Hitter til vands i København: Nu rykker GoBoat til Aalborg og London

Skrevet af: Michael Qureshi

Af Stine Kjølby Christensen

Havnefronten har været i massiv udvikling de sidste mange år – og i weekenden lanceres en helt ny spændende attraktion.

Nu får aalborgenserne også endelig mulighed for at blive sejler for en dag, når det populære ”GoBoat” lægger til ved kajen.

Konceptet har eksisteret i København i omkring fire år og er blevet megapopulært i hovedstaden.

Derfor har man i år valgt at videreføre konceptet til nye byer, og det bringer de populære både til både Aalborg og London.

Unik oplevelse og uforglemmelige minder

Hele konceptet bag GoBoat bygger på en overbevisning om, at en intim sejltur kan skabe gode minder.

Noget af det unikke ved GoBoat er nemlig, at du som passager også selv er kaptajnen. Du bestemmer farten, du bestemmer ruten, og du bestemmer, hvem du vil have med om bord.

Så du kan tage familien, vennerne og veninderne eller en date med på en sejltur på Limfjorden.

Ideen til GoBoat opstod på baggrund af en fascination af det maritime univers og den frihed, man får, når man begiver sig ud på vandet. En følelse, som oprindeligt har været forbeholdt erfarne sejlere, men som nu er frit tilgængelig for alle.

Bådene er indrettet til op til otte personer og med mulighed for f.eks. at nyde en lækker picnic med et koldt glas vin. Båden bookes på timebasis, og herefter er der frie tøjler for, hvad den enkelte har lyst til at bruge tiden på.

Et oplagt valg til eksempelvis firmaarrangementer, fødselsdage, polterabends eller bare en hyggelig tur med dem du holder af.

Danmarks andet bedste sted

VisitAalborg har længe haft et ønske om at få etableret GoBoat i Aalborg og fik i samarbejde med Lars Bo Willumsen inviteret københavnerfyrene på besøg i byen.

Lars Bo Willumsen har intet mindre end 13 års erfaring i at sejle i havnen i Aalborg, da han er indehaver af RIB-IT, hvor han arrangerer events for private og virksomheder – primært på vandet. Dette gjorde ham til et naturligt valg, da der skulle vælges en mellemmand.

”Drengene kom herop og så på havnemiljøet, byen og undersøgte om der kunne være et marked for at åbne op for GoBoat her. Der skulle dog ikke meget overbevisning til, da det viste sig at være det andet bedste sted i Danmark, de havde haft kig på. Med København som nr. 1.” fortæller Lars Bo stolt til migogaalborg.dk.

Bæredygtighed og miljøbevidsthed

Som vi tidligere på ugen skrev om, så har Aalborg Kommune en stor interesse i at gøre byen endnu mere grøn og bæredygtig. Her kommer GoBoat ind i billedet som endnu et uundværligt initiativ.

GoBoat er nemlig i sig selv bæredygtig, da båden er lavet af genbrugsmaterialer og er drevet af high tech elmotorer og genanvendelige batterier, der oplades af solenergi.

Og selvom nogle har været skeptiske overfor, at havnen pludselig skulle blive invaderet af amatørsejlere, så er initiativet udelukkende bygget på gode tanker.

Derfor vil Lars Bo også videreudvikle på den bæredygtige ånd og sørge for at holde fokus på miljøbevidstheden.

”Vi kommer til at arrangere noget skraldeindsamling, hvor børn f.eks. kan tage en sejltur med deres bedsteforældre og indsamle skrald i havnen. Når turen er slut, vil de blive belønnet med en is fra vores lille kiosk. Det er også en måde at sætte fokus på, at vi ønsker et grønt koncept hele vejen igennem.” fortæller Lars Bo.

Hvis man synes, det lyder spændende, så kan man booke allerede fra på lørdag – OBS – man skal booke bådene på forhånd; det kan man gøre her

Gourmetoplevelse til lave priser: NM-ugen bliver et kæmpe hit i Aalborg

Flest smittede blandt unge: I næste uge kan de testes i AKKC

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen
Foto: Line Bloch Klostergaard, Region Nordjylland
Foto: Line Bloch Klostergaard, Region Nordjylland

Det stigende smittetal i Aalborg Kommune betyder, at Region Nordjylland og Aalborg Kommune fra søndag 20. september til onsdag 23. september opretter testmulighed målrettet unge og studerende.

Det skyldes, at smitten er mest udbredt blandt de unge i byen.

