Lækker julemad i byen: Her får du Aalborgs bedste julefrokoster

Skrevet af: Nana Veilov Carlsen

Info; Reklamelinks indgår – stederne nævnt på listen har betalt for at få et booking-link ind

Bemærk at denne julefrokost-liste er sat op fra Å til A

Oktober melder sin ankomst, og før vi ser os om, så er det tid til årets julefrokoster i Aalborg.

Især er det vigtigt at få slået fast, hvilke retter der skal på årets julebord.

En tradition for MigogAalborg er at lave den årlige julefrokost-guide, som kan give dig det helt store overblik over de mange julefrokosttilbud i Aalborg.

Flere af Aalborgs bedste spisesteder er med, og der er både muligheder for at afholde julefrokost på selve stederne og muligheder for take away på listen.

SushiMania XO

Den asiatiske luksus ala carte restaurant SushiMania XO på Strandvejen inviterer til en utraditionel julemenu i exceptionelle rammer i vores restaurant bestående af asiatisk gourmet og extraordinær sushi.

SushiMania XO har stor fokus på kvalitet, økologi og bæredygtighed. Der er kredset for råvarerne, så gæsterne får en ekstraordinær gourmetoplevelse.

Forret: Kimchi grissini med saku tuntatar

  1. Mellemret:Kulrejer på hummerbisque med tapioca chips
  2. Mellemret: Wagyu steak med japansk risotto og miso trøffel sauce

Hovedret: Sushi bestående af: Crispy hamachi roll, lobster roll, laks, kammusling og tun nigiri

Dessert: Marengs á la mille feuille

Pris pr. person inkl. kaffe 449 kr.

Med vin eller ølmenu, 4 glas, er prisen 619 kr.

Julemenuerne skal forudbestilles dagen før på tlf. 98109841.

Læs mere om SushiMania XO og bestil dit bord her.

Struktur

Julefrokost på Struktur er det oplagte valg til en festlig aften

Om I er til god vin eller fantastiske cocktails har vi noget for alle.
Som aftenen skrider frem dæmper vi selvfølgelig lyset og skruer op for musikken – og husk vi har åbent til 03.00 fredage og lørdage.

Nedenstående menuer serveres fra 15. november til 23. december.

Pakke 1

3 retters sæsonaktuel menu:
– Pocheret kryddersaltet laks, kål og aromatisk urtesauce
– Sprængt honning-glaseret andebryst, præserverede hvide asparges & sauce med varme krydderier
– Karamelmousse, sorbet på grønne frugter og brun farin sauce
Afstemt vin- eller cocktailmenu til maden
Kulfiltreret vand m/u brus hele aftenen
Stempelkaffe/the efter middagen

– kr. 695,- per person

Pakke 2

Aperitif-cocktail inden middagen
4 retters sæsonaktuel menu:
– Jomfruhummer, kærnemælksauce og sprød malt
– Pocheret kryddersaltet laks, kål og aromatisk urtesauce
– Sprængt honning-glaseret andebryst, præserverede hvide asparges & sauce med varme krydderier
– Karamelmousse, sorbet på grønne frugter og brun farin sauce
Afstemt vin- eller cocktailmenu til maden
Kulfiltreret vand m/u brus hele aftenen
Stempelkaffe/the efter middagen

– kr. 795,- per person

Pakke 3

Aperitif-cocktail inden middagen
5 retters sæsonaktuel menu:
– Jomfruhummer, kærnemælksauce og sprød malt
– Pocheret kryddersaltet laks, kål og aromatisk urtesauce
– Stegt kalvemørbrad, syltede bær fra sommeren og trøffelsauce
– Sprængt honning-glaseret andebryst, præserverede hvide asparges & sauce med varme krydderier
– Karamelmousse, sorbet på grønne frugter og brun farin sauce
Afstemt vin- eller cocktailmenu til maden
Kulfiltreret vand m/u brus hele aftenen
Stempelkaffe/the efter middagen

– kr. 850,- per person

Book din aften på Struktur her.

Husk at vi ifm. reservation tilbyder mulighed for at tilkøbe fri bar i 2 timer efter middagen for kr. 195,- per person.

SMAEK

Restaurant SMAEK byder i år på tre forskellige julefrokost pakker.

Pakke 1:

Velkomstdrink (et glas mousserende vin (eller en cocktail))

3-retters julemenu

Forret: Røget laks fra Hirtshals med rygeostcreme, agurk, hytteost, purløg og urter

Hovedret: Confiteret and med råmarineret rødkål, kartoffelkompot med bacon og sauce orange

Dessert: Appelsin panna cotta med honningkageknas og mandarinsorbet

Vin, øl og vand ad libitum under middagen

Kaffe

Prisen for dette bliver 500 kr./person

Pakke 2

Velkomstdrink (et glas mousserende vin (eller en cocktail))

4-retters SMAEK-julemenu

Forret: Gravad laks med glaskål, rævesauce og dild

Mellemret: Terrin af glad gris med grønne æbler, bacon og syltede løg

Hovedret: Stegt andebryst med stegt selleri, sauce orange og drillet julesalat

Dessert: Støbt ris a la mande med kirsebærsorbet, creme af kirsebær og ristede mandelflager.

Vin, øl og vand ad libitum under middagen

Kaffe

Prisen for dette bliver 595 kr./person

Pakke 3

3-retters julemenu

Forret: Røget laks fra Hirtshals med rygeostcreme, agurk, hytteost, purløg og urter

Hovedret: Confiteret and med råmarineret rødkål, kartoffelkompot med bacon og sauce orange

Dessert: Appelsin panna cotta med honningkageknas og mandarinsorbet

3 glas vinmenu

Prisen for dette bliver 400 kr./person

Derudover er der rig mulighed for at tilkøbe en fribar pakke.

Der vil være dj på i juleweekenderne.

Læs mere her.

