Kæmpe søndag på Skråen: Her er programmet til 40 års jubilæum

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

På søndag den 9. september er det 40 år siden, at Skråen så dagens lys.

Det fejres i stor stil, når de inviterer venner, støtter, publikum, bands og artister til en helt vild jubilæumsfest, som involverer gratis mad, drikke, musik og comedy.

Baggrunden for det, der i 1978 blev til Skråen, var, at de mange nye studerende i byen i sin tid manglede et festudvalg.

”Det var en fantastisk, men også hård tid. Hvis vi havde et arrangement om fredagen, købte vi eksempelvis maling for de penge, vi havde i overskud,” husker Jørgen Nissen tilbage.

Her 40 år efter er det stadig Jørgen Nissen, der står i spidsen for Skråen, som siden har udviklet sig fra at være et lille græsrodsspillested til Nordjyllands største spillested.

En folkefest for publikum

Programmet på søndag starter kl. 15 og varer helt frem til kl. 22. Indgangene åbner kl. 14.30 og der bliver tryk på kedlerne – både i Kedelhallen, i Skråens Sal og på Royal Stage.

“Vi har aldrig hørt om nogen, der har fejret et jubilæum på den måde før, så det ser vi som en sjov udfordring. Vores vigtigste samarbejdspartnere er jo publikum. Det er dem, der har holdt skruen i vandet igennem alle årene, så i stedet for et helt lukket arrangement for særligt inviterede, vil vi lave en hyggelig fest for publikum,” fortæller Jørgen til MigogAalborg og fortsætter:

“92 % af nordjyderne kender Skråen, mens 75 %  har været på Skråen mindst én gang. Derfor er vi jo en folkelig institution, som man heldigvis har et forhold til. Det skal selvfølgelig også fejres med en folkelig fest.”

På Skråen er man meget spændte på, hvor mange der møder op.

“VI kan være 3000 ad gangen, men vi aner reelt ikke hvor mange, der dukker op. Bliver vi 5000 i løbet af dagen, så er vi super tilfredse.”

Vildt jubilæumsprogram i vente

På den musikalske front kan man blandt andre se frem til store navne som Poul Krebs, Michael Falch, Jonah Blacksmith og Magtens Korridorer.

Inden for comedy-genren er det også lykkes Skråen at samle nogle af landets allerbedste. Legenden Niels Hausgaard kigger forbi, mens store navne som Thomas Warberg, Nikolaj Stokholm og Lasse Rimmer også bidrager til, at stemningen løftes endnu mere.

“Jeg vil faktisk fremhæve hele programmet. Alle de navne vi har valgt, har en relation til Skråen. Vi har valgt en blanding af kendte navne, men det er også meget vigtigt, at der er plads til lokale artister. På den måde afspejler dagen den profil, som vi også har i det daglige,” påpeger Jørgen.

Ingen fest og farver uden mad og drikke – og det sørger Skråen såmænd også for. Royal Beer bidrager med gratis øl og vand, Sigurd Müller Vinhandel leverer vinen, mens Azzurra Nordkraft og Pølsedrengene sørger for gratis pizza og pølser fra kl. 18.

Selvom Jørgen ikke er meget for at blive alt for nostalgisk, er det alligevel en stolt leder, der ser tilbage med 40 år på kulturscenen i Aalborg.

“Der er jo heldigvis mange mennesker, der har store følelser for Skråen. Det tæller både kunstnere, frivillige, ansatte og ikke mindst publikum. Det er vi selvfølgelig enormt stolte af. Vi håber, at folk kan udveksle anekdoter, sjove oplevelser og minderige stunder på søndag.”

Fredagsfest i Karolinelund trækker altid mange mennesker
Foto: Skråen

Rekordsalg i efteråret

Men selvom et 40 års jubilæum naturligvis skal fejres, er der ingen hvilen på laurbærrene.

“Vi har aldrig solgt så mange billetter, som vi gør i øjeblikket. Vi har rekordmange koncerter på Royal Stage (den største sal red.), og fredagsfesterne i Karolinelund gik også over al forventning,” slutter Jørgen til MigogAalborg.

