Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Historisk: AaB’s kvinder sikrer oprykning til den bedste danske række

Af Emil Kjær Jørgensen

Med enten en sejr eller uafgjort kunne AaB’s kvinder i dag sikre sig oprykning til landets bedste række, Gjensidige Kvindeligaen.

AaB havde inden dagens opgør gjordt rent bord i kvalifikationsturneringen med tre sejre ud af tre mulige, og de var derfor også favoritter i hjemmekampen kl. 14.00 mod Odense Q, hvor der var fornem opbakning fra lægterne til AaB-holdet.

Men AaB fik en skidt start på kampen, og efter 1. halvleg var de bagud hele 2-0 til Odense.

Historisk: AaB's kvinder sikrer oprykning til den bedste danske række

Men fra 2. halvlegs start tog spillerne skeen i den anden hånd, og på rekordtid fik de både udlignet og siden scoret til 3-2.

3-2 blev til 4-2, og derfra kunne de stensikkert køre sejren hjem, og dermed også fejre en oprykning til den bedste kvindelige fodboldrække i Danmark, hvor de nu skal spille kampe mod store hold som Brøndby og Fortuna Hjørring.