Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Historisk rentefald: Realkreditinstitut lukker for populært lån

Af Christine Luca Hornemann

Her i starten af juli måned har Danmarkshistoriens billigste boliglån aldrig været billigere.

Kursen på det 30-årige 1,5 procent lån rundede 96,18 og det er det højeste nogensinde.

Nu er de lange boligrenter faldet til et historisk lavpunkt.  Kursen på det populær 2 procent lån har rundet 100 procent, og Nordea har derfor lukket ned for 2 procents lånet og det er ikke længere muligt at få det populære lån i realkreditinstituttet.

30 årig 2 procentslån lukket

Det 30-årige 2 procent lån med afdrag har to gange før været lukket for udstedelse – i december 2017 og igen i januar i år var kursen i en kort periode over 100.

“Det er utroligt, at vi endnu engang står med en renterekord, også selv om de seneste ni et halvt års næsten vedvarende rentefald har lært os, at alt kan ske på rentemarkederne,” siger boligøkonom i Nordea Kredit, Lise Nytoft Bergmann i en pressemeddelese.

Nuværende eller nye boligejere der skal bruge et nyt realkreditlån, bør ikke bekymre sig om lukningen, da de fire danske realkreditinstitutter allerede har åbnet op for et nyt lån som erstatning: et 30-årigt 1,5 procent lån med afdrag.

Kursen på det nye 30-årige 1,5 procent lån er steget og ligger i et meget attraktivt niveau på 96.

Få regnet på en låneomlægning

Rentefaldet og det nye 30-årige 1,5 procent lån gør det både billigere og nemmere for nye boligkøbere at blive kreditgodkendt. Samtidigt giver 1,5 procent lånet allerede eksisterende boligejere med fast forrentede lån med en rente på 3 procent eller derover gode muligheder for at konvertere.

“Vi anbefaler, at alle boligejere der har et fast forrentet boliglån med en rente på 3 procent eller derover kontakter deres bank og får regnet på en omlægning. Der kan være mange penge at spare, ikke mindst hvis renten på et tidspunkt begynder at stige igen,” siger Lise Nytoft Bergmann.

Prøv Aalborgs helt nye søgeportal på ejer- og lejebolig

MigogAalborg Bolig har lanceret Boligswipe som er en ny og meget lettere måde at søge boliger på. Find de boliger der matcher dig inden for location og søgekrav – og nærstuder så de rigtige

Historisk rentefald: Realkreditinstitut lukker for populært lån

Følg vores nye boligmedie MigogAalborg Bolig her – alt med ejendomme og de fedeste boliger i Aalborg

INFO:

På MigogAalborg Bolig skriver vi om de spændende boliger i Aalborg og omegn, som skiller sig ud på den ene eller anden måde. Vores artikler er ikke sponsoreret, medmindre det står tydeligt markeret.

Er du ejendomsmægler eller har en bolig til salg og mener MigogAalborg Bolig bør omtale en bolig eller projekt, så skriv til christine@migogaalborg.dk eller direkte på vores Facebook.

Del artikel