Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Kæmpe fest i vente: Her er de første navne til Shu-bi-dua-koncert

Af Emil Kjær Jørgensen

Der bliver folkefest i Aalborg, når Shu-bi-duas 50-års jubilæum fejres i en stor, tv-transmitteret hyldestkoncert på Musikkens Plads i Aalborg 15. juni.

Nu er arrangørerne, TV2 og Musikkens Hus, klar til af præsentere de første navne, der skal hylde kultbandet.

Foruden dansktopstjernen Birthe Kjær kan publikum opleve rockbandet Michael Learns to Rock, komiker, skuespiller, komponist og musiker Martin Brygmann, dancehall-duoen Djämes Braun, den unge komet Ida Laurberg og den musikalske satiregruppe Platt-Form.

Den røde tråd i hyldestkoncerten er Shu-bi-duas store sangkatalog. Hver af de deltagende kunstnere fortolker sit eget favoritnummer, når de hylder det ikoniske band på scenen – og der er masser af hits at vælge fra, for Shu-bi-dua har ca. 240 sange i rygsækken.

Shu-bi-dua kendetegnes af en god portion humor. Det samme kan siges om flere af de netop offentliggjorte artister. Både Martin Brygmann og Platt-Form er kendt for deres humoristiske måde at udtrykke sig på, både i scenekunsten og i musikken.

Men også Djämes Braun, der selv er stor fan af Su-bi-dua, har et legende sprog – faktisk kunne hitsangen Duft af Ba-cone godt lyde som titlen på et klassisk Shu-bi-dua-nummer.

Flere af de tidligere medlemmer af Shu-bi-dua kommer også på scenen – både for at spille og for at deltage i festen. Det er Hardinger Band, der tæller Michael Hardinger, Jørgen Thorup og Kim Daugaard.

Derudover holder The X Orchestra, der fungerer som fast backing band for TV2’s X Factor, sammen på trådene. De bakker nemlig alle artisterne op under fejringen af det helt store Shu-bi-læum.

Masser af fed rock

Det hele startede med Fed Rock for 50 år siden. Siden har sange som Vuffeli-vov, Hvalborg, Minus til plus og Costa Kalundborg sat sig lige i hjertet på den brede befolkning. Ligesom de fleste danskere har de forskellige optrædende artister til hyldestkoncerten alle en relation til bandet og dets sange.

Hvilke sange, de fortolker, må dog forblive en overraskelse lidt endnu. Men med diversiteten blandt artisterne er det kun fantasien, der sætter grænser for, hvad vi har i vente – og med Shu-bi-duas tekstunivers og livlige fantasi er baren sat højt.

Du kan finde billetinfo lige her.

Del artikel

Andre læser også