Kom til Göteborg for bare 49 kr. i juni: Her er de bedste tips til byen

Skrevet af: Michael Qureshi

Sommeren nærmer sig, og hvad er egentlig federe end at tage på en hyggelig getaway?

Især når det gælder en så lækker storby som Göteborg, som på man relativt få timer kan komme til fra Aalborg og resten af Nordjylland.

I juni kører Stena Line en Crazy juni kampagne, hvor man kan komme afsted med færgen på en endagstur for bare 49 kr. hver vej – læs mere om den her

Så er der i hvert fald ekstra at shoppe og spise godt for, og den aktuelle kurs er virkelig attraktiv for os danskere.

Lige står en svensk krone i 0,70 DKK, så når du køber noget til 1000 svenske, så koster det dig reelt kun 700 kr. på kontoen. Så der er masser af spare udover selve færgebilletten.

Når du så er kommet til Göteborg, så skal du selvfølgelig også lige vide, hvor man skal tage hen. Bare rolig, her på MigogAalborg har vi været forkant og besøgt Göteborg for nylig.

Hermed får du nogle gode tips i vores City Guide, som kan vise sig ret nyttige, når du endelig er i Göteborg.

Anbefalet rejse med Stena Line til Crazy juni tilbuddet 49 kr. hver vej

Afgang Frederikshavn: 8.10 – ankomst Göteborg: 12.00
Afgang Göteborg: 18.20 – ankomst Frederikshavn: 21.50

Du kommer hurtigt til Göteborg med Stena Line

Frokost i Göteborg

Det vil være godt at begynde med en god solid lunch kort efter ankomst, så man er helt klar til at indtage byen.

Burgersson

Er du til burgere, så skal du herind. Med tre steder i byen er der god mulighed for at finde en af deres populære burger-restauranter. Her laver man burgere med kærlighed.

Skanstorget 4

Friggagatan 14b

Saluhallen, Kungstorget 18

Bee Kök og Bar

Det er en oplevelse i sig selv at sætte sig til en god frokost på Bee Kök og Bar. Det ligger placeret i det travle Saluhallen, som er Göteborgs berømte marked. Maden er toplækker, og det summer altid derinde.

Stora Saluhallen, Kungstorget 13-15

Poh-Keh

Pokébowls er det nye hotte rundt omkring i storbyerne. Stammer oprindelige fra Hawaii hvor man laver de lækreste bowls fyldt med alt, hvad man skal bruge til en god frokost. For en god pris får man en solid og ikke mindst Insta-worthy frokost.

Teatergatan 24

Shopping

På en endagstur kommer det i høj grad nok til at handle om shopping, hvor man lige nu med den svenske kurs også får meget for pengene.

I stedet for udvalgte butikker har vi valgt at fokusere på shoppinggader i Göteborg.

Kungsgatan

Knap en kilometer lang shoppinggade med hav af butikker og caféer.

Magasinsgatan

Her finder du trendy butikker, caféer, restauranter og natteliv.

Avenyn

En af Sveriges mest berømte gader. Er nærmest en lille by i byen med masser af lækre butikker og restauranter.

Haga

Et af de ældste kvarterer i Göteborg. Ligger lige uden for selve centrum og er et hyggeligt område fyldt med caféer, mere unikke shops og lækre delikatesse-butikker.

Shoppingcentre

NK

Stor svensk magasin-kæde som Salling. Åbnede i Göteborg i 1971 og er et lækkert shoppingmall.

Nordstan

Det største shoppingcenter i Göteborg med 180 butikker og mange restauranter.

Åhlens

Et lækkert mere eksklusivt shoppingcenter inde midt i Göteborg.

Oplev lidt i byen

Er du mere nysgerrig på Göteborg som by, så er der også mange gode alternativer til at opleve byen på få timer.

Liseberg

Man kan ikke sige Göteborg uden at nævne forlystelsesparken Liseberg i samme sætning. Om man er en familie eller et par afsted, så skal det opleves.

Hygge ved Skansen Kronan

Fortet blev bygget i 1600-tallet, og er et ikon i byen. Køb lidt godt fra en af de mange delikatessebutikker i Haga-området og tag trapperne op. Her kan du nyde en sandwich med den smukkeste udsigt over Göteborg.

Fika i Haga

Fika er jo den svenske betegnelse for hygge, som oftest består af en god kop kaffe og et lækkert stykke kage. Der ligner vi vist svenskerne ret godt, og Haga-området er fyldt med små caféer og bagerier.

Feskekörka

Et megahyggeligt marked for alle der elsker fisk og skaldyr. Her finder du Sveriges bedste udbud af frisk fisk, og der er lækre restauranter, vinsmagning og andre hyggelige boder. Ellers prøv Saluhallen som er en slags Torvehallerne i Göteborg.

Paddan bådene

Hvis du vil opleve Göteborg på en lidt anden måde, så tag en tur med Paddan bådene. En havnerundfart som giver dig et anderledes overblik over den smukke historiske by.

