Hjælp i en svær tid: Landsforeningen for Børn og Forældre giver vigtig rådgivning i Aalborg

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen
Fra venstre: Ditte Christiansen (jurist i LFBF), Birgit Nielsen (socialrådgiver i LFBF), Morten Thorsøe Secher, (stifter og direktør i LFBF), Lene Braad (advokat hos Storm)
Fra venstre: Ditte Christiansen (jurist i LFBF), Birgit Nielsen (socialrådgiver i LFBF), Morten Thorsøe Secher, (stifter og direktør i LFBF), Lene Braad (advokat hos Storm)

Når to mennesker bliver gift er det med troen på, at man skal leve et helt liv sammen i både medgang og modgang.

Men uanset forventningerne om et lykkeligt og meningsfuldt liv sammen, ender næsten halvdelen af alle ægteskaber og parforhold i Danmark alligevel med en skilsmisse eller samlivsophør.

En skilsmisse kan i værste tilfælde udvikle sig til en decideret familiekonflikt, hvor børnene kan risikere at ende som ofre i et meget komplekst system.

Men der er heldigvis hjælp at hente her i Aalborg, hvis man har brug for hjælp til at løse en konflikt omkring samvær, bopæl eller økonomiske forhold.

Landsforeningen for Børn og Forældre har for ganske nyligt åbnet kontor her i Aalborg, og deres hovedformål er at gøre skilsmissen til en bedre start på en ny livsfase for hele familien.

Det gør de ved hjælp af tværfaglig rådgivning, hvor fagprofessionelle rådgivere, med baggrund som henholdsvis socialrådgivere, psykologer, jurister, pædagoger, lærere m.fl. bidrager med løsningsorienteret hjælp i forhold til familiære problematikker.

Den fjerde mandag i hver måned, fra klokken 17.30 – 19.30, tilbyder de tilmed gratis og anonym skilsmisserådgivning, hvor du altid vil møde mindst to faguddannede rådgivere (1. mandag i måneden dog fra kl. 16.00-18.00 i Aalborg i samarbejde med en familieretsadvokat fra STORM Advokatfirma).

Du kan her få en konstruktiv snak om alt fra samværsordning, bopæl, kommunale sager, og hvad du ellers har af spørgsmål på det familieretslige område.

Ønsker du derudover et forløb der er tilpasset netop dine behov og din situation, tilbyder de også betalt rådgivning, konfliktmægling og bisidderordning. Læs mere her.

Børnene skal være i fokus

Organisationen tæller i dag hele 63 personer, og man har både kontorer i Viborg, Aarhus, Herning, Aalborg og snart også i København.

En stor kontrast til opstarten i november 2016 hvor stifter, Morten Thorsøe Secher, drev det hele fra sin stamplads på en café i Viborg.

“Den 5 årsplan jeg i sin tid lavede, har vi eksekveret på 1,5 år, og jeg er enormt stolt af den forskel, som vi har gjort for så mange familier,” fortæller Morten.

Idéen til konceptet opstod, på baggrund af hans egne personlige erfaringer med et komplekst skilsmissesystem, hvor børnene endte med at blive ofre.

“Vi, som forældre, fik skabt en situation, hvor vi stod på hver vores ø og bekrigede hinanden, mens vores børn sejlede væk i en helt anden retning. Vores fokus var på hinanden og vores krig/konflikter, fremfor at se vores børn og deres behov.

Jeg troede egentlig, at der i en velfærdsstat som Danmark var et system, som tog ordentlig hånd om vores børn og os som forældre, men det var ikke tilfældet, og vi endte som en del af statistikken.

Derfor fik jeg idéen til organisationen med et ønske om at skabe ro, afklaring og give løsningsorienteret rådgivning til forældrene, så de i sidste ende kan få hjælp og støtte til at etablere et større overskud til at hjælpe sig selv og dermed også deres børn,” forklarer Morten.

Unikt samarbejde med STORM Advokatfirma

Landsforeningen for Børn og Forældre gør en dyd ud af at samarbejde med andre lokale foreninger og organisationer, og de samarbejder blandt andet med Business Aalborg, det boligsociale område, Danner, Fonden for Socialt Ansvar, Headspace, Børns Voksenvenner, Folkekirkens Familiestøtte og De Frivilliges Hus.