Simon’s

Simon’s klassiske julemenu:

Marineret sild med hjemmelavet karrysalat, rødløg, capers og dild

Smørstegte rødspættefiletter med hjemmerørt urte remoulade og citron

Lun postej med røget bacon, vilde svampe og cornichons

Confiteret og stegte andelår med timian

Langtidstilberedt honningmarineret ryg af dansk gris med hjemmelavet rødkål

Små stegte kartofler fra Vildmosen med vinterurter og aromatisk jule sauce

Ris al a mande med ristede mandler, hvid portvin og lun kirsebær sauce med kanel, svesker og appelsin

Skiveskåret rugbrød fra Lagkagehuset og smør fra Vrejlev kloster med Blokhus sydesalt

Pris: 200 kr.

Tilkøb til Simon’s klassiske julemenu:

Jule laks med spinat, fennikel og dildmayo

Æg og rejer med citron mayo

Stegt medister med hjemmesyltede rødbeder og sennep

Frikadeller med hjemmelavet rødkål

Udvalg af europæiske gårdoste med sæsonens garniture

Pris pr. person 25 kr. pr. variant

Pris pr. levering/udbringning inden for 20 km 350 kr.

Jule tapas:

Jule laks med spinat, fennikel og dildmayo

Bagt kulmule med saltet agurk, julesalat og citron mayo

Confiteret andelår med pære, parmesan og Dijon mayo

Langtidstilberedt ryg af dansk gris med grillet løg, marineret kål og æble

Sprængt kalv med beder i teksturer, skalotteløg og peberrod

Himmerlands kvæg med bearnaisecreme, syltede rødløg og balsamico

Ris a la mande ristede mandler, hvid portvin og lun kirsebær sauce med kanel, svesker og appelsin

Variation af koldhævet brød fra eget bageri og smør fra Vrejlev kloster med Blokhus sydesalt

Pris pr. person 175 kr.

Tilkøb til Jule tapas:

Europæiske gårdoste med sæsonens garniture

Pris pr. person 25 kr.

Pris pr. levering/udbringning inden for 20 km 350 kr.

Læs mere her eller på tlf. 42 24 81 62.

Scheelsminde

Hotel Scheelsminde invitere til en festlig julefrokost på Scheelsminde.  Vi serverer velsmagende juleretter med et moderne tvist ved bordene. I sidder i hyggelige og intime lokaler, der passer til jeres antal.  Giv den gas på dansegulvet til pop og rock fra de seneste seks årtier   – og snup en lækker drink mixet af vores toptunede bartendere.

Datoer og underholdning:

Fredag 22. nov. Spiller Bandet ROMHANDLEREN
Lørdag 23. nov. Spiller Bandet ROMHANDLEREN
Fredag 29. nov. Spiller Bandet ROMHANDLEREN UDSOLGT
Lørdag 30. nov. Spiller Bandet ROMHANDLEREN FÅ PLADSER
Fredag 06. dec. Spiller Bandet SPYMONKEYS UDSOLGT
Lørdag 07. dec. Spiller Bandet ROMHANDLEREN FÅ PLADSER
Fredag 13. dec. Spiller Bandet SPYMONKEYS

Den store eksklusive julebuffet serveret på bordene

De kolde juleretter

  • Hvide sild med karrysalat, kapers og løg.
  • Kryddermarineret sild serveret med høvlet peberrod og løg.
  • Gravad laks med fennikelfrø, allehånde og enebær og klassisk dildsauce.
  • Hjemmerøget laks med peberrodscreme og sprødt rugbrød.
  • Kalveterrine med sennepscreme, syltede løg og små salater.
  • Rugmelspaneret fiskefilet med grov remoulade og citron.
  • Salat af rejer med æbler, blegselleri, krydderurter og citron.

De varme juleretter

  • Confiteret andelår med traditionelt æbleflæsk og andesauce.
  • Ristet julemedister med grønlangkål sennep, rødbede og brunede kartofler.
  • Rosastegt andebryst med portvinsglaserede svesker og rødbeder vendt i timian.
  • Sprødstegt ribbensteg med syltet rødkål og appelsin.
  • Sprængt svinemørbrad med peberrodscreme, syltede beder og sprøde svær.
  • Kartofler stegt med timian og andefedt.

De søde retter og ost

  • Krydderkage med karamelcreme og syltede bær.
  • Chokoladebrownie med vaniljecreme og kirsebær.
  • To slags oste med hjemmelavede sylterier og knækbrød.
  • Risalamande med kirsebærsauce med vanilje og anis.

Eksklusiv julebuffet serveret på bordene, levende musik og julebal.

MIN. 10 personer pris pr. pers. 535 kr.

Eksklusiv julebuffet serveret på bordene, levende musik og julebal. Fri øl, juleøl, vand og vin til kl. 01.00

MIN. 10 personer pris pr. pers. 735 kr.

Eksklusiv julebuffet serveret på bordene, levende musik og julebal. Fri øl, juleøl, vand og vin til kl. 01.00 samt fri cocktailbar fra kl. 22.00 – 01.00

MIN. 10 personer pris pr. pers. 895 kr.

Delte dobbeltværelser med morgenmad 850 kr.

Enkeltværelser med morgenmad 750 kr.

Der er mulighed for tilkøb af både natmad, snaps, cocktails, velkomst med mere.

Læs mere om julen på Hotel Scheelsminde og ud af huset her.

Den store eksklusive julebuffet kan også forudbestilles fra 1. november til 15. december.

Mandag-Torsdag MIN. 2 personer frokost pris pr. pers. 235 kr.

Mandag-Torsdag MIN. 2 personer aften pris pr. pers. 365 kr.

Reserver plads hos vores eventchef Christine Zeuthen på email: event@scheelsminde.dk eller på tlf. 98183233.

San Giovanni

Jul i La Cantina

Vi åbner vores kælderrestaurant La Cantina op hver fredag og lørdag fra d. 15. november til d. 21. december. Book dit bord online på www.sangiovanni.dk.