Hvad: Crazy Juni med Stena Line
Hvor: Tag på endagstur for 49 kr. hver vej til Göteborg
Hvornår: Du kan booke nu – men rejseperioden gælder 1. juni-30. juni. Bemærk at der hurtigt kan blive udsolgt.
Book lige her

Nytår i Aalborg: Her er vores bud på den bedste nytårsmenu i Aalborg

Skrevet af: Nana Veilov Carlsen

Info: Denne artikel indeholder reklamelinks – stederne på listen har betalt for at få deres booking informationer med i artiklen. 

Julen er lige rundt om hjørnet, og ligesom med julegaveræset og  julefrokosterne er det altid en god idé at være forberedt på det nye år som venter.

Har du endnu ikke taget stilling til hvad der skal på bordet denne nytårsaften?

Så er vi selvfølgelig klar med en liste med vores bud på Aalborgs bedste nytårsmenuer.

Der er noget for enhver smag – og så kan du skippe de mange timer i køkkenet på årets sidste dag.

Denne liste går Å til A

Victors Madhus

Hos Victors Madhus er det som altid kvalitet til en fornuftig pris, der er på tavlen.

Her har køkkenet sammensat en menu med gode, friske råvarer til en pris hvor alle kan være med. For 275 kr. får du et både nemt og lækkert nytår med en 3-retters menu – og du kan tilkøbe en lækker suppe med torsk for 90 kr.

Forret 

Torsk

Let pocheret torsk med sprød crumble af bacon, serveret med syrlige beder og purløgscreme stænket med cremet sauce på æggeblomme

Hovedret

Kalv & Gris

Rosastegt kalvemørbrad og terrin af grisekæber tilsmagt timian, serveret på kraftig svampepure med grillet confiteret kartoffel. Hertil urtecrumble, syltede bøgehatte og røget sauce

Dessert

Mørk chokoladebrownie

Serveret med lys chokolademousse og karamelcreme, hertil hengemte solbær og estragonsukker

Pris pr. person

3 retter Kr. 275, kr.

Mellemret (tilkøb)

Bisque på blåmusling serveret med purløgsolie og små syltede urter

Hertil stegt kammusling og dild

Kr. 90 kr. pr. person

Kontakt Victors Madhus på tlf.: 98 15 77 00 eller mail: info@victorsmadhus.dk

Nytårsmenu Victors. Foto: © Michael Bo Rasmussen / Baghuset. Dato: 03.10.19

Textur x Struktur x Rævhede Naturprodukter

Nytårspakken 2019 – kr. 444,-

Snacks

Rævhede Skinke – Sprød malt – Sprøde sagochips –  Dip med sorte hvidløg

Brød & smør

Vores surdejsbrød & smør

Menuen

Torskeryg & cremet suppe med fermenteret ramsløg

Carpaccio af kryddermodnet okse med trøffel og ‘gulerodstatar’

Stegt Kronvildt fra Rævhede & sauce med varme krydderier

Callebaut Chokolade, karamel & passionsfrugt

Kransekage

Vores kransekage med appelsinnoter

Find informationer om bestilling her.

SushiMania XO

På gourmetrestauranten SushiMania XO tilbydes der i år en skøn take away nytårsmenu bestående af fire retter.

Forret: 1 stk. bao m. paneret pankokylling samt kimchee, chilimayo og sprød forårsløg

Mellemret: Hjemmelavede asiatiske chips m. togarashi, sakura karse og smoked mayo

Hovedret: 3. stk crispy tempura maki, 2 stk. spicy tun maki, 2 stk. white new year maki, 2 stk. laks supreme maki, 2 stk. chicken nuts maki, 1 stk. nigiri m. røget laks, samt 1 stk. nigiri m. tun – dertil sushimania sauce

Dessert: Cremet cheesecake med skovbær og sprød kiksebund

Pris pr. person 399 kr. 

Du kan bestille nytårsmenuen ved at ringe på tlf. 98109841.

SMÆK

Hos SMÆK tilbydes nytårs take away som består af  en 3 retters med for 295,- pr. person.
Menu:
Karameliseret jordskokkesuppe m. bagt vesterhavsfisk, mandler, baconknas og urteolie.
-Grillet oksecuvette m. Pommes Anna, confiteret/grillet selleri, sellericreme, citrontimian, vesterhavsost og pebersauce.
Chokoladebar m. hvid chokolade creme, marengs & knas.
Brød og smør

Du kan bestille din nytårsmenu fra SMÆK her.

Simon’s

Igen i år gentager de succesen.

Simon’s har sammensat det bedste fra deres køkken, for at gøre årets sidste aften til en fest.

4 retter som alle er klargjort af deres kokke og kun skal varmes og anrettes.
Udførlig vejledning og billeder til anretning medfølger.

Bestil ned til 2 kuverter – Afhentes d. 31/12 kl. 10.00 – 12.00

Forret
Smørbagt kulmule og røget flæsk med karamelliseret rødbede og hønse veloute tilsmagt med Dijon sennep

Variation af koldhævet brød fra eget bageri og smør fra Vrejlev kloster med Blokhus sydesalt

Mellemret
Røget og tempereret andebryst med selleri pure, vilde vinter svampe og brombær gastrik

Hovedret
Helstegt oksemørbrad med timian, glaseret pastinakker og persillerødder

Pommes Anna og aromatisk rødvinssauce

Dessert
Lun og cremet fondant af mørk belgisk chokolade med sprøde ”kys”, hindbær coulis og mynte

400,- PR. KUVERT

Se mere om nytårsmenu’en på Simon’s her.

