Annonce
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Byens sprødeste guide: Her får du Aalborgs bedste fritter

Af Simone Kjølby Christensen
Foto: Simone Kjølby Christensen
Foto: Simone Kjølby Christensen

Firkantede kartoffelstave, stegt i friture: En sand gudespise!

Her på MigogAalborgs redaktion hersker der ingen tvivl om, at pommes frites i sandhed kan være en altafgørende faktor for, hvor vi vælger at spise henne. Og vi ved lige præcis, hvilken slags vi vil have.

Pommes frites skal selvfølgelig være brandvarme, ekstra sprøde og spækket med krydderi og god smag. Og så skal man heller ikke undervurdere den perfekte dip dertil.

Men hvor synes aalborgenserne egentlig, at man får byens allerbedste pommes frites? Det har vi selvfølgelig spurgt vores følgere om, og efter nogle ugers research er vi klar med det fulde overblik.

Det Tredje Sted: De ekstravagante

Kender man Det Tredje Sted i Aalborgs travle gågade, Bispensgade 9, så ved man også, at der er tale om et sted, hvor der virkelig kræses om atmosfæren, stemningen og vigtigst af alt: Maden!

Og det er ingen undtagelse, når det kommer til deres pommes frites.

Det Tredje Sted forkæler nemlig med de lækreste, sprøde fritter, overdynget med både friskrevet trøffel og vesterhavsost.

Og som prikken over i’et, får man desuden den lækreste, cremede trøffelmayo til.

Om man kan lide trøffelsmagen eller ej, er smag og behag, men er man en trøffelgris ligesom os, så er det ren jackpot, når man kan spotte ordet “trøffel” på et menukort.

Og man skal så absolut heller ikke undervurdere den knoldformede svamp ovenpå en omgang pommes frites. De smagte himmelsk!

Vi betalte 79 kroner for den smukke omgang “Trøffel Frites” hos Det Tredje Sted i Bispensgade 9, og den var hver en øre værd!

Byens sprødeste guide: Her får du Aalborgs bedste fritter
Foto: Simone Kjølby Christensen

Grillen Burgerbar: De ekstra fedtede

“Jo mere greasy, jo bedre!”

Den filosofi er der nok mange, der bruger, når de er på jagt efter pommes frites, og dér kan vi godt være med. Især når der er tale om en søndag morgen med ekstra slemme tømmermænd.

Er du i den slags nød, så er det 100% Grillen Burgerbar, der kan redde dig!

Her frister de nemlig med deres legendariske “Oh My Fries” – nærmere betegnet deres uimodståelige Cheese Fries, overhældt med cremet ostesovs, bløde, karameliserede løg, sprød bacon og Grillens mayo.

Her er det ikke nødvendigvis sprødheden, der afgører pommes frittenes niveau, men derimod smagen.

Og i dette tilfælde får man altså en sand eksplosion af smagsnuancer, allerede ved første bid.

Den her type pommes frites skal nydes uden dårlig samvittighed, og så snart man giver sig selv lov til at smovse løs, til ostesovsen sidder langt oppe i mundvigene, så er der ikke et øje tørt.

En portion “Oh My Fries” fra Grillen Burgerbar på Ved Stranden 1 koster 55 kroner og er “perfect for sharing”!

Byens sprødeste guide: Her får du Aalborgs bedste fritter
Foto: Simone Kjølby Christensen

Caféministeriet: De solide

Parmesan er blevet en trendy topping, når det kommer til pommes frites, og det har blandt andre Caféministeriet i Møllegade omfavnet.

Udover deres legendariske grove fritter med urtemayo, har de nemlig også “Parmesanfritter” med friskrevet parmesan og trøffelmayo på menukortet. Når du bestiller sådan en omgang, får du en godkendt stor omgang sprøde, grove fritter, dækket med et solidt lag friskrevet parmesan.

Når tallerkenen lander på bordet, er osten lige akkurat smeltet nok til, at den hænger godt fast på de sprøde fritter. Det gør dem helt perfekte og gør, at du får den lækre smag af den kraftige ost på hver eneste bid. Perfekt!

En omgang sprøde “Parmesanfritter” med trøffelmayo fra Caféministeriet i Møllegade 19 i koster 65 kroner.

Byens sprødeste guide: Her får du Aalborgs bedste fritter
Foto: Simone Kjølby Christensen

AKTUEL: De ekstra smagfulde

Også hos AKTUEL på Budolfi Plads har man taget idéen om parmesan som en pomfrit-toppen til sig. Men her har man grebet osten lidt anderledes an. Og de små ting kan faktisk have stor betydning.

Som en anderledes approach serverer de nemlig, i modsætning til de andre steder, deres fritter med en mere groftrevet parmesan.

Dette skulle man ikke tro gjorde den store forskel, men det gør det altså! Duften af parmesan rammer nemlig væsentlig hårdere, og får mundvandet til at løbe i vand, fra det øjeblik de lander på bordet foran en.

Fritterne er perfekt sprøde og tilpas grove og rustikke, og så er en virkelig god aioli som dyppelse bare prikken over i’et!

For en portion “Rustikke fritter med parmesan” med aioli-dip fra AKTUEL på Budolfi Pl. 4 betalte vi 65 kroner.

Byens sprødeste guide: Her får du Aalborgs bedste fritter
Foto: Simone Kjølby Christensen

Salling ROOFTOP: De tynde og sprøde

Har man lyst til at nyde en god omgang pommes frites med Aalborgs (måske) bedste udsigt, så er der god grund til at aflægge Salling ROOFTOP et visit.