Vi tilbyder i La Cantina denne skønne Italienske julemenu

MENU

Antipasti
Vi serverer en række små lækre antipasti som sendes rundt ved bordet – der er 6-7 slags. Vores koldhævede surdejsbrød, verdens bedste jomfru-olivenolie fra Ligurien og middelhavssalt med salvie er naturligvis på bordet

Primo Piatto
Ravioli fyldt med porcini svampe anrettet i hønseboullion med urter

Secondo Piatto
Braiseret kalveskank, glaseret og toppet med urter anrettet på grov kartoffelpuré med parmesan samt vinterkål med citron

il dolce
Kold risotto med hvidchokolade, hjemmelavet is af italienske Amarena kirsebær og brændte mandler

Pris pr. pers. for 4 retter 450 kr.
Pris pr person for 4 retter inkl. 2 glas hvidvin og 2 glas rødvin og vand 695 kr.

Start middagen med et lækkert glas økologisk Italiensk Spumante “36” fra vinhuset Masuret i Veneto kr. 75,00 pr. gl.

Afslut middagen med et lækkert glas dessertvin – Marsala Rubino fra Pellegrino på Sicilien á kr. 75,00

Italiensk mineralvand ad libitum 30 kr.

Vores vinkort rummer mere end 500 italienske vine og vi giver gerne en rundvisning i vinkælderen.

SanGiovanni La Cantina Indgang direkte fra Vingårdsgade 25.

Restaurant Pascal

Buffet:

Marineret sild m. karrysalat

Kryddersild m. løg og kapers

Æg m. rejer og hjemmelavet mayo pyntet med dild

Hjemmerøget laks m. peberrods cream og sprødt rugbrød

Hjemmerøget muslinger m. sauce verte

Rugmels paneret fiskefilet m. hjemmelavet remoulade og citron

Tarteletter m. hønsekød

Rødvins braseret svinekæber m. glace, syrligt tilbehør

Confiteret andelår med andesauce og ribsgele

Svinemørbrad m/ champignonsauce

Oksefilet krydret med julekrydderier servers med rødvinssauce

Flødekartofler, smørristet kartofler og rørt kartoffelmos med krydderier

Hjemmelavet rødkåls salat

Julesalat af vinterkål, appelsin og granatæble

Risalamande m. amarena kirsebær

Oste udvalg på bræt m. hjemmebagt knækbrød, appelsincompot og brombærsylte

Chokolade brownie m. vanilje cream og kirsebær

Brød og smør

Tilkøb
Velkomst med snaks og julecocktail 65 kr.
Øl, vand, vin ad libitum under spisning + Julesmåkager og Kaffe 295 kr.
Jule småkager med Kaffe ad libitum 45 kr.

Vi glæder os til at byde jer velkommen
på Radisson Blu Limfjord Hotel, Aalborg og Restaurant Pascal

Kontakt restaurant Pascal på tlf. 96 31 27 27

Prinses Juliana

Skal årets julefrokost være lidt anderledes end den plejer? Så er en julefrokost på fjorden i hyggelige og maritime omgivelser det oplagte valg.

Prinses Juliana har sammensat en virkelig lækker og eksklusiv julemenu, hvor I kan vælge op til 6 lækre juleretter samt en velsmagende vinmenu som passer perfekt til menuen.

Skibet Julemenu består af:

  1. Forret: Stegt torsk, blancherede rosenkål og hummerbisque.
  2. Mellemret: Braiserede svinekæber, i fuglerede af sprød kartoffel, og bedebånd.
  3. Mellemret: Røget andebryst, med portvinsskalotter, peberrodscreme og broken gel af syltelage.
  4. Hovedret: Grillet oksemørbrad serveret med gulerods-puré, og persillerødder, hertil tranebær, grønkålsolie og citron, sprødt, knuste kartofler og kalveglace.
  5. Ost: 3 slags ost, med hybenkompot og hjemmelavet knækbrød.
  6. Dessert: Vakuumsyltede æbler, nougat ganache, marcipancrumble og vaniljeis.

3 retter (nr. 1-4-6) 365 kr.*inkl. vinmenu 795 kr.

4 retter (nr. 1-3-4-6) 455 kr. *inkl. vinmenu 875 kr.

5 retter (nr. 1-2-3-4-6) 525 kr. *inkl. vinmenu 995 kr.

6 retter (nr. 1-2-3-4-5-6) 575 kr. *inkl. vinmenu 1.085 kr.

Skibet tilbyder naturligvis også en traditionel julebuffet ”ud af skibet” til min. 25 personer – Pr. couv. 325 kr.

Læs mere om Prinses Julianas julefrokost her.

nam

Årets julefrokost hos nam byder på to forskellige julepakker, en lille og en stor.

Den lille julepakke indeholder:

Velkomst namstyle

10 serveringer

4 glas vinmenu el. Juicemenu

Kaffe + sødt + nams juleshot

Pris pr. person 795 kr.

Den store julepakke indeholder:

Velkomst namstyle

15 serveringer

6 glas vinmenu el. Juicemenu

Kaffe + sødt + nams juleshot

Pris pr. person 1095 kr.

Læs mere om nam her.

Mums

Nordisk luksus jule tapas menu fra MUMS

MUMS, MUMS, MUMS…… Gode lokale råvarer, hjemmelavet specialiteter, høj kvalitet er fundamentet i MUMS Nordiske jule tapas menu. I år tilbyder MUMS en 6 eller 10-retters julemenu efter eget valg.

Udover vores udvalgte juleretter, kan man frit vælge mellem retterne i MUMS Nordiske tapas menu, når du sammensætter julemenuen.

  • Håndpillede rejer med asparges og mayo
  • Blinis med røget laks
  • Hjemmelavet kyllingesalat med tørsaltet bacon
  • Braiseret røget svinebryst med cremet grønkål
  • Kyllingetærte á la tartelet
  • Sliders med confiteret and og rimmet ribs
  • Røget okseinderlår med tyttebærkompot
  • Tender pork á la creme med løg symfoni
  • Osteanretning, 3 slags ost og hjemmesylt
  • Risalamande med kirsebær sauce fra Sorring Bær
  • Friskbagt brød medfølger

6 retter 139 kr. pr. person

10 retter 215 kr. pr. person

Julemenuen tilbydes i perioden fra den 1. november til den 21. december 2019.

