Hitter til vands i København: Nu rykker GoBoat til Aalborg og London

Skrevet af: Michael Qureshi

Af Stine Kjølby Christensen

Havnefronten har været i massiv udvikling de sidste mange år – og i weekenden lanceres en helt ny spændende attraktion.

Nu får aalborgenserne også endelig mulighed for at blive sejler for en dag, når det populære ”GoBoat” lægger til ved kajen.

Konceptet har eksisteret i København i omkring fire år og er blevet megapopulært i hovedstaden.

Derfor har man i år valgt at videreføre konceptet til nye byer, og det bringer de populære både til både Aalborg og London.

Unik oplevelse og uforglemmelige minder

Hele konceptet bag GoBoat bygger på en overbevisning om, at en intim sejltur kan skabe gode minder.

Noget af det unikke ved GoBoat er nemlig, at du som passager også selv er kaptajnen. Du bestemmer farten, du bestemmer ruten, og du bestemmer, hvem du vil have med om bord.

Så du kan tage familien, vennerne og veninderne eller en date med på en sejltur på Limfjorden.

Ideen til GoBoat opstod på baggrund af en fascination af det maritime univers og den frihed, man får, når man begiver sig ud på vandet. En følelse, som oprindeligt har været forbeholdt erfarne sejlere, men som nu er frit tilgængelig for alle.

Bådene er indrettet til op til otte personer og med mulighed for f.eks. at nyde en lækker picnic med et koldt glas vin. Båden bookes på timebasis, og herefter er der frie tøjler for, hvad den enkelte har lyst til at bruge tiden på.

Et oplagt valg til eksempelvis firmaarrangementer, fødselsdage, polterabends eller bare en hyggelig tur med dem du holder af.

Danmarks andet bedste sted

VisitAalborg har længe haft et ønske om at få etableret GoBoat i Aalborg og fik i samarbejde med Lars Bo Willumsen inviteret københavnerfyrene på besøg i byen.

Lars Bo Willumsen har intet mindre end 13 års erfaring i at sejle i havnen i Aalborg, da han er indehaver af RIB-IT, hvor han arrangerer events for private og virksomheder – primært på vandet. Dette gjorde ham til et naturligt valg, da der skulle vælges en mellemmand.

”Drengene kom herop og så på havnemiljøet, byen og undersøgte om der kunne være et marked for at åbne op for GoBoat her. Der skulle dog ikke meget overbevisning til, da det viste sig at være det andet bedste sted i Danmark, de havde haft kig på. Med København som nr. 1.” fortæller Lars Bo stolt til migogaalborg.dk.

Bæredygtighed og miljøbevidsthed

Som vi tidligere på ugen skrev om, så har Aalborg Kommune en stor interesse i at gøre byen endnu mere grøn og bæredygtig. Her kommer GoBoat ind i billedet som endnu et uundværligt initiativ.

GoBoat er nemlig i sig selv bæredygtig, da båden er lavet af genbrugsmaterialer og er drevet af high tech elmotorer og genanvendelige batterier, der oplades af solenergi.

Og selvom nogle har været skeptiske overfor, at havnen pludselig skulle blive invaderet af amatørsejlere, så er initiativet udelukkende bygget på gode tanker.

Derfor vil Lars Bo også videreudvikle på den bæredygtige ånd og sørge for at holde fokus på miljøbevidstheden.

”Vi kommer til at arrangere noget skraldeindsamling, hvor børn f.eks. kan tage en sejltur med deres bedsteforældre og indsamle skrald i havnen. Når turen er slut, vil de blive belønnet med en is fra vores lille kiosk. Det er også en måde at sætte fokus på, at vi ønsker et grønt koncept hele vejen igennem.” fortæller Lars Bo.

