Byens nye restauranter: Her er Aalborgs nye gode spisesteder

Skrevet af: Michael Qureshi

Skal vi ikke tage ud og spise?

Langt de fleste af os elsker den der fornemmelse af at tage ud og få noget god mad og nyde de anderledes omgivelser end aftensmaden derhjemme.

Nogen er til gourmet, andre er til buffet og mange er til lidt af hvert. I Aalborg står det ikke stille med nye spisesteder, og det kan være svært at følge med i alle åbningerne.

Derfor iler vi med en lille guide til de nye spisesteder i Aalborg, der bør prøves.

Vi slutter også lige af med dem, der åbner inden for meget kort tid, og som vi her på MigogAalborg-redaktionen glæder os utrolig meget til.

Alimentum

Aalborgs nye gourmetrestaurant, som har fokus på høj kvalitet, gode vine og service i topklasse. Det er to tidligere Tabu-profiler Søren Birch (i køkkenet) og Simon Kvist Bjerre (restaurantchef), som har åbnet deres eget sted.

De åbnede 9. januar 2019, og har fået en blændende start med rosende ord fra både gæster samt en anmeldelse i Nordjyske.

Hvad: Alimentum
Genre: Gourmet
Hvor: Løkkegade, 9000

Læs mere – og se billeder indefra her

Søren (t.v.) og Simon

Ubat Veggie

Aalborgs første vegetar-restaurant åbnede også i januar som søster-restaurant til Tabu.

Begejstringen og modtagelsen har været overvældende, og der er slet ingen tvivl om, at ubat veggie har øget appetitten for byens vegetarer og veganere.

Men det nye spisested er ikke kun anbefalelsesværdigt for dem, der har valgt at leve efter disse kødfrie kostprincipper – ubat veggie har nemlig noget for enhver smag; uanset hvornår på døgnet, du vælger at slå vejen forbi.

Aftenerne byder på sæsoninspirerede menuer, imens de (endnu) kolde morgener lokker med varm kaffe, nybagt surdejsbrød med hjemmerørt nøddecreme, svampede kanelsnegle eller yoghurt med müsli.

Hvad: Ubat Veggie
Genre: Vegetar – morgenmad, frokost og aften
Hvor: Vesterå, 9000

Læs mere om Ubat her

Tian Fu

I slutningen af januar åbnede en ny kæmpe kinesisk buffet-restaurant i Shoppen i City Sy.

Tian Fu, som restauranten hedder, overtog lokalerne ved siden af Elgiganten, som ellers længe havde stået tomme.

Det er da heller ikke uerfarne kræfter, der har åbnet Tian Fu.

Samme hold står nemlig bag Golden Palace i Holstebro, der kører efter nogenlunde samme princip med primært kinesiske retter, mongolian barbecue og sushi.

Priserne er ret fornuftige for buffet, og det koncept plejer jo at være lige i øjet til os nordjyder.

Hvad: Tian Fu
Genre: Kinesisk buffet -frokost og aften
Hvor: Shoppen, City Syd

Læs mere om Tian Fu her

Suzumi

I slutningen af året åbnede en japansk All You Can Eat restaurant i hjertet af Aalborg.

I de gamle Thaigarden/Nobu Street Food lokaler åbnede Suzumi.

Konceptet er i sin grundform set før: All you can eat Sushi til en fast, skarp pris.

Men til forskel fra diverse buffeter, bliver alt lavet efter gæsternes bestilling. Vi har spist derinde flere gange, og vi tør godt at lægge hovedet på blokken; det er SINDSSYGT godt.

Der har også været propfyldt derinde stort set hver dag, siden MigogAalborg skrev om restauranten. Det har dog også givet udfordringer på især ventetiden på maden, som de absolut bør arbejde med derinde.

Hvad: Suzumi
Genre: Japansk, aften
Hvor: Jernbanegade, 9000

Dem glæder vi os til

Struktur

Forleden kunne MigogAalborg afsløre, at Aalborg får et helt nyt spændende madhus. Det er en søster-restaurant til populære Textur, og det bliver med et sandt drømmehold i spidsen.

Det bliver med Dennis Juhl og Frederik Østeraa (duoen bag Textur) samt Thorsten Stevnhoved fra Café Vesterå og Studie 4.

Studie 4 bliver i stedet til Struktur, og det bliver med et spændende menukort, der går fra retter til 75 kr. og opefter med en masse spændende retter.

