalborg
Der vil altid være to frivillige tilstede i caféens åbningstider.

Lækre lokaler

Udover at indtænke de frivilliges opgaver og aktiviteter i caféens formål, er der også tænkt en hel del over de fysiske rammer.

Det har været Dorthes ambition, at Café Høk skal være så indbydende som muligt og “praktisere lækkerhed”, som hun kalder det; en mission som de helt klart er lykkedes med.

Caféen er flot indrettet med masser af genbrugsmøbler, og der sænker sig en naturlig ro, når man befinder sig i lokalet.

Et hjertevarmt formål: En helt særlig café er åbnet i Aalborg
Alle møbler er fra genbrug, købt i genbrugsbutikker og på loppemarkeder.

“Det skal signalere, at det er et lækkert sted at komme. Af de tilbagemeldinger vi har fået indtil videre, siger folk, at de synes, det er et dejligt sted. Der er ro og en god lyd,” siger hun.

Netop lyden er vigtig for én af caféens mest populære aktiviteter er “Syng med”, som finder sted hver tirsdag i ulige uger fra klokken 19.00-21.00. Her behøver du ikke engang at tilmelde dig, men du kan blot møde op.

Er du interesseret i at besøge Café Høk, men har du svært ved at komme afsted, har du mulighed for at få hjælp fra organisationen Social Sundhed Aalborg. De kan være behjælpelige med en følgesvend, der følger dig ned caféen. Læs mere om tilbuddet her.

Læs meget mere om Café Høk på hjemmesiden og følg med i deres aktiviteter på Instagram.

Del artikel

Andre læser også