Annonce
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Den ultimative guide: Her er Aalborgs bedste burgerbarer

Af Stine Kjølby Christensen

Nogle år inden corona-epidemien kom til Danmark, blev vi her i Aalborg ramt af en anden epidemi, der også spredte sig som en steppebrand.

Der er naturligvis tale om burger-epidemien, hvor den ene burgerbar efter den anden væltede frem i løbet af ganske kort tid.

Og gud ske tak og lov for det.

For niveauet er hævet betragteligt i Aalborg, og det er – for det meste – slut med kedelige frysebøffer, en sløj Iceberg-salat, en fantasiløs burgerdressing fra tube og en burgerbolle så tør, at man nødt til at skylle det hele ned med minimum en halv liter cola.

Denne guide er dedikeret til burgerbarerne i byen, der har specialiseret sig i kun at servere frisklavede burgere til folket. Vi har besøgt hver og én, og i denne guide præsenterer vi, de bedste, som vi mødte på vores vej.

NB: Burgerbarerne er opstillet i alfabetisk rækkefølge, vi har selv betalt for maden, og INGEN af burgerbarerne har betalt for at være med i guiden.

Burger Beast, Reberbansgade 13A

En af de nyeste trends inden for den ædle kunst at lave en god burger er den såkaldt “smashburger-teknik”.

Her presser man kødet direkte mod en glohed pande, som efter sigende skulle give en knasende sprød stegeskorpe og samtidig forhindre, at saft og og kraft løber ud på panden.

I stedet bliver bøffen stegt i sin eget fedt, og dét skulle give en helt særlig smagsoplevelse.

Burger Beast, der holder til i Reberbansgade, er de første i Aalborg, der laver burgere efter dette princip. Men er det så galt eller genialt?

Vi hælder helt klart mest til det sidste. Det er en ganske habil burger, du får i hænderne på Burger Beast.

Kødet er supermørt, og bøffen har virkelig en markant og smagfuld stegeskorpe.

Den ultimative guide: Her er Aalborgs bedste burgerbarer

Tesen om at smashburger-teknikken giver en saftigere bøf kan vi godt skrive under på, for hold da min serviet, det var en greasy omgang.

Det er måske ikke Smash Burger, du skal vælge til din første date, men hvis du har nok servietter i hånden, så er det en særdeles fin smagsoplevelse.

Derudover er Smash Burger det perfekte sted at people watche de mange mennesker i Reberbansgade, der skal have noget i skrutten.

Fritterne var ikke de mest spændende, vi oplevede på denne Tour de Burger, men det blev opvejet af en masse hjemmelavede dips – bl.a. hvidløg, estragon og trøffel.

Der er masser af siddepladser at vælge imellem, men du kan naturligvis også bestille burgeren to-go.

Den ultimative guide: Her er Aalborgs bedste burgerbarer

Burger BOOM, Vesterbro 68

Da Burger BOOM slog dørene op på Vesterbro tilbage i 2017, blev netop denne burgerbar meget hurtigt én af vores personlige favoritter.

Dette gjorde sig også gældende for vores læsere, der til Aalborg Awards 2019 kårede dem som Byens Bedste Burger.

I forbindelse med denne burger-guide vil vi dog godt indrømme, at det var et godt stykke tid siden, at vi sidst havde aflagt Burger Boom et besøg. Derfor var det også på sin plads, at vi lige lavede et kvalitetstjek på ny.

Den ultimative guide: Her er Aalborgs bedste burgerbarer

Lokalerne ligner sig selv på Vesterbro, hvor alt er ret rustikt og uden, at der er gjort noget særligt ud af indretningen.

Menuen lignede også sig selv, udover at par frit-varianter var streget ud, og vi besluttede os hurtigt for en Cheeseburger-frokostmenu, der til en pris på kun 79 kr. er til at overkomme for de fleste.

Hos Burger Boom er kødet i centrum, hvilket blandt andet betyder, at det 100 % kødkvæg indeholdende skovkvæg fra National park Mols Bjerge. Derudover er grøntsagerne økologiske og uden tilsætningsstoffer.

Derudover kan man lige fremhæve det nok vigtigste hos Burger Boom: Der er altid gratis dip!

Efter at have siddet i duften af smørstegt brød kød og smeltet ost fik vi “endelig” burgerne serveret. Førstehåndsindtrykket er som altid: Ret simpelt, og uden den hedder store wauw-faktor.

Den ultimative guide: Her er Aalborgs bedste burgerbarer

Det samme kan man ikke sige, når man tager den første bid.

Her vinder Burger Boom nemlig stort på enkel velsmag, og de er hverken blevet værre eller bedre siden vores sidste besøg – heldigvis!

I Boom’s burger er det til tider lidt ligegyldige iceberg-salat udskiftet med en god håndfuld pickles, rødløg og dressing. Nice move!

