Annonce
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Hjemmebagte kager og sprøde paninis: KaffeFair er genåbnet med et brag

Af Stine Kjølby Christensen

Foråret står for døren, solen skinner, og blomsterne springer ud – og Aalborg er ved at gøre dem kunsten efter.

Nedlukningen har efterhånden strakt sig i mere end to måneder, men på mandag bliver uden tvivl en milepæl, som vi vil huske tilbage på: Her må byens restauranter og caféer nemlig genåbne.

Hos KaffeFair Strandvejen har de sidste mange uger været en sørgelig fornøjelse. Restauranten lukkede ned for både take away og eat-in, og de hyggelige lokaler har dermed stået tomme alt for længe.

Hjemmebagte kager og sprøde paninis: KaffeFair er genåbnet med et brag

Mandag var derfor en festdag, da KaffeFair i første omgang genåbnede for salg af take away – og med nyheden om, at restaurantgæsterne også ville være velkomne i den efterfølgende uge.

Medarbejderne mødte ind og gik straks i gang med dét, de gør bedst: At lave mad. Med kærlighed.

“Selvom vi ikke må åbne restauranten endnu, er vi virkelig glade for at være tilbage i køkkenet.

De næste par dage skal vi bruge på at lave en helt masse lækker mad, som folk kan nyde derhjemme eller udenfor – og fra i næste uge må vi igen åbne op for restaurantoplevelsen.

Det glæder vi os til,” siger Jørgen Rasmussen, der er køkkenchef sammen med Thomas Matthiesen i KaffeFair.

Et glædeligt gensyn

Take away-kortet byder på alt fra lune paninis og sandwiches (koldhævet og bagt på økologisk mel fra Aurion), sprøde salater og hjemmebagte træstammer, brownies, cheesekage, hindbærsnitter og andre kagefristelser, som nu har fået ekstra blikfang i kagekølere lige ved disken.

Hjemmebagte kager og sprøde paninis: KaffeFair er genåbnet med et brag

Hjemmebagte kager og sprøde paninis: KaffeFair er genåbnet med et brag

Selvom vi glæder os til at vende tilbage i restauranten, så er ovennævnte altså også helt perfekte, hvis du påtænker en picnic i det fri.

Priserne er ligeledes på et niveau, hvor alle kan være med.

Hjemmebagte kager og sprøde paninis: KaffeFair er genåbnet med et brag

Eksempelvis kan du sammensætte en luksusfrokost og spise dig (over)mæt i en lun panini med grillet grønt, pesto og mozzarella, nyde en hindbærsnitte lavet på økologiske ingredienser til dessert og slukke tørsten med en frisk hjemmelavet økologisk saft af rabarber, solbær eller citron for blot 99 kr.

Du kan også tage sommeren på forskud med en portion hjemmelavet økologisk vaniljeis serveret med en valgfri kage til 35 kr.

Vi siger ikke, at det er den bedste vaniljeis, vi nogensinde har smagt … men det er det nok.

Hjemmebagte kager og sprøde paninis: KaffeFair er genåbnet med et brag

Vi testede selvfølgelig hele udvalget på åbningsdatoen, og vi tør godt at love, at alt er som det plejer – heldigvis.

KaffeFair har skruet endnu mere op for kageambitionerne og har fornylig ansat endnu en konditor ud over Winnie Schmidt, som mange allerede elsker for hendes brownies og træstammer.

Cæcilie Dolleris er uddannet konditor i 2010 og danmarksmester i chokolade i 2014 og har været på det danske konditorlandshold.

Folkemenuen vender tilbage

Det skal ikke være nogen hemmelighed, at begejstringen over gensynet med take away-kortet har været stor – men ikke desto mindre står vi nok også først i køen, når restauranten genåbner mandag.

Du kan allerede nu booke bord lige her.

Især KaffeFairs Folkemenu har været et savnet element i vores madplan, og den vender selvfølgelig også retur med fuld styrke.

Konceptet går slet og ret ud på, at du for kun 179 kr. kan spise dig igennem en treretters menu, der skiftes hver måned.

Er du mere 2-retters-typen, kan du få dit ønske opfyldt for 139 kr. Der er tale om nogle veltilpassede måltider, så du skal altså ikke være bange for at gå sulten derfra.

I anledning af åbningen har KaffeFair Strandvejen oprettet en konkurrence med en Folkemenu for to personer på højkant, og præmien får tænderne til at løbe i vand, da den første Folkemenu efter genåbningen lyder som følger:

En forret af landskinke fra Rosenbeck serveret med rygeost, urtemayo i sprød maltskal. Hertil små krydderurter.

En hovedret á bagt laks serveret med sommergrønt, blomkålscreme, ristede kartofler og kryddersmør.

Desserten er i denne måned sæsonens rabarber med hjemmelavet vaniljeis.

Vi kan altså endelig begynde at mærke, at en snert af hverdagen efterhånden er ved at vende tilbage, som vi kender og elsker den.

I hvert fald står KaffeFair nu klar til at byde sine gæster velkommen på ny.

Den lange ventetid har de brugt på hovedrengøring og på at forberede de nødvendige forholdsregler, så man bliver mødt af både håndsprit og store smil, når man kommer ind af døren.

Du kan læse om genåbningen, åbningstider mv. lige her.

Del artikel

Andre læser også