Det helt unikke her i Aalborg er samarbejdet med STORM Advokatfirma, som den første mandag i hver måned fra kl. 16.00 – 18.00 tilbyder gratis rådgivning med en familieretsadvokat.

I Corona-krisen vil det dog primært foregå på telefon, læs note i bunden af artiklen.

”Landsforeningen for Børn og Forældres helt store styrke er deres fokus på en helhedsorienteret indsats, hvor man kan få tværfaglig rådgivning.

Det er et formål, som vi gerne vil støtte op om ved at vejlede inden for det juridiske område, og være med til at løse konflikterne så tidligt i processen som muligt,” fortæller Lene Marie Braad, advokat hos STORM Advokatfirma.

Retshjælpen fra STORM er helt gratis og anonym, og der vil også altid være en rådgiver med en anden faglig baggrund tilstede.

”Vi kan hjælpe med at danne et overblik over en ofte uoverskuelig situation, og vurdere om der er brug for juridisk bistand, eller om det eventuelt er noget, som landsforeningen kan hjælpe med.

Vi har et fælles mål om, at en eventuel sag skal løses så skånsomt som muligt for hele familien –især for børnene,” fortæller Lene.

Få hjælp til at få læst post i e-Boks

Men Landsforeningen for Børn og Forældre hjælper også på andre områder.

De starter eksempelvis snart et nyt og banebrydende koncept op, som kaldes MEDLÆSER.

MEDLÆSER er et abonnement, som borgere kan tilmelde sig og få hjælp til at få læst deres post i e-Boks.

Breve fra det offentlige kan af forskellige årsager være svære at læse, enten fordi det sprogligt er svært at gennemskue indholdet, eller fordi indholdet kan være så følsomt eller belastende, at nogle borgere får ondt i maven ved tanken om, at åbne breve i e-Boks.

Formålet er at støtte borgere, der står i en skilsmisse/samlivsophør, eller andre familiære problemer, i at få overblik over deres post fra det offentlige, og dermed blive kvalificerede i deres møde med det offentlige, og blive pejlet i den rigtige retning af deres egen personlige og fagligt kvalificerede Medlæser.

Landsforeningen vil med MEDLÆSER-abonnementet hjælpe borgere med at læse og forstå post fra offentlige instanser, herunder kommuner, Familieretshuset, Ankestyrelsen, Familiedomstole og Udbetaling Danmark.

MEDLÆSER starter op i løbet af foråret, men det er allerede nu muligt, at tilmelde sig på forhånd via lfbf.dk.

En gevinst for samfundet

Tallene taler også deres tydelige sprog;

Landsforeningen gør en markant forskel for de familier, som søger hjælp og rådgivning.

Økonomer Uden Grænser har lavet en uvildig analyse af organisationen, og mere end 9 ud af 10 respondenter oplever, at organisationens ydelser har forbedret kommunikationen mellem de involverede parter, bidraget til nedtrapning af konflikter, gjort sagens forløb mere overskueligt, reduceret individuelle, negative konsekvenser forbundet med skilsmisse eller samlivsophør og gjort det lettere for forældrene at passe deres arbejde eller komme tilbage på arbejdsmarkedet under skilsmisseforløbet.

Derudover har Økonomer Uden Grænser estimeret, at samfundet får 5,36 kr. igen for hver krone, der investeres i organisationens indsatser, set over en femårig periode – hvilket svarer til et afkast på hele 32,3 % hvert år.

Du kan kontakte Landsforeningen for Børn og Forældre på telefon 8862 6062 eller sende en mail på lfbf@lfbf.dk.

Du kan også finde mere info på hjemmesiden eller på Facebook.

NB: Til info, har Landsforeningen stadig åbent, på trods af Corona-virus, og står klar til at hjælpe pr. telefon, med eventuelle samværsordninger. Til dette, er der oprettet yderligere 2 akut-telefoner, 4265 1387 og 4265 1805.

Hver lørdag i juli og august: Kom til gratis sommer yoga på Budolfi Plads

Skrevet af: Nathalia Hentze Nielsen
Foto: Winther McDonald
Foto: Winther McDonald

Det har været nogle stressfyldte måneder for mange af os med corona-truslen hængende over hovedet.

