Historisk beslutning: Aalborg Karneval må aflyse 2020-festen

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen
Foto: Aalborg Karneval
Foto: Aalborg Karneval

Spekulationerne har været mange fra aalborgensere såvel som andre, der traditionen tro deltager i Nordeuropas største karnevalsfest.

Sidste år slog Aalborg Karneval rekord med ca. 85.000 deltagere.

Den rekord kan man nu kigge langt efter at slå.

Torsdag eftermiddag har Aalborg Karneval nemlig meldt ud, at man – grundet corona-krisen – har valgt at aflyse festen i 2020.

Aalborg Karneval vurderer på nuværende tidspunkt, at det ikke er realistisk at gennemføre festen som planlagt d. 23. maj.

Aalborgs største fest må derfor vente til næste år. Det er første gang i 38 år, at man må aflyse karnevallet.

Vigtigste er alles sikkerhed

Aflysningen gælder naturligvis også de øvrige arrangementer herunder International Parade d. 15. maj, Børnekarneval d. 16. maj samt Aalborg Karneval d. 23. maj.

“Vi er enormt kede af at skulle aflyse, men håber på alles forståelse og opbakning. Det er vores vigtigste opgave at sørge for sikkerheden for vores gæster, personale, frivillige og foreninger.

Det vil være alt for risikabelt at satse på at kunne gennemføre og samle så mange mennesker i maj, hvor Sundhedsstyrelsen vurderer, at vi stadig befinder os i den første bølge af pandemien”, lyder det fra Mette Bugge, der er formand for Foreningen Aalborg Karneval.

Kan benytte købte armbånd i 2021

Alle, der har købt loyalitetsarmbånd, får mulighed for at få deres køb refunderet. Dog håber foreningen, at karnevalisterne vil hjælpe i denne specielle situation og beholde deres armbånd.

De karnevalister, som vælger at støtte op, vil selvfølgelig kunne benytte deres armbånd, når foreningen afvikler karneval i Aalborg i 2021.

Den dato er i øvrigt allerede på plads. Det bliver lørdag d. 29. maj 2021.

Alle, som har købt et armbånd, bliver kontaktet direkte af Billetlugen, som varetager billetsalget hos Aalborg Karneval.

I forhold til at udskyde Aalborg Karneval til efteråret siger Mette Bugge til MigogAalborg;

“Der er flere ting i det. Først og fremmest er karneval en fest, der er i maj. Vi synes ikke, at den passer til at afvikles på andre tidspunkter af året. Så vi kommer ikke til at holde Aalborg Karneval i 2020, som vi kender det, men om der kunne ske noget andet senere på året er noget som vores sekretariat samt bestyrelse drøfter.

Uanset hvad har vi nogle fantastiske karnevalister og samarbejdspartnere, som altid bakker op, når vi laver arrangementer.”

Formanden for Aalborg Karneval understreger også, at aflysningen er truffet nu for at sikre, at myndighederne ikke skal bruge ressourcer på at planlægge Karneval midt i en historisk krise.

“Det er også en hensyntagen til vores politi, beredskab og sundhedssektor, som er under stort pres lige nu. Den høje sikkerhed og kvalitet vi normalt leverer til et karneval vil vi ikke være i stand til i maj.

Den dialog har vores sikkerhedschef haft med myndighederne, og nu håber og beder vi på, at så mange som muligt bakker op med at beholde deres armbånd eller endda købe armbånd som de kan bruge i 2021,” siger Mette Bugge.