Scheelsminde

Traditionen tro, tilbyder restauranten på Scheelsminde på årets sidste aften en 3 retters gourmetmenu. Alt er tilberedt, så du skal blot varme og anrette maden.

Nedenfor kan du se, hvad menuen består af.

Forret

JOMFRUHUMMER

Terrin af jomfruhummer marmoreret i tørret tomat. Serveres med intens bisque på jomfruhummer og piment d’espelette, aromatisk dildolie og rød mizuna.

Mellemret

TEMPERERET VESTERHAVS-TORSK

Serveret med rødbeder sprød bacon og peberrod samt urter.

Hovedret

KALVEMØRBRAD

Grillet mørbrad af kalv. Hertil Pommes Anna lavet på brunet smør og trøffel, confiteret og flamberet løg, pure på alverdens svampe og fed morkelsauce med fløde 50%.

Dessert

CHOKOLADE

Brud af sticky brownie på 64% Manjari. Hertil Hertil en parfait på brændt chokolade og tonkabønnemed rosapeber, broken gel på grillet citrus og bergamotte hertil fromage af tonkabønne.

Pris pr. person

3 retters nytårsmenu kr. 395 kr.

Mellemret til nytårsmenuen kr. 95 kr.

AFHENTES 31/12, MELLEM KL. 10-14.

Bestil nytårsmenu her.

Nytårsmenu Scheelsminde. Foto: © Michael Bo Rasmussen

SanGiovanni

Nytårsmenu ud af huset 2019

Social Dining

De har sammensat en helt fantastisk nytårsmenu der består af flere små retter, som kan nydes henover aftnen – både kolde og lune i jeres eget tempo, det kalder de Social Dining.

De kolde retter består af:

  • Vores koldthævede surdejsbrød og hjemmelavet pesto
  • Lufttørret Parmaskinke og oliven
  • Porchetta krydret med salvie og hvidløg i tynde skiver med soltørrede tomater
  • Scampirejer marineret med hvidløg, chili og urter på tomat relish
  • Salat af plukket torsk med friske krydderurter
  • Grillet tun vendt i puré af brændte peberfrugter anrettet med pistaciecreme
  • “Bjælker” af 2 slags Norditalienske fastoste på komælk med syltede nødder

De lune retter består af:

  • “Arancini” friterede riskugler fyldt med svampe hertil parmesanmayo
  • Perlehønebryst stegt med rosmarin og hvidløg
  • Braiseret kalveskank med sauterede grove grøntsager
  • Bagt kartoffelpuré tilsmagt med friske krydderurter og toppet med parmesanost

Alt er anrettet i engangsemballage klar til at anrettet på jeres egne fade og tallerkner. Brødet er forbagt og skal bages færdig. Til de lune retter er der en vejledning med ift. opvarmning.

Kr. 299 kr. pr. pers. min 2. personer

De kan også bestille lidt mere…

Dessert:

  • Chokoladekage toppet med chokolademousse kr. 45,00 pr. stk.
  • Vores hjemmelavede italienske is – 500ml bægre kr. 65,00 pr. stk. – vi tilbyder vanilje, chokolade og pistacie
  • SanGiovannis Tira-Mi-Su – 1 bakke ca. 2 personer kr. 65,00

Pizza – alle kr. 85 kr. pr. stk.:

De har forbagt pizzaerne i vores Italienske stenovn så de er klar til færdigbagning.

  • 1 Tomat og bøffelmozzarella, basilikum
  • 2 Tomat, ost, skinke
  • 3 Tomat, ost, oksekød
  • 4 Tomat, ost, parmaskinke, rucola, parmesan
  • 5 Tomat, ost, Salsiccia forte (pepperoni fra Napoli)

Brød:

  • Ekstra surdejsbrød kr. 40,00 pr. stk.
Foto: Jesper Thomasen

Du bestiller det hele online på shop.sangiovanni.dk

Sidste bestilling den 27/12 (eller til der er udsolgt)

Menu afhentes d. 31. december mellem kl. 11.00 og 14.00 i vores Trattoria på hjørnet af Vesterbro & Vingårdsgade.

Nam x Applaus

Lad Applaus & Nam tilbyde en nem og lækker menu til din nytårsaften! Slip for indkøb og stress i køkkenet – de klarer maden. Menuen er lavet, så der kun kræves meget lidt tilberedning derhjemme.

OBS:  10% rabat hvis der bestilles inden 1. december 

4 SNACKS

Vaffel m. modnet skinke og trøffelcreme

”Kartoffelsandwich” m. rygeost, kapers og urter

Tataki tun m. yuzucreme og sesam

BBQ gris m. stikkelsbærsalsa og knas

Brød og smør

4 RETTER

Marmoreret fjerkræsterrine m. karl johan creme, chips, sennepskorn, salater og ponzu

Pocheret nytårstorsk m. hummerbisque, saltet mandler og urteolie

Bålrøget okse m. glaseret rødbeder, solbær, kartoffelfondant med kartoffelemulsion, knas og trøffelsauce

Mørk chokolademousse på sprød kiksebund m. passionscreme og knas på karamelliseret hasselnødder, marengs, tørret havtorn og skovsyre

tlf. Nam: 25 54 10 10 tlf. Applaus: 71 72 81 81

Mums

Vil I gerne slippe for at knokle i køkkenet? Så lad MUMS levere årets kulinariske 4 retters nytårsmenu og alt hvad dertil hører af lækkerier.

