Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Historiske byvandringer er et kæmpe hit: Nu udvider man med 9 ekstra

Af Michael Qureshi

Der er byvandringer i Aalborgs forlystelsesliv og i Aalborg under Besættelsen. Der er byvandringer i vikingetiden og i middelalderen, der er klosterbyvandringer og der er bloddryppende byvandringer for både børn og voksne.

Emner er der nok af i en by med så lang og broget en historie som Aalborg, og publikum er vilde med at få den serveret ude i bybilledet der, hvor den har fundet sted.

I 2017 udbød Aalborg Historiske Museum 16 byvandringer, men i 2018 voksede det til tal til 46 offentlige byvandringer – heraf mange udsolgte.

Dertil kom, at flere valgte at købe deres egne private ture.

I år har museet på nuværende tidspunkt rundet 49 udsolgte offentlige byvandringer – herunder flere nye typer, blandt andet byvandringer i Nørresundby og en ”kig-op” byvandring for børn.

Den store efterspørgsel betyder, at museet nu sætter yderligere ni byvandringer i salg.

De fordeler sig på tre ekstra ”Hekse, spøgelse og bloddryppende historier”, to ekstra ”Aalborg under besættelsen”, to ekstra ”Vikingetidens Aalborg”, én ekstra ”Det glade Aalborg” samt endnu en byvandring i Nørresundby.

“Hvis det går ligeså hurtig med billetsalget, som det har gjort hen over sommeren, skal man ikke vente for længe med at købe en billet,” råder Lars Christian Nørbach, der er direktør for Nordjyllands Historiske Museum.

Han glæder sig over den store interesse fra publikums side.

“Vi kan næsten ikke følge med efterspørgslen, men det er virkelig dejligt, at folk tager så godt imod disse byvandringer.

Vi arbejder løbende med at udvikle vores formidling og prøver hele tiden at skabe nye platforme, hvor vi kan møde vores publikum.

Det kan være online på de sociale medier, det kan være i form af disse byvandringer, eller det kan være invitationer til åbne udgravninger, hvor publikum kan følge arkæologernes arbejde på tætteste hold.

Senest har vi som en del af et større VELUX-projekt placeret tre kuber ude i bybilledet, som fortæller dele af Aalborgs historie,” forklarer museumsdirektør Lars Christian Nørbach.

Du kan læse om de tre kuber i Aalborgs midtby her.

På spørgsmålet om, hvorfor byvandringerne boomer lige nu, svarer Lars Nørbach:

”Generelt oplever vi en voksende interesse for historien – også i form af bøger, film, dokumentar og serier.

For nogle kan et museumsbesøg være en barriere, man skal overvinde, men en tur rundt i byen en god times tid virker måske knap så skræmmende.

Med byvandringerne møder vi publikum i øjenhøjde med udvalgte emner, som de finder interessante,” siger han.

Lars Nørbach fortsætter;

“Men det handler også om noget så banalt som nem adgang til at købe billetter.

Tidligere skulle folk ind i museets butikker og købe en billet, og trods gode intentioner har man måske ikke lige fået det gjort. I dag foregår det hele online, så der er ikke langt fra tanke til handling.

Vi kan se, at så snart folk modtager et nyhedsbrev med information om nye arrangementer – og link til køb – så ryger billetterne,”# fortæller Lars Nørbach.

Køb billetter her.

Del artikel