Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Den ultimative is-guide: Her får du den bedste is i midtbyen

Af Stine Kjølby Christensen & Emil Kjær Jørgensen

Er det overhovedet sommer i Danmark uden en, to eller måske tre is om dagen?

Is kommer i alle størrelser og smage – og vi elsker dem alle.

Man kan heldigvis købe is masser af steder i Aalborg, men vil du have det bedste af det bedste, så har vi lavet den ultimative guide til de isbutikker, som du bare SKAL besøge før sommeren går på hæld.

For alle holde det simpelt, har vi valgt at skrive prisen for 2 kugler is i vaffel/bæger de enkelte steder, men fælles for alle stederne gælder det, at de sælger is i alle afskygninger – lige fra overdådige kræmmerhus-specials til is-shakes, iskaffe og softice.

Værs’go. Det er blevet tid til en opdateret guide til de bedste is i midtbyen:

Haals is

En af byens nye isbutikker er Haals is i Urbansgade 21.

Du har måske smagt den lækre is i cykelboderne, der har kørt byen tyndt eller i Haals’ bagerier i Gistrup og Klarup – men nu har man altså skridtet videre med en vaskeægte isbutik lige midt i Aalborg.

Haals is laver stort set ALT fra bunden, og der er lagt vægt på en høj smagsoplevelse – derfor bruger man eksempelvis 50 % frugt i sorbetisen og chokoladen er af den ægte belgiske slags.

Udvalget skifter løbende, og der er lagt vægt på et begrænset udvalg med høj kvalitet.

Den ultimative is-guide: Her får du den bedste is i midtbyen

Da Haals Is er den nye dreng i is-klassen, bestilte vi en Haals Special med 4 kugler is, softice, guf, cookie og hjemmelavet flødebolle, for lige at smage på sagerne for alvor.

“Heldigvis” ramte vi øjeblikket, da den søde is-pige i Haals skulle lave sin allerførste “Special”. Det klarede hun nu trods alt ret godt, og vi gik derfra med en vaffel med kugler af pepermynte, lakrids, Daim og karamel.

Der er altså fuld smæk på smagen hos Haals Is med store stykker af Daim i Daim-isen, masser af knasende lakrids i lakrids-isen og en kraftig smag af pebermynte i pebermynte-isen.

Det er bare godt håndværk og uimodståeligt lækkert.

Følgende varianter var i is-disken, da vi besøgte Haals Is:

Pebermynte, Pistacie, Karamel, Lakrids, Solbær drøm, Jordbær drøm, Daim, Chokolade

Hvad: Haals is
Hvor: Urbansgade 21
Pris: 2 kugler i bæger/vaffel for 38 kr. (inkl. valgfri guf og hjemmelavet mini-flødebolle)

Find mere info om Haals Is her.

Den ultimative is-guide: Her får du den bedste is i midtbyen

IsVærftet

Denne sommer har vi fået selskab af en helt ny isbutik i Aalborg i form af IsVærftet, der er åbnet på den fine nye Stjernepladsen i Østre Havn.

Vi kan kun anbefale dig at lægge vejen forbi Stjernepladsen, hvor der er masser at se og smage på. Læs meget mere om pladsen her.

Den ultimative is-guide: Her får du den bedste is i midtbyen

IsVærftet har fokus på den legendariske is fra nordjyske Ryå ved Aabybro.

De har allerede fået en forrygende start, og det er fuldt fortjent, når man smager på udvalget, som byder på alt fra utallige varianter fra Ryå til lækker iskaffe i mange varianter.

Derudover kan vi anbefale, at du lige får smagt den helt særlige kærnemælk-softice, der seriøst smager som en ekstra god udgave en af omgang koldskål.

Hos IsVærftet kan du endda få kammerjunker på som drys, så smagsoplevelsen er helt komplet.

Følgende varianter var i is-disken, da vi besøgte IsVærftet:

Hasselnød, Vanilje, Rabarber, Nougat, Marcipan, Chokokakao, Blåbær, Jordbær, Stracciatella, Lakrids, Banan, Saltkaramel, Chokomint, Chocoorange, Mocca, Solbær, Appelsin.

Hvad: IsVærftet
Hvor: Stjernepladsen, Østre Havn
Pris: 2 kugler i bæger/vaffel for 25 kr.

Du finder mere info om IsVærftet her.

Den ultimative is-guide: Her får du den bedste is i midtbyen

Is à Bella

På førstesalen i Magasin ligger der en lidt skjult perle i form af Is à Bella, der producerer og sælger italiensk is i samarbejde med et næsten 100 år gammelt firma i Norditalien.

