Historisk beslutning: Aalborg Karneval må aflyse 2020-festen

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen
Foto: Aalborg Karneval
Foto: Aalborg Karneval

Spekulationerne har været mange fra aalborgensere såvel som andre, der traditionen tro deltager i Nordeuropas største karnevalsfest.

Sidste år slog Aalborg Karneval rekord med ca. 85.000 deltagere.

Den rekord kan man nu kigge langt efter at slå.

Torsdag eftermiddag har Aalborg Karneval nemlig meldt ud, at man – grundet corona-krisen – har valgt at aflyse festen i 2020.

Aalborg Karneval vurderer på nuværende tidspunkt, at det ikke er realistisk at gennemføre festen som planlagt d. 23. maj.

Aalborgs største fest må derfor vente til næste år. Det er første gang i 38 år, at man må aflyse karnevallet.

Vigtigste er alles sikkerhed

Aflysningen gælder naturligvis også de øvrige arrangementer herunder International Parade d. 15. maj, Børnekarneval d. 16. maj samt Aalborg Karneval d. 23. maj.

“Vi er enormt kede af at skulle aflyse, men håber på alles forståelse og opbakning. Det er vores vigtigste opgave at sørge for sikkerheden for vores gæster, personale, frivillige og foreninger.

Det vil være alt for risikabelt at satse på at kunne gennemføre og samle så mange mennesker i maj, hvor Sundhedsstyrelsen vurderer, at vi stadig befinder os i den første bølge af pandemien”, lyder det fra Mette Bugge, der er formand for Foreningen Aalborg Karneval.

Kan benytte købte armbånd i 2021

Alle, der har købt loyalitetsarmbånd, får mulighed for at få deres køb refunderet. Dog håber foreningen, at karnevalisterne vil hjælpe i denne specielle situation og beholde deres armbånd.

De karnevalister, som vælger at støtte op, vil selvfølgelig kunne benytte deres armbånd, når foreningen afvikler karneval i Aalborg i 2021.

Den dato er i øvrigt allerede på plads. Det bliver lørdag d. 29. maj 2021.

Alle, som har købt et armbånd, bliver kontaktet direkte af Billetlugen, som varetager billetsalget hos Aalborg Karneval.

I forhold til at udskyde Aalborg Karneval til efteråret siger Mette Bugge til MigogAalborg;

“Der er flere ting i det. Først og fremmest er karneval en fest, der er i maj. Vi synes ikke, at den passer til at afvikles på andre tidspunkter af året. Så vi kommer ikke til at holde Aalborg Karneval i 2020, som vi kender det, men om der kunne ske noget andet senere på året er noget som vores sekretariat samt bestyrelse drøfter.

Uanset hvad har vi nogle fantastiske karnevalister og samarbejdspartnere, som altid bakker op, når vi laver arrangementer.”

Formanden for Aalborg Karneval understreger også, at aflysningen er truffet nu for at sikre, at myndighederne ikke skal bruge ressourcer på at planlægge Karneval midt i en historisk krise.

“Det er også en hensyntagen til vores politi, beredskab og sundhedssektor, som er under stort pres lige nu. Den høje sikkerhed og kvalitet vi normalt leverer til et karneval vil vi ikke være i stand til i maj.

Den dialog har vores sikkerhedschef haft med myndighederne, og nu håber og beder vi på, at så mange som muligt bakker op med at beholde deres armbånd eller endda købe armbånd som de kan bruge i 2021,” siger Mette Bugge.

Gigantisk krise: Dalle Valle-restauranter går konkurs

Skrevet af: Michael Qureshi

Forleden kom det frem, at Dalle Valle-kæden havde fyret op mod 300 medarbejdere og altså ikke valgt at gøre brug af regeringens hjælpepakker.

Men nu er krisen så alvorlig, at Dalle Valle har trukket stikket på 13 af deres i alt 35 restauranter. Det gælder blandt andet den i Aalborg. Det skriver Ekstra Bladet.

“Det er en frygtelig situation det her. Det var et spørgsmål om, hvad vi kunne kapere og få igennem den her krise.

