Skræddersyet mad til konferencer: Himmerland Golf & Spa i samarbejde med Christian Bitz

Skrevet af: Michael Qureshi
Christian Bitz og Mark Bering (th)
Christian Bitz og Mark Bering (th)

Den danske ernæringsekspert Christian Bitz vil tilbyde sundere mad til konferencegæster.

Det sker gennem et nyt samarbejde med et af Danmarks førende konferencecentre, Himmerland Golf & Spa Resort, der vil sætte sundhed og bæredygtighed på virksomheders mødedagsorden.

Sundhed er ikke nødvendigvis det første, der prioriteres, når danske virksomheder vælger konferencefaciliteter.

Det vil man lave om på hos Himmerland Golf & Spa Resort, der nu indgår et nyt samarbejde med ernæringsekspert og TV-personlighed Christian Bitz om et nyt koncept, som har til formål at sætte sundhed på dagsordenen til danske virksomheders møder og konferencer.

“Det glæder mig, at vi nu kan indgå et samarbejde med en af de absolut dygtigste ernæringseksperter i den danske madindustri.

Vi tror generelt på, at sund mad øger effektiviteten og dermed værdien af et møde eller en konference.

Krop og hjerne skal ganske enkelt have de bedste arbejdsbetingelser,” forklarer adm. direktør Mark Bering fra Himmerland Golf & Spa Resort.

Han fortsætter:

“Derudover vil vi gerne kunne give vores konferencegæster en oplevelse ud over det sædvanlige, når de besøger os – ikke mindst på madfronten.”

Vil lave Danmarks bedste madkoncept

Christian Bitz har arbejdet med at fremme den danske folkesundhed i mere end 10 år.

Han er blandt andet fast tilknyttet Bispebjerg og Frederiksberg Hospital, hvor han er involveret i forskning og udvikling af maden til patienterne, og nu retter den folkekære ernæringsekspert således blikket mod erhvervslivet:

“Jeg ser et stort potentiale i at arbejde med større organisationer og glæder mig til nu at tage hul på konferencemarkedet, hvor sund mad ofte er sporadisk og består af forældede tiltag.

Det er samtidig et marked, hvor vi kan nå ud til en større mængde af mennesker og forhåbentlig inspirere dem til en sundere dagligdag – også når de forlader stedet.

På den måde får jeg mulighed for at påvirke mennesker, jeg ellers ikke ville have mulighed for,” lyder det fra Christian Bitz.

Han har store forventninger til det kommende samarbejde.

“Min ydmyge forventning er, at vi ender med at have det absolut bedste madkoncept i Danmark inden for møder og konferencer, der er tidssvarende og lever op til de krav og forventninger, vi med rette bør stille til den mad, vi indtager – både hjemme og ude.

Maden bliver både sundere, mindre klimabelastende og mere lokal end noget andet sted i landet. Og så går vi naturligvis aldrig på kompromis med de gode smagsoplevelser.

De mange kokke på Himmerland Golf & Spa Resort er rasende dygtige og glæder sig til de nye udfordringer. Og det gør jeg også.”

En af Danmarks førende konferencecentre

Himmerland Golf & Spa Resort råder over 16 mødelokaler og er i dag en af Danmarks førende konferencecentre, der hvert år huser møder og konferencer for langt over 100 virksomheder.

Resortet råder desuden over tre restauranter, der har stort fokus på lokale og bæredygtige råvarer.

“Christians tankegang i forhold til sundhed og bæredygtighed er et godt match til vores værdier her i Himmerland, og hans baggrund og ernæringsfaglige forståelse kan bidrage til at løfte niveauet i branchen,” slutter Mark Bering.

Konceptet ventes klar til de første konferencegæster i september.

Tæt på Aalborg: Her får du en villa med egen gildesal og fitnessrum

Skrevet af: Michael Qureshi
Foto: Home
Foto: Home

Glasloft, gildesale og gyldne guitarer er bare noget af det, der adskiller nogle af de mere særprægede boliger fra alle murermestervillaerne og parcelhusene på boligmarkedet.

Det er i hvert fald ikke alle danske hjem, der kan prale af en kælder med hvælvede lofter, en indendørs pool eller en kæmpe glaspyramide midt i stuen.

Det skriver boligsitet Boliga.dk, der har fundet nogle af de mest specielle hjem – fra Nordjylland, til Fyn og Lolland og helt til hovedstadsområdet – som lige nu er til salg for både helt store millionbeløb til de mere moderate.

25 minutters kørsel fra Aalborg har en helt særlig villa fået opmærksomhed på det danske boligmarked.

En kæmpe kælder med hvælvinger indrettet som gildesal med bar, dart og bordtennis er noget af det, der adskiller denne villa i Hjallerup nord for Aalborg fra mængden.

Den 271 kvadratmeter store bolig har også en dobbelt garage med et fitnessrum og hele otte værelser. Og så kan man endda få den for under 5 mio. kr.

Foto: Home
Foto: Boliga/Home

Underjordisk tunnel fra gildesalen

Ejendomsmægleren Home skriver videre om den noget vilde villa;

“Her får du en fantastisk gildesal, som er indrettet med hvælvinger, bar og gulvvarme. Der er lavet en underjordisk tunnel, som går tørskoet fra gildesalen og op i husets baggang!