Forretningens produkter er udelukkende fremstillet af råvarer af den højeste kvalitet – for eksempel er isen lavet på økologisk Thisemælk og økologisk sukker, mens de øvrige produkter fremstilles af råvarer, som er importeret fra den italienske samarbejdspartner.

Den ultimative is-guide: Her får du den bedste is i midtbyen

Der er smæk på smagen hos Is à Bella, og de er ikke bange for at præsentere lidt skøre varianter for aalborgenserne.

Vi kunne ikke lade være med at prøve kræfter med den farvestrålende candyfloss, der smagte af en tur i tivoli og så den helt særlige Matilde Kakao, der vitterligt smagte af kold Matilde Kakaomælk … som måske ikke var så underligt igen.

Følgende varianter var i is-disken, da vi besøgte Is à Bella:

Vanilje, M&M’s, Candyfloss, Vandmelon, Ananas, Hindbær, Blodappelsin, Italiensk nougat, Kaffe, Oreo, Matilde Kakao, Mørk chokolade, Øko Koldskål, 

Hvad: Is à Bella
Hvor: Magasin
Pris: 2 kugler i bæger/vaffel for 35 kr.

Du finder mere info om Is à Bella her.

Den ultimative is-guide: Her får du den bedste is i midtbyen

Guf & Kugler

Ingen is-guide uden Guf & Kugler, der har taget Aalborg med storm siden åbningen i Aalborg i 2018.

De har mottoet “Vi forkæler din is”, og det må man sige de gør. Man får altid tilbudt hjemmelavet guf (vanilje eller lakrids) og bolchekrymmel på sin udvalgte is, og det hele bliver leveret med ekstrahøjt humør.

Isen er leveret af de bedste mejerier i Danmark lige fra Vebbestrup Ismejeri til Kastbergs i Silkeborg, der leverer håndrørt is på økologisk mælk og fløde samt cremede sorbet-is på friske frugter. 

Da vi besøgte dem lod vi os bl.a. friste af den nye sommervariant Københavnerstang, der smagte farligt godt i selskab med den friske jordbærsorbet.

Det helt særlige ved Guf & Kugler er, at kuglerne lige er lidt større end andre steder, så der er fuld smæk for skillingen.

Følgende varianter var i is-disken, da vi besøgte Guf & Kugler:

Jordbær, Chokolade, Øko Vanilje, Smarties, Stracciatella, Kaffe, Pistacie, Hasselnød, Solbærdrøm, Saltet Karamel, Kokos, Lakrids, Banasplit, Zuppa, Chokolade-lakrids, Appelsin sorbet, Hindbær sorbet, Rabarbar sorbet, Mint, Blåbær, Havtorn, Nougat, Københavnerstang, Hyldeblomstsorbet.

Hvad: Guf & Kugler
Hvor: Slotsgade
Pris: 2 kugler i bæger/vaffel for 38 kr.

Mere info om Guf & Kugler her.

Den ultimative is-guide: Her får du den bedste is i midtbyen

Paradis

Paradis åbnede sin første butik i Århus i år 2000, og siden da har den populære is-butik udviklet sig til at være en af danskernes favoritter, når krop og sjæl skal forkæles med lidt koldt.

Det helt særlige ved Paradis er, at isen altid er frisklavet fra morgenstunden – og udelukkende lavet med de bedste råvarer.

Paradis er for mange nordjyder en lille smag af … paradis, så derfor har de været “nødt til” at åbne hele fire forskellige butikker her i byen for at følge med efterspørgslen. (Algade, Reberbansgade, Aalborg Havn og Aalborg Storcenter).

Da vi besøgte butikken i Algade en sommerdag i juli, lod vi os friste af nyheden Virgin Mojito, som vitterligt smager som en ekstra forfriskende udgave af en mojito.

Den fik selskab af en frisk og vegansk mango-is. Derudover kunne vi ikke lade være med at prøve en omgang med Skildpadde og så Saltkaramel fudge … Av det var godt!

Følgende varianter var i is-disken, da vi besøgte Paradis:

Lakrids, Mint med chokolade, Vanilje, Jordbær, Skildpadde, Passionsfrugt, Stracciatella, Mango, Hyldeblomst, Oreo, Kaffe chokolade karamel, Amarena Chokolade, Virgin Mojito, Saltkaramel Fudge, Chokolade, Hasselnød.

Hvad: Paradis
Hvor: Algade, Reberbansgade, Aalborg Havn (og Aalborg Storcenter)
Pris: 2 kugler i bæger/vaffel for 35 kr.

Du kan holde dig opdateret på alt fra åbningstider til varianter lige her.

Den ultimative is-guide: Her får du den bedste is i midtbyen