Hvis man synes, det lyder spændende, så kan man booke allerede fra på lørdag – OBS – man skal booke bådene på forhånd; det kan man gøre her

Gourmetoplevelse til lave priser: NM-ugen bliver et kæmpe hit i Aalborg

Verdens stærkeste chilisauce: Spis 10 ml og få maden til halv pris

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Selvom det nok ikke bliver et problem at holde varmen i næste uge med temperaturer op mod 30 grader, så har vi fundet en sjov udfordring til dig, der virkelig kan lide at få varmen – i både mund, krop og sind.

Café Mumbai i Nordkraft serverer autentiske indiske retter, som jo ofte er noget mere krydrede, end de klassiske danske retter. På menukortet er der således også markeret den enkelte ret er: *Medium, **Stærk eller ***Hot.

Og selvom muligheden “hot” sikkert er spicy nok til de fleste af os, kan du krydre tilværelsen og de indiske serveringer lidt ekstra, når du nyder maden.

Den ultimative manddomsprøve

Café Mumbai kalder det selv den ultimative manddomsprøve, og udfordringen lyder da også som noget af en mundfuld:

Hvis du spiser deres hjemmelavede chili-sauce som tilbehør til din mad, så du halv pris på maden.

Det lyder da egentlig ret ligetil?

… Det er dog værd at bemærke, at chili-saucen har fået navnet Kill Switch af én grund: Den er lavet på verdens stærkeste chili!

For at få halv pris på maden, skal du spise alle 10 ml., som du eksempelvis kan få udleveret til din Chicken Tikka Masala eller Lamb Korma.

 

Vis dette opslag på Instagram

 

Et opslag delt af Mumbai Café (@mumbaiaalborg) den

Tør du tage udfordringen op?

Du finder Café Mumbai på Kjellerups Torv 1 i Nordkraft. De har åbent alle dage fra kl. 17.00 – 21.00

Hvad: Halv pris på maden – hvis du spiser 10 ml. chilisauce lavet på verdens stærkeste chili
Hvor: Café Mumbai
Hvornår: Alle dage

Du finde mere info om Café Mumbai her.

Afholdes for 22. år i træk: Den Blå Festival er klar med fed nyhed

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen
Den Blå Festival.
Foto: BrknRib Photo and Artwork.
Den Blå Festival. Foto: BrknRib Photo and Artwork.

Nibe Festival er knap nok overstået, før vi kan glæde os til den næste hyggelige festival i Nordjylland.

Den Blå Festival er den årlige jazz- og bluesfestival i Aalborg, der i fire dage forvandler hele midtbyen til et slaraffenland af musik, hygge, kolde drikkevarer og god stemning.

Det helt unikke ved festivalen er, at den er helt gratis at deltage i, og i år finder den sted fra torsdag den 15. august til søndag den 18. august.

Den Blå Festival 2019 har som altid de to store hovedscener på Toldbod Plads på havnefronten og på Gammeltorv ved Råshuset.

Derudover er der koncerter på mange af byen cafeer, værtshuse og spillesteder. Der er blandt andet koncerter på Café Ulla Terkelsen, El Mariachi, Aalborgs Slotskro, Hasseris Kirke, John Bull Pub, Egholm og som noget helt nyt i år: på Salling Rooftop.

Du kan se fulde program for Den Blå Festival lige her.

Jazz og blues på toppen af Aalborg

Den helt store nyhed i år er, at du kan nyde lækker jazz og blue i højderne.

Der er nemlig hele tre koncerter på Salling Rooftop,  hvor du kan glæde dig til at lytte til en række spændende artister på toppen af Aalborg.

Onsdag den 14. august fra klokken 15.00-17.30 gælder det Jesper Theis Duo. Jesper Theis spiller guitar i stil med gamle bluesmestre som Son House og Robert Johnson.

Han behandler deres sange med stor respekt, men han er ikke bange for lege med arrangementerne og puste nyt liv i de hævdvundne klassikere. Med sig har han Søren Lindholt på kontrabas.

Torsdag den 15. august klokken 15.00-17.30 er så Big Creek Slim Duo, der vil underholde på Salling Rooftop.  Big Creek Slim har en mørk og raspende stemme og spiller råt og udtryksfuldt på sin gamle guitar.