Den ultimative guide: Her er Aalborgs bedste burgerbarer

Derudover har vi heller ingen klager til fritterne, der har den helt perfekte (massive) mængde af krydderier og friske krydderurter – og dip ad libitum.

Den ultimative guide: Her er Aalborgs bedste burgerbarer

Vi er stadig kæmpe fans af Burger Boom, der altså ikke er blevet ringere med alderen.

Burger Shack, Østerågade 18a

Burgerbaren, der faktisk er genbo til Grillen Burgerbar, åbnede med noget af et brag i Aalborg tilbage i 2017.

Siden har konceptet skiftet hænder flere gange, og det har (ifølge os) kunnet smages, hvis man har besøgt Burger Shack løbende gennem årene.

I forbindelse med denne guide valgte vi selvfølgelig at tage på et opdateret besøg – og dét er vi glade for nu.

Vi bestilte to Double Shack-menuer, der som navnet antyder, er med to bøffer, bacon, cheddar, salat, syltede agurker, tomat, løg, mayo og ketchup.

Ret klassiske ingredienser, der tilsammen skulle skabe et ret godt udgangspunkt for at lave en solid burger.

Et kvarters tid senere ankom burgerne til bordet, serveret i et par beskedne plastikkurve med fritter og hjemmelavede dips on the side.

Den ultimative guide: Her er Aalborgs bedste burgerbarer

Burgeren så umiddelbart lækker ud, og det blev egentlig bare bekræftet, da vi tog den første bid.

At bøfferne er flammegrillet smagte godt igennem – uden den brændte eftersmag, man ind i mellem kan opleve, når de tilberedes således. De var saftige med en god skorpe – trods af at være næsten gennemstegte.

Den ultimative guide: Her er Aalborgs bedste burgerbarer

Brødet fyldte egentlig forholdsvist meget i denne burger, men var heldigvis blødt og lækkert. Generelt var menuen et meget fedtet måltid, men det friske salatblad gav egentlig det knas, vi havde brug for.

Og apropos knas, så var de tilhørende fritter lidt for bløde til vores smag – hvilket var lidt en skam, da de ellers var velsmagende og rigtig godt krydrede.

Vi kunne bare godt ønske, at de havde fået et ekstra dask af frituren.

Grillen Burgerbar, Ved Stranden 1

Med hele to diplomer, to år i træk, kan Grillen Burgerbar bryste sig af at servere Byens Bedste Burger. 

Da Grillen åbnede i Østerågade tilbage i 2017 skilte de sig blandt andet ud ved at åbne i kæmpe lokaler – modsat deres konkurrenter, der valgte mere beskedne og rustikke lokaler.

Hos Grillen Burgerbar træder du ind i en decideret restaurant med flotte træborde, detaljerig indretning og fuld fokus på den gode service fra det søde personale.

Den ultimative guide: Her er Aalborgs bedste burgerbarer

Derudover serverer de altså også bare en stabil burger. Dét må man give dem.

Hos Grillen Burgerbar har vi faktisk altid oplevet et forventeligt niveau, der aldrig hverken er bedre eller værre end sidst, man var forbi – og det er godt.

Da vi skulle lave denne guide, bestilte vi to sikre vindere: En Fully Loaded (cheeseburger med karamelliserede løg, bacon. pickles og mayo) og en Bearnaise Bastard (cheeseburger med bacon, ristede løg, pickles, bearnaise-sauce og mayo).

De slår nemlig aldrig fejl.

Den ultimative guide: Her er Aalborgs bedste burgerbarer

Som det ses på billederne, spares der ikke på råvarerne.

Især de guddommelige (hjemmelavede) pickles fortjener en hyldest, og det smages altså tydeligt, at det er burgere lavet af dygtige kokke.

Bøffen er (medmindre andet ønskes) stegt medium, så den har masser af saft og kraft. Osten lægger sig altid som en fløjlsblød, smeltet masse hen over den. Derudover er der altid skruet godt op for dressingen … og dét klager vi altså ikke over.

Den ultimative guide: Her er Aalborgs bedste burgerbarer

Når vi bestiller en menu, vælger vi konsekvent altid Sweet Potato Fries og Curly Fries til vores burger. Her er der umiddelbart ikke gjort nogle store, innovative tanker fra køkkenets side … men det passer os helt fint.

Nok behøver en burger ikke altid at være nogen stor gastronomisk oplevelse, men hos Grillen har man altså formået at finde den perfekte balance mellem velsmag og  autencitet.

Holy Cow, Vandmanden 5-7

Man kan måske foranledes til at tro, at det kun er i midtbyen, at de kan finde ud af at lave en solid burgermenu. Det er dog ikke tilfældet.

I Shoppen ligger nemlig en vaskeægte burgerrestaurant, der har specialiseret sig i netop udsøgte burgere. Navnet er Holy Cow, og de slår sig på at lave burgere helt fra bunden.

Den ultimative guide: Her er Aalborgs bedste burgerbarer

Mens mange af byens burgerbarer har nedprioriteret indretningen, så kan man ikke sige det samme om Holy Cow.