PROGRAM

Royal Stage
15.00 Jo & The Mofos – vinder Talent 2017
15.30 Gratis popcorn til alle fra Danpop (så langt de rækker)
16.00 Motor Mille
16.45 Cabaret Decadanse
17.00 Taler: Borgmester Thomas Kastrup-Larsen, Rådmand Mads Duedahl
17.30 Niels Hausgaard
18.30 Jonny Hefty & Jøden
20.00 Katinka
21.00 Magtens Korridorer akustisk

Skråens sal
15.00 Mørk – vinder af Band Battle 2018
16.00 Poul Krebs solo
16.45 Michael Falch solo
17.30 Thomas Warberg
18.00 Nikolaj Stokholm
18.30 Lasse Rimmer
19.00 Torben Chris
20.00 Niels Roos/Niarn
21.00 Jonah Blacksmith Trio

Kedelhallen
15-18 Muleskinners
18.00 Gratis pizza-slices fra Azzurra – så langt de rækker
18.00 Gratis pølser fra Pølsedrengene – så langt de rækker
18-20 The Raggedy Anns

Se den officielle plakat for Skråen 40 års jubilæum her

Kæmpe Second Hand marked: Mega Kup slutter året af med et brag i Aalborg

Skrevet af: Simone Vestergaard

Så er det ved at være sidste chance i år for at besøge det store second hand marked Mega Kup!

Lørdag d. 8. december slår de et sidste smut forbi Aalborg, inden året går på hæld.

Henriette Iversen fra Mega Kup glæder sig til at byde indenfor til deres Mega Kup! Christimas Edition.

“På grund af julen har vi skruet godt op for julestemningen, og sørget for goodiebags til de første 50 besøgende gæster.

Vi får også julemanden på besøg, og han har lidt julegodter med til børnene.

Og ellers byder vi jo op til en hyggelig dag, hvor man har mulighed for at sælge ud af alt det tøj, man ikke får brugt, og på den måde skrabe lidt ekstra penge sammen til julegaver.

For dem der ikke sælger, er der jo en oplagt mulighed for at finde tøj til de kommende julefrokoster.” fortæller Henriette.

Nye tiltag forbliver

Sidste gang var ét af de nye tiltag et område med prøverum og spejle, således at man har mulighed for at prøve tøjet på, inden man køber det. Det var en stor succes, og et tiltag der gavnede de besøgende gæster.

Derfor vil det også være tilstede d. 8. december.

Ligeledes vil Aalborg Freja igen stå med en lille bod med salg af drikkevarer og let mad.

Og for at give eventet lidt juledrys, vil der være lækre giveaways, konkurrencer og lotterier – både på dagen og på Mega Kups Facebookside op til eventet.

Man kan blandt andet vinde en gratis stand eller entré i 2019.

Støt den gode sag

Mega Kup har et fantastisk bæredygtigt perspektiv. Man kan købe billigt og pænt tøj, og på samme tid gøre noget godt for miljøet.

Og hvis man som sælger ikke orker at slæbe det resterende tøj med hjem igen, så kan man donere det til Blå Kors Danmark.

Sidste gang blev der doneret en del tøj i den gode sags tjeneste. Derfor vil de igen være at finde ved eventet.

En spændende nyhed til 2019

Siden second hand markedet for første gang slog dørene op i april, er der blevet introduceret en del nye tiltag til gavn for de mange besøgende gæster.

Næste år bliver inden undtagelse.

“Vi glæder os til at afsløre en spændende nyhed der kommer til at have stor betydning for næste år. Det er endnu ikke noget, jeg kan sige noget om, men alle nyheder bliver delt på de sociale medier, så man kan med fordel følge med der.”

Og mens vi spændt venter, er der stadig stande at booke. Der er, ligesom altid, stor interesse omkring eventet, så man skal ikke vente for længe.

“Vi satser på at få udsolgt ligesom sidste gang. Sidst havde vi dog over 20 på venteliste, så man skal være ude i god tid,” afslutter Henriette.

