Annonce
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Cheesecake i nissehueform: Her kan du få den vildeste risalamande-kage

Af Emil Kjær Jørgensen

Det er ikke rigtig jul uden en luftig, fed, sød og uimodståelig omgang risalamande.

Selvom den gode gamle slags med kold risengrød, vanilje, fløde og mandler er svær at komme udenom, byder juletiden også på andre mere eller mindre opfindsomme udgaver af den klassiske juledessert.

Behag Din Smag har allerede lavet en risalamande-cheesecake, ParadIS har lavet en risalamande-is og Guf & Kugler laver den legendariske Cherry Christmas med en hel mandel i bøtten.

Nu melder endnu en spiller sig på banen.

Fru Søgaard har nemlig lavet det, de selv kalder “Julekagen over dem alle”, og vi har naturligvis testet deres bud på den ultimative risalamande-kage.

Cheesecake i nissehueform: Her kan du få den vildeste risalamande-kage

Sådan smager den

Fru Søgaards jule-cheesecake er netop kommet i montren i det hyggelige bageri, og allerede ved første øjekast, er det svært ikke at blive lidt forelsket.

Kagen er simpelthen udsmykket som en spiselig nissehue, så allerede inden første bid er man allerede kommet i lidt højere julestemning.

Kagen er bygget fra bunden med en makronbund, hvor på du finder en risalamande-mousse og et indlæg af kirsebær. Det ydre er et såkaldt velvet-ydre.

Udover at være lige så smuk som nyfalden sne, er det jo altid smagen, det kommer an på, når en kage skal indtages.

Og her må vi bare sige, at Fru Søgaard rammer plet med den nye julekage.

Risalamande-moussen er ufattelig luftig, og smagen af risalamande er ikke til at tage fejl af.

Cheesecake i nissehueform: Her kan du få den vildeste risalamande-kage

Du får masser af bid fra den lækre makronbund og mandlerne i moussen, og så bidrager kirsebær-indlægget med masser af syre, som komplimenterer den fede mousse perfekt.

Skulle vi komme med en lille anke, så er det ringen af kokosmel, der pryder kagen. Vi forstår udmærket godt, at det skal ligne sne, men smagsmæssigt passer det ikke helt sammen med de andre komponenter.

Alt i alt en skøn bid af noget af det bedste ved julen!

Kagerne koster 35 kr. pr. stk, og du finder dem hos Fru Søgaard på C.W. Obels Plads.

Del artikel

Andre læser også