ANNONCE
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Venter en kvart million gæster: Hjallerup Marked får et brag af et comeback

Af Michael Qureshi

I Pinseweekenden gør det traditionsrige Hjallerup Marked comeback efter tre års corona-pause, og det meste af byen er mobiliseret og klar til at skabe en folkefest af dimensioner.

Når Hjallerup Marked løber af stablen i den kommende Pinse her i weekenden, siger Danmarks største hestemarked officielt farvel til Corona.

Markedsudvalget har – ufrivilligt – haft tre år til at forberede årets marked, og netop nu er hundredvis af frivillige i gang med de allersidste forberedelser, så alt er toptunet, når de første af op imod 250.000 gæster træder ind på markedspladsen på torsdag.

Tusinder af aalborgensere plejer at tage turen nordpå for at opleve det gigantiske marked.

Spændingen i Hjallerup er til at tage og føle på.

“De sidste to år har vi kunnet se, at byen på sin egen måde har summet den første weekend i juni, og mange har holdt deres egen markedsfest i haven sammen med dem, de plejer at være på vagt med.

Vi ved, at rigtig mange har svært ved at undvære Hjallerup Marked, og derfor kan vi heller ikke vente på at komme i gang igen,” siger Keld V. Nielsen, formand i Markedsudvalget.

50-års jubilæum og førsteklasses underholdning

Men det er ikke kun tilbagekomsten efter corona, der fejres i 2022.

I år er det nemlig præcis 50 år siden, at Hjallerup Marked købte en firlænget gård med godt 30 tønder land og flyttede det årlige marked ud af byen til den nuværende markedsplads sydøst for Hjallerup.

Der er altså al mulig grund til at give festen fuld gas i 2022.

“Vi har naturligvis sørget for at holde fast i alle de traditioner og oplevelser, som gæsterne kender og forventer af Hjallerup Marked, og så har vi samtidig skruet op for musik- og underholdningsprogrammet.

Så der er al mulig grund til at slå vejen forbi i weekenden,” siger Stefan Jacobsen, næstformand i Markedsudvalget.

Torsdag skydes Hjallerup Marked i gang med den superpopulære ANR Live-koncert, der tiltrækker unge fra hele Nordjylland med topnavne som Specktors, ADHD, Hedegaard, Rikke Darling, Fuld Effekt og et endnu hemmeligt hovednavn til et brag af en fest i det store markedstelt.

Fredag morgen åbnes markedet officielt, og herefter kan gæsterne fornøje sig med tivoli, hestemarked, ridestævne, børneunderholdning, loppemarked og kræmmerboder i lange rækker.

For ikke at tale om weekendens tætpakkede musikprogram, der blandt andet byder på Tom Donovan, Version 1.0, Far og Søn, Lune Carlsen, Back on Track, Nikolaj og Piloterne, John Mogensen Live og X-Factor-koncert.

Uden frivillige, intet marked

Men intet af dette ville være en realitet, hvis det ikke var for en ukuelig frivillig arbejdsindsats.

I en by med ca. 4.000 indbyggere ligner det en umulig opgave at skaffe frivillige nok til at besætte flere tusinde vagter inden for alt fra toiletrengøring og morgenoprydning til barer og campingtilsyn. Men ikke i Hjallerup.

Det er lykkedes at mobilisere mere end 2.000 frivillige fra nær og fjern.

“Det siger jo alt. Man kunne frygte, at mange frivillige ville melde pas, fordi markedsfølelsen var langt væk efter tre års pause, men det er ikke tilfældet.

Vi er dybt taknemlige for, at der stadig er så mange, der vil være med til at lave marked.

År efter år bliver jeg så imponeret over opbakningen og det gode humør, som man møder hos de frivillige.

De er altafgørende for, at gæsterne får en god oplevelse, og markedet overhovedet kan lade sig gøre,” siger Stefan Jacobsen og suppleres af Keld Nielsen:

Hjallerup Marked 2022 finder sted 2.-5. juni. Se program m.v. på www.hjallerup-marked.dk

Del artikel