Hjemmebagte helt fra bunden: La Donuteria åbner i Aalborg i dag

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Tredje gang er lykkens gang. Er det ikke det, man siger?

I hvert fald er det i dag dagen, hvor Aalborgs tredje donutshop åbner.

Denne gang er der tale om en prisvindende international kæde, der allerede er kendt og elsket flere steder i verden. Om Aalborg også kommer til det, må tiden vise.

Hjemmelavede donuts – friskbagte hver morgen

“Der er en tendens til, at jo flere donutshops der åbner, des mere falder kvaliteten. Det er lige præcis det, vi vil lave om på.

Vores helt store fokus er kvalitet, og vi vil bevise, at det samme gælder for aalborgenserne”, fortæller indehaver af La Donuteria i Aalborg, Tomas Sitarik.

La Donuteria bliver desuden den første, hvor alle donuts er hjemmelavede og friskbagte hver eneste dag, hvorefter den pyntes med topping efter alle kunstens regler.

Umiddelbart er donuts jo i bund og grund bare en sukkerholdig dej dyppet i friture. Men i praksis er det bestemt ikke så ligetil at lave den perfekte donut.

I hvert fald ikke hos Aalborgs nyeste donut-shop, hvor ingredienserne er nøje udvalgt, og der er tænkt over hver eneste detalje:

“At lave en donut er simpelt. At lave den perfekte donut er kunst. Vi har løbende arbejdet på at forbedre og perfektionere vores opskrifter de seneste 4 år, og vi har vores helt egen hemmelige opskrift.

Vi bruger udelukkende friske ingredienser og ingen fabriksproducerede blandinger”, forklarer Tomas Sitarik, som stolt fortæller om kædens prisvindende succes:

“Seks af vores 10 donuts på menuen er veganske, og som kæde vandt vi i 2017 prisen for top 10 bedste hjemmelavede donuts”.

Varierende udvalg

MigogAalborg var i dag forbi La Donuteria kort før, de slog dørene op i Nørregade klokken 12.

“I dag var vi i gang allerede klokken 4 med at bage donuts for at blive helt klar til åbning”, fortalte Tomas Sitarik til MigogAalborg kort før åbning, mens køen udenfor stille og roligt blev længere og længere.

På åbningsdagen disker La Donuteria op med ni varianter af hjemmelavede donuts, hvoraf seks er veganske. Udvalget byder på alt lige fra frisk jordbærtopping til en tung, men lækker nutella/kanel-donut.

Men det er med at komme afsted og få prøvet de forskellige slags, for sortimentet skifter regelmæssigt.

“I denne uge kører vi med vores weekly special, der er en drøm for chokoladeelskere. Som navnet antyder, udskiftes den hver uge med en ny lækker variant.

Vi kører også med en variant, der udskiftet hver måned”, forklarer Tomas Sitarik.

I gang klokken 4 for at blive klar

De hyggelige lokaler, der før var Vaffelhuset, er som forvandlet. Indretningen er gennemtænkt med inspiration fra den romantiske provins efter en måneds intensiv renovering.

Der er meget spænding at spore hos Tomas Sitarik og pigerne bag disken, der har arbejdet hårdt for at blive klar.

“Vi har været i gang allerede siden klokken 4 med at lave bage donuts og blive helt klar til åbning, og vi er helt vildt spændte på, hvordan Aalborg tager imod os”, fortalte Tomas Sitarik til MigogAalborg kort før åbning, mens køen udenfor stille og roligt blev længere og længere.

Hos redaktionen var vi inviteret indenfor og fik som de første lov til at smage på det prisvindende bagværk. Vurderingen er klar: Det er de måske bedste donuts, vi nogensinde har fået. Og vi har fået mange.

De smager af hjemmebag med en tilpas svampet konsistens og uden at være tildækket med unødigt meget topping.

Slip sukkertrangen løs og sving forbi La Donuteria på Nørregade 14, inden de lukker klokken 19.