Det er altid en god ide at forudbestille.

Se jule og nytårsmenu her.

Mortens Kro

Julefest på Mortens Kro er både en fast og ikke mindst populær tradition. Fra 15. november og alle weekender frem til 21. december kan man komme til stor julefest på gourmetrestauranten.

Fra 22. november frem til 14. december står Drama Queen, Danmarks internationale syngende dragqueen, for underholdningen samt den populære DJ Tom Hummeluhr.

Julefesterne slutter af 20. og 21. december med Jamie Talbots Staying Alive Band.

Julepakke 1

Velkomst drink asti spumante rose og appetitvækker 4 retters menu med –

kroens hjemmerøget laks med spinat – Bygkorns risotto med konfiteret and og syltede tyttebær- Timian Langtids stegt okseflap meat serveret med med sauce bearnaise lavet med basilikum

Dessert af Pistacieis og kirsebæris kage serveret med lun kirsebær sauce og signatur Valrhona chokolade.

2 glas fransk sauvignon blanc – 2 glas sydfransk merlot

1 glas Brachetto dessertvin til dessert A 798,- (menu uden vin og velkomst 598,-) denne menu serveres kun mod forudbestilling og kan ikke købes a la carte.

Julepakke 2

Placeret i hovedrestauranten.

Spansk cava brut med appetitvækker herefter 4 retters tasting menu fra jule tasting menu- som bla. indeholder vesterhavs fisk, læsø jomfruhummer, Kalvemørbrad og konditor Fabien Chevreuils tasting dessert og for dessert. ½ fl Sauvignon fra Loire – ½ fl Merlot fra Sydfrankrig

Pris pr kuvert 998,-

Julepakke 3

Placeret på forreste række ved scenen her serveres Champagne Ruinart Brut til velkomst med appetitvækker, herefter serveres 5 retters tasting menu + lille mundrenser.

Vesterhavs fisk, Læsø jomfruhummer ,Lokal dådyr ,Kalvemørbard  og afsluttende oste udvalg eller konditor Fabien Chevreuils Tasting dessert med tilhørende vinmenu med udsøgte vine der skifter fra ret til ret samt afsluttende kaffe/the med 3 slags hjemmelavet sødt.

1498,-

Se mere og book julefrokost på Mortens Kro her

Menendez

Feliz Navidad pakke:

  • Velkomst drink
  • 9 serveringer
  • 4 glas drikkemenu (kan variere i type alkohol)
  • Kaffe + sødt

Pris pr. person 750 kr.

Kontakt Menendez her.

MEAT

På Restaurant Meat bliver dine smagsløg udfordret, når du sætter tænderne i en veltilberedt tournedos eller det eksklusive japanske kobekød. 

I november og december er det muligt, at tilkøbe følgende juleretter til MEATs eksisterende menukort – og få smagen af jul.

Forret: Confiteret and på en bund af sellericreme, ristede pistacienødder, grillede bøgehatte, syltede perleløg og ærteskud.

Pris pr. person 99 kr.

Dessert: Ris a la mande a’la Meat. Serveres med lun kirsebærsauce, hvid chokolade, ristede mandler og hindbær støv.

Pris pr. person 89 kr. 

Kontakt MEAT her.

La Locanda

Ud af huset

Salumi misti

Fade med italienske og hjemmelavede danske specialiteter. Vi blander 4 slags, f.eks. Bresaola, San Daniele skinke, Chianti skinke, Coppa, fennikel pølse, Milanesepølse,

Napoli pølse, Spianata pølse, hjemmelavet pate og/eller italiensk skinkesalat med luftørretskinke, dertil kommer div. oliven,tomater, stegte balsamico-løg og hjemmelavet pesto.

Inkl. vores hjemmebagte brød fra stenovnen.

Vitello Tonnato

Rosastegtkalveindelår,serveret med en tun-sauceaf hjemmelavet mayonnaise, kapers og krydderier.

Salmone affumicato a caldo con salsa alla senape

Varmrøget laks serveret på sprød salat med en dressing af honning og sennep.

Salsiccia di Natale su verza al parmiggiano

Hjemmelavet svinepølse med julekrydderier serveret på stuvet hvidkål med parmesan.

Prosciutto cotto al miele e rosmarino

Kogt juleskinke med rosmarin og honning-glaseret.

Porchetta al forno all’aroma di finocchio

Hjemmelavet porchetta-steg med hvidløg, rosmarin og fennikelfrø.

Cavolo nero saltato aglio, olio e peperoncino

Stegt palmekål med hvidløg og chili.

Patate al forno con miele

Råstegte kartofler med honning og krydderier.

Pannacotta alla mandorla con riduzione di vino rosso e amarane

Pannacotta a la mandel med reduktion af rødvin med kirsebær.

Pris: 259 kr.

Minimum bestilling til 10 personer. Brød er inkluderet i prisen.

Konktakt La Locanda her.

Fusion

Den årlige julefrokost er altid en begivenhed, som de fleste ser frem til. Hvis du ønsker nogle exceptionelle rammer, som imponerer gæsterne til jul, hjælper vi gerne med årets julefrokost på FUSION.

På følgende datoer 22., 23., 29. og 30. november samt 6., 7., 13., 14. og 20. december kommer DJ Michael ”Beatchugger” Linde ​og spiller op til dans fra kl. 23.00, hvor ikke spisende gæster også er velkommen til afterparty og drinks.

Julepakker

For at gøre det nemt og overskueligt tilbyder vi julepakker i forskellige prisklasser:

Lille pakke pr. person kr. 1.090,-
med *velkomstdrink, 4 retter, vinmenu og kaffe/ te

Mellem pakke pr. person kr. 1.350,- 
med *velkomstdrink, 6 retter, vinmenu og kaffe/ te

Stor pakke pr. person kr. 1.600,– 
med *velkomstdrink, 8 retter, vinmenu og kaffe/ te

Se november julemenu her.

