Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Lokalplan afslører: Her opføres nyt hotel i Aalborg

Af Redaktionen
Illustration: Aalborg Kommune
Illustration: Aalborg Kommune

På torsdag er der nyt møde i By- og landsskabsudvalget, og her skal udvalget godkende en ny lokalplan, der giver mulighed for etableringen af to nye markante bygninger på Jyllandsgade i midtbyen.

Det fremgår af dagsordenen for mødet.

De to bygninger skal indeholde hhv. hotel med ca. 100 værelser og op til 17 boliger.

Lokalplan afslører: Her opføres nyt hotel i Aalborg
Her skal de nye bygninger være
Foto: Aalborg Kommune (lokalplan)

De to bygninger skal forbindes af et fritliggende etagedæk, der dels udgør det udendørs opholdsareal og dels slører for del af det underliggende parkeringsareal.

Parkering etableres på fladen bag bebyggelsen, så den vender væk fra vejene. Forarealerne mod Dag Hammerskjølds Gade og Jyllandsgade indrettes med grønne elementer.

Skal bygges tæt på den nye Plusbus-rute

Af dagsordenen fremgår det:

“Lokalplanen er en del af det første projekt i byudviklingen af området mellem Jyllandsgade og den kommende åpark.

Lokalplanen giver mulighed for opførelse af hotel på hjørnet af Jyllandsgade og Dag Hammerskjølds Gade og etageboligbyggeri på hjørnet af Dag Hammerskjølds Gade og Åparken samt tilhørende udearealer, vejog parkeringsanlæg.

Lokalplanområdet har en meget synlig placering i bymiljøet i Jyllandsgade og ejendommen ligger lige ud til det nye BRT-stoppested ‘Politigården’ i Jyllandsgade.

Hotellets stueplan skal have et overvejende transparent udtryk, så der er visuel interaktion mellem bylivet ude (bl.a. Plusbus perronen i Jyllandsgade) og funktionerne inde (morgenmadsrestaurant).

Mellem bygningerne etableres et fritliggende etagedæk, der dels rummer lokalplanområdets opholdsareal og slører parkeringen nedenunder. Det er nødvendigt at etablere 2 meter høje transparente støjskærme mod de omkringliggende veje, for at sikre tilstrækkeligt med ikke støjbelastet opholdsareal.

Opholdsarealet tilføjes grønne elementer.”

Kommer 102 værelser på hotellet

I hotellet, nærmest Jyllandsgade, kan der etableres op til 102 værelser og i boligtårnet, nærmest Åparken, op til 17 lejligheder.

Stueplan i boligtårnet kan enten anvendes til erhverv eller bolig.

Mod Jyllandsgade skal der plantes mindst ét træ, der kan vokse sig stort og markant i bybilledet. Området mellem bebyggelsen og Dag Hammerskjølds Gade indrettes som et mindre byrum med tilsnit af beplantning– herunder mindre træer.

Det forventes, at projektet endeligt godkendes den 7. april i år og i byrådet den 9. maj.

Du kan læse meget mere om lokalplanen her.

Del artikel

Andre læser også