Så kan du koncentrere dig om at dække bord, puste serpentiner, købe krudt og slappe af. Du får overskud til at hygge om dine gæster. Der er også sørget for vinmenuen og bobler til nytårstalen, kransekage og ikke at forglemme en festlig børnemenu.

MUMS nytårsmenu byder på en kombination af lokale ingredienser og gode råvarer. Vi har igen i år kombineret en nytårsmenu der sætter fokus på de mange gode lokale råvarer, som vi har her i Nordjylland.

Du skal kun bruge minimal tid til opvarmning og anretning af maden, så har du overskud til at nyde en aften i gode venners lag.

Røget Laks Grand Cru, råsyltet fennikel, dild mayo og rugbrødscrumble

Røget okeinderlår med purløgs mayo, syltet selleri og høvlet havgus

Oksemørbrad, pommes anna, rødbeder i balsamico, jordskokkepuré, hjemmesyltet skalotteløg og kraftig rødvinssauce.

Chokolade brownie, Summerbird vanilie is, hjemmelavet bærcoulis og grov hakket Summerbird Amber chokolade

Pris for 4 retter er kr. 375 kr.

Find informationer om bestilling her.

Mortens Kro

Snacks 

Laksetatar med sød senneps creme- forårsløg og sort sesam

Rielette af and med kvæde pure, nødder og skalotteløg

Saltede mandler.

Røget kulmule fra Hanstholm røgeri

Med dildcreme, håndpillede rejer, fennikel,

ørredrogn og rugbrødschips.

Hummer salat

Af frisk kogt hummer med avokado, mango med bagte tomat rørt med basilikum mayo.

Grillet oksemørbrad i skiver 

serveres med estragoncreme, rødbede, tyttebær,

syltet skalotteløg og blå chips.

Konditor Fabien Chevreuils klassiker Gateau Marcel

af 72 % Valrhona chokolade serveret med chokolade flager,

Syltede abikoser og pisket hvidchokolade trøffel.

Kroens hjemmebagt brød samt lokal smør fra Aabybro.

Bestil din nytårs take away fra Mortens Kro her.

MEAT

Restaurant MEAT har igen i år sammensat en spændende menu med nogle velkendte klassikere fra menukortet samt lækre nye retter, der passer til temaet “nytår”.

De har haft for øje at skabe en menu, der er let at gå til, hvor størstedelen af arbejdet er lavet på forhånd.

Det kræves blot, at maden anrettes og bøfferne steges eller grilles.

På MEATs Facebook-side vil I have mulighed for at se videoer med den anbefalede måde at anrette maden på. Som noget nyt i år kan I også købe en helstegt australsk filet, hvor bøffen er grillet på forhånd.

tlf.: 98 10 35 00 mail: info@restaurantmeat.dk

La Locanda

Snacks
Grissini, paté di prosciutto al tartufo Schiacciatine alle erbe, olive e pesto al basilicoHjemmebagte grissini, med skinkepaté tilsmagt med trøffelKnækbrød med krydderier, oliven og basilikumpesto

Antipasto / Forret
Merluzzo, nero di seppia, fantasia di barbabietole, mele in carpioneRimmet torsk, blæk, fantasi af beder, æbler i ”Carpione”

* Piatto di mezzo / Mellemret
Risotto alla crema di scampi
Klassisk risotto med jomfruhummerbisque og jomfruhummerkød

Secondo / Hovedret
Stinco di manzo, patate, parmiggiano, tartufo, sedano rapa e meleBraiseret kalveskank, kartoffel og trøffel, selleri med æble

** Formaggi / OstFormaggi misti con composta di mela cotognaItaliensk ostetallerken med kvædekompot

Dessert
Torta ai cioccolati e profumo di arancia, gelato al cioccolato bianco e zenzeroChokoladekage med duft af appelsin, hvid chokoladeis med ingefær

PRIS Kr. 375,- (3 retter + appetizer)
* TILKOBING AF RISOTTO Kr. 85,-
** TILKOBING AF OST Kr. 65,-
VED KØB AF FULD MENU (Min. 4 kuverter) FÅS 1 FLASKE SPUMANTE

Foto: Jimmy Bro Støvring

Min. Bestilling 2 kuverter

Seneste bestilling mandag den 23.12.2019 Menu bestilles på: info@lalocanda.dk

Menu afhentes ved LA BOTTEGA Mandag den 30.12.2019 efter aftale
Tirsdag den 31.12.2019 mellem kl. 12,00 og kl. 14,30

