ANNONCE
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Nyt kæmpe byggeprojekt: Her skal Aalborg Universitet bygge nyt for 335 mio. kr.

Af Redaktionen

Et nyt byggeri til Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet på AAU bliver opført i tilknytning til Nyt Aalborg Universitetshospital i Aalborg Øst.

Byggeriet skal rumme forsknings- og studiefaciliteter samt administrative funktioner og består af to atriumbygninger og en mellembygning, som forbinder atriumbygningerne.

Det skriver Vejdirektoratet fredag morgen i en pressemeddelelse.

Fakultetsbygningen er i alt ca. 22.400 m2 og forbindes med universitetshospitalet via en koblingszone, der tjener som fælles foyer samt indeholder auditorium og seminarrum for Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet.

Det er planen, at det skal stå klar i 2022.

Byggeri for 335 mio. kr.

Nu er processen for at finde den rette entreprenør til byggeriet gået i gang.

“Vi har nu offentliggjort udbudsbekendtgørelsen og håber, at mange entreprenører har lyst til at søge om at blive prækvalificeret, så vi får et stærkt felt til opgaven,” siger projektleder Lasse Rud Pedersen.

I alt tre virksomheder eller konsortier vil kunne blive prækvalificeret til at byde på opgaven. Prækvalifikationen skal sikre, at de bydende har det, der skal til for at kunne binde an med et stort undervisningsbyggeri.

“Det er et stort fakultetsbyggeri, der skal opføres, og det skal bygges simultant med det nye universitetshospital, som Region Nordjylland står for.

Vi vurderer, at værdien af entreprisearbejderne i kontrakten udgør cirka 335 mio. kr.,” siger Lasse Rud Pedersen.

På Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet hilser man udbudsfasen velkommen.

“Det er en unik placering for uddannelse og forskning, og det vil i høj grad understøtte samarbejdet mellem fakultetet og det nye universitetshospital.

Den fysiske placering giver muligheder for både samspil og synergi til gavn for vores sundhedsuddannelser. Det er et vigtigt byggeri med et stort potentiale, som vi har store forventninger til.

Så vi glæder os over, at udbudsprocessen nu er i gang,” siger dekan Lars Hvilsted Rasmussen fra Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet.

Krav til entreprenøren 

Entreprenøren skal leve op til en række krav for at komme i betragtning til at være blandt de tre, der til slut kan byde på fakultetsbyggeriet.

Ansøgerne skal blandt andet have en årlig omsætning af en vis størrelse og have erfaring med undervisnings- og laboratoriebyggeri.

Ansøgningsfristen for at blive prækvalificeret er onsdag den 3. april 2019.

 

Del artikel