Annonce
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Kæmpe folkefest i vente: Her er ruterne til Royal Run

Af Emil Kjær Jørgensen

Skal du ud på en af distancerne til Royal Run 2022, kan du godt glæde dig til en stor motionsoplevelse i hjertet af Aalborg.

Arrangørerne bag Royal Run er nemlig klar til at præsentere ruterne for dette års udgave.

Det er helt nye ruter, hvor 5 og 10 km krydser Limfjordsbroen for første gang.

De sidste par år er det H.K.H. Kronprinsesse Mary, der har haft æren af at løbe i Nordens Paris.

Men i år bliver det anderledes – den 6. juni 2022 er det nemlig i stedet H.K.H. Kronprins Frederik, der skal løbe med aalborgenserne.

Herunder får du et sneakpeak på hvad der venter på de forskellige distancer

Royal Run ruterne i Aalborg

One Mile – Få kilometer, masser af oplevelser

Starten går fra Limfjordens bredder på Havnefronten ved Utzonparken. Der løbes langs havnen fra Honnørkajen til Havnebadet og derfra ind i hjertet af Aalborg. Igennem Jomfru Ane Gade og Bispensgade til det smukke, nyrenoverede Nytorv med en festlig børne- og familiezone.

Med kik til Gabels Torv svinges ad Slotsgade og videre til Algade, der omdannes til Danmarks længste, flotteste og festligste opløbsstrækning.

Med et stort smil på læben, eller i ekstatisk jubel, kan du på Budolfi Plads passere målstregen med en af Danmarks smukkeste kirker, og forhåbentlig en solbeskinnet klar, blå sommerhimmel som baggrund.

5 km – Den klassiske

5 km til Royal Run er den mest populære distance. De fleste kan være med og her er noget for alle. Glæd dig som noget nyt og helt unikt i Royal Run-sammenhæng til turen over den 600 meter lange Limfjordsbro, og den formidable udsigt over byen og fjorden i begge retninger

. Smag på Nørresundby, nyd turen på den nye havnepromenade og forbi den smukke lystbådehavn mens du nyder musikken dér.

Tilbage på Aalborgsiden føres du direkte gennem byens hjerte som på One milen. Du når i mål mæt af oplevelser.

10 km – for dig, der ikke kan få nok

Skal du bare have en bid af det hele eller er du vendelbo i hjertet, er det på 10 km det foregår. Her tilsætter vi 5 km ekstra Vendsyssel og sender dig på en smuk tur i grønne og blå omgivelser langs vandet og Lindholm Strandpark ud omkring Lindholm Å. 10 km-løberne får foruden et kik mod Verdens Ende en 5 km mellemtid, rammer en fotozone og har deres helt eget eksklusive depot og band i Strandparken.

Sammen med 5 km-deltagerne løber eller går du over Limfjordsbroen og tilbage mod mål foran Budolfi Kirke – og får selvfølgelig den samme bynære oplevelse som resten af deltagerne på turen gennem Aalborgs bymidte.

Du kan få hele overblikket over alle ruterne på www.royalrun.dk/vaertsbyer/aalborg/ruter – og bliver du fristet til at deltage, kan du stadigvæk komme med til motionsfesten på royalrun.dk.

Del artikel

Andre læser også