Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Køb unikke julegaver: Historisk julemarked afholdes i Aalborg midtby

Af Nathalia Hentze Nielsen
Hånderværkerhusets hyggelige gård, hvor værkstederne fordeler sig i fire etager.
Hånderværkerhusets hyggelige gård, hvor værkstederne fordeler sig i fire etager.

Der er stadig et par uger til, at kalenderen viser december, og at man knap kan høre to sange i træk i radioen uden at støde på Last Christmas.

Men det er med at finde kalenderen frem og få sat kryds allerede nu.

For julemarkederne er begyndt at dukke op.

Særligt julemarked om to uger

Håndværkerhuset hører til i det forunderlige gule bindingsværk på Kattesundet 20, og de inviterer indenfor til julemarked på lørdag den 18. november og søndag den 19. november fra kl. 10.00-15.00

I bygningen gemmer der sig en historisk perle med en håndfuld værksteder, der er en sand tidslomme af godt, gammeldags håndværk.

Alle bygningens værksteder holder åbent til julemarkedet, og derudover er der inviteret stadeholdere, hvor man kan finde kniplinger, knive, træ, pileflet, honning, vin og meget andet.

Gløgg, æbleskiver og unikke produkter

I de hyggelige lokaler kan man komme forbi og nyde nogle julelækkerier, mens man besøger de forskellige stadeholdere i husets fire etager.

“Der er fri entré, og så kan man købe både gløgg, kaffe, æbleskiver og vafler.

Man kan besøge snedkerværkstedet, møbelpolstreren og naverhulen på tredje sal,” forklarer Henrik Lilholt, der er medarrangør af julemarkedet.

Fælles for værkstederne er, at der bruges værktøj og håndværksmetoder fra gamle dage. Alting udføres i respekt for den snilde og viden, der findes i de gamle håndværksfag.

Så hvis du både vil komme i julestemning kombineret med en forunderlig blanding af fortid og nutid, så tag forbi Håndværkerhuset den 18. eller 19. november.

Del artikel

Andre læser også