Annonce
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Nu fylder juletræet: I Aalborg indsættes der ekstraordinær afhentning

Af Redaktionen

Med et væld af indpakkede gaver, overdådige julemiddage og juledekorationer er julen uden tvivl blandt de højtider, hvor vi producerer allermest affald.

Derfor er der også traditionen tro kø ved skraldecontainerne mellem jul og nytår.

Få afhentet dit juletræ ved døren

For mange er det især årets juletræ, der er en udfordring at komme af med efter julen.

Derfor ser vi også, at de ofte ender blindt i baggårde, på fortove eller midt på en kørebane.

Nu fylder juletræet: I Aalborg indsættes der ekstraordinær afhentning

Dette skaber blot ekstra arbejde for de i forvejen travle renovationsarbejdere. Derfor er der igen i år gjort en særlig indsats for at komme dette problem til livs.

Den 9. og 10. januar vil Aalborg Forsyning helt ekstraordinært indsamle juletræer i Nørresundby samt Aalborg midtby, der ellers ikke er omfattet af haveaffaldsordningen.

Eneste krav er, at juletræer skal være sat ud til fortovet senest kl. 6.00 om morgenen d. 9. januarog at træet skal saves over i stykker af max 1 meter, så det er til at håndtere for skraldemanden.

Og så skal du selvfølgelig lige sikre, at træet ikke står til gene for din nabo og forbipasserende.

Er du derimod omfattet af haveaffaldsordningen, så henter Aalborg Forsyning dit juletræ samme dag, som de afhenter dit haveaffald første gang i 2023.

Hvis du ikke kan vente med at få julen ud af huset, så kan du altid – altså inden for åbningstiderne – komme forbi genbrugspladsen med dit affald. 

Se genbrugspladsernes åbningstider her.

Sådan sorterer du dit juleaffald

På et år bliver det ifølge ifølge Miljøstyrelsen produceret 813 kilo affald pr. dansker – dette gør os til nogle af de større affaldssvin i Europa.

Derfor har Aalborg Kommune også indført forskellige tiltag i forbindelse med bedre og smartere affaldssortering, der skal sikre fremtiden på jorden. Det kan du læse mere om her.

Også i forbindelse med julen er affaldssorteringen vigtig – så har du ikke allerede fået ryddet op og ud, så kan du finde en kort guide til sortering af dit juleskrald her.

Skulle du have mere restaffald end normalt, og mere end der kan være i din container, kan du mod betaling bestille ekstra afhentning via Aalborg Forsynings hjemmeside.

En ekstra afhentning koster 62,5 pr. sæk, som faktureres via din løbende betaling for affaldshåndtering.

Senest kl. 6.00 om morgenen på afhentningsdagen skal sækken placeres i skel eller ved vej, hvor skraldebilen normalt holder.

Del artikel

Andre læser også