Se december julemenu her.

Opgraderinger

*I pakkerne tilbydes cremant til velkomstdrink og kaffe/ te uden avec. Dette kan opgraderes med:

  • Champagne + kr. 85,-​
    Avec til kaffe + kr. 45,-

Tilkøb efter middagen

Bestil fri bar på forhånd hvis I ikke vil bekymre jer for evt. efterregninger på drinks senere på aften.

Fri bar i 2 timer kr. 195,- med øl, vand og vin
Fri bar i 2 timer kr. 250,- med sjusser, øl, vand og vin

Julefrokost i eget lokale

Ønskes der privat lokale, kan vi tilbyde vores selskabslokale med plads fra 30 og op til 80 gæster. Er I over 80 personer, kan julefrokosten holdes i vores atriumgård, som kan rumme op til 250 gæster.
Book din julefrokost på FUSION og giv dine gæster en fantastisk oplevelse i flotte omgivelser og stemningsfyldt atmosfære samt god gastronomi og velvalgte vine.

Skriv til vores selskabskoordinator Le Chung, lc@restaurantfusion.dk/ ring på 3512 3331 for at høre nærmere om ledige datoer.

​Hyggedag på lille juleaften

Som traditionen tro holder vi en hyggedag den 23. december fra kl. 12 – 16, hvor vores gæster bliver forkælet med en overdådig julebuffet a la FUSION. Derudover en lille overraskelse til de små nissebørn og ikke mindst en spændende mandelgave til den heldige.

Fandanko

Klassisk dansk julefrokost – a la Fandanko

Julemad med et twist…7 lækre retter:

  • Krydder-gravad laks 
    med gulerods/persillerods Panna-Cotta
  • Glaseret gris
    med portvinsbagte rødbeder og peberrods creme
  • Store Grønlandske rejer
    med brøndkarse dip og citronperler
  • Stegt oksefilet
    med cremet karrypickles og timians syltede agurker
  • Marineret svinekam
    og æbleflæsk med stegt Speck
  • Confiteret andelår
    med hjemmelavet rødkål med solbær (Kan nydes kold eller varm)
  • Presset svineterrin
    med mild sennepscreme

Nybagt brød
Pr. person kr. 149,00

Juletappas Piccolo 
FANDANKOs bud på en utraditionel julefrokost – 7 lækre retter:

  • Unghanebryst 
    med skorzonerrødder og persille aioli
  • Rillette af varmrøget laks 
    med honningglaseret rødbede
  • Marineret gambas 
    med citron-aioli og semitørret tomat
  • Grillet og marineret gris 
    med puré af selleri og mandelknas
  • Rosastegt kalvefilet ”a la Saltimbocca” 
    med salviecreme og ristet landskinke
  • Andeterrin af sprængt and 
    med krydret rå-marineret rødkål
  • Grillet julepølse fra Slagteren i Gistrup 
    med løg relish og salat med grønkål og granatæble

Nybagt brød
Pr. person kr. 149,00

Luksus Juletapas
11 lækre retter:

  • Unghanebryst 
    med skorzonerrødder og persille aioli
  • Rillette af varmrøget laks 
    med honningglaseret rødbede
  • Marineret gambas 
    med citron-aioli og semitørret tomat
  • Grillet og marineret gris 
    med puré af selleri og mandelknas
  • Rosastegt kalvefilet ”a la Saltimbocca” 
    med salviecreme og ristet landskinke
  • Andeterrin af sprængt and 
    med krydret rå-marineret rødkål
  • Grillet julepølse fra Slagteren i Gistrup 
    med løg relish og salat med grønkål og granatæble
  • NYBAGT BRØD
  • Varme retter:
    FYLDT RAVIOLI VENDT MED BRAISERET KALVESKANK
    og en lækker svampesauce
    STEGT PORCETTA 
    Med bagte rodfrugter
    Desserter:
    RIS A LA MANDE MED HVID CHOKOLADE
    og en lækker kirsebærsauce
    2 SLAGS GODE OSTE
    Med abrikos-mangochutney og nybagt brød

Pr. person 249 kr. 

Læs mere her.

Dejavú

Hold julefrokost på Aalborgs franske Bistro Dejavú.

På Dejavú inviterer vi indenfor til en fantastisk juleperiode i vores hyggelige restaurant.

Kom og oplev det klassiske franske køkken i juleklæder, med knald på smag, håndværk og råvarer. Der tilbydes kort sagt alt hvad hjertet begærer af drikkevarer og mad.

Dejavú tilbyder bla. en helaftenspakke som inkluderer velkomst cocktail, 4 fantastiske juleretter i deluxe stil, vinmenu med power på kvaliteten og kaffe/sødt til 795 kr.

Smag fx vores røget gåsebryst som carpaccio, veltilberedt vesterhavsfisk med varmekrydderier, andebryst med confiteret lår og fyldt sauce og til sidst franske julevafler med appelsin og mørk rom.

Man er naturligvis også meget velkommen til at kontakte os, for at høre hvad vi ellers vil kunne tilbyde af pakker og menuer. Det er jeres fest og hos Dejavú tilpasser os jeres ønsker.

Kontakt Dejavú her eller ring på tlf. 40304928.

De bedste julehilsner fra teamet på Dejavú i Simonis Gård.

Cafeministeriet

Caféministeriets juletapas
Vores populære tapaskoncept hjemme hos dig. Små fine anretninger samt salater til at sende rundt ved julefrokostbordet eller som buffet.

Vælg mellem standard og luksusudgaven med mulighed for tilkøb af varme retter til begge.

Standard Juletapas
170,- pr. kuv
– min 10 kuv.

  • Koldrøget laks med friskost og sprøde radiser.
  • Halve æg med rørt blomme med frisk dild og røget pebermakrel.
  • Marinerede rejer med lime, chili og friske urter.
  • Rilette af letsprængt svineskank med Piment d’Esplette, sprøde flæskesvær.
  • Paté med hjemmesyltede padron pebre.
  • To slags charcuteri med nicoise oliven.
  • Salat med andebryst, spidskål, syltede rødløg, tørrede tranebær, ristede valnødder og Dijon dressing.
  • Kartoffel aioli og ministeriets hjemmelavede humus.
  • Klassisk hjemmelavet ris a la mande og kirsebærsauce tilsmagt med Tonkanød.

