Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Et kæmpe eventyr: Kom på High School ophold i hele verden

Af Nathalia Hentze Nielsen
USA er et populært sted at være på high school ophold.
USA er et populært sted at være på high school ophold.

Når folkeskoleårene går på hæld, og du skal til at tage næste skridt i dit liv, vælger de fleste enten at tage på et efterskoleophold eller videre på en ungdomsuddannelse.

Men hvad hvis vi fortalte dig, at der er en tredje mulighed, som udover at være vildt spændende, også forandrer dig som menneske og giver dig livslange venskaber?

Mange aner ikke, at det er en mulighed at tage et High School ophold i udlandet – og at det hverken behøver at være dyrere end et efterskoleophold eller specielt besværligt.

ASSE Danmark er en del af ASSE international (1938), som er et af de største High School Udvekslingsprogrammer i verden, og hvert år gør de det muligt for tusindvis af studerende at tage på udveksling i udlandet.

De holder dig i hånden og guider dig gennem hele processen, så din drøm om et High School ophold bliver en realitet, og når først du er derovre, vil du bo i trygge rammer hos en værtsfamilie.

Et kæmpe eventyr: Kom på High School ophold i hele verden
Som udvekslingsstudent vil du bo hos en værtsfamilie, hvor du indgår på helt lige fod med resten af familiemedlemmerne.

Overraskende lav pris

ASSE Danmarks High School programmer er meget fleksible, hvilket betyder at du selv vælger, hvor længe du vil være afsted, og hvor du vil hen.

Du kan vælge mellem alt fra et skoleår på 10 måneder til et semester på fem måneder, et skole-term på 9-10 uger eller de kortere sommerprogrammer på 4-12 uger.

De tilbyder også tre ugers sprogrejse i Californien. Programmet hedder ”Sommer i CA” og ASSE Danmark er de eneste, som tilbyder dette program i Danmark.

Og her stopper valgmulighederne ikke.

Du vælger også helt selv, hvilket land du kunne tænke dig at udforske.

ASSE Danmark har samarbejdspartnere fra hele verden, så ønsker du at udleve den amerikanske drøm i USA, opleve den sydeuropæiske ånd i Italien eller tage på eventyr under varme himmelstrøg i Australien, er det alt sammen muligt.

Du får det fulde overblik over de mange destinationer og priser her.

Et kæmpe eventyr: Kom på High School ophold i hele verden
Du kommer hjem fra dit ophold med ny viden, kulturel forståelse, modenhed og livslange venskaber fra dit værtsland.

Tidsfrister for tilmelding:

  • 31. januar 2023 for afrejser i juni og juli 2023 (Australien, New Zealand og Thailand)   
  • 15. april 2023 for afrejser i august/september 2023 (Alle destinationer undtagen Australien, New Zealand og Thailand)
  • 31. juli 2023 for afrejser i januar 2024, den sydlige halvkugle
  • 30. september 2023 for afrejser i januar/februar/marts 2024, den nordlige halvkugle

Priserne for et ophold varierer selvfølgelig alt efter, hvor længe du er afsted, og hvor du tager hen, men det kan sagtens lade sig gøre at finde en model, der ligger på samme prisniveau som et efterskoleophold i Danmark.

Tager du f.eks. til Italien i et skoleår er prisen 65.000 kroner, og det inkluderer bl.a. flybilletter, forsikringer, kost og logi hos en værtsfamilie, selve skoleopholdet og meget mere.

I USA er prisen på et traditionelt High School program 92.000 kroner, mens det er 100.000 kroner i Australien og 88.000 kroner i Japan, som igen har åbnet deres grænser.

Uanset, hvor dit valg falder er du sikker på at få en oplevelse for livet, der er de færreste forundt.

Et kæmpe eventyr: Kom på High School ophold i hele verden
Det er ikke kun akademisk, du får mulighed for at udforske kulturen i det land, du vælger. Du kan også deltage i sport og andre fritidsaktiviteter.

Få en snak med ASSE Danmark i Aalborg eller derhjemme

Det helt særlige ved at være High School elev i udlandet, er at du får en autentisk oplevelse, og kulturen kommer dermed helt tæt på.

Du kommer til at gå i klasser med lokale unge, og hos din værtsfamilie deltager du som et familiemedlem, tager din andel af de huslige pligter og tager del i familie aktiviteterne.

Det er kun et krav, at du har et nogenlunde godt kundskab til sproget, hvis du ansøger til USA, Canada, New Zealand eller Australien. Her skal du tage en Engelsk sprogtest der hedder ELTiS i forbindelse med dit interview.

Hvis det allerede lyder som noget af en drømmeoplevelse, og du er klar til at undvære familien og vennerne i et semester eller et år, så tøv ikke med at kontakte ASSE Danmark.

Sådan kontakter du ASSE Danmark:

ASSE Danmark ApS
Vesterbro 18, 9000 Aalborg
Tlf. 31 71 97 49
Email: info@assedanmark.dk
CVR: 41182733

Det første skridt er at deltage i et uforpligtende og gratis interview, hvor ASSE Danmark lærer dig og dine forældre bedre at kende. Her kan I få svar på alle de spørgsmål, I har, og de kan hurtigt vurdere, om du er klar til at blive udvekslingsstudent.

Interviewet kan foregå online, hjemme hos jer eller på ASSE Danmarks kontor på Vesterbro 18, st. tv. i Aalborg.

Du finder mere information om High School ophold i udlandet her.

Læs mere om ASSE Danmark her.

Del artikel

Andre læser også