I kendte lokaler: Café klar med pizza, kager og cocktails
Engang var det donuts, der bredte sig som en epidemi gennem byens gader. Så kom bølgen af burgere. Herefter indtog sushi scenen. Og nu?
Jo: Pizza.
Flere og flere har kastet sig ind i pizzakampen, og nu har endnu en spiller meldt sig på banen.
Nemlig ingen ringere end Café Herman i Salling, der for nylig har omformet deres traditionelle menukort, der tidligere primært bestod af smørrebrød, til en kulinarisk rejse til Italien, midt i deres lokaler, der vender ud til Algade.
På menuen finder du alt fra italiensk-inspirerede pizzaer, sandwiches, foccacia og specialøl, der kan nydes enten som takeaway eller ved et af de fine borde i caféen.
Til frokost (eller middag) kan du også vælge mellem forskellige vine samt tre forskellige varianter af cocktails.
Hvis du i stedet har lyst til noget sødt, frister montrene med et udvalg af Salling Bagerens kager, chokoladeboller og andet bagværk.
En bid af Italien i Aalborg
Efter vores mening har Salling sammensat noget af en drømmekombination til aalborgenserne.
Under vores besøg havde vi dog særligt fokus på pizzaerne, så det var selvfølgelig dem, vi bestilte.
Pizzaerne kommer i fire forskellige variationer og kan bestilles allerede fra kl. 11 og indtil lukketid kl. 18.
Margherita 69,-
Tomat og ost
Parma 89,-
Tomat, ost, parmaskinke, rucola og revet parmesan
Hermans pizza 89,-
Tomat, ost, kartoffel, frisk rosmarin og marscarpone
Picante 89,-
Tomat, ost, italiensk picante pølse, grillede peberfrugter og frisk chili
(Stærk)
I dagens anledning bestilte vi Parma, Hermans og Picante – lidt til alle smagsløg, tænkte vi.
Umiddelbart efter vores bestilling begyndte den lækre duft af pizza at fylde rummet, og vi kunne se fra vores pladser, at de blev tilberedt i hvad der lignede en ægte pizzaovn.
Bunden er pre-fabrikeret, men er af det lækre surdejspizzabrød fra Salling Princip. Den er ikke papirstynd og sprød, men derimod en anelse tyk og blød, hvilket vi personligt synes er lækkert.
Herefter bliver pizzaen nøje udsmykket med forskellige lækre råvarer og serveret ved bordet sammen med en smart pizza-saks.
Her er dommen over pizzaerne
Ved første pizzabid, var vores indtryk, at den var meget sød. Vi blev enige om, at det nok var tomatsovsen, der var kilden til dette, da alle tre pizzaer var ret søde i smagen.
Overraskende nok blev vores favorit den stærke Picante, hvilket vi tror netop skyldes den sødlige smag. På Picante fandt vi nemlig en god balance mellem de to smagskomponenter, og chilien dæmpede sødmen en smule.
Parma havde ligeledes den fordel, at den var toppet med den bitre rucola, hvilket gav en velafbalanceret smagsoplevelse.
Kartoffelpizzaen var generelt god, men med det generøse lag mascarpone tippede den en anelse for meget over mod den søde side, til vores smag.
Alt i alt var pizzaerne faktisk ret gode, selvom de ikke var de mest autentiske, vi nogensinde har smagt.
Vi blev enige om, at det helt klart levede op til vores forventninger til Salling som pizzeria – og det skal tages som et kompliment.
Og nu … kage!
Efter at have nydt tre relativt store pizzaer, besluttede vi at bevæge os videre til desserten: Kager og cocktails.
Caféen udstråler en form for københavner-attitude på en fancypancy måde, men montren var langt fra storsnudet.
Her finder du blandt andet en stor kanelgifel og forskellige slags wienerbrød. Alt er naturligvis bagt i Sallings eget bageri, og derfor friskt og velsmagende.
Vi valgte at forkæle os selv med en kanelgifel, en “Mini Othello” og en “Italiensk chokoladekage med kirsebær”.
Ret overraskende var vi mest begejstrede for den italienske chokoladekage, der mindede os lidt om en fusion mellem Tiramisu og kirsebærsovs.
… Hvis du altså lige eliminerer kaffesmagen, og erstatter den med lidt flormelis og mørk chokolade. Det lyder måske mærkeligt, men det var det faktisk ikke.
Kanelgiflen og Mini Othello smagte til gengæld fuldstændig, som man kan forvente af netop hvad det var.
On the side nød vi den italienske drink over dem alle: Aperol Spritz.
Når det danske sommervejr ikke ligefrem opfører sig normalt, så fungerer en insta-venlig Aperol Spritz altså som den perfekte kompensation for en grå og trist august-dag i Aalborg.
Alt i alt en rigtig fin oplevelse at besøge det nye Café Herman. Kombinationen af italienske pizza, danske kager og stærke cocktails er en sikker vinder hos os, og tilmed til priser, en nordjyde kan forstå.