Omdannelse af Karolinelund: Historisk indgangsparti fjernes

Tilbage i 2010 blev det besluttet at lukke Karolinelund som tivoli og forlystelsespark.
Der er dog én ting, der i mange år har mindet os om parkens fortid som et sted, hvor flere generationer har haft mange sjove oplevelser med rutsjebaner, karruseller, varme popcorn og masser af skrig, skrål og grin.
Der er naturligvis tale om det ikoniske indgangsparti, der i mange har fået lov at stå som minde om en svunden tid. Indtil nu.
MigogAalborg har i løbet af mandagen fået mange henvendelser fra bekymrede borgere, der har set en del håndværkere gå og pille flere ikoniske vartegn ned fra indgangspartiet. Blandt andet de ikoniske karussel-heste.
Passer ind i det nye koncept
Vi har undersøgt sagen, og den er god nok. Indgangspartiet er på vej væk.
“Det gamle indgangsparti er vi i fuld gang med at pille ned. Selve murværket er ikke i særlig god stand, så det ville kræve en omfattende renovering.
Vi er jo i fuld gang med at omdanne Karolinelund, og det store indgangsparti passer ikke ind i konceptet i den nye park, hvor man gerne vil åbne mere op, så man få lov at se, hvor åen kommer til at have sit udspring,” fortæller projektleder Anders Christian Nielsen til MigogAalborg.
I Karolinelund skal der graves åløb og etableres brinker, og der skal bygges tre broer og to betonplatforme, hvor man kan komme helt tæt på vandet i Østerå, ligesom der etableres nye forpladser i både syd og nord.
De gamle, vakkelvorne mure fjernes, og der bygges en lavere, ny betonmur, så der bliver større åbenhed og synlighed, samtidig med, at parken fortsat afgrænses fra den omgivende by.
Hvad skal der ske med heste og spir?
Men hvad med de – for mange – ikoniske karussel-heste og de flotte spir?
“Vi er i fuld gang med at finde ud af, hvad der helt præcist skal ske med udsmykningen. Men jeg kan love én ting: Det bliver ikke kasseret!” lover Anders Christian Nielsen.

“Lige nu bliver det placeret i et depot, og så må fremtiden vise, hvor det eventuelt skal stilles op,” fortsætter han.
Karolinelund står over for en stor omdannelse i de kommende år.
“Vi er i fuld gang med en masse støbe-arbejde i de her måneder. Vi har allerede lavet to af broerne, og vi er i gang med en tredje inde i selve parken.
Derudover er vi i gang med at lave såkaldte indløbs-bygværker, der skal sørge for at vandet kan løbe ind i de eksisterende vandløb.”
Helt tæt på vandet
Åbning af Østerå gennem Karolinelund er første etape i det store projekt, som kommer til at resultere i en åben å, der slynger sig fra Gabriel og Hjulmagervej rundt om det nye Åhuset, gennem Åparken og via Karolinelund og den allerede åbne kanal ved Musikkens Plads til Limfjorden.
Med projektet skabes en rekreativ korridor med stisystem og opholdsmuligheder og med et højt indhold af natur og biodiversitet. I projektet er der ligeledes fokus på vandmiljø og klimasikring.
Der plantes kirsebærtræer i den nordlige del af parken. Beplantning og belysning bliver det sidste, som sker, i efteråret 2022.
Etablering af Østerå i Karolinelund betyder, at flere funktioner må flyttes rundt.
Byhaverne flyttes til parkens østlige del. Pavillonen, basketballbanen og skatebanen skal også flyttes.
Skatebanen kan først etableres igen efter anlægsarbejderne til Østerå er overstået, dvs. i 2023.

Du kan læse mere om omdannelsen af Karolinelund her.