Læs meget mere om Struktur her

Hvad: Struktur
Genre: Bredt, morgen, frokost og aften
Hvor: Vesterå, 9000
Åbner: 15. marts 2019

Menendez

Det er populært med søster-restauranter. Nu får Nam-familien endnu et sted.

Det bliver en latinamerikansk restaurant Ved Stranden.

“På Nam har vi især dyrket Kims vietnamesiske ophav. På Menendez vil vi tilbyde sydamerikansk mad, som virkelig er ved at vinde frem herhjemme,” fortæller Anne-Marie Menendez og fortsætter:

“Planen er, at vi åbner i midten af marts, og vi vil inddrage madkulturerne fra de enkelte lande. Vi vil bruge de elementer, som vi bliver inspireret af. Det kan eksempelvis være vores helt egen fortolkning af taco’s eller ceviche,” forklarer Anne-Marie.

Hvad: Menendez
Genre: latin/sydamerikansk, aften
Hvor: Ved Stranden, 9000
Åbner: Marts 2019

Læs mere om Menendez her

James Robertson

Vi elsker kebab i Aalborg. Men vi har aldrig tidligere set en fastfood-kæde udelukkende med fokus på kebab.

James Robertson udvider fra Hillerød til Boulevarden i Aalborg i de gamle Sunset Boulevard-lokaler. Her åbner de med stor fokus på kvalitet, hjemmelavede produkter og så alt det man ellers kender fra fastfood-kæder som McDonalds og Burger King i hele måden stedet er opbygget på.

Læs mere om James Robertson her

Psst; lige nu kører James Robertson Facebook-side en konkurrence, hvor man kan vinde et gavekort til Magasin på 3000 kr. – tjek det ud her

Hvad: James Robertson
Genre: Fastfood – Kebab, frokost og aften
Hvor: Boulevarden, 9000

Personale James Robertson
Personalet har uniformer på i stil med andre fastfood-kæder

Husk at stemme på Aalborgs bedste restaurant, burger, café, cocktails osv til AALBORG AWARDS – stem lige her

Får egen søpark og fitnesscenter: De første 92 lejligheder i Oasen klar til udlejning

Skrevet af: Christine Luca Hornemann

I Skalborg begynder Calums nye lejeboliger i Oasen, der er beliggende på hjørnet af Ny Nibevej og Hobrovej, at stå klar.

Oasen skal rumme i alt 220 lejeboliger, og de første 92 lejligheder er nu sat til udlejning med indflytning fra 1. juni 2019.

Udlejningen af de nye boliger er startet, og der er mulighed for at opleve boligerne hver søndag fra klokken 11.00 – 12.00 – men du skal være vaks ved havelågen, da interessen for boligerne allerede er stor.

220 lejelejligheder i et grønt fællesskab

Lejerne af de nye boliger får glæde af helt unikke omgivelser.

Bygningerne opføres rundt om den tidligere grusgrav, der forandres til et rekreativt område med en privat søpark, som er omkranset af gamle træer og små private haver, legeplads samt grill-områder.

 

“Oasen er et unikt og attraktivt boligprojekt båret af nogle værdier, som markedet efterspørger lige nu.

De første åbent hus-arrangementer har været godt besøgt, og der er stor interesse fra alle målgrupper,” siger Maivi Herup, udlejningschef i DEAS, der står for udlejningen af Oasen samt idriftsætning og administration.

Meget mere end “bare” lejeboliger

Bebyggelsen er opført som en karré i sandfarvede teglsten. Alle lejligheder vender ud mod den grønne gårdsplads, hvor store vinduespartier fra boligerne giver udsigt til livet i det grønne.

Boligerne varierer i størrelse fra 48 til 117 kvadratmeter og fokus har været på planløsningen, så selv de mindre lejligheder har 2 værelser. De store boliger har enten 3 eller 4 værelser.

Men lejeboligerne rummer meget mere end blot at være et sted at bo.

Oasen byder nemlig på en række fællesfaciliteter som fælleslokale med køkken, der kan anvendes til festlige begivenheder, to eldrevne delebiler, fælles fitnessrum, små private haver med redskabsskur, værksted, naturlegeplads til børnene, wellness med spa og sauna samt et fitnesslokale.

”Vi har valgt at prioritere de grønne, rekreative områder og fællesskabet i Oasen højt.

Der er ingen tvivl om, at det er kvaliteter, der taler direkte til den moderne forbrugers værdier og ønsker til sin bolig,” udtaler Jakob Axel Nielsen, direktør i CALUM.

Med City Syd få minutter fra boligerne, hvor der er frit valg på alle hylder af indkøbsmuligheder, så er der ikke noget der mangler i området.

