ANNONCE
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Kæmpe søndag på Skråen: Her er programmet til 40 års jubilæum

Af Emil Kjær Jørgensen

På søndag den 9. september er det 40 år siden, at Skråen så dagens lys.

Det fejres i stor stil, når de inviterer venner, støtter, publikum, bands og artister til en helt vild jubilæumsfest, som involverer gratis mad, drikke, musik og comedy.

Baggrunden for det, der i 1978 blev til Skråen, var, at de mange nye studerende i byen i sin tid manglede et festudvalg.

”Det var en fantastisk, men også hård tid. Hvis vi havde et arrangement om fredagen, købte vi eksempelvis maling for de penge, vi havde i overskud,” husker Jørgen Nissen tilbage.

Her 40 år efter er det stadig Jørgen Nissen, der står i spidsen for Skråen, som siden har udviklet sig fra at være et lille græsrodsspillested til Nordjyllands største spillested.

Kæmpe søndag på Skråen: Her er programmet til 40 års jubilæum

En folkefest for publikum

Programmet på søndag starter kl. 15 og varer helt frem til kl. 22. Indgangene åbner kl. 14.30 og der bliver tryk på kedlerne – både i Kedelhallen, i Skråens Sal og på Royal Stage.

“Vi har aldrig hørt om nogen, der har fejret et jubilæum på den måde før, så det ser vi som en sjov udfordring. Vores vigtigste samarbejdspartnere er jo publikum. Det er dem, der har holdt skruen i vandet igennem alle årene, så i stedet for et helt lukket arrangement for særligt inviterede, vil vi lave en hyggelig fest for publikum,” fortæller Jørgen til MigogAalborg og fortsætter:

“92 % af nordjyderne kender Skråen, mens 75 %  har været på Skråen mindst én gang. Derfor er vi jo en folkelig institution, som man heldigvis har et forhold til. Det skal selvfølgelig også fejres med en folkelig fest.”

På Skråen er man meget spændte på, hvor mange der møder op.

“VI kan være 3000 ad gangen, men vi aner reelt ikke hvor mange, der dukker op. Bliver vi 5000 i løbet af dagen, så er vi super tilfredse.”

Vildt jubilæumsprogram i vente

På den musikalske front kan man blandt andre se frem til store navne som Poul Krebs, Michael Falch, Jonah Blacksmith og Magtens Korridorer.

Inden for comedy-genren er det også lykkes Skråen at samle nogle af landets allerbedste. Legenden Niels Hausgaard kigger forbi, mens store navne som Thomas Warberg, Nikolaj Stokholm og Lasse Rimmer også bidrager til, at stemningen løftes endnu mere.

“Jeg vil faktisk fremhæve hele programmet. Alle de navne vi har valgt, har en relation til Skråen. Vi har valgt en blanding af kendte navne, men det er også meget vigtigt, at der er plads til lokale artister. På den måde afspejler dagen den profil, som vi også har i det daglige,” påpeger Jørgen.

Ingen fest og farver uden mad og drikke – og det sørger Skråen såmænd også for. Royal Beer bidrager med gratis øl og vand, Sigurd Müller Vinhandel leverer vinen, mens Azzurra Nordkraft og Pølsedrengene sørger for gratis pizza og pølser fra kl. 18.

Selvom Jørgen ikke er meget for at blive alt for nostalgisk, er det alligevel en stolt leder, der ser tilbage med 40 år på kulturscenen i Aalborg.

“Der er jo heldigvis mange mennesker, der har store følelser for Skråen. Det tæller både kunstnere, frivillige, ansatte og ikke mindst publikum. Det er vi selvfølgelig enormt stolte af. Vi håber, at folk kan udveksle anekdoter, sjove oplevelser og minderige stunder på søndag.”

Kæmpe søndag på Skråen: Her er programmet til 40 års jubilæum
Fredagsfest i Karolinelund trækker altid mange mennesker
Foto: Skråen

Rekordsalg i efteråret

Men selvom et 40 års jubilæum naturligvis skal fejres, er der ingen hvilen på laurbærrene.

“Vi har aldrig solgt så mange billetter, som vi gør i øjeblikket. Vi har rekordmange koncerter på Royal Stage (den største sal red.), og fredagsfesterne i Karolinelund gik også over al forventning,” slutter Jørgen til MigogAalborg.

PROGRAM

Royal Stage
15.00 Jo & The Mofos – vinder Talent 2017
15.30 Gratis popcorn til alle fra Danpop (så langt de rækker)
16.00 Motor Mille
16.45 Cabaret Decadanse
17.00 Taler: Borgmester Thomas Kastrup-Larsen, Rådmand Mads Duedahl
17.30 Niels Hausgaard
18.30 Jonny Hefty & Jøden
20.00 Katinka
21.00 Magtens Korridorer akustisk

Skråens sal
15.00 Mørk – vinder af Band Battle 2018
16.00 Poul Krebs solo
16.45 Michael Falch solo
17.30 Thomas Warberg
18.00 Nikolaj Stokholm
18.30 Lasse Rimmer
19.00 Torben Chris
20.00 Niels Roos/Niarn
21.00 Jonah Blacksmith Trio

Kedelhallen
15-18 Muleskinners
18.00 Gratis pizza-slices fra Azzurra – så langt de rækker
18.00 Gratis pølser fra Pølsedrengene – så langt de rækker
18-20 The Raggedy Anns

Se den officielle plakat for Skråen 40 års jubilæum her

Del artikel