Husets have er heller ikke en man ser hver dag. Du får her både skov, et muret orangeri, en stor grillhytte og masser af solkroge.”

Du kan se mere af boligen lige her

Boliga har desuden sat andre særprægede huse på deres liste, som du kan se i sin fulde længde her.

Amerikansk træhus i Virum

Woodstock” i Virum nord for København ligner ikke umiddelbart et gennemsnitligt dansk hus. Det er nemlig et 267 kvadratmeter stort amerikansk træhus med seks værelser og en have med en “svømmesø” i natursten og et vandfald.

Huset koster 13,9 millioner kroner – og for det beløb får du udover en helt masse træ også en forgyldt guitar på gavlen med i handlen.

Se bolig her

Tidligere præstegård på Fyn med grotter og vandfald

“Rosenholm på Fyn var engang præstegården i Ronæs, men i dag er det en opulent bolig på intet mindre en 785 kvadratmeter.

Der er både blevet plads til et indendørs poolområde med en grotte, vandfald og spa oveni i et kæmpe master bedroom med marmorkamin og et aktivitetsrum med billard og bordtennis.

Du kan købe det for ti millioner kroner.

Se bolig her

Burger Week hos Bogø

Sammen med Bogø laver vi her på MigogAalborg Burger Week – den løber fra 1. – 7. juni. Få en valgfri burger fra menukortet, fritter og dip til 50 kr. (plus billetgebyr) – læs mere og bestil her

Grønt lys fra regeringen: Studenterkørsel bliver tilladt i år

Skrevet af: Redaktionen

Så blev det officielt.

Årets studenter landet over får lov til at køre studenterkørsel. Det bekræfter Børne- og Undervisningsministeriet i en pressemeddelelse.

“For de unge er studenterkørslen helt uden sammenligning den vigtigste begivenhed, og derfor er det glædeligt at de unge får lov til at sætte et festligt punktum for deres uddannelse og i øvrigt for et svært forår i coronaens tegn.

Det er så velfortjent. Vognkørsel er en stor oplevelse, man kun har én gang i livet,” siger børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil i en pressemeddelelse.

Studenterkørslen er kun tilladt, hvis det foregår klassevist for at undgå større forsamlinger.

Ifølge DR er beslutningen truffet med bred opbakning på tværs af Folketinget.

Begrænsning på afslutningsceremoni

De kommende studenter kan altså godt begynde at leje køretøjer.

Som følge af beslutningen bliver der dog sat begrænsning på studenternes afslutningsceremonier på uddannelsesstederne, hvor de får overdraget deres afgangsbeviser.

Translokationerne skal afholdes klassevis og ikke som vanligt med samtlige afgangselever samlet til et stort arrangement.

Burger Week hos Bogø

Sammen med Bogø laver vi her på MigogAalborg Burger Week – den løber fra 1. – 7. juni. Få en valgfri burger fra menukortet, fritter og dip til 50 kr. (plus billetgebyr) – læs mere og bestil her

Lars Seier med vild konkurrence: Udlover 26 Michelin-middage for to personer

Skrevet af: Redaktionen

Milliardæren og restaurantindehaveren af intet mindre end to danske Michelin-restauranter, Lars Seier, er i sit gavmilde hjørne.

Han udlodder nemlig 26 middage for to personer med vin på en dansk Michelin-restaurant.

Alt du skal gøre er at fortælle ham om dit bedste måltid – uanset om det er svigermors frikadeller eller et af dine utallige besøg på det lokale pizzaria gerne her i Aalborg – eller noget helt tredje.

Støtter en presset branche

Lars Seier er medejer af Danmarks eneste tre-stjernede Michelin-restaurant Geranium samt den vilde Alchemist som kaldes for verdens vildeste restaurant.

Nu udlodder Seier 26 gratis middage for 2 personer med menu og vine på Michelin restaurant.

Én middag på hver af de danske Michelin restauranter – alle på hans regning.

Lars Seier ved, det er en vanskelig tid for de danske restauranter, og denne konkurrence er derfor hans “beskedne” bidrag til en presset branche.

Der er dog også en anden tanke med konkurrencen:

“Samtidig vil jeg gerne give nogle af de folk, der måske ikke så tit kommer på de prisbelønnede steder, en chance for et sublimt måltid. Det der nok nogen der trænger til efter de sidste par måneder,” fortæller Lars Seier på Facebook.

Er du så heldig at vinde kan du b.la. komme på besøg hos Noma i København, Kadeau på Bornholm, Ti Trin Ned i Fredericia eller måske hans egen restaurant, Alchemist, i København.

Der er jo desværre ingen i Aalborg eller i hele Nordjylland, men der er ikke langt til eventuelt Aarhus eller en sviptur til København med SAS eller DAT fra Aalborg Lufthavn.

Den fulde liste kan ses lige her.

Michelinstjerner 2019

Sådan deltager du i lodtrækningen

“Her skal du fortælle om det bedste måltid, du har fået i dit liv. Det kan være på restaurant herhjemme eller i udlandet, men det må også gerne være på det lokale pizzaria eller hjemme hos din bedstemor,” forklarer Lars Seier.

Deadline for deltagelse er onsdag d. 24/06 kl 24.00.

Du kan deltage på Seiers Facebook-profil lige her