Her når du dine personlige mål: PS Studio skiller sig ud i Aalborg

Skrevet af: Michael Qureshi

Der er noget varmt og hjemligt ved at træde ind i PS Studios lokaler på Gøteborgvej.

Der er tænkt over detaljerne i indretningen, og man føler ikke, at man træder ind i det klassiske fitnesscenter, hvor lyden af løbebånd og dunkende techno-musik overdøver omgivelserne.

Det er lidt lækkert og sprødt i PS Studio. Det er også hele grundlaget for, at Pernille Skall sidste år kastede sig ud i sit livs største udfordring. Hun ville skabe et fitness- og træningshus der rummede det hele. Personlig træning, coaching, kostvejledning, kropsterapi, yoga og en masse andet.

Her underbyder de ikke i prisen

Endda i en tid hvor de klassiske fitnesscentre underbyder hinanden i priser.

Pernille og Morten Skall gik i den modsatte retning med priser, hvor man er villig til at betale for kvaliteten og den lækkerhed, der ligger i omgivelserne lige fra lokalerne til personalets personlige relation til medlemmerne.

“Jeg har arbejdet i stort set samtlige fitnesscentre i Aalborg, og den største fornøjelse har altid været at følge medlemmernes udvikling. Det at starte et sted og følge dem hele vejen frem til målet. Det har altid motiveret mig at se den udvikling og have en personlig relation til medlemmerne.

Det hører efterhånden til sjældenhederne, at der er bemanding og personlige relationer i fitnesscentre, og der ønskede jeg så at skabe et sted, hvor folk er på fornavn med hinanden, og hvor der opbygges relationer på kryds og tværs,” forklarer Pernille Skall.

MigogAalborg er inviteret på lakridste, som nydes i en slags stue, hvor medlemmerne kan slappe af med hinanden eller sidde og koble lidt af.

Det er ikke så sjældent, at der lige ryger en sms afsted til en af medlemmerne, hvor målet er at skabe motivation og lyst til velvære i kroppen.

“Jeg kan da godt sidde en aften og skrive til tre af vores medlemmer, som måske har travlt på hjemmefronten, at vi savner at se dem heroppe. Jeg gør det ikke, for at de skal få dårlig samvittighed, men jeg tror det virker, at der er nogen, som tænker på dem og deres ønsker. Det er ofte for let bare at blive væk, hvis der er for meget andet, der hober sig op.

Men jeg ønsker virkelig at hjælpe dem mod at få et godt helbred, og et livsmål om, at de skal kunne det samme, når de er 90 år,” siger Pernille Skall og smiler.

Klar til bootcamps i maj

Der er travlt for tiden, for der forberedes til de helt specielle bootcamps, der starter 1. maj. Den kommende bootcamp for kvinder, som man kan booke lige nu, er af otte ugers varighed, og kan helt sikkert være med til at ændre livsstil for mange af dem, der tilmelder sig.

“Vi kan ændre folks mindset. Hvis nogen, spurgte mig om min yndlingsdel på kroppen, så ville jeg sige hjernen. Hjernen, styrer det hele, og det er helt fantastisk, hvordan man kan ændre ved folks vaner og livsstil igennem processer.

Mange kvinder, og for den sags skyld også mænd, mangler selvværd og behandler i det hele taget ikke sig selv særlig pænt. Vi arbejder meget med, at man også ændrer syn på sig selv,” forklarer Pernille Skall.

Hvis man ikke er til Bootcamps eller det populære Hot Yoga som Pernille Skall selv har bygget op (der dyrkes yoga i et lokale med 40 graders varme – og så går man i isvand imellem øvelser), så kan man også træne helt “almindeligt” i PS Studio.

“Vi forsøger virkelig at finde ud af den enkeltes behov. Derfor tilbyder vi også en gratis forventningssamtale, hvor man får en halv time med mig eller en anden medarbejder, hvor vi snakker sammen og hjælper med at finde den løsning, der passer bedst til den enkelte.

Vi spænder meget bredt i aldersgrupper, og det er vigtigt for os, at der er plads til alle. Det skal være lidt lækkert og eksklusivt, man skal føle sig hjemme, og der skal være plads til alle,” siger Pernille.

Har lavet et high end center i Aalborg

“Vi har lavet et high end center. Der er altid gratis frugt, kaffe og te. Parfume og håndklæder til kvinderne. Vi er stort set bemandet hele tiden i modsætning til mange andre centre rundt omkring i Aalborg. Vi gør virkelig meget ud af serviceniveauet, og det at der er rent og pænt,” fortsætter sundhedscoachen.

Pernille og manden Morten har prøvet lidt af hvert. De har blandt andet også været restauratører i Jomfru Ane Gade i mange år. Men de føler begge, at de har ramt deres helt rigtige “hjemmebane” med PS Studio.

“Jeg får så meget energi af at se andre blive motiveret af at være her. Jeg synes, vi er gode til at bevare medlemmerne, og vi ligger også et godt stykke over målsætningen af antal medlemmer i vores forretningsplan.