Du kan booke din stand her.

Åbningstiderne er kl. 12-15 i Freja Hallen, Aalborg.

Brødre står bag nyt møbelfirma: Bruun Hansen laver helt unikke møbelserier

Skrevet af: Christine Luca Hornemann

Boligindretning er det, der giver hjemmet personlighed, og er med til at skabe den perfekte synergi i boligen.

At leve smukt gør noget ved sindet.

Bruun Hansen er et nyt lokalt møbelfirma, som slog dørene op i sommer.

Deres vision er at skabe kvalitetsbevidst dansk design til den kræsne køber, der har sans for kvalitet og godt håndværk.

Beton er grundelementet

Bag firmaet står de to nordjyske brødre, Thomas Bruun Hansen og Jakob Hansen.

Møbelsortimentet består i dag af syv bordserier, hvor kun de bedste modeller er udvalgt.

“Alle vores borde er håndlavet. Bordben og stel har vi nøje tilpasset de enkelte møbelserier, og alle beton -bordpladerne er af 100% massiv beton, i modsætning til mange andre på markedet,” fortæller Jakob Hansen.

I øjeblikket foregår produktionen i Svenstrup, syd for Aalborg, hvor deres administration og Showroom også holder til.

“Betonbordene er vores varemærke. Vi har designet møblerne med perfektionisme, og hvert bord er unikt for os,”  fortæller Thomas Bruun Hansen.

Udover de seks møbelserier i beton, lancerede Bruun Hansen den 3. november deres helt nye KUBE serie. Serien består af 4 kubeformet borde, med enten marmor- eller betonplade.

Alle bordene passer ind i alle typer rum i hjemmet – og ikke kun de funktionelle.

Her kan de indrettes som sofaborde, coffee table, og natborde – det er kun fantasien, der sætter grænser for, hvor de smukke borde kan placeres i hjemmet.

“Formålet er at kunne kombinere farver og stil, lige meget om man ønsker at bruge dem som sofaborde, opsats, sengeborde eller noget helt fjerde.

De fungerer perfekt sammen eller hver for sig,” fortæller Jakob Hansen.

Udvider sortiment

Fremtidens indretningstips kan, lige nu, være en abstrakt tanke – især når det har med boligindretning og interiør at gøre.

Men allerede nu gør Bruun Hansen en indsats og er klar til at udvide deres sortiment i januar 2019.

“KUBE – Coffee table er stilrene borde i vores kendte KUBE serie. Bordene fås i tre forskellige højder med fire forskellige farver marmor- eller betonplade,” fortæller Jakob Hansen.

Thomas supplerer;

”Vi glæder os til at udvide vores sortiment. Visionen er den samme; at skabe et eksklusivt bord, som passer hjem i alle stilarter,” slutter Thomas Bruun Hansen af med.

Vind et Bruun Hansen KUBE bord

Lige nu har du mulighed for, at vinde et eksklusivt KUBE bord fra Bruun Hansens nyeste serie KUBE.

Du kan se konkurrencen her.

Men hvis ikke du kan vente, til konkurrencen er afsluttet, så kan du lige nu eksklusivt få en rabatkode til at få 30% på hele KUBE serien.

Rabatkoden er “november”, og skal anvendes ved et køb på Bruun Hansens hjemmeside.

Wildebeest har lige lanceret juleburgere: Vi har testet dem

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Det er ikke nogen hemmelighed, at vi her på redaktionen er vilde med alt, der har med jul at gøre.

Det er heller ikke nogen hemmelighed, at vi er vilde med alt, der har med burger at gøre.

Så hvad sker der, når en lokal restaurant melder ud, at de går all in på årets julemenu og opgraderer deres i forvejen lækre sliders til udgaver, der er selveste Julemanden værdig?

Vi er selvfølgelig på pletten.

Især fordi vi sidste år stadig havde deres slider, Apple Slices, i baghovedet.

