ANNONCE
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Store oplevelser for alle: Her er alt, du skal vide om IDRÆTSMØDET

Af Nathalia Hentze Nielsen
DGI Landsstævne 2017
Vester Fjordpark
Dato: 01.07.17
Foto:  Lars Horn / Baghuset
DGI Landsstævne 2017 Vester Fjordpark Dato: 01.07.17 Foto: Lars Horn / Baghuset

Om under en uge bliver Aalborg vært for hele to sportslige kæmpe arrangementer.

Det ene er DM-ugen, som kan beskrives som et slags dansk “mini-OL” , der afvikles fra d. 23. juni til 26. juni. og det andet er det årlige IDRÆTSMØDET, der finder sted fra d. 24. juni til 26. juni.

Der er dermed lagt op til en masse fantastiske oplevelser, men er du lidt forvirret over, hvad forskellen på de to begivenheder er, og hvad du selv kan deltage i, forstår vi det godt.

Derfor har vi talt med Morten Arvidsson, der koordinerer IDRÆTSMØDET for at afklare, hvad man kan opleve under IDRÆTSMØDETs tre dage, og hvordan det adskiller sig fra DM-ugen.

“Den store forskel er, at man til IDRÆTSMØDET kan komme og prøve at være en del af mange forskellige sportsgrene, mens DM-ugen modsat kun er for de ypperste og bedste inden for deres sportsgrene, der har kvalificeret sig,” forklare Morten Arvidsson.

Endnu kortere sagt betyder det, at DM-ugen er elitesporten, og IDRÆTSMØDET er breddeidrætten.

Store oplevelser for alle: Her er alt, du skal vide om IDRÆTSMØDET
Foto: Idrætsmødet

Virtuelt faldskærmspring, vandski og meget mere

Det er tredje gang, at IDRÆTSMØDET afholdes i Aalborg, og som altid har de et spækket program fyldt med det bedste fra idrættens verden.

Der er både de traditionelle sportsgrene som fodbold, håndbold og beach volley, men der er også stort fokus på at introducere folk til idrætter, der er knap så kendte.

“Der er mange forskellige, sjove ting som man ikke lige prøver til dagligt.

Der vil for eksempel være skeetskydning, mega SUP, en gamification-blanding mellem boksning og fægtning, spike ball, vandski og virtuelt faldskærmsudspring,” fortæller Morten Arvidsson.

Herudover er der deres signatur-events Bridge Jump og Zipline.

Med over 100 aktører og rigtig mange kom-og-prøv aktiviteter for både børn og voksne, kommer du hvert fald ikke til at kede dig. Har du ikke lyst til at give dig i kræft med sportsgrenene, er du også velkommen til at deltage som tilskuer.

Alle IDRÆTSMØDETs aktiviteter er samlet centralt i Vestre Fjordpark samt ude i Skudehavnen, hvor vandfestivalen Waater afholdes.

Du kan hurtigt skabe dig et overblik over de mange aktiviteter via IDRÆTSMØDETs app, som du downloader her.

Store oplevelser for alle: Her er alt, du skal vide om IDRÆTSMØDET

Konference og Waater Festival

IDRÆTSMØDET består af to dele, hvor aktivitetsdelen med de mange sportsgrene, er den mest kendte for menige aalborgensere.

Den andel del er en stor konference med over 120 oplæg, hvor idrætsfaglige og folk der arbejder med idræt kan mødes om vidensdeling, best-practice-eksempler og debatter. Den kan du læse mere om her, ligesom du også kan tilmelde dig nogle af oplæggene, hvis du har lyst.

Udover muligheden for at prøve alverdens sportsgrene i Vestre Fjordpark, vil der også være andre store arrangementer i forbindelse med IDRÆTSMØDET.

Man kan blandt andet glæde sig til den store WAATER-festival, som byder på alt fra et spring på Danmarks største Waater Blob, leg med SUP boards, mega SUP board, flydende trampolin, dyk på land, ture i kanoer og kajakker, adgang til Kabelparken og GoBoats – og meget, meget mere.

Læs mere om IDRÆTSMØDET her.

Del artikel