Her er væggene fyldt med nøje udvalgt kunst, der er evighedsblomster på bordene og generelt er der gjort et stort stykke arbejde ud af, at man faktisk har lyst til at blive siddende der end blot for at vente på maden.

På menuen finder du seks forskellige burgere, der (foruden Crunchy Chicken) alle har det tilfælles, at de indeholder af “Grillet oksekød af Himmerlandskvæg”.

Vi valgte “Cheasy Greasy” med ostesovs samt “Holy Bastard”, der i stedet bader i bearnaise og karamelliserede løg. Dertil grove fritter, spiralfritter og sweet potato fries … og alle dips, de havde på kortet.

Den første ros må gå på den nærmest latterligt hurtige betjening. Ganske vist var vi kun tre borde i restauranten (og til Holy Cows forsvar på et skørt tidspunkt af dagen), men alligevel var vi meget overraskede over tempoet.

Ind kom to voldsomt store burgere med hver deres flydende lækkerier udover sig. Vi var i hvert fald ikke i tvivl om, at vi nok skulle blive mætte.

Den ultimative guide: Her er Aalborgs bedste burgerbarer

Det første, vi bed (mærke) i var den meget lækre, bløde burgerbolle. Ifølge Holy Cow er de hjemmebagte, og det kunne tydeligt smages.

Det næste var kødet, der jo skulle stamme fra Himmerlandskvæg, og også her må vi bare sige: Lækkert! Det var virkelig veltilberedt (til den røde side) og smagte både friskt og af god kvalitet.

Også Holy Cows sylterier er hjemmelavet, og de var da også vældig gode. Dog kunne vi godt have undværet det gigantiske stykke salatblad, der var smidt ind i.

Den ultimative guide: Her er Aalborgs bedste burgerbarer

Her må vi altså bare indrømme, at vi er nogle greasy pigs, der egentlig bare har nok i syltede agurker, rødløg og hvilke andre grøntsager, man ellers kan smide i en omgang sukker.

Men selv hvis Holy Cow havde sparet salaten, var denne variant stadig den største i hele burgerguiden. Prisen er da også 105 kr. for burgeren alene, hvortil der så skal bestilles fritter, dip og sodavand ved siden af.

Til gengæld vil vi næsten godt garantere, at du ikke går sulten derfra – og oveni købet bliver topserviceret i al den tid, du er der.

Burger GO, Ved Stranden 11B

Det er kun to dage siden, at legendariske Burger GO opståede fra de døde. Thank god!

Det skal nemlig ikke være nogen hemmelighed, at Burger GO blev nævnt et utal af gange, da vi spurgte efter vores følgeres burger-favorit.

På deres egne sociale medier er Burger GO nærmest usynlige, så vi blev naturligvis nødt til selv at tage turen derned for at være helt sikre på, at vores indbakke ikke blot var blevet hacket.

Burger GO ligger også næsten usynligt placeret Ved Stranden i små og spartanske lokaler. Her er gjort et minimum ud af æstetikken, og indretningen minder – modsat mange andre burgerbarer i byen – mest af alt om en gammel klassisk grillbar.

Den ultimative guide: Her er Aalborgs bedste burgerbarer

Men nu er det jo hverken stolene eller gulvet, vi skulle spise, så selvfølgelig begav vi os åbensindede ind og bestilte to Double Burgers; hvilket vil sige, at der to bøffer i.

Prisen var 113 kr. for denne menu.

På væggene hænger plakater, der vidner om, at der bruges Himmerlandskød (der skulle være det ypperste) i burgerne, men derudover anede vi ikke, hvad vi skulle forvente.

De mange Hungry-bude, der var ankommet kort efter åbningen, vidnede dog om, at vi i nok i hvert fald ikke var de eneste, der skulle have Burger GO til frokost.

Først ankom fritterne til bordet, der var blandt de største og groveste, vi har oplevet på en burgerbar. Udvendigt var de knasende sprøde, mens de indvendigt var bløde og virkelig lækre med en god, dyb smag.

Den ultimative guide: Her er Aalborgs bedste burgerbarer

Kort tid efter fik vi serveret burgeren, som vi venligt fik besked på at gribe an på en helt bestemt måde … hvilket viste sig at give rigtig god mening.

Burgeren flød nemlig næsten over med snask fra både dressing, ost og kødet, og der gik da heller ikke mange minutter, før vi uopfordret fik rakt en bunke ekstra servietter.

Trods at kødet var næsten gennemstegt, var det samtidig vanvittigt juicy og nok også tæt på den bedste bøf, vi har prøvet i forbindelse med denne guide.

Den ultimative guide: Her er Aalborgs bedste burgerbarer

On the other hand var brødet faktisk til den tørre side, hvilket egentlig ikke gjorde noget, da det havde alle muligheder i verden for at suge saft og kraft til sig fra indholdet i burgeren.

Del artikel

Andre læser også