Med menuen følger hjemmebagt rugbrød, surdejsbrød og smør

Tilkøb sild med hjemmelavet karrysalat, kapers og rødløg.
+ 15,- pr. kuv.

Tilkøb lune retter til opvarmning hjemme:
Confiteret økologisk svinebryst med små stegte kartofler og sky sauce
+ 25,- pr kuv
Medaljoner af svinemørbrad i svampecreme sauce med små stegte kartofler + 25,-  pr. kuv.

Juletapas De Luxe
219,- kuv – min 10 kuv.

  • Koldrøget laks med friskost og sprøde radiser.
  • Halve æg med rørt blomme med frisk dild og røget pebermakrel.
  • Marinerede rejer med lime, chili og friske urter.
  • Kalkunbryst med ahorndressing, bagt hokkaido græskar, bacon og cashewnødder.
  • Rilette af letsprængt svineskank med Piment d’Esplette, sprøde flæskesvær.
  • Lufttørret skinke med små spinat-æggestande.
  • Paté med hjemmesyltede padron pebre.
  • Svampe quiche med spinat, parmesan og hvidløg.
  • To slags charcuteri med nicoise oliven.
  • Salat med andebryst, spidskål, syltede rødløg, tørrede tranebær, ristede valnødder og Dijon dressing.
  • Kartoffel aioli og ministeriets hjemmelavede humus.
  • Økologisk brie med chili-abrikos kompot.
  • Pur Caribe chokoladekage med cheesecake og knas.
  • Klassisk hjemmelavet ris a la mande og kirsebærsauce tilsmagt med Tonkanød.

Med menuen følger hjemmebagt brød, rugbrød og smør

Tilkøb sild med hjemmelavet karrysalat, kapers og rødløg.
+ 15,- pr. kuv.

Tilkøb lune retter til opvarmning hjemme:
Confiteret økologisk svinebryst med små stegte kartofler og sky sauce
+ 25,- pr kuv
Medaljoner af svinemørbrad i svampecreme sauce med små stegte kartofler
+ 25,- pr. kuv.

Læs mere her eller kontakt via mail reservation@cafeministeriet.dk eller tlf. 98194050

Brdr. Price

I den flotte og historiske bygning på C.W. Obels Plads, byder Brdr. Price indenfor til traditionelle juleretter, klassisk julefrokost i tre eller fire serveringer, juleplatter og menuer.

Smagen af jul

Brdr. Price serverer klassisk julefrokost med bl.a. koldrøget islandsk laks, confiteret andelår, marineret sild, karrysild, hjemmelavet rullepølse med løg og sky, leverpostej med ristede champignoner og bacon og naturligvis risalamande med hjemmelavet kirsebærsovs.

Eksempel på julemenuer:

Brdr. Prices Juleplatte

Karrysild med æg

Koldrøget islandsk laks med røræg

Hjemmelavet rullepølse med løg og sky

Lun leverpostej med ristede champignoner og bacon

Julemedister

Confiteret andelår med hjemmelavet rødkål

225 kr. pr. person

Brdr. Prices julemenu

Koldrøget islandsk laks

Serveres med peberrodscreme, råmarineret grønkål og sprødt rugbrød.

Confiteret andelår


Serveres med hjemmelavet rødkål, andesauce og hvide kartofler.

Risalamande 

Serveres med hjemmelavet kirsebærsauce.

375 kr. pr. person

Tilvalg af ost 55 kr.

3 glas vin 245 kr.

Se den fulde julemenu her

I juleperioden holder Brdr. Price åben både til frokost og aften alle ugens dage.

Ønsker du at booke dit firmas eller private julefrokost, bedes du kontakte Brdr. Price på tlf. 3842 0056 ellermail info.aalborg@brdr-price.dk.

Restauranten ligger centralt på C.W. Obels Plads, tæt på offentlig transport.

Vi glæder os til at byde jer velkommen til en rigtig hyggelig juletid!

Bistro V

Fælles for julemenuerne på Bistro V er, at du kan bestille saftmenu (150 kr.), Ølmenu med hjemmebrygget øl fra Vendia (Fra 200 kr.), Vinmenu (250 kr.) og en Vinmenu de lux (Fra 450 kr.).

Jul på V (295 kr. pr. person)

BAGT TORSK MED ”PERSILLE”

VINTERKÅL & MUSLINGE BLANQUETTE

OKSEMØRBRAD & OKSERILETTE, BAGTE LØG, LØGPURÈ & SAUCE AROMA

MØRK CHOKOLADEMOUSSE MED APPELSINSORBET, SPRØDE FLAGER & MARENGS 295,-

Eksklusiv Jul på V (395 kr. pr. person)

Du har også muligheden for at bestille den eksklusive julemenu, som skal forudbestilles, og den serveres kun til hele bordet (fra 2 personer). Den består af:

V SNACKS

RØGET LAKS I HJERTESALAT MED DILD *

SALAT AF GÅS – STEGT, CONFITERET & RØGET

 BAGT TORSK HOLLANDAISE & VINTEPORRE

STEGT GRISETERRINE MED RØDBEDER & LØG

GRILLET OKSE JORDSKOK, SVAMPE & SAUCE

CONFITERET AND, SKY & KARTOFFELPURÈ

MØRK CHOKOLADE, APPELSIN & MARENGS

JULE FLØDEBOLLER MED MARCIPAN

Julefrokost ud af huset

Buffeterne serveres til 15 personer og opefter.