Hotel Comwell Hvide Hus

Byd det nye år velkommen med nytårsfest hos Comwell Hvide Hus Aalborg.
Tirsdag Den 31. december 2019
kl. 15-17 Kaffe og kage for overnattende gæster
kl. 17.45 Cocktail og Dronningens nytårstale i Kilden
kl. 18.30 4-retters menu kreeret af vores dygtige kokke og serveret i Restaurant Vesterbro på 1. sal med udsigt til byens puls. Vores sommerlier har sammensat en lækker vinmenu tilpasset retterne
kl. 23.00 Aftenskaffe og sødt serveres i Bar V på stueplan
kl. 23.50 Vi serverer champagne
kl. 24.00 Nyd Aalborgs fyrværkeri fra hotellets terrasse
Venligst bemærk, at det er min. 2 personers borde.
Priser 
Helaftensarrangement med drikkevarer – 1.395 kr. pr. person.
Overnatning i delt dobbeltværelse med eftermiddagskaffe og kage den 31/12 samt morgenbuffet den 1/1 – 400 kr. pr. person.
WINE AND DINE AT CHEFS TABLE! kl. 17.45 – 02.00 
Også i år tilbyder de, som noget helt eksklusivt, deres Panorama Lounge med egen pejs og vinduer vendt mod både nord og vest! Du får en unik mulighed for at blive kræset om af din personlige kok og tjener hele aftenen med kaviar, cocktails og champagne!
Bordet er til max. 20 personer.
Kontakt restaurantchef Jeanette Olsen på jol@comwell.dk for at høre mere.
Pris for bordet inkl. overnatning: 45.000 kr.
Eksklusivt nytårsarrangement med udsigt fra 15. sal
Reservér på tlf.: 98 13 84 00 eller på mail: hotel.aalborg@comwell.dk
Læs mere om Hvide Hus her.

Fusion

Byd det nye år velkommen i elegante rammer sammen med 80 andre festklædte gæster, når Restaurant Fusion inviterer til nytårsgalla.

FUSION teamet sørger for en sublim nytårsmiddag samt nøje udvalgte vine til menuen.

Aftenen starter med velkomstbobler og snacks til Dronningens nytårstale på storskærm og efterfølgende en 6 retters nytårsmenu.

Menu

Snacks

Tamago – tobiko – kimchee

Macaron – foie gras

Kroket af Peking and

  1. Dansk yellowtail – hvid soja – caviar – ponzu
  2. Frisk kammusling – dashi – wasabisne
  3. Sort hummer – abalonesauce – kantareller
  4. Fransk due – brændt fløde – yuzu – foie gras
  5. Australsk wagyu – frisk trøffel – kimchee – koriander
  6. Citronfromage i nitrogen – karamelliseret, saltede nødder

​Kl. 24:00 skydes det nye år ind med champagne, imens man kan nyde udsigten til et herligt festfyrværkeri

Pris pr. person kr. 2020 kr.


Afterparty

Efter middagen er der lagt op til den store afterparty med DJ & Dans, hvor ikke spisende gæster selvfølgelig også er velkommen til at nyde deres super tilbud på bl.a. champagnepakker specielt sammensat i aftenens anledning.

Nytårs take away

Vælger man at holde nytårsaftenen i sit eget hjem, men gerne vil have samme menu som ovenstående, er det også muligt. Restaurant Fusion tilbyder i år 100 kuverter af deres gallamenu til take away udover deres populære nytårssushi.

LÆS MERE OM NYTÅRSAFTEN PÅ RESTAURANT FUSION HER.

Fandanko

SNACK TIL NYTÅRSTALEN

  • Sprød Wonton med tigerrejer og urter. Hertil sort peber-mayo
  • Kræmmerhus med Karl Johan mousse og karamelliseret sesam
  • Saltede Macadamianødder

Forret 
Nytårstorsk toppet med rødbede, bacon og hampefrø
Hertil cremet suppe på jordskok og urteolie
Nybagt surdejsbrød

Hovedret 
Tournedos af oksemørbrad med indbagt kartoffeltærte
Serveres med selleri og trøffelpure, Sous vide gulerødder med
grønt støv, urtefriterede østershatte og kraftig sauce med Shitaki svampe

Dessert 
Siciliansk citronkage med ”maltjord” og blodappelsinsorbet
Hertil granatæble samt lille kurv med mørk chokolademousse og puffet ”sølv”

 

4 retter – Pr. person kr. 379,00
Kan afhentes på FANDANKO d. 31/12 i tidsrummet 10.00-13.00
Ved bestilling på webshoppen, tilbyder vi gratis levering i Aalborg og Nørresundby

Børnemenu
Reduceret størrelse af nytårsmenuens hovedret og dessert
Tilbydes til børn under 12 år og ved samtidig køb af voksenmenuer
Pr. stk. kr. 199,00 

Kontakt på tlf.: 98162211

Cafeministeriet

5 serveringer – appetizer, 3 lækre retter samt chokolade til kaffen:
355,- pr. person.

Appetizer:
The Golden Nugget”
Luksus “nugget” med soufflé af kyllingebryst, sprøde serrano bidder og timian. Serveret med spicy mango salat og hjemmelavet barbeque hotsauce.

Forret:
Koldrøget laks på “Æg Royale” med trøffel og spinat, toppet med friskost, dild og sprødt rugbrød.
Hertil sprøde radisser, salater og grøn urteolie.

Hovedret:
Bøf skåret af kalvefilet. Serveret med saltbagt selleri med crust af grønne urter og hasselnødder.  Hertil bagte gulerødder, pebersauce med cognac og grøn madagascarpeber samt små kartofler vendt i sesam smør og timian.