Læs meget mere om boligerne og projektet, ved at klikke her.

Legeplads og byskov: Aalborgs nye grønne oase i midtbyen er snart klar

Skrevet af: Christine Luca Hornemann

Engang var det en grå parkeringsplads præget af beton og triste omgivelser.

Nu er området lige omkring Budolfi Kirke, hvor Nordea banken og den store p-plads engang lå, slet ikke til at kende.

Ved det nye Budolfi Plads er der lige nu gang i en rivende byudvikling.

Boliger, dagligvareforretning og grønne områder skal forbinde og understøtte det omkringliggende byliv i midtbyen. Planen er også, at der gerne skal ligge caféer og kaffebar, så der virkelig kommer til at summe af liv.

Et af de kommende grønne områder er Lommeparken, som aalborgenserne snart kan glæde sig til at benytte.

Grønt område midt i centrum

På den tidligere parkeringsplads ved Algade, øst for Budolfi Kirke, står Lommeparken snart klar.

Lommeparken bliver anlagt for at sikre at Budolfi Plads bliver et af de nye attraktive områder i Aalborgs midtby. Flere borgere har efterlyst grønne områder og en legeplads til leg.

“Lommeparken forventes at stå færdig i løbet af maj måned. Men der arbejdes stadig i området,” fortæller Niels Bresemann Jensen, der er projektleder ved Aalborg Kommune til MigogAalborg.

Der er blevet plantet en masse grønne træer, og anlagt små hyggelige brostensstier. Men selvom det begynder at ligne noget, skal aalborgenserne vente en lille måned endnu.

“Lige nu er vi igang med beplantnings- og belægningsarbejdet. Det vil forsætte i en 2-3 uger frem.

Derudover skal der etableres trapper – både inde i Lommeparken og ned til Gammel Torv, samt skal der laves belysning,” fortæller Niels Bresemann Jensen.

Udover de hyggelige stier og grønne beplantninger, så bliver Lommeparken især noget for de børnefamilier, der bor i centrum.

De får nu en park i byen, hvor der er plads til ophold og leg.

“Der kommer en legeplads til børnene. Der er allerede blive opsat en rutchebane,” fortælle Niels Bresemann Jensen.

Lommeparken bliver et idéelt sted at opholde sig, hvis man bor i byen og ikke har haveadgang fra sin bolig. Børn kan lege, og voksne kan samles om en kold drink, frokost eller en is, når vejret tillader det.

Spar op til 80%: Tøjbutikken Tiffany holder kæmpe lagersalg i denne uge

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

I 50 år har Tiffany i Aalborg stået forrest i køen, når de aalborgensiske kvinder skulle have fingrene i tidens mest moderigtige tendenser.

Den 26., 27. og 28. april bliver det dog vores tur til at stå i kø, når Tiffany i samarbejde med Noella, der er stiftet af én af tøjbutikkens medejere, åbner dørene til deres ekstraordinære lagersalg, hvor du kan gøre et kup udover det sædvanlige.

Store besparelser i vente

Tiffany holder til dagligt til i Bispensgade 6, men i den kommende weekend er det på deres nye lager på Kaolinvej, at du kan shoppe amok og spare helt op til 80 % – og hvad der er sparet, er jo tjent – hvilket åbner muligheden for, at du med god samvittighed kan shoppe lidt mere end sædvanligt.

Tiffany forhandler mærker som Ganni, American Vintage, Acne Studios og Noella – og sidstnævnte har tilmed en shop-in-shop i Tiffany, og dermed bliver der altså også en masse kollektionsvarer fra det stærkt voksende brand.

”Vi glæder os til at byde aalborgenserne velkommen til tre dage med lager- og kollektionsprøvesalg ude hos Noella og Tiffany.

Vi kommer til at sælge ud af alt fra kjoler til bluser, nederdele, sko og tasker – alt sammen med besparelser på op til 80%.

Vi sørger for at der bliver fyldt op hele dagen, så uanset om du kommer fra morgenstunden eller senere på dagen vil der være et stort udvalg af gode varer,” garanterer Lau Knudsen, der er stifter og direktør af Noella.

Du kan læse mere om lagersalget lige her.

Hvad: Lagersalg – Tiffany & Noella
Hvor: Kaolinvej 6, 9220 Aalborg SØ
Hvornår:
Fredag d. 26 april: kl. 10-18
Lørdag d. 27 april: kl. 10-16
Søndag d. 28 april: kl. 10-15