Den lette (175 kr. pr. person)

GAMMELDAGS MODNEDE SILD LØG, KAPERS & KARRYSALAT

LUN POSTEJ MED BACON, SVAMPE & SURT

LUN RIBBENSSTEG & RØDKÅLSSALAT MED HONNING, LØG & SALTEDE NØDDER

ANDELÅR MED ÆBLER & SVESKER – KARTOFLER MED JULEKRYDDERI & SKY

LANDBRIE MED KOMPOT & KNÆKBRØD

RIS A LA MANDE MED MANDLER & KIRSEBÆR

HJEMMELAVEDE ROMKUGLER TIL KAFFEN

Den oplagte julebuffet (275 kr. pr. person)

GAMMELDAGS MODNEDE SILD LØG, KAPERS & KARRYSALAT

ÆG MED DILDMAYO, REJER & HJERTESALAT

RØDSPÆTTEFILETTER MED URTEREMOULADE &VCITRON

LUN POSTEJ MED BACON, SVAMPE & SURT

ANDELÅR MED ÆBLER & SVESKER – KARTOFLER MEDJULEKRYGDDERI & SKY

ROSASTEGT ANDEBRYST, MED SVAMPE, LØG & KARTOFLER MED JULEKRYDDERIER

SVINEMØRBRAD I BACON, KÅLSALAT MED NØDDER, VINAIGRETTE & SENNEPSMAYO

EUROPÆISKE OSTE MED KOMPOT & KNÆKBRØD

KRAFTIG CHOKOLADEKAGE MED KARAMEL & VANILLE

RIS A LA MANDE MED MANDLER & KIRSEBÆR.

SMÅ CHOKOLADEBRUD TIL KAFFEN

Derudover kan tilkøbes GRØNLANGKÅL MED BRUNEDE KARTOFLER, SENNEP, RØDBEDER, MEDISTER & HAMBURGERRYG for 45 kr. pr. person og  RØDSPÆTTEFILETTER MED REMOULADE & CITRON for 25 kr. pr. person.

Ved mindre antal er der tillæg på 25 kr. pr. person. Derudover tillægges 500 kr i depositum for service, der tilbageføres ved returnering. Du kan få maden leveret inden for 15 km mod et tillæg på 500 kr.

Kokke- og tjenerassistance kan tilkøbes for 395 kr. pr. time.

Take Away Juletapas

Bistro V’s juletapas er beregnet til selskaber, hvor det lige skal være ekstra lækkert og pænt. Den er anrettet på lækkert porcelæn, og hver enkelt servering er en nydelse – for alle sanserne.

Den serveres til 8 personer og opefter.

Du kan selv sammensætte menuen, og du kan vælge mellem 6 retter (195 kr.), 7 retter (235 kr.), 8 retter (265 kr.), 9 retter (295 kr.) og 10 retter (325 kr.)

RØGET LAKS MED HYTTEOST & PURLØGSMAYO

BAGT TORSK MED BACON & BEDER & SENNEPSMAYO

BRESAOLA MED TRØFFELCREME OG ARTISKOK

JULEPATE MED SYLTEDE TRANEBÆR & GRILLET LØG

RØGET ANDEBRYST MED SALAT AF RØDKÅL, GRØNKÅL & MANDLER

CONFITERET ANDELÅR, STEGTE KARTOFLER & SAUCE AROMA (LUN)

GRISEMØRBRAD, KARTOFFEL-TRØFFELPURE SAUCE MED SVAMPE (LUN)

EUROPÆISKE GÅRDOSTE MED KNÆKBRØD & KOMPOT

MOUSSE MED APPELSIN, KARAMELKNAS OG VANILLE

BROWNIE MED VANILJECREME & BÆR i LIVETS VAND

(Der er gratis brød og smør med)

Der tillægges 500 kr. i depositum for service, der tilbageføres ved returnering. Levering inden for 15 km tilbydes til 500 kr.

Foto fra Bistro V’s julefrokost

Du kan finde meget mere info om julefrokost på Bistro V her.

Applaus

Julen er hjerternes fest, og en tid hvor vi kommer hinanden ved.

Den ”klassiske” julebuffet tager vi et niveau op og tilbyder vores social dinning menu i juleedition.

Kom og bliv forkælet med traditionel, såvel som nytænkende, julemad i allerbedste Applausstil.

Vi tilbyder vores 12 serveringsmenu med masser af dejlige og smagfulde juleretter, som vi sammensætter med gode vine, snaps, cocktails og alt hvad dertil høre, så vi får os en god fest på Applaus.

Prøv fx vores julepakke med; velkomstcocktail, 12 serverings tastingmenu, vinmenu og kaffe for 825 kr.

Vi har naturligvis vores bar åben med lækkerier efter middagen.

Ring eller mail til Applaus og hør hvilke ”julepakker” der ellers tilbydes, eller i fællesskab sammensætte den ideelle julefrokost til jeres virksomhed.

Hos Applaus er vi klar på det hele.

Mail: Kitchen@restaurantapplaus.dk eller ring på tlf. 71728181 for mere information.

Vi på Applaus glæder os til at julefeste med jer.

Alimentum

Alimentum i Løkkegade tilbyder hyggelige og intime rammer med plads til mindre selskaber på max 26 personer.

Som et nyt tiltag er der kommet en tilhørende vinkælder, hvor der kan sidde 12 personer ved langbordet.

Helaftenspakke

Alientum menu ”Primus”

”En go’ start”

Sortiment af snacks

NV Brut Tradtion, J. Charpentier, Champagne, Frankrig

“De kolde forfriskninger”

Limfjordsøsters – Glaskål – Persille

Jomfruhummer – Græskar – Kerner

Kammuslinger – Porre – Modnet ost

2017 Belo, Mali Gönc, Stajerska, Slovenien

”Det dybe blå”

Havtaske – Kål – Musling

Blæksprutte – Vagtelæg – Svampe

2018 Alvarinho-Trajadura, Quinta do Regueiro, Minho, Portugal

“Mark og skov”

Gris – Morkel – Surdej

Gulerod – Hyldeblomst – Ørredrogn

2016 Les Pierre Dorees, Domaine Saint-Cyr, Beaujolais

“Det sidste salte”

Krikand – Asparges

2017 Tire du vin, Chateau tire Pé, Bordeaux

”En sød afslutning”

Pære – Gran – Hasselnødder

Rødbede – Solbær – Malt

2017 Jurancon, Costal Darres, Jean Marc Grussaute, Jurancon, Frankrig

“Kaffe & sødt”

Udvalg af avec & likør

 

Alimentum ”Primus” inkl. Vine eller saft & vand 1200 kr.

