Hjælper mange i klemme: Legal Aid i Aalborg giver gratis juridisk rådgivning

Skrevet af: Frederikke Hougaard Hansen

Har du nogensinde haft problemer med udlejeren, blevet snydt på internettet eller måske haft svært ved at gennemskue din ansættelseskontrakt?

Det kan være svært at finde ud af, hvor man skal søge hjælp, når hverken Google eller familien kan give svar på retslige spørgsmål.

Heldigvis har en virksomhed i Aalborg løsningen.

Legal Aid hjælper dig med hverdagens mange problemstillinger – store som små.

De tilbyder gratis og helt anonym rådgivning inden for en lang række juridiske sagsområder.

Kompetente jurastuderende sidder klar til at hjælpe dig

Hos Legal Aid hjælper man borgerne i Nordjylland med gratis retshjælp, da de går ind for, at alle skal have mulighed for at få den hjælp, de har behov for.

Grunden til at dette kan tilbydes helt gratis er, at Legal Aid er støttet af Civilstyrelsen, hvilket gør det muligt at drive projektet.

Derudover er de juridiske rådgivere frivillige og bidrager med deres faglige kompetencer ved siden af jurastudiet.

”Hos Legal Aid får vi lov til at forholde os til virkelige problemstillinger og arbejde med mennesker.

Vi udvikler os i arbejdet med klienter, og lærer hvordan man skal samarbejde med en modpart,” fortæller Nicolai Skovmose, der er daglig leder.

Nicolai Skovsmose

Hvor meget hjælp kan jeg få?

Når nu retshjælpen er gratis, tænker du måske, at du ikke får samme hjælp som fx ved en advokat.

”Forskellen på at få hjælp af os kontra en advokat er, at vi arbejder i en mere rådgivende karakter, mens en advokat i højere grad styrer sagen for dig.

Hos os er det på eget ansvar, hvor du ved en advokat vil have en advokatforsikring, der gør, at du er dækket, hvis advokaten begår fejl i sagen,” fortæller Nicolai.

Når det så er sagt, så hjælper Legal Aid dig langt henad vejen.

De kompetente jurastuderende har det juridiske stof frisk i erindringen fra studiet, og kan hjælper dig inden for alle retsområder – pånær strafferet og skatteret.

Som udgangspunkt er der ingen sager, som er for store eller for små, og bestemt ingen spørgsmål, som er for dumme.

Efter aftale, kan din rådgiver hos Legal Aid, udover at  give dig svar på retslige spørgsmål og rådgive dig til hvad du skal gøre i en bestemt situation, endda også gå ind og overtage kontakten med en eventuel modpart for dig eller udfærdige dokumenter for dig.

”Hvis vi vurderer, at sagen vil ende i retten, så anbefaler vi selvfølgelig vores klienter at opsøge en advokat, da vi ikke kan bistå klienten i en retssag.

Det vil sige, at vi ofte kan hjælpe vores klienter hele vejen mod den løsning, de søger, og hvis ikke kan vi i hvert fald hjælpe en del af vejen og sende dem videre i den rigtige retning,” fortæller Nicolai.

Hvordan får jeg gratis retshjælp?

Hvis du vil benytte dig af det gratis tilbud om juridisk rådgivning, er alt du skal gøre at kontakte Legal Aid på telefon 32 21 90 95 eller sende dem en mail.

Her vil du som udgangspunkt skulle give de fornødne oplysninger om det problem, du står overfor, så du, sammen med din rådgiver, kan få aftalt et møde.

Hvis du har et enkelt eller et par hurtige spørgsmål, kan du sende disse på mail.

Legal Aid holder til i Kattesundet 24, 1. sal, hvor du også har mulighed for at kommer forbi for at booke et møde.

Åbningstiderne er:
Mandag – Tirsdag: 11.00-14.00
Onsdag – Torsdag: 14.00-17.00
Fredag: 11.00-14.00

Fra den 13. december til den 20. januar holder Legal Aid eksamenslukket af hensyn til de frivillige rådgivere.

Stadig ledige pladser: Tag en en 2-årig STX på Aalborg City Gymnasium

Skrevet af: Nathalia Hentze Nielsen

Nedlukningen af Danmark de seneste par måneder har betydet, at danskernes hverdag er blevet væsentligt ændret.

For nogle har det betydet, at de bruger mere tid derhjemme i stedet for på arbejdspladsen eller på skolen, mens det for andre har betydet, at de har måttet se sig om efter et nyt arbejde.

De store ændringer har sat nogle tanker i gang – også på positiv vis. Mange er nemlig begyndt at nytænke deres liv og ønsker at skifte livsbane.

Går du for tiden og overvejer nye karrieremuligheder, så kan en 2-årig STX på Aalborg City Gymnasium være det rette valg for dig.

Som det eneste sted i Region Nordjylland er det muligt at læse en STX på kun 2 år, der åbner dørene for både de korte, mellemlange og lange videregående uddannelser.

STX på kun 2 år

Hvis du tænker ”jamen, tager en studentereksamen ikke 3 år?”, har du delvist ret.

Den traditionelle studentereksamen tager nemlig 3 år, men hos Aalborg City Gymnasium kan man klare den på kun 2 år.

Årsagen er, at man på en 2-årig STX kun har boglige fag og heller ikke starter uddannelsen med et grundforløb.

Det betyder, at du starter direkte i en stamklasse og samtidig ikke bruger timer på f.eks. idræt, billedkunst eller musik, men i stedet fylder dit skema med de fag, som du skal bruge for at komme ind på drømmeuddannelsen.