Han spiller klassisk Chicago- og Delta-blues inspireret af bl.a. Muddy Waters, Howling Wolf og John Lee Hooker. Han har på få år udgivet fem album, som alle har fået flotte anmeldelser og vundet et hav af priser.

Fredag den 16. august klokken 15.00-17.30 slutter koncerterne i de høje luftlag med Tim Lothar og HP Lange. Det er to af de travleste og mest velanskrevne bluesmusikere i Danmark, der mødes denne dag.

Tim Lothar har turneret 20 lande, har otte anmelderroste udgivelser bag sig, har modtaget priser i ind‐ og udland, og er en af de flittigst turnerende musikere i Europa. Han er lige nu en af DK’s skarpeste og mest respekterede bluesmusikere.

I mere end 30 år har HP Lange været bluesmusiker på landevejen, og er efterhånden en veteran på musikscenen i Danmark. På scenen leverer HP Lange et energisk mix at Delta – country- og folk-blues. Du finder mere info om koncerterne her.

Hvad: Den Blå Festival
Hvor: I hele Aalborg
Hvornår: 15. – 18. august

Du kan se fulde program for Den Blå Festival lige her.

Film under åben himmel: Sådan bliver vejret til Zulu Sommerbio på tirsdag

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen
Foto: TV 2 Presse
Foto: TV 2 Presse

På tirsdag starter TV2 Zulu deres årlige Zulu Sommerbio, hvor de tager rundt i det danske land for at vise gode film under åben himmel.

Traditionen tro åbner sommerbioen sæsonen lige her i Aalborg kl. 21.45, når A Star is Born vises i Skovdalen.

Men film under åben himmel, betyder også, at vejret har ret meget at sige; skal man tage afsted eller ej?

Hvordan bliver vejret?

Vejrprognoser kan ofte være uforudsigelige, men med kun to døgn til arrangementet, er der ret stor sandsynlighed for, at der kan stoles på vejrudsigten.

Og det bliver nærmest perfekt vejr til årets Zulu Sommerbio i Skovdalen. DMI lover tørvejr hele dagen, og temperaturen topper klokken 17.00 med 24 grader.

Når filmen starter omkring 21.45 kan vi se frem til mellem 18-22 grader, en let vind og ikke mindst: tørvejr.

Der er derfor al mulig god grund til at tage forbi Skovdalen på tirsdag, men tag da gerne et tæppe med – om ikke andet for hyggens skyld!

Stjernespækket drama

Filmen der vises er storfilmen A Star Is Born, som er produceret og instrueret af Bradley Cooper, der også spiller hovedrollen sammen med Lady Gaga.

Filmen er blevet en kæmpe succes over hele verden, og den var nomineret til intet mindre end 8 Oscars, hvor sangen Shallow vandt for bedste originale sang.

Filmen handler om den berømte rockstjerne Jackson Maine spillet af Bradley Cooper.

Han opdager stortalentet Ally, spillet af Lady Gaga, som spiller på en bar for dragartister.

De indleder et forhold, og Ally kommer med på Jacksons turné, hvor hun opdages af et berømt pladeselskab som vil gøre hende til en stjerne.

Jackson bliver jaloux, samtidig med at hans egen karriere er i fare på grund af store mængder alkohol og narkotika. I tillæg er Jackson på vaklende grund med sin storebror og turnémanager Bobby.

Gratis for alle

Traditionen tro er ZULU Sommerbio gratis for alle, så det er bare med at møde op med godt humør, en behagelig stol og måske en pakke kleenex til filmen.

Der kan købes snacks og drikkevarer, men du må også gerne medbringe det hele selv.

Hvad: Zulu Sommerbio (A Star Is Born)
Hvor: Skovdalen, Aalborg
Hvornår: Tirsdag d. 23. juli kl. 21.45
Pris: Gratis

Du kan læse mere her.