Trænger du til at slappe gevaldigt af og få lidt mere zen i hverdagslivet, har vi fundet det perfekte arrangement.

DGI Huset Nordkraft afholder i samarbejde med Budolfi Plads gratis sommer yoga på Budolfi hver lørdag i løbet af juli og august.

Første event er nu på lørdag den 11. juli fra kl. 13.00 til 14.00 på pladsen, og det bliver ikke hvilken som helst slags yoga-hold.

Holdet hedder nemlig Un-wine Yoga, og som navnet antyder er vin involveret.

Un-wine med Winther McDonald

Det er den karismatiske yoga-darling Winther McDonald, der står for holdene, og udover en meget underholdende og afslappende oplevelse med fænomenal udsigt til Budolfi Kirke, får du også serveret et glas vin til lørdagens begivenhed.

Tilmelding til holdet sker via DGI Husets hjemmeside, og man skal være hurtig på tasterne; der er nemlig kun 40 pladser per gang.

Arrangementet er gratis; det eneste, der kræves er oprettelse af en bruger på DGI Husets hjemmeside.

Arrangøren gør opmærksom på, at man skal følge sundhedsmyndighedernes retningslinjer og holde afstand til hinanden under begivenheden såvel som medbringe egen yoga-måtte og håndklæde.

Hygge yoga hele sommeren

Kan du ikke nå med til Un-wine Yoga lørdag, er der mulighed for at deltage i mange af sommerens andre yoga-hold på Budolfi Plads.

Der er f.eks. Hygge Yoga lørdag den 18. juli og hver lørdag frem til lørdag den 22. august.

Du finder holdene under DGI Husets holdoversigt.

Hvad: Sommer Yoga på Budolfi

Hvor: Budolfi Plads (på pladsen mellem AKTUEL og BACO)

Hvornår: Lørdag den 11. juli, kl. 13.00 – 14.00

Man kan tilmelde sig her

Aalborg Sushi Festival er tilbage

Prøv 22 stykker fra nyåbnede Yummi for 115 kr. eller gourmetmenuen fra Karma Sushi på 20 stk. for 210 kr. Se alle steder der er med og deres menuer lige her

 

 

Kickstart weekenden eller ferien: Skagen Fiskerestaurant åbner vinbar i morgen

Skrevet af: Michael Qureshi

Det var i maj, at Skagen Fiskerestaurant åbnede dørene til deres nye flotte restaurant i hjertet af Aalborg.

Siden har den populære fiskerestaurant fået en flyvende start med deres flotte indretning og strandsand på gulvene og ikke mindst den store udendørs terrasse, der flittigt bruges uanset vejret.

Nu er Skagen Fiskerestaurant så klar med endnu en nyhed på det centrale Budolfi Plads. Fra i morgen fredag d. 10. juli kan man kickstarte weekenden på bedste vis med vin, bobler og snacks.

Eller måske er det starten på sommerferien, der skal fejres.

Fredags vinbar med DJ og gode tilbud

Skagen Fiskerestaurant åbner nemlig en fredags vinbar, der skal køre hver fredag mellem 15-17. Den nye fredags vinbar skydes i gang med DJ og gode tilbud på snacks og vin.

Man kan blandt andet få Fiskens Chips- reje og blæksprutte med et glas vin for 90 kr. Der er også Lobster Roll med jomfruhummer med et glas vin for 130 kr.

Så hvis man vil få en god start på sommerferien eller weekenden, så er det måske oplagt at tage venner eller kolleger med til et godt glas vin i de hyggelige omgivelser på den smukke Budolfi Plads.

Er man mere til cocktails, så er den del også mere end godt dækket ind.

Mere end bare restaurant

Det er samtidig også et tydeligt tegn på, at Skagen Fiskerestaurant vil være mere end blot en restaurant i Aalborg.

Det skal samtidig også være et sted, man kan droppe forbi til et glas vin eller to og lidt snacks på den hyggelige og uformelle måde.

Hver fredag og lørdag i juli og i hele august vil der være DJ til at skabe en fed stemning, som matcher lidt af det man møder i selve Skagen i sommerperioden.