Dessert:
Berry Splash Oreo Cheesecake.
Ministeriets klassiske cheesecake i nytårsklæder..
Cheesecake på sprød bund af knuste Oreos. Serveret med hindbærpuré, sprød hvid chokolade, små hindbær marengstoppe med lakrids samt syltede blåbær og mynte.

Til kaffen:
hjemmebagte biscotti – mørk chokoladetrøffel med chili – sprøde toppe med macadamia og kirsebær.

Bestilling inden 16 dec: Kr. 355,- pr. person
Bestilling efter den 16 dec. Kr. 385,- pr. person

Børnemenu ( til børn op til 12 år )
Forret:
Rejecocktail, med rejer, salat, tomat, agurk og hjemmelavet dressing. 

Hovedret:
“Byg selv” Burger: Grillet oksebøf  – brioche burgerbolle – agurk -tomat – salat – cheddarost – bacon – mayonnaise samt pommes frites.

Dessert:
Berry Splash Oreo cheesecake.
Ministeriets klassiske cheesecake i nytårsklæder..
Cheesecake på sprød bund af knuste Oreos. Serveret med hindbærpuré, sprød hvid chokolade, små hindbær marengstoppe med lakrids samt syltede blåbær og mynte.


Pris pr. kuv. 185,-

Friskbagte økologiske surdejsbrød kr. 25,- pr. stk kan købes på stedet, så længe lager haves.

Menuen kan bestilles indtil den 28 dec. kl. 14 eller så længe lager haves.

Menuen skal afhentes 31 december 2019 mellem kl. 11.00 og 13.00 hvor vi byder på et glas med bobler.

Med menuen følger udførlig og enkel beskrivelse til hver enkelt ret.

Brød er ikke inkluderet i menuen men kan købes på stedet så længe lager haves.

Minimum 4 personer, bestilling og antal er bindende og kan ikke ændres.

Bestil din nytårsmenu på: reservation@cafeministeriet.dk eller tlf: 98194050

Brdr. Price

Brdr. Price glæder sig til at invitere indenfor til en festlig nytårsmiddag i deres flotte restaurant midt i Aalborg city på C.W. Obels Plads

Nytåret har altid været noget helt særligt hos familien Price, og det skal selvfølgelig markeres og smages på årets sidste aften.

De har derfor sammensat en helt særlig nytårsmenu, hvor de allerbedste råvarer har inspireret brødrene – og ikke mindst deres dygtige kokke – til en række retter, som både er traditionelle og nyskabende.

BRDR. PRICES NYTÅRSMENU 2019/20

BOBLER & SNACKS
Sprøde jomfruhummerhaler med bisque-mayo.
Iberico skinke.
Sprøde kyllingechips med svampemayo.
N.V. Blanc de Blanc 1. Cru, De Saint Gall, Champagne

FORRET
Carpaccio af krondyr med estragon, hasselnødder, ristet løg og Baerii Caviar fra ”ROGN”. 
2014 Signature Pinot Gris, King Estate, Oregon

MELLEMRET
Stegt havtaske med skaldyrssky og brunet smør samt vintersalat og croutons.
2017 Saint Aubin V.V. Domaine Roux

OPFRISKER
Lime, rom og sort peber.

HOVEDRET
Stegt oksemørbrad fra Kildegaarden serveres med variation af jordskokker, pommes fondant og trøffelsauce med syltede brombær. 
2015 Chateauneuf-du-Pape, Cote de l´Ange

DESSERT 
Brdr. Prices nytårsdessert med Valrhona chokolade.
2007 Colheita Port, Santa Eufemia

NYTÅRSKRANSEKAGE
Kaffe

Vi runder nytårsaften af med kaffe og kransekage kl. 23-23.30.
Godt nytår!

NYTÅRSMENU PER PERSON KR. 895
Inkl. bobler & kaffe

VINMENU PER PERSON KR. 695
Inkl. Mineralvand

Vi gør opmærksom på, at nytårsmenuen skal købes på forhånd.

KØB BILLET HER / BUY TICKETS HERE

For mere info skriv til info.aalborg@brdr-price.dk eller besøg https://brdr-price.dk/aalborg


See English version of our New Year’s Eve Menu 2019/20 here

Bistro V

V – NYTÅRSMENU 2019

Nytårs menuen kan bestilles helt ned til 2 personer.
bestilles senest 2 dage før nytår.

Udførlig vejledning med billleder medfølger.

Husk at få oplyst afhentningstidspunkt. Det er muligt at afhente.
12.00 -12.30 -13.00 -13.30 -14.00 -14.30 – 15.00
menuerne

kan bestilles både I Aalborg og Hjørring

Begrænset antal

TAKE AWAY

“NYTÅRS MENU”2019

RØGET LAKS FRA HYTTELS MED

PURLØGSMAYONNAISE, URTER HYTTEOST, KAPERS, RØDLØG & MALT

***

DANSK OKSEMØRBRAD MED KARTOFFEL I BUTTERDEJ, SELLERIPURÈ, SALTBAGT SELLERI, SYLTEDE LØG & TRØFFELSAUCE

***

MØRKCHOKOLADE MOUSSE MED , KIRSEBÆR, KARAMEL, MANDLER & MARENGS

INKL. BRØD 295,-

UDVALG AF OSTE, KNÆKBRØD & KOMPOT 50,-

FRISTENDE TILVALG

Start med Snacks & dip til boblerne pr. person 45,-1⁄2 hummer, citron og mayonnaise 195,- Østers med citron og viniagrette pr. stk. 25,- Hjemmelavede petit four 3 stk. 25,- Kransekagehorn pr. stk. 25,- Hjemmelaves flødebolle pr. stk . 20,- Vendia brød lys eller mørk stk. 40,-
Udvalg af oste med knækbrød og konpot 50.- Natmad: Pølser, ost, oliven & brød pr. person 85,-