Vi kommer ikke til at konkurrere med de andre fitnesscentre, da det ikke er vores mening at skabe et traditionelt fitness center.  Visionen har derimod været at skabe et mindre træningsstudie med tid og plads til at fokusere på mennesker.

Nøgleordene for os er nærvær, høj faglighed og positiv energi i samspil med sikker, funktionel og udfordrende træning både på hold og i personlig træning, men også gennem mentaltræning, kropsterapi og coaching.

Hvis du vil læse mere om de populære Bootcamps for kvinder med start 1. maj, så kan du se mere her

Grundlagt i 1977: Aalborg-virksomheden Nordlux er i fortsat vild vækst

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Aalborg kan være stolt af at huse mange ældre og veletablerede virksomheder.

Én af dem er Nordlux, som er en af Skandinaviens førende udbydere af dekorativ, innovativ og funktionel belysning til hjemmet.

Nordlux blev grundlagt i 1977, da iværksætteren Svend Erik Poulsen solgte sine første armaturer til Dansk Supermarked (nu Salling Group).

I dag forhandles Nordlux produkter i mere end 50 lande og er repræsenteret i 13 ud af de 20 største byggemarkeder i Europa. Samtidigt er Nordlux i fuld gang med at gøre sit indtog i møbelhuse i Danmark og Europa.

I 2017 blev virksomheden solgt til en industriel investor i Kina, som er en af de førende udviklere og producenter af LED pærer.

Med den nye ejer fulgte også et nyt mål: Inden for en årrække forventes virksomheden at have fordoblet sin omsætning samt blive blandt de tre største leverandører af belysning til detailhandlen i Europa.

Lokationen er vigtig

På trods af den stigende popularitet udover landets grænser, har Nordlux alligevel valgt at bibeholde sine lokale værdier og holde fødderne solidt plantet i den aalborgensiske beton.

Fredag d. 7. september, kunne virksomheden tilmed fejre indflytningen i splinternye lokaler i hjertet af Aalborg.

Den nye beliggenhed på Stjernepladsen i Østre Havn, hvor Byens Rum tidligere havde lokation, er i forvejen i en enorm vækst – og hos Nordlux var man ikke i tvivl, da A. Enggard foreslog adressen tæt på Nordkraft og Musikkens Hus.

“Vi havde længe været udfordret pladsmæssigt i forhold til vores gamle lokalitet på Karlskogavej, så jeg fik opgaven at finde en ny, egnet beliggenhed, hvor vi kunne sidde samlet og samtidigt få os et smukt showroom,” fortæller direktør Peter Terkelsen og fortsætter:

“Samtidigt var det også vigtigt for os, at stedet kunne afspejle os som virksomhed og have det helt rigtige Aalborg-DNA. Så da Asger Enggard foreslog et gammelt pakhus fra 1906 ved havnen, var jeg ikke i tvivl.”

Nye rammer skal skabe vækst i fremtiden

De nye lokaler rummer intet mindre end 2700 m2, hvoraf 800 m2 er omdannet til et flot og inspirerende showroom. De nye lokaler er større end på den tidligere adresse, men det har kun været en positiv forandring, fortæller Peter Terkelsen:

“Vi oplever allerede en rigtig god dynamik i huset, og nu ser man faktisk alle sine kollegaer hver dag.

Her er det virkelig lykkes os at skabe nogle helt optimale rammer til at lave motoren for den vækst, som vores nye ejer forventer af os,” forklarer Peter Terkelsen, da Nordlux holdt reception på den nye adresse.

Fremtiden for Nordlux byder blandt andet på et større fokus på virksomhedens produkter, hvor der især skal kæles endnu mere for design og funktionalitet – hvilket allerede nu stråler gennem hele det nye showroom i stueetagen.

Showroomet skal blandt andet bruges med henblik på fremvisning af produkterne til nuværende og kommende samarbejdspartnere i den stærkt vækstende virksomhed – både i og udenfor Aalborg.

Også her spiller den nye beliggenhed en central rolle for Nordlux.

“Det er vigtigt for os, at Nordlux fortsat bevarer sine aalborgensiske værdier, og her føler jeg også, at vi i høj grad er blevet en del af det pulserende Aalborg.

Fra lokal til international er også værdier, som både beskriver byen og Nordlux – så jeg er sikker på, at stedet i høj grad kan være med til både at inspirere og ikke mindst forme fremtiden for virksomheden,” slutter Peter Terkelsen.

VBs nye darling: Flæskestegsburger med sovs og jydenachos

Skrevet af: Christine Luca Hornemann

Har man boet i Aalborg, så kender man med al sandsynlighed også til Vestre Baadelaugs store og snaskede bøfsandwich, der i 2013 blev kåret til Danmarks bedste af slagsen.

Nu er Vestre Baadlaug så klar med sidste nye skud på havnen.

Frilandsgris og jyde-nachos

Det drejer sig om Vestre Baadelaugs helt nye darling – flæskestegsburger med dansk frilandsgris fra Slagter Carlsen i Støvring.

Den serveres med en økologisk briochebolle smurt med senneps-mayo, hjemmelavet rødkål og syltede agurker, hjemmelavet sovs og prikken over i’et – jydenachos med sovs a’parte, som de selv kalder det.