Her er fritterne nemlig mindst lige så lækre som udsigten.

Her var fritterne også drysset med parmesan, men for første gang var det faktisk ikke osten, der udgjorde det afgørende element på lækkerheds-skalaen.

I modsætning til de mere grove og rustikke pommes frites, vi har smagt i denne guide, så var disse fritter nemlig væsentlig tyndere og mere fintskårede.

Det gjorde dog, at sprødheden var en helt anden oplevelse, og faktisk blev vi glædeligt overraskede over dem.

Alle fritterne havde det helt perfekte “crunch” og det gjorde oplevelsen helt genial fra første til sidste pomfrit.

Portionens størrelse var også virkelig i orden, og det gælder i øvrigt også størrelsen på den dertilhørende chipotle-mayo, vi fik dertil. Den blev nærmest serveret i en suppeskål! Goals!

En portion “Pommes frites med parmesan” med valgfri dip fra Salling ROOFTOP koster 49 kroner.

Byens sprødeste guide: Her får du Aalborgs bedste fritter
Foto: Simone Kjølby Christensen

Sunset Boulevard: De billige

Man skal ikke skue hunden på hårene (eller dømme kvaliteten på prisen), når det kommer til pommes frites.

En forholdsvis billig omgang pommes frites behøver i hvert fald ikke være lig med en tarvelig omgang.

Det fik vi bekræftet hos Sunset Boulevard.

Siden 1996 har Sunset nemlig hostet op med virkelig lækre sandwiches, burgers og ikke mindst deres lækre og ikoniske pommes.

Pommes frites fra Sunset er nemlig krydret med en helt særlig og særdeles hemmelig krydderiblanding, der gør dem ganske uimodståelige, og det er også tilfældet i dag.

Er man blot på jagt efter en hurtig, sprød og velsmagende snack, så er pommes frites fra Sunset Boulevard altså et oplagt bud. Især hvis man bestiller deres legendariske bearnaise-mayo til. Så er der ikke et øje tørt!

For en portion “pommes frites” fra Sunset Boulevard i Kennedy Arkaden gav vi 26 kroner. (En dip koster 8 kroner).

Byens sprødeste guide: Her får du Aalborgs bedste fritter
Foto: Simone Kjølby Christensen

Wildebeest Gastropub: De velkrydrede

Det var nærmest overvældende, hvor mange af vores følgere der foreslog at aflægge et visit forbi Aalborg ikoniske gastropub på Østerbro. Her skulle man nemlig eftersigende også finde nogle af byens allerbedste fritter.

Wildebeest Gastropub er kendt for deres hyggelige interiør, lækre sliders, saftige burgere og sprøde side orders. Og deres pommes frites er ingen undtagelse.

Udover at være rustikke, grove og virkelig sprøde, så blandes de med en hemmelig og vildt lækker krydderiblanding, som gør, at hver eneste pomfrit er spækket med smag! Og så laver de desuden alle deres dips helt fra bunden – aioli, bearnaise-mayo, røget chilimayo mm. – hvilket også sikrer den ultimative smagsopleve hos den hyggelige gastropub. Virkelig gode fritter!

En portion “Fries” hos Wildebeest Gastropub på Østerbro 12 koster 35 kroner. (1 dip koster 12 kroner og 3 dips koster 29 kroner)

Byens sprødeste guide: Her får du Aalborgs bedste fritter
Foto: Simone Kjølby Christensen

Burger BOOM: De undervurderede

Vi har altid været store tilhængere af burgere fra Burger BOOM på Vesterbro, men at de, ifølge jer, også skulle have nogle af byens bedste pommes frites, er faktisk gået vores næse forbi. Så det skulle vi selvfølgelig prøve.

Her fik vi serveret en KÆMPE omgang tynde, sprøde fritter med masser af lækkert krydderi på. Fritterne var brandvarme, friske og duftede næsten lidt for godt. Og smagen var også til at råbe hurra for! Men som om det ikke var nok, så fik vi også øjnene op for en hel særlig station, som de har stående i deres restaurant: En dip-station!

Her kan du helt gratis snuppe al den dip, du vil, til dine fritter, og det synes vi altså er fuldstændig genialt!

For en omgang “Sprøde pommes frites med krydderiblanding & timian” fra Burger BOOM på Vesterbro 68 gav vi 30 kroner.

Byens sprødeste guide: Her får du Aalborgs bedste fritter
Foto: Simone Kjølby Christensen

KaffeFair Strandvejen: De ekstra saltede

Er du ekstra sulten og ivrig efter salt? Så skal du tage et smut forbi KaffeFair på Strandvejen. Her får du nemlig ikke bare perfekt tilsmagte pommes frites, men muligvis også guidens største portion!

Igen blev vi budt på grove og rustikke fritter, og det kan noget, hvis de er tilberedt ordenligt… Det var de i særdeleshed her! Perfekt sprøde og saftige, og så var de drysset med en lækker, grov flagesalt, som jo i virkeligheden er alt, hvad en god omgang pommes frites behøver.

Vi bliver nødt til at snakke om portionens størrelse. Holy moly, en portion vi fik! Her er der så absolut nok til to personer, hvis man blot mangler en hyggelig dele-snack, og er du bare ekstra sulten, så kan man nok også godt kværne dem alle sammen selv. Det var i hvert fald svært at stoppe, så snart vi tog første bid.

En omgang “Grove fritter” med en valgfri dip fra KaffeFair på Strandvejen 19 koster 35 kroner.

Byens sprødeste guide: Her får du Aalborgs bedste fritter
Foto: Simone Kjølby Christensen

Del artikel

Andre læser også