Med baggrund i det stigende smittetal i Aalborg har Region Nordjylland sammen med Aalborg Kommune oprettet en ekstra mulighed for at blive testet for covid-19.

Tilbuddet er målrettet unge og studerende, da smitten er mest udbredt blandt de unge i byen. Men ingen bliver afvist grundet alder.

Tilbuddet er uden tidsbestilling, så man skal blot møde op og medbringe sit sundhedskort.

Det nye teststed er i Aalborg Kongres & Kultur Center (Aalborghallen), Europa Plads 4, 9000 Aalborg, hvor man fra søndag 20. september til og med onsdag 23. september i tidsrummet kl. 10-17 kan blive testet.

Der er indgang fra parkeringspladsen bag Scandic Hotel.

Sammen med de nationale myndigheder har Region Nordjylland og Aalborg Kommune vurderet, at der skal ekstra fokus på de unges mulighed for at blive testet i Aalborg centrum, og derfor rykkes der ud med den mobile testenhed.

Der testes kun personer uden symptomer. Har man symptomer, skal man fortsat kontakte egen læge eller Lægevagten og få en henvisning.

Vind EM-billetter til næste år: Just Eat lancerer fed fodboldquiz

Skrevet af: Michael Qureshi

Elsker du fodbold og god mad leveret lige til døren, så vil du elske seneste tiltag fra Just Eat.

Just Eat har i år lanceret en stor fodboldquiz her i Danmark, hvor hovedpræmien er fire billetter til EM i fodbold næste år.

Oprindeligt skulle Euro 2020 have været afviklet i år med blandt andet fire kampe i Parken i København.

Men Corona kom som bekendt også i vejen for denne gigantiske begivenhed.

Nu er blikket i stedet rettet mod næste år, og for enhver fodboldelsker er det en drøm at opleve en EM-kamp. Måske endda en af Danmarks kampe på hjemmebane i Parken.

Få klik på mobilen og så er du i gang

Hvis du går og drømmer om sådan en præmie, så kan du allerede nu gå i krig med den fodboldquiz, Just Eat har lanceret. Det kræver ikke særligt mange klik på mobilen, før du er i fuld gang med spørgsmålene.

Det gode er også, at selv om du måske ikke vinder selve hovedpræmien, så er der stadig tusindvis af rabatkoder til Just Eat på spil.

Så du kan helt sikkert få noget af værdi ud af prøve deres fodboldquiz.

Her på redaktionen har vi også testet sværhedsgraden i quizzen, og der er ingen tvivl om, at der er spørgsmål til alle niveauer.

Det kan være alt fra hvor i målet en spiller i en særlig finale placerede bolden. Det kan også være noget hvor man skal gætte hvilken fodboldspiller, der matcher med en madvare eller særlig ret.

Underholdende quiz

Der er i hvert fald ingen tvivl om, at fodboldquizzen er gennemtænkt og gennemført. Den er fyldt med videoklip, som hører sammen med spørgsmål, og man skal holde tungen lige i munden for at svare rigtigt på dem alle.

Men set fra en almindelig fodboldfans synspunkt, så er det en ganske underholdende quiz, og man føler, at man bliver testet på sin paratviden og evne til at tænke logisk.

Den kan godt tage omkring et kvarter at gennemføre, og så er det jo spændende, om man vinder noget.

Du kan starte quizzen lige her – og du skal nå det inden 23. september

Nye COVID-19-tal offentliggjort: Så mange er smittet i Aalborg Kommune

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen
Foto: Region Nordjylland
Foto: Region Nordjylland

Coronaen hærger igen i samfundet, og det får konsekvenser for både mennesker og virksomheder.

Efter en stille genåbning tidligere på sommeren har smittetallene været nogenlunde stabile – men siden starten af september er de kun gået én vej, og det er desværre opad.

Dagens tal fra Statens Serum Institut viser, at der i skrivende stund er 132 tilfælde af smittede i Aalborg. Incidensen ligger nu på 61, hvilket er 8 mere end i går.

Incidensen vurderes som kritisk, hvis tallet ligger på over 30 pr. 100.000 indbyggere.

Det gør Aalborg Kommune til én af landets hårdest ramte.

På landsplan er der tale om 589 nye tilfælde siden i går, og ni patienter er yderligere blevet indlagt. 206 er erklæret corona-fri siden i går.

Aldersmæssigt fordeler de sig hovedsageligt på de 20-29 årige, hvoraf 4032 er bekræftet smittet.

For at komme corona-spredningen til livs, indførte regeringen i går nye restriktioner. Dem kan du læse om her