Aalborg Metal Festival tæt på udsolgt: Her er programmet

Skrevet af: Anne Raunkjær
Foto: Aalborg  Metal Festival
Foto: Aalborg Metal Festival

I disse dage går de fleste sikkert rundt og fryser  – men det kan Aalborg Metal Festival om nogen lave om på, når de er klar til at splitte Studenterhuset ad både torsdag, fredag og lørdag i denne uge.

For 16. år i træk har Nordic Rock Booking opbygget et solidt renomme blandt metalelskere, med et line up som indebærer hele 23 massive navne fra både ind- og udland.

Derudover finder man på listen en broget vifte af nichegenrer såsom dødsmetal, powermetal og stonermetal.

Det betyder også, at folk valfarter til begivenheden fra alle dele af landet.

I skrivende stund er både PARTOUT-billetter, fredag og lørdag udsolgt. Torsdag er der meget få billetter tilbage.

Find info om billetter her.

Internationale hovednavne og lokale islæt

Udover internationale navne såsom Vreid, Decapitated og Ross The Boss på programmet, er de danske bands samtidig også godt repræsenteret til festivalen.

Oplev stabile navne såsom Bersærk, Saturnus, Blood Eagle og Nyt liv, som de kommende dage vil få alle hårde hjerter til at banke stål.

”Norden har altid været kendt for at lave godt metal musik, men i år trækker også internationale hovednavne såsom Anaal Nathrakh, Enslaved og Decapitated mange mennesker til,” fortæller Lars Kristjansen Bjerre, bestyrelsesmedlem i Nordic Rock Booking, som allerede inden festivalens start er en meget smilende mand.

”Der er stort set udsolgt og meget få billetter tilbage”,  siger han.

Festivalen startede i 2002 og er den første af sin slags i Danmark.

”I forhold til de andre metal-festivaler, så foregår vores om vinteren og et mere intimt sted med plads til 500 mennesker, hvorfor også mange gengangere kommer,” tilføjer han.

Foto: Aalborg Metal <festival

Snigpremiere og karaokebar

Igen i år er der etableret metalmarked i Studenterhusets café, hvor man kan få udvidet garderoben eller pladesamlingen.

På en storskærm i caféen vil der køre metalmusikvideoer uafbrudt.

Her kan man blandt andet opleve snigpremieren på det lokale dødsmetal band Ferocity’s nye single og musikvideo.

Drømmer du om at få luftet din sangstemme, har de garvede frivillige valgt at etablere en karaokebar, hvor du har mulighed for at leve dig ind i rollen som metal-stjerne og realisere “rock’n roll” drømmen.

Dermed er der rigeligt med grunde til at søge mod Studenterhuset i hjertet af Aalborg den 1. til den 3. november, hvor dette års Aalborg Metal Festival løber af stablen.

Så ryst håret ud og gør dig klar til kolde øl, mosh pits og brutal headbanging tre dage i streg.

Se hele programmet og line up her

Stor redningsaktion her til morgen: Rådyr reddet op af Limfjorden

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen
Foto: Nordjyllands Beredskab
Foto: Nordjyllands Beredskab

I går aften kunne vi berette, at Nordjyllands Politi var nødt til at rykke ud i Limfjordstunnelen, da en mand simpelthen kom gående med sin cykel i sydgående retning. Den historie kan du læse lige her.

Her til morgen var det så et andet sted i Limfjorden, at der var kommet en på afveje.

Tidligt tirsdag morgen, kl. 06.30, blev Nordjylland Beredskab nemlig kaldt ud til en noget speciel redningsaktion. Det bekræfter de over for MigogAalborg.

Klokken cirka 06.30 blev der observeret et svømmende rådyr i området mellem Musikkens Hus og Stigsborg Brygge, som faktisk er ret tæt på selvsamme område, hvor der lige nu plasker en delfin rundt.

Men som en vaskeægte Disney-historie endte det hele lykkeligt.