**Opgrader til klassiske vine 500 kr.**

Der tages forbehold for ændringer.

Allergier bedes oplyst inden ankomst.

Ved betaling med gebyr-pålagt kreditkort tillægges omkostningerne.

Book din julefrokost hos Alimentum her eller på tlf. 93913767.

Læs mere om Alimentum her.

Mads Steffensen som konferencier: Aalborg Symfoniorkester spiller julen ind

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Der er næsten ikke noget som de helt klassiske julesange, der kan få det til at kilde gevaldigt i julemaven.

Den 12. december inviterer et af Aalborgs mest stemningsfulde steder, Musikkens Hus, til en ganske særlig aften i julens tegn.

Det eneste du skal gøre, er at læne dig godt tilbage i stolen og blot nyde lyden af den skønneste julemusik såsom Silent Night, Have Yourself A Merry Little Christmas, In the Wee Small Hours og Chestnuts Roasting. 

Det hele fremføres af Aalborg Symfoniorkester, der med sine messingblæsere, slagtøjsspillere og harpenister er klar til at fylde koncertsalen med ægte julestemning.

De assisteres af sopran Susanna Andersson, Klarup Pigekor, Nordjysk Pigekor, dirigent og solist Ian Bousfield på basun.

Som konferencier finder vi selveste Mads Steffensen, der ser frem til at spille julen helt ind under huden.

Hvad: Messingklang – Silent Night
Hvor: Musikkens Hus, Aalborg
Hvornår: 12. december,

Du kan købe billet til arrangementet her

Splinternyt plejecenter står klar: Anneshave skal aflaste borgere i sygdomsperioder

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Har man kørt ad Anneberg inden for de seneste par år, har man måske bemærket et stort byggeprojekt tage form.

Nærmere bestemt på Annebergvej 173, hvor Ældre- og Handicapforvaltningen og Dansk Boligbyg har været i gang med opførelsen af et helt nyt plejecenter med 48 nybyggede boliger.

Plejecenteret skal i fremtiden fungere som et aflastningstilbud for de borgere, der i en tidsbegrænset periode har ekstra behov for pleje og omsorg.

Dette kan eksempelvis være i forbindelse med pludselig opstået sygdom eller funktionstab, efter en indlæggelse på sygehuset, hvor borgeren endnu ikke er i stand til at klare sig i eget hjem.

I de tilfælde kan et ophold i en midlertidig bolig forebygge unødig indlæggelse og genindlæggelse på sygehuset og rehabilitere borgeren til selv at klare sin hverdag igen.

Boligerne står også til rådighed for dem, der i dagligdagen passes i hjemmet af deres ægtefælle, men som i en periode får behov for hjælp til den daglige omsorg.

Topmoderne faciliteter

Sygdomshistorikken kan være bred, men fælles er, at de nu får mulighed for at flytte ind i de topmoderne og nybyggede faciliteter centralt i Aalborg.

“Anneshave står færdigt, og alle de medarbejdere der hver dag arbejder for kvalitet og nærhed for borgerne havde inviteret deres familier til Åbent Hus.

Det blev en dag der oversteg mine forventninger, og jeg er meget taknemmelig for hvert et besøg og hver en kommentar i forhold til huset og dets indretning.

Et hav af mennesker har deltaget i processen og alle skal have TAK!

Nu ser jeg frem mod mandag morgen hvor vi byder de første borgere og deres pårørende velkommen,” siger Henriette Lerche, der er leder i Anneshave.

Skal erstatte Riishøjcenteret

Projektet er døbt Anneshave og henviser til placeringen på Annebergvej samt de omkringliggende kolonihaveområder.

Anneshave skal erstatte Riishøjcenteret, der er placeret på Riishøjvej tæt ved Eternitten.

Riishøjcenteret har rådet over 40 pladser, men disse skal nu erstattes og gradvist lukkes ned i forbindelse med ibrugtagningen af Anneshave.

“Med henblik på at sikre en succesfuld flytning fra Riishøjcentret til Anneshave, hvor patientsikkerheden er i top, vil antallet af midlertidige pladser i november måned være reduceret.

Aalborg Kommune vil dog i videst mulige omfang tilstræbe, at det ikke får indflydelse på den daglige drift af de midlertidige pladser,” siger Carsten Lindgaard Johansen, plejeboligchef fra Aalborg Kommune.

Hittegodsauktion hitter: Køb en billig cykel på næste lørdag

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Kunne du godt bruge en ny, billig cykel?

Så er der rig mulighed for at gøre et kup, når Nordjysk Auktion på lørdag d. 23. november holder hittegodsauktion på cykler for Nordjyllands Politi.

Hittegods er genstande, som er tabt eller efterladt af en person og derefter fundet af en anden person. Eller tyvekoster fra indbrud, som politiet ikke har kunne finde ejeren til.

Før eller siden skal hittegodset sendes videre til en ny ejermand, og det sker altså næste lørdag.

Byd allerede nu

Auktionen starter klokken 11.00 på lørdag, men allerede klokken 9.00 er der mulighed for at gennemse varerne.

Det er faktisk således, at man allerede nu kan gå ind i kataloget og se cyklerne og faktisk lægge et digitalt bud.

Flere af cyklerne i kataloget ser ud til at være i god stand og flere har en startpris på eksempelvis 75 kr.

Du kan se rulle igennem kataloget og se om der skulle være en ny cykel eller måske en ekstracykel i garagen til familien.

Der er pt 238 cykler på auktion.

Auktionen foregår hos Nordjysk Auktion på Skjernvej i Aalborg Øst under ledelse af auktionarius Peter Holm-Rasmussen.

Tjek kataloget for lørdagens auktion ud her