DET ANBEFALER VI TIL MADEN

Før maden ”Cuvée Royale Brut – Plletier 90,- Til fisk 2018 Grüner Veltliner – Krems 125,-
Til kødet 2016 Barbera- Reverdito 120,-
Til desserten NV. Spumante – Valsé (75cl) 85 Til kl. 24.00 Champagne Brut – Charpentier 230,- Hele aftenen Vendia øl fra 30,-
2 l Vendia øl i patentflaske 120,- (Flasken 80,-)

DELIEN ANBEFALER

Frisk bagt Vendia brød Udvalg af oste
Vendia chokolader Vendia Kaffe
Vendia The Peberbidder
Vendia Spegepølser Færdigretter (Tømmermandsmad) Røget andebryst
Vine
Øl
Saft
Glas
Porcelæn

Tlf.: 98 16 40 00 mail: aalborg@v-bistro.dk

Alimentum

NYTÅRSMENU

Ud af huset
“En go’ start”
Snacks i 3 servering
Sprød kyllingskind – Mousse – Malt Syltet kartoffel – Taskekrabbe – Ørredrogn Knoldselleri – Remoulade – Urter

Surdejsbrød & smør fra Ingstrup mejeri

Forret

Alimentums nytårstorsk
Hø-røget torskeryg, rødbeder, friteret kapers, vagtelæg, kartoffel aioli & sennepssalat

Mellemret

Gravad okse, “kimchee” mayo, hjertesalat & Klosterost

Hovedret

Label Rouge perlehøne, fermenteret asparges aromatiske urter, blanquette, flødekartofler & frisk trøffel

Dessert

Mørk chokoladeis med indlæg af skovmærkesorbet, sprød gulerodskage & kandiseret havesyre

Tilkøb

10 gr. Baerii Caviar, 2 stk. surdejs æbleskiver & creme fraiche
275 kr. (måske nok til 2)
Madeleines, fransk nougat, kransekage & skumfiduser med citronverbena Sødt til kaffen 100 kr. pr. person
Vinbutikken
Alimentums vinkælder er åben, hvor der er klargjort vinpakker tilpasset menuen og jeres ønsker. Vores sommelier giver gerne gode råd.

Pris 400 kr. pr. person
Skal bestilles på kontakt@restautant-alimentum.dk inden d. 23/12-19

Vejledning medfølger
Afhentning og betaling sker på Alimentum d. 31/12-19 fra kl. 11-14 Ved betaling med gebyr-pålagte kreditkort tillægges omkostningerne.

Står klar i 2021: Nyt byggeri får både boliger, bytorv og supermarked

Skrevet af: Christine Luca Hornemann

I 2021 vil 132 familier rykke ind i nye attraktive lejligheder på hjørnet af Sohngårdsholmsvej og Universitetsboulevarden.

Det nye byggeri, også kaldet KOA-projektet, kommer til at bestå af private og almene boliger.

Det er Vivabolig og Sundby-Hvorup Boligselskab der er gået sammen om at opføre de nye boliger og erhvervslokaler.

Blandet boliger skaber et dynamisk miljø

Den nye karrébebyggelse byder på 112 almene familieboliger samt 20 private boliger, og byggeriet er derfor i tråd med ‘Aalborg-modellen’.

I de nederste to etager af byggeriet kommer der et supermarked, en cafe og et erhvervslejemål samt parkeringsanlæg.

Blandingen af almene og private udlejningsboliger samt erhverv skal bidrage til en mangfoldig og levende beboersammensætning.

Samtidig vil byggeriet også åbne sig ud mod omgivelserne med offentligt tilgængelige arealer med blandt andet et nyt bytorv, en landskabstrappe og åbne arealer ud mod Universitetsboulevarden.

Byggeriet opføres i gule og sandfarvede teglsten. De åbne gårdrum vil være begrønnet, og beboerne kan nyde den store tagterrasse, der ligger ovenpå byggeriets erhvervslejemål.

På de fire øverste etager i tårnbygningen er der desuden store indbyggede altaner med udsigt over Aalborg.

Både Vivabolig og Sundby-Hvorup Boligselskab er en del af BoiNord, der er Nordjyllands største udlejningsportal. Derfor vil de nye almene familieboliger i Aalborg blive udlejet gennem BoiNord.

Området bliver et knudepunkt i Aalborg i takt med, at den nye BRT-buslinje begynder at køre gennem bydelen.

Læs meget mere omkring byggeriet her.

Holder prisniveauet nede: Teatergården midt i Aalborg gør klar til udlejning

Skrevet af: Nathalia Hentze Nielsen

Der sker efterhånden rigtig mange spændende ting i et af Aalborgs ældste kvarterer.