Foto: Nordjyllands Beredskab

Da MigogAalborg kontaktede Nordjylland Beredskab var beredskabsmester René Jensen netop færdig med dagens vagt, men til TV2 Nord siger han:

“Så snart vi kommer i land, sætter vi rådyret fri på det grønne græs ved bådlauget. Vi kan ikke køre det længere op i skoven, for det var aggressivt og bare gerne ville afsted.

Det rystede også og var skræmt oven på oplevelsen, men det så ud til at have det godt og havde ikke taget skade.”

Flyv til København for 299 kr.: DAT sætter “Først til Mølle” billetter til salg i dag

Skrevet af: Michael Qureshi

Som vi kunne fortælle forleden, så starter det danske regionale flyselskab DAT med at flyve på den populære indenrigsrute Aalborg-København fra mandag d. 8. juni.

Flyselskabet tilbyder allerede billige billetter på ruten fra 399 kr. hver vej, og i dag tirsdag d. 2. juni starter de så med et helt vildt tilbud.

Den første tirsdag i hver måned kører man nemlig med kampagnen -´Først til mølle´, og klokken 12.00 i dag sætter man altså et antal billetter til salg for en særdeles skarp pris.

Gælder både København og Bornholm

Det gælder faktisk både til København og Bornholm fra Aalborg, og i anledning af åbningen af København-ruten sættes ekstra mange billige billetter i salg.

“Alle vores billetter på alle vores ruter i Danmark bliver sat til salg for kun 299,- DKK per vej.

Idet juni er første måned på vores nye rute mellem Aalborg og København, sætter vi ekstra mange billetter til salg i dag til ’Først til mølle.’” udtaler DAT’s direktør Jesper Rungholm til MigogAalborg.

Han tilføjer;

“Men du skal være hurtig, da vi normalt har udsolgt, allerede en time efter de bliver sat til salg klokken 12 middag samme dag.”

Køb nu – og flyv næste måned

DAT’s Først til mølle billetter gælder for den efterfølgende måned. – Dvs. billetter du køber i juni, er gældende for juli måned.

Da det ser ud til at de danske grænser er lukket henover sommeren, er det en oplagt mulighed at få fingre i ekstremt billige billetter til København, eller Danmarks ferieø nummer 1, Bornholm!

Her flyver DAT nemlig også til direkte til fra Aalborg hele sommeren.

Sid klar ved tasterne klokken 12.00 i dag og klik ind her på dat.dk for de helt særlige billige billetter.

Kom på afveje: Mand kom gående med sin cykel i Limfjordstunnelen

Skrevet af: Michael Qureshi
Foto: Kim Matthai Leland
Foto: Kim Matthai Leland

Det er ikke hver dag, at politiet må kaldes ud til en person, der går midt i Limfjordstunnelen.

Men det skete her 2. pinsedag til aften. Først blev det meldt ud på Vejdirektoratets side, at bilister skulle være opmærksomme på en person, der gik i tunnelen.

Nu bekræfter Nordjyllands Politi overfor Nordjyske, at man rykkede ud til en gående person i Limfjordstunnelen. Manden kom simpelthen gående med sin cykel i sydgående retning.

Var ikke beruset

Politiet måtte først dirigere trafikken over i det andet tunnelrør, før de kunne sende betjente afsted ind for at standse manden.

“Hvordan dælen han er endt dernede, kunne vi godt tænke os at vide, for det kunne jo være endt i noget værre noget,” siger vagtchef Per Jørgensen til Nordjyske.

Politiet fortæller desuden, at manden ikke var beruset.

Generelt har det ellers været en stille 2. pinsedag for Nordjyllands Politi. På Twitter har de lagt adskillige opslag lige fra Aalborg, Frederikshavn og Skagen.

Mange har været ude og nyde det gode vejr, men folk har været gode til at holde afstand og udvise hensyn, oplyser Nordjyllands Politi.