Uddannelsen giver dermed de samme muligheder, som hvis du tog den på et almindeligt gymnasium – forskellen er at du bliver hurtigere færdig på Aalborg City Gymnasium.

Samtidig bliver du også en del af et dynamisk og fagligt ambitiøst studiemiljø, der sætter høje krav til din motivation og modenhed.

Skridtet videre mod drømmeuddannelsen

Den 2-årige STX er relevant for mange forskellige typer af mennesker.

Nogle har måske været ude at rejse, før de starter, mens andre har gået på efterskole eller været ude på arbejdsmarkedet.

Fælles for alle er ønsket om at færdiggøre ungdomsuddannelsen på kort tid og tage skridtet videre mod drømmeuddannelsen.

Heri ligger også Aalborg City Gymnasiums styrke: forskelligheden blandt eleverne er med til at sikre et spændende og rummeligt studiemiljø.

Gymnasiet er en privatejet institution, hvilket betyder, at der er flere frihedsgrader, som er til gavn for den enkelte elev.

Der er løbende optag frem til studiestart den 11. august og stadig plads på alle studieretninger.

Er du også blevet interesseret i at søge den 2-årige STX, kan du kontakte studievejledningen for at blive optaget her.

Nye tal viser: Rekordmange tager i sommerhus i Aalborg Kommune

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen
Foto: Campaya
Foto: Campaya

Det kan godt være, at vejret ikke ligefrem er med os – men lysten til at tage i sommerhus er intakt.

Nye tal fra sommerhussøgemaskinen Campaya viser nemlig, at der i år har været ekstraordinær stor efterspørgsel på udlejningssommerhusene i Aalborg Kommune – særligt fra danske gæster de seneste par måneder.

Statistikken viser, at alle 575 sommerhuse, der findes i søgemaskinen, er optaget i juli måned. Dette giver en belægningsprocent på mere end 99 i Aalborg Kommune – særligt de store sommerhusområder ud til Kattegat.

Campaya beretter, at tallene er meget bemærkelsesværdige; på trods af, at der i 2019 blev sat udlejningsrekord, så var det kun i uge 29 og 30, at belægningsprocenten var så høj.

I år er der også tilfældet i de to andre juli-uger (28 og 31) – og den høje belægningsprocent fortsætter tilmed ind i august.

Det vil sige, at den store efterspørgsel fra de danske feriegæster helt konkret har udmøntet sig i, at sommerhusene er fyldte i en markant længere periode i år, end hvad de plejer.

Folk bliver oftere hjemme

Foruden corona, der naturligvis har “tvunget” mange til ferie i Danmark, så mener Campaya også, at andre faktorer spiller ind.

De seneste 5-6 år har man nemlig oplevet en generel stigning i belægningsprocenten. Dette skyldes primært tre forskellige forhold:

For det første er sommerhuset en ferieform, hvor man helt selv styrer tempoet og dagens gang.

Man skal ikke stå op på et bestemt tidspunkt for at få morgenmad, og der er ikke en masse forudbestemte arrangementer, man skal nå.

Den selvbestemmende ferieform tiltaler mange. Man kommer væk fra hverdages stress og jag og kan dalre omkring, som det passer en.

Der er også mulighed for at lave en helt masse, men det er noget, man helt selv styrer,” fortæller Jesper Kamp Kruse, der er kommunikationsansvarlig hos Campaya. 

“Samtidig er det let lige at invitere familien eller nogle venner over i sommerhuset et par dage eller tre. Den fleksibilitet er der ikke i ferierne sydpå, og det er også et plus for mange.”

Derudover mener Jesper Kamp Kruse også, at der er en stigende tendens til, at folk holder deres ferie hjemme – da lysten og behovet for at tage sydpå hele tiden bliver mindre.

“Folk har simpelthen ikke den samme trang til at flyve som tidligere, fordi flere og flere begynder at tage sig mere og mere af klimaet.” siger han. 

Nej tak til efterårsvejr: I næste uge rammer vi igen 20 grader

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Kan man få kompensation for manglende sommer?

Sandsynligvis ikke – men sikkert en tanke, som mange tænker, da en stor del af danskernes ferie afholdes i disse uger.

Vi havde ellers været inde i en solrig periode, hvor korte kjoler og opknappede skjorter var et must, hvis man ville undgå et hedeslag.

Den sidste uges tid har himlen set noget anderledes ud. Ikke ligefrem opmuntrende taget i betragtning af, at de fleste i år afvikler ferien i gode, gamle Danmark.

Men inden vi bliver alt for vinterdeprimerede over blæst, skyer og regn – så kan vi foreløbigt genfinde lidt sommerglæde ved at kigge på vejrudsigten i den kommende uge.

I Aalborg ser det nemlig ud til, at vi endelig får flere solskinstimer end regnbyger.

Rammer 20 grader i Aalborg

Ugen starter med dagstemperaturer på 18 grader, men dog overskyet det meste af dagen. Dette kompenseres heldigvis fra onsdag, hvor solen endelig kigger frem bag en sky. Denne dag bliver der ligeledes 18 grader og med let vind på 2 m/s.

Torsdag ser vi endelig ud til at ramme de gyldne 20 grader, mens fredag står på fuld sol med 21 grader.

Weekenden ser – foreløbigt – ud til at blive overskyet, men mandag d. 20. juli er solen tilbage med 20 grader.

Umiddelbart ser det altså ikke ud til, at vi endeligt skal opgive sommeren – endnu.

Du kan selv følge med i vejret lige her