Hvad: Skagen Fiskerestaurant åbner fredags vinbar
Hvor: Budolfi Plads
Hvornår: Fra fredag d. 10 juli 15-17 og hver fredag fremover
Du kan læse mere her

Bukse-kometer: Her åbner Shaping new tomorrow ny kæmpe butik i Aalborg

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen
Foto fra Shaping new tomorrows nye butik i Aarhus
Foto fra Shaping new tomorrows nye butik i Aarhus

De sidste par år har været noget af et maraton for fashionbrandet Shaping new tomorrow, der i den grad har erobret branchen – og en masse mandehjerter – med deres komfortable herretøj.

De har netop åbnet en kæmpe butik i Aarhus, og i morgen er der Grand Reopening på deres store butik i hjertet af København.

Nu er Shaping new tomorrow igen klar med en nyhed på hjemmebanen i Aalborg: Til september står den nemlig (igen) på flyttedag for butikken, der i dag holder til på Boulevarden 22.

Denne gang sættes kursen længere ned mod Nytorv i Østerågade 4, hvor Babysam i mange år havde til huse.

Fra september står lokalerne klar på ny og forventes i mellemtiden at forvandle sig til Shaping new tomorrow’s helt nye flagship store.

Bliver dobbelt så stor som nuværende

Den nye butik bliver mere end dobbelt så stor som den nuværende og kommer til at råde over 290 kvm. samt 185 kvm. salgsareal. Til sammenligning er den nuværende 74 kvm.

Derudover er der også tale om en gevaldig opgradering fra de lokaler som Shaping new tomorrow startede i for nu fem år siden.

“Det har været en vild rejse fra vores start i Jens Bangs Gade. Vi overtog et lokale, der havde stået tomt i syv år, og herfra gik vi jo bare i gang med at renovere alting selv.

Hele butikken blev bygget op af genbrug og vennetjenester, så da vi overtog butikken på Boulevarden var det jo helt vildt for os,” fortæller Christoffer Bak, der med er co-founder af Shaping new tomorrow.

Læs også: Trods krise i branchen: Shaping new tomorrow vil åbne 30 nye butikker

Next level retail

Siden er butikken blevet opgraderet i takt med konceptets udvikling – men nu er pladsen igen rendt fra de ihærdige iværksættere.

“Den primære grund til, at vi flytter er, at der simpelthen er for lidt plads i den nuværende. Vi går meget op i, at folk får en god oplevelse, når de kommer hos os, så det skal der selvfølgelig være rum til.

Samtidigt giver det os mulighed for at skabe det helt rigtige univers til tøjet,” forklarer han.

Det nye prøverumsområde skal især være butikkens hjerte, hvor et tilhørende loungeområde skal give kunderne både lyst og mulighed for at tage sig goooood tid til shoppingen.

Derudover vil den nye butik byde på flere digitale løsninger, der ifølge Christoffer bliver “next level retail”.

“Vi kommer til at gå all in på den nye butik. Vores nuværende er rigtig flot, men de nye rammer giver os mulighed for at implementere nogle endnu federe løsninger i designet,” fortæller han begejstret.

Den hidtil største butik

Den nye lokation betyder også, at Shaping new tomorrow nu får endnu færre skridt mellem deres kæmpe kontor på Nytorv og den kommende butik i Østerågade.

For selvom drengene nu også har butikker i både Århus og København, så er det stadig i Aalborg, at brandets hjertet banker.

“Vi designer den nye butik ud fra, at det er Aalborg, vi kommer fra. Rent kvadratmetermæssigt bliver den også vores største.

Det er i Aalborg, vi er startet, det er i Aalborg, vi holder til – og det kommer man til at se og mærke med den nye butik, som stadig er vores flagskibsbutik.” slutter Christoffer.

Den nye butik forventes at åbne i september, men indtil da kan du fortsat besøge Shaping new tomorrow på Boulevarden 22. 

Aalborg Sushi Festival er tilbage

Prøv 22 stykker fra nyåbnede Yummi for 115 kr. eller gourmetmenuen fra Karma Sushi på 20 stk. for 210 kr. Se alle steder der er med og deres menuer lige her