Annonce
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Tæt på grønt lys: Kendt Aalborg-ejendom skal erstattes med etagebyggeri

Af Michael Qureshi

Siden 2001 har Textil Centret ligget lige ved siden af Karolinelund, og er blevet en kendt ejendom i det centrale Aalborg.

Men Textil Centret i sin nuværende form er tæt på at være fortid.

Torsdag drøftede By- og Landskabsudvalget forslag til en ny lokalplan på grunden, og man er nu så langt, at en færdig plan sendes videre til byrådet med en klar anbefaling om at godkende den.

Lokalplanen omfatter et areal ved Karolinelundsvej på ca. 2.400 kvm og giver mulighed for at nedrive eksisterende bebyggelse (Textilcentret).

I stedet vil man opføre ny bebyggelse på grunden med kontorerhverv i stueetagen, maks. 35 boliger på de øvrige etager og med tilhørende parkeringspladser, der primært er placeret i bebyggelsens kælder.

Vejadgangen til området sker fra både Karolinelundsvej og Østerbro.

Tæt på grønt lys: Kendt Aalborg-ejendom skal erstattes med etagebyggeri

Har været 16 indsigelser

I referatet fra By- og Landskabsudvalget kan man læse, at der har været 16 indsigelser omkring et kommende byggeri, og langt de fleste kommer fra naboer til grunden.

Her påpeger man, at et nyt etagebyggeri i 5 etagers højde vil påvirke deres boligsituation blandt andet med forringet lysindfald.

By- og Landskabsudvalget imødekommer dog ikke indsigelserne, og er altså gået videre med de sidste detaljer på byggeriet.

Planerne har været længe undervejs, og allerede i 2018 fortalte Nils Andersen, indehaver Textilcentret, at han fortsat ville drive butik i det nye byggeri, hvor der altså også er godkendt til erhverv i stueetagen.

Om det har ændret sig de seneste år kan ikke konkluderes ud fra kommunens materiale.

Bekymring fra Danish Crown

Danish Crown på Østerbro har også hejst et flag med bekymring omkring risikoforhold, men det vurderer By- og Landskabsudvalget heller ikke, at der er grobund for.

“Beregningerne viser dermed, at der kan etableres en bebyggelse med maks. 35 boliger og maks. 34 parkeringspladser, samtidig med øvrige udvidelser omkring Danish Crown Food Aalborg, såsom nyt plejehjem på Bonnesensgade, aktiviteter i Karolinelund mv,” står der i referatet fra i dag.

Heri står der også;

“Formålet med planen er at give mulighed for byfortætning ved hjørnet af Karolinelund og Østerbro med en bebyggelse til boliger og kontorerhverv.

Projektets realisering forudsætter, at den eksisterende bebyggelse (Textilcentret) nedrives.”

“Bebyggelsen skal i skala, form og materialer danne en moderne sammenhæng til bebyggelsen langs Østerbro.

Bebyggelsen stiger fra 4 til 5 etager mod syd. Stueetagen kan alene anvendes til ovennævnte erhverv, mens de øvrige etager anvendes til boliger.”

Du kan læse mere om projektet her

Del artikel

Andre læser også