Vi står tilbage med 22 restauranter, som vi er ved at prøve at lave en finansieringsplan for,” siger bestyrelsesformand for koncernen Niels Rønnebeck til Ekstra Bladet.

Han fortsætter;

“Det er jo klart, at med 35 forretninger, som vi har haft tidligere, har vi haft et stort cashflow, og når det udebliver fuldstændigt, så kommer der jo lynhurtigt til at mangle penge. Og det er, hvad der er sket her,” forklarer han til avisen.

Begærer restauranter konkurs individuelt

Hver enkelt af restaurant-kædernes restauranter og cafeer er drevet under individuelt cvr-nummer, og derfor kan de begære restauranterne konkurs individuelt.

Dalle Valle åbnede i Aalborg i juni 2017 i Friis Shoppingcenter og har hidtil været en god forretning for ejerne. Men den gigantiske Corona-krise tvinger dem altså nu til at lukke restauranten.

Tidligere tirsdag kunne vores søster-site MigOgKbh fortælle, at en af Danmarks bedste restauranter Kadeau med to Michelin-stjerner i København og en på Bornholm også må bukke under for Corona-krisen. Det kan du læse mere om her.

Opdateres

Gør som Asta: Meld dig ind i Aalborgs Corona-jobbank

Skrevet af: Michael Qureshi
Asta Wiit er 2 semester sygepleje studerende
Asta Wiit er 2 semester sygepleje studerende

Der er ingen tvivl om, at samtlige ansatte i sundhedssektoren gør en kæmpe indsats i disse dage.

Og nu kan alle med en social – eller sundhedsfaglig baggrund tilbyde deres arbejdskraft til Aalborg Kommune i den såkaldte Corona-jobbank.

Aalborg Kommune har etableret jobbanken under corona-epidemien for at have ekstra arbejdskraft til rådighed på ældre- og handicapforvaltningens område.

Det kan eksempelvis være på plejehjem.

Et initiativ som hidtil har sikret Aalborg Kommune, at over 200 har meldt sig til rådighed.

Blandt dem er sygeplejestuderende Asta, som Aalborg Kommune helt aktuelt bruger i en kampagne for at få endnu flere til at melde sig.

Asta er 2. semester sygeplejestuderende, og fortæller om, hvorfor hun har meldt sig ind i Corona-jobbank.

“Det har jeg gjort, fordi jeg har erfaring inden for det sundhedsfaglige. Jeg har arbejdet to år på plejehjem, og så har jeg været i praktik på Sygehus Syd her i Aalborg.

Jeg har meldt mig ind, fordi jeg gerne vil gøre en forskel, og jeg vil gerne hjælpe dem, som løber allerhurtigst i den her tid. Nemlig sundhedspersonalet.

Så jeg håber, at du også har lyst til at melde dig ind sammen med mig,” siger Asta i videoen, som du kan se herunder.

Meld dig til online

Aalborg Kommune har åbnet op for, at alle med en social- eller sundhedsfaglig baggrund kan tilbyde deres arbejdskraft og stå til rådighed i en situation, hvor der kan blive brug for så mange hænder som muligt. Man kan tilmelde sig via denne side – klik her

Det sker med baggrund i den alvorlige situation omkring COVID-19. Aalborg Kommune forudser, at der bliver brug for flere sundhedsfaglige hænder.

“Vi får brug for flere fagpersoner fx pensionerede læger, tidligere socialpædagoger, sygeplejersker, medicin- og sygeplejerskestuderende, SOSU-medarbejdere eller sundhedspersonale på orlov fra faget, hvis coronavirussen for alvor får fat.

Alle med en socialfaglig eller sundhedsfaglig baggrund kan tilmelde sig, og man kan sagtens være tilmeldt flere steder.

Når vi aktiverer jobbankens tilmeldte, vil alle blive tilbudt en introduktion og kort uddannelse – så de kan varetage opgaverne med sikkerhed for sig selv og borgerne,” skriver Aalborg Kommune.