En slider med top af æbleskive; dog ikke et nyt “koncept” på Wildebeest Gastropub, hvor best selleren Normandy Flapjack‘s top siden åbningen har bestået af en pandekage med flødeostcreme.

Det er heller ikke noget nyt, at Bæstet udvikler nye sliders til hver sæson – men vi glædede os alligevel især til at se, hvad årets juleinficerede menu bestod af denne gang.

Dansk julemad i islandske rammer

Wildebeest kunne afsløre hele tre nyheder på menukortet: Sæsonens slider, Sankt ANDreas samt Fondant a la mande.

Sæsonens slider bestod af flæskesteg med brombærkompot, rødkål, kartoffelchips, brøndkarse og mayonnaise. En række ingredienser, som den julemadglade dansker i den grad kan godkende.

Gastropubben på Østerbro er ellers kendt for at have bragt Islands velsignede bud ind i Aalborg.

Restauranten blev nemlig åbnet af den islandske familie, Gudbergsson, tilbage i 2016. Familien havde tidligere erfaring fra restaurantionsbranchen på Island og drømte om at introducere gastropubkonceptet for aalborgenserne – men julemenuen er alligevel blevet holdt i den danske julesmag.

“Vi har holdt os til det danske i denne omgang, da vi ikke var sikre på, at danskerne kunne klare den islandske mad, som kæst skata – fermenteret rokke – vi traditionen tro spiser d. 23. december,” fortæller Gudmundur Gudbergssonmed et smil.

Og selvom fermenteret rokke da også lyder interessant, så var vi nu alligevel ret begejstrede for, at valget denne gang faldt på den danske udgave af julen.

Dette gjaldt også den anden slider Sankt ANDreas, med braiseret and, grønkål, citron/appelsin-kompot, græskarpuré, saltede hasselnødder, marineret æble og brøndkarse.

Det kunne tydeligt smages, at der er lagt mange tanker bag begge sliders og sammensætningen af ingredienserne, er intet mindre end geniale.

Man kunne ligefrem gå på opdagelse gennem de mange lag af råvarer, og ind i mellem var vi nødt til at udbryde til hinanden: “Det her smager godt! Hvad var det nu, det var … ?”

Smagsnuancerne var med andre ord lige til at bryde ud i julesang over, og her gav sæsonbetonede råvarer virkelig mening. Sæsonen for og smagen af jul.

Revolutionrende juledessert i nye klæder

Aftenens helt store vinder blev dog (overraskende nok) ikke én af de to jule-sliders. Derimod løb sæsonens nye dessert, fondant a la mande, af med aftenens førsteplads.

Vi kan vist godt tillade os at kalde desserten revolutionerende på den aalborgensiske desserthimmel. Den smukke anretning bestod nemlig af chokolade fondant, ris a la mande-iscreme, kirsebærsovs og et perfekt chokoladejuletræ – som stjernen på toppen.

Man kan måske fristes til at tænke, at ris a la mande-is da i bund og grund ikke lyder så revolutionært – og er det måske endda lidt blasfemisk at begynde at eksperimentere ved så legendarisk en juledessert? Men … I dette tilfælde er der kun én ting at sige: JA!

De fleste har vel, gennem deres juletid, været igennem flere ris a la mande-oplevelser? Nogle rammer plet, mens andre kan forekomme både tynde og smagløse.

Netop denne her udgave af ris a la mande smagte – og vi citerer – som “den helt ægte vare”. Der var slet ingen tvivl om, at den kolde kugle af ris a la mande, der havde fundet vejen til vores tallerken, smagsmæssigt kunne godkendes af selv den mest perfektionistiske bedstemor.

At den blev akkompagneret af en lavine af flydende chokoladefondant, gjorde bestemt ikke begejstringen mindre. Så er det altså i orden at “rode i historien”.

Der bliver i hvert fald ikke noget brok fra os, hvis en kopi af denne dessert blev serveret på årets julebord. Og skulle der være julesliders til forret, er det også heeeeeeelt okay!

Du kan booke bord til årets julebord på Wildebeest lige her.