Annonce
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Smagen af mormor: Vi har testet den nye Restaurant Hjemve

Af Stine Kjølby Christensen

Det er ikke mange af Aalborgs restauranter, der ligefrem blærer sig med at have rejecocktails og wienerschnitzels på menukortet.

Men det er faktisk netop det, som Aalborgs nyeste restaurant gør – og med god grund.

Selv beskriver parret bag, Freja og Gustav, restauranten således:

“Råvarer og smage fra alle verdenshjørner er i dag let tilgængelige – men mormors karbonader har nu engang en helt særlig plads i ens hjerte.

På Hjemve vil vi genopdage mormor-køkkenet. Vi hylder det klassiske mormorkøkken og husker på en gang de gode minder og oplevelser, vi associerer med det, mens vi nytænker og finpudser, hvor det giver mening.”

Smagen af mormor: Vi har testet den nye Restaurant Hjemve

En fantastisk modtagelse

Restaurant Hjemve åbnede lige op til påske på en flot placering i Algade, og siden har værtsparret brugt tiden på at bygge deres koncept op.

“Der har været virkelig god feedback på både lokalerne og vores mad, så det er superfedt!” fortæller Freja Bennick, da vi besøger dem nogle uger efter åbningen.

På væggen hænger en god blanding af arvestykker og genbrugsfund, mens der fra højtalerne vælter ud med det ene gode danske popnummer fra 80’erne efter det andet.

Restaurant Hjemve byder både på et frokost- (fredag og lørdag fra 11.30) og aftenkort (tirsdag til lørdag fra 17.00), og begge indeholder cirka alt, hvad et mormormadssultent hjerne kan begære.

Lige fra rejecocktails og hønsekødssuppe til tartelet, tatar og karbonader.

Det hele lyder jo på én og samme tid superlækkert og super … umoderne. Men det er netop charmen ved Hjemve – hvis du spørger os.

Og kommer man ind på restauranten og forventer en smagsløs bistroret, serveret direkte fra et køleskab, så bliver man altså slemt skuffet.

VORES MENU:

Forret:

Røget laks – dildstuvede kartofler – urtesalat – citrondressing

Oksetatar – æggeblomme – peberrod – vesterhavsost

Hovedret:

Karbonade med stuvet forårsgrønt – persille – kapers – kartofler

Rødspætte med persillesovs – tyttebær – kartoffel – urtesalat

Dessert:

Arme riddere med brioche – kanel – vanilleis

Camembert frit’ med sprød camembert – solbær – ristet brød

Laksen fik os på krogen

Vi startede vores besøg med to forholdsvis moderne klassikere, og allerede da tallerkenen blev placeret foran os, var vi imponerede.

Retterne var decideret smukke, og de blev ikke mindre interessante, da vi smagte på dem.

Selvom vi er inkarnerede tatar-maniacs, så var det altså laksen, der i sidste ende fik os på krogen.

Smagen af mormor: Vi har testet den nye Restaurant Hjemve
Smagen af mormor: Vi har testet den nye Restaurant Hjemve

Den smagte simpelthen af sommerferie i mormors blomstrende have, og det er ellers ikke noget, vi troede, vi nogensinde skulle smage igen.

Her mærkede vi virkelig en lille snert af … hjemve.

Rødspætter og karbonade til folket

Da de nostalgiske tårer havde forladt vores øjenkroge, gik turen videre til hovedretten. Og ind kom den største rødspætte, vi nogensinde har set.

Den så nærmest friskfanget ud, og havde cirka lige så meget kød på sig, som en gennemsnitlig rødspættefilet plejer at have fritering.

Karbonaden var ligeledes noget af en mundfuld, der måtte spises over cirka 32 omgange. Den smagte også lækkert, og havde modsat rødspættefileten et virkelig crunchy ydre.

Smagen af mormor: Vi har testet den nye Restaurant Hjemve

On the side fik vi både nye kartofler og en fuldstændig fantastisk persillesovs, som ingen af vores mormødre kunne have lavet bedre.

… Og må de hvile i fred.

ARMEn nogle gode desserter

Så blev det tid til dessert, og her blev vi fristet af hele to forskellige udgaver af … brød.

Den ene var de klassiske Arme riddere, der jo er et stykke smørstegt toast … med vanilleis ovenpå.

Smagen af mormor: Vi har testet den nye Restaurant Hjemve

Her er der ikke meget andet at sige end “Wow!”. Indtil nu havde de to medlemmer af smagspanelet delt retterne mellem sig, men her måtte der noget mere insisteren til, før den første sendte tallerkenen videre.

Heldigvis ikke til nogen nedgradering, for Hjemves bud på en “Camembert frit'” var også særdeles lækker, og friteret ost har vel ikke før slået nogen ihjel … som vi kender, i hvert fald.

Smagen af mormor: Vi har testet den nye Restaurant Hjemve

Trods en fuldstændig absurd mæthedsfornemmelse, der efterhånden var skyllet indover os, slikkede vi tallerkenen ren og var lige ved at overveje at blive hængende indtil aftenkortet kom på.

Drømmer du også om at besøge den nye restaurant, kan du læse mere og booke bord lige her.

Del artikel

Andre læser også