I 2018 kunne vi afsløre, at den gamle byvold på Sankelmarksgade, også kaldet ”Aalborgs Vugge”, var i gang med at blive forvandlet til en samlet bebyggelse med familieboliger og ejerboliger ved navn ”Teatergården”.

Nu er der endelig mere nyt på den konto.

Himmerland Boligforening har nemlig igangsat muligheden for at skrive sig op til udlejningen af Teatergårdens 48 nye, lækre 2- og 3-værelses almene boliger på Sankelmarksgade 2-4.

Lejlighederne, som forventes klar til Maj 2020, er mellem 70 til 115 kvadratmeter og står til særdeles fornuftige priser – faktisk finder du få andre lejligheder i midtbyen, der kan matche Teatergården på priserne, der ligger fra 5.800 kr til 8.430 kr.

Tager du f.eks. en lejlighed på 115 kvadratmeter, vil kvadratmeter-prisen være 880 kr i årlig leje, hvilket er byens billigste pris for denne standard af boliger.

Dette falder helt i tråd med borgmester Thomas Kastrup-Larsens ønske om at blande byggerier, som han udtrykte tilbage i 2018, da det første spadestik blev taget.

“På den måde er vi med til at sikre, at folk med forskellige indkomster og muligheder kan bo de samme steder,” udtalte borgmesteren dengang.

Byboliger i hjertet af Aalborg

Teatergården er et oplagt sted at bo for dem, der er ægte byboere og gerne vil befinde sig centralt.

Du kommer ikke meget tættere på centrum med en lokation, der både er tæt på Budolfi Plads, Boulevarden og Vesterbro.

Med åbningen af en af Danmarks mest populære supermarkedskæder, Rema 1000, i Vingårdsgade og det nye spisekoncept Aktuel på Budolfi Plads er der også garanti for masser af liv i området.

Teatergården er opført som én samlet bebyggelse, men er visuelt delt op i byhusfacader.

Dette skal medvirke til at videreføre den struktur, der kendetegner det brogede gadebillede i Sankelmarksgade med bl.a. portåbninger og trappeopgange.

Se boligerne i Teatergården og skriv dig op her.

Se de første billeder indefra Aktuel: Så flot er Aalborgs nye café

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

På lørdag skrives der historie i Aalborg, når Budolfi Plads genåbner med et grønt område omgivet af butikslokaler og lækre boliger.

Der kommer til at ske en masse på åbningsdagen – lige fra uddeling af gratis æbleskiver til et helt særligt lysshow. Læs mere om det her.

Men allerede på fredag, d. 15. november, kan vi byde velkommen til Aalborgs helt nye café og take away sted, Aktuel, som har fået en helt central placering på den nye Budolfi Plads.

Det er en af Aalborgs erfarne restauratører Lars Helmuth, tidligere Helmuth og Café Spiret, som slår dørene op allerede kl. 08.00.

“Vi glæder os helt vildt til at åbne på fredag, og vi har allerede fået mange bookinger til weekenden. Vi starter sådan helt organisk op fra bunden, og så inviterer vi til en mere formel åbningsreception i januar,” lover Lars Helmuth.

MigogAalborg har fået lov til at få et smugkig indenfor i de flotte lokaler i hjertet af Aalborg.

Så lækkert er det blevet

Aktuel bliver delt i to. Der bliver selve caféen ovenpå, som er i fuld gang med at blive indrettet og gjort klar til åbning, og som du kan se billeder af i denne artikel.

Derudover kommer der Take Away-delen i gadeplan med en luge, hvor man hurtigt kan få en kaffe to go, en lækker bolle, grød, toast og så videre.

Underetagen mangler stadig lige de sidste detaljer, så du kan passende få stillet nysgerrigheden på fredag, når Aktuel åbner.

Fra klokken 8.00-11.30 satses der på den gode start på dagen med lun grød med lækre toppings, toast på friskbagt surdejsbrød, friskbagt brød, kager og god kaffe.

Prisniveauet på frokost og aften er absolut fornuftigt. Konceptet kører med, at man vælger tre varianter ud af 20 forskellige muligheder til 150 kr.

Du kan bl.a. få nakkefilet, unghane, bagt laks, tartar, rustikke fritter, svampe risotto, rodfrugter, salater og mere. Der er selvfølgelig også den gode burger, som der skal være på en Aalborg-café.

Aktuel har lavet et samarbejde med Penny Lane, som leverer brød og kager.

Lancering af fordelsklub

Aktuel lancerer også en fordelsklub Aktuel Plus, hvor man som medlem får en masse fordele.

Her kan man bl.a. få 15% på HELE regningen om man er 2 eller 10 personer, og så er tanken, at medlemmerne løbende belønnes med gratis ting og særlige events.

Aktuel Plus kommer til at koste 89 kr. om måneden.

“Vi håber, at folk vil føle, at det giver stor værdi at være en del af det. Så kan det være, at hvis du har været medlem i 30 dage, at vi så skriver ud til dig, at du får gratis morgenmad eller noget andet. Det skal være meget dynamisk,” forklarer Lars Helmuth.

Læs meget mere om Aktuel her.

Du kan se hele menukortet her

Aktuel åbner officielt fredag d. 15. november. Den er åben fra 8.00-22.00 hver dag.