Læs mere eller tilmeld dig Aalborgs Corona-jobbank lige her

Ros fra politidirektør: Ingen bøder udstedt i Nordjylland

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen
Foto: Politiets Facebook
Foto: Politiets Facebook

Siden tiltagene, der skal forhindre spredning af corona-virus, trådte i kraft d. 18. marts 2020 er bødeblokken forblevet i lommen hos de patruljerende betjente i Nordjyllands Politi.

Det udløser stor ros fra politidirektør Anne Marie Roum Svendsen til nordjyderne.

”I en svær situation for os alle har borgerne i Nordjylland udvist overskud og samfundssind.

Ingen har indtil nu overtrådt forbuddene i sådan en grad, at vi har måttet finde bødeblokken frem.

Det vil jeg gerne rose – for det viser, at nordjyderne tager situationen alvorligt og lytter til myndighedernes anvisninger,” fastslår politidirektør Anne Marie Roum Svendsen, der tilføjer, at det både er borgere, butikker og foreninger, der som altovervejende hovedregel respekterer de nye tiltag, der foreløbigt gælder frem til 13. april 2020.

Kun et par gange har det været nødvendig for Nordjyllands Politi efter en dialog med erhvervsdrivende at give påbud til pågældende.

Et af disse påbud blev efterfølgende ophævet, da forholdene på stedet blev bragt i orden.

Politiet rykker ud

Nordjyllands Politi har løbende, siden tiltagene trådte i kraft, modtaget anmeldelser fra borgerne om forhold, som man mente var i strid med de nye, midlertidige regler.

Nordjyllands Politi tager disse anmeldelser alvorligt, og politiets personale registrerer dem – og efter en konkret vurdering kører politiet som udgangspunkt ud og besigtiger forholdene de pågældende steder.

Politiet har således rykket ud i hele politikredsen – for eksempel til anmeldelser om mennesker stimlet lidt for tæt sammen i en kø, til værtshuse der holdt åben, for mange familier på en legeplads eller unge mennesker forsamlet i en park.

”Men når vi er kommet frem, så har der efter vores politifaglige vurdering ikke været noget at komme efter – eller borgerne har selv forinden fundet ud af, at de har været for tæt sammen og flyttet sig.

Og de få gange, at folk stod lidt for tæt i eksempelvis en kø eller andet, ja, så har borgerne lyttet til patruljens anvisninger, når vi kom frem.

Nordjyderne vil dialogen,” forklarer politidirektør Anne Marie Roum Svendsen, der tilføjer, at det er godt, at borgerne ringer til politiet på 114, hvis de observerer nogle forhold, som de mener er i strid med reglerne, selvom man også skal benytte sig af sin sunde fornuft og måske lige vurdere situationen en ekstra gang, inden man ringer.

Hold ud – hold fast

Politidirektør Anne Marie Roum Svendsen fremhæver, at det nu er vigtigt, at vi alle sammen holder fast. Lidt endnu. I næste uge har vi påskedagene – og foråret er allerede over os med bedre vejr til følge.

”Derfor er det vigtigt, at vi alle i Nordjylland holder ud lidt endnu, selvom det er hårdt for rigtig mange.

Men det handler fortsat om, at vi får brudt smittekæderne – og det gør vi ved at holde afstand, når vi går en tur i det gode vejr og ved at blive hjemme så meget som muligt,” understreger politidirektøren, der tilføjer:

”Kort sagt. Stå sammen ved at holde afstand.”

Fortsat øget patruljering

Nordjyllands Politi understøtter indsatsen også i den kommende tid ved blandt andet at indsætte flere patruljer på gader og stræder i hele politikredsen.

I det hele tage fortsætter Nordjyllands Politi sin omfattende tilstedeværelse i samfundet

”Vi har øget vores patruljetryk, og vi står klar til gribe ind og håndhæve reglerne, hvis det bliver nødvendigt, men det er min forventning, at det ikke bliver nødvendigt – og vores udgangspunkt er dialogens vej: VI rådgiver og vejleder.

Men vi tager bødeblokken i brug, hvis der mod forventning er nogle få, der ikke kan finde ud af reglerne,” understreger politidirektøren.

Tre huskeregler:

• Følg myndighedernes anvisninger
• Hold afstand
• Bliv hjemme