Er hjertet for det meste sat på den velkendte bøfsandwich, så skylder man sig selv at prøve flæskestegburgeren, der med sin tekstur og smag, garanterer, at mundvandet sætter i løb.

Både toppen og bunden består af den økologiske briochebolle, der er smurt med en lettere krydret senneps-mayo, som er med til at give sandwichen en pikant smag.

Mellem bollen findes det, det hele drejer sig om, nemlig flæskestegen. En mør steg, der gør sandwichen let at skære i spiselige bider, og med sprøde saltede flæskesvær, der giver perfekt balance.

Toppet med Danmarks mest kælne brune sovs

Ingen flæskestegssandwich uden surt, derfor afbalanceres den yderligere med Vestre Baadelaugs hjemmelavede rødkål og syltede agurker i overflod.

Slutteligt er burgeren toppet med restaurantens brune sovs, som blev kåret til Danmarks mest kælne brune sovs i november 2017 af Bøfsandwich-kongerne, der virkelig klæder flæskestegen, mayonnaisen og det sure.

Hvor tallerkenen normalt vil være prydet af pommes frites, har Vestre Baadelaug i stedet valgt at tilbehøret til flæsestegssandwichen er de sprødeste, lækreste og knasende hjemmelavet franske kartofler, som de selv kalder for jyde-nachos.

Tankerne ledes let på Taffels klassiske franske kartofler, men det kan man godt parkere. De når ikke Vestre Baadelaugs jydenachos til sokkeholderne, der er med rette bid og crunch.

Som hører sig til, serveres de franske kartofler også med en ekstra skål brun sovs, der er i så rigelige mængder, at det er muligt både at hælde ud over og dyppe i, samtidig med, at der er nok til også at toppe burgeren ekstra af med.

Inspireret af madblog

Idéen til de lækre jyde-nachos kommer fra madbloggen “Klidmoster” der i december sidste år, proklamerede at ”jydenachos med brun salsa” er julens treat.

Hos Vestre Baadelaug er det dog et treat, der ikke er sæson-bestemt, hvorfor det allerede nu er muligt at stikke hovedet forbi den populære restaurant, for at smage deres udgave.

Alle retter hos Vestre Baadelaug er gjort med største omhu, derfor står flæskestegen også klar, når køkkenet åbner klokken 16.30.

Den nye flæskestegsburger er et sikkert hit ,og man fristes til at sige, at hvis bøfsandwichen er kongen af den gamle lystbådehavn, så er en tronfølger så sandelig gået i land.

Buffalo skoene er tilbage: Aalborg-butik sælger allerede løs af dem

Skrevet af: Simone Vestergaard

En af 90’ernes største modetrends er tilbage efter godt 20 år.

Allerede i marts luftede MigogAalborg nyheden om, at Buffalo skoen muligvis var på vej tilbage i butikkerne.

Nu er det en realitet lige her i Aalborg.

De fleste af os husker dem. De store sko med den høje sål, som eksisterede i alle regnbuens farver. Enten elskede man dem, ellers hadede man dem.

De var et kæmpe hit fra midt 90’erne til de tidligere 00’ere – og datidens unge havde som minimum ét par af de hæsblæsende plateausko stående i skabet.

Var det på grund af datidens populære pigegruppe Spice Girls, eller dét at de lige øgede højden med små 10-12 centimeter?

Tiffany har som de første fået dem på hylderne

Én ting er sikkert.

Buffalo skoen er på mode igen, og tøjbutikken Tiffany i Bispensgade har, som de første forhandlere i Aalborg, fået skoen på hylderne.

“De højere såle er blevet en generel trend inden for sneakers, og her har Buffalo skoen måske været en inspirationskilde.

Skoen var jo super populær for mange år siden, og der er mange, som kan huske dem. De er ren nostalgi for os, der var unge i 90’erne. Vi har valgt at sælge dem, fordi vi tror på, at markedet er til det.

Vi fik dem i butikken i går, og vi har allerede solgt en god håndfuld.” fortæller indehaver af Tiffany, Kristine Ibsen, til MigogAalborg.

Modetendenser får nyt liv

Den populære plateausko var én af tidens helt store trends, og meget har ændret sig siden.

Det ses ofte, at modebranchens store stilfænomener får nyt liv mange år efter.

Trompetbukserne, denim sættet, croptoppen, trenchcoaten, ruskindsnederdelen og heldragten.  Trends der alle har været fremme i enten 70’erne, 90’erne eller 00’erne – og nu er de på mode igen.

Buffalo skoen har fået en 2018 opgradering og er blevet nyfortolket til de nye generationer, der af gode grunde ikke var født i 90’erne.

“Der er mange i den unge generation, som ikke har oplevet plateauskoen. Så på den måde tror jeg, at de kan få nyt liv. Vi forhandler dem i beige, negro og blanco.

Og de er faktisk en god mellemting mellem sneakers og støvler – de passer jo til det danske vejr.” afslutter Kristine.

Hvis du vil med på moden, og genfinde de fede 90’er, så kan du læse mere om skoen her.