Har du styr på nytårsaften? Her er Aalborgs bedste nytårsmenuer

Skrevet af: Kristina Obitsø Baltov

Annonce

MigogAalborg har valgt de steder, der skulle med i nytårsguiden.
Stederne har betalt for reklamelink til bestilling. De står i alfabetisk rækkefølge

Applaus

Hos Applaus kan du blive ført ud på en rejse af velsmag og oplevelser, og nytårsaften kan du komme til et brag af en fest, som byder på lækker mad og vin.

Menuen er:
– Snacks.
– Østers, caviar og musling.
– Pocheret letrøget torsk med bacon, kål og purløgsblanquet.
– Sort hummer m. syltet løg, svampe og aromatisk sauce.
– Stegt foie gras m. crouton, blomme og tørret and.
– Vagtel farseret med morkler og sauce på æbler.
– Chokolade med passion og kakao.

Kaffe og kransekage.

Prisen for denne aften er 1495kr inkl. vinmenu og velkomstchampagne.
Kontakt restauranten og bestil her.


Bistro V

Hos Bistro V byder de på en superlækker 3-retters menu som take away.

Menuen er:
– Forret: Røget laks fra Hyttels med dildmayonnaise, urter, hytteost og malt.

– Hovedret: Dansk oksemørbrad med kartoffelgratin, spinatselleripuré, stegt persillerod og svampesauce.

– Dessert: Lys chokolademousse med karamelknas, brombær og marengs.

Prisen for denne lækre 3-rettersmenu er 295 kr. pr. person.
Læs mere og bestil her.

CanBlau


CanBlau har sammen med TABU og Glashuset i Lønstrup kreeret en absolut lækker menu til nytår, som du kan bestille til take away (i både Aalborg og Lønstrup).

Menuen er:
Snacks: saltede mandler, spanske oliven (to slags), salat af hummerklør med urter og croutons

Forret: Ristet hummerhale med tomatchutney og hummersuppe samt salat med urter, bacon og bagte tomater

Hovedret: Oksemørbrad med trøffelpuré, syltede bladbeder, croutons og oksesky, hertil bagt kartoffel med trøffelsmør og salt

Dessert: Chokoladekugle med æblepuré, citron/vaniljecreme og chokolade/hasselnød crumble samt syltede æbler, hertil lun chokoladesauce med kokos

Prisen for denne menu inkl. vin er 450 kr. pr. person. (de sælges i pakker af 4 og 6 personer).
Du kan bestille her .

Cafeministeriet

Hos Cafeministeriet kan du bestille en lækker nytårsmenu lavet af de bedste råvarer til take away.

Menuen er: 
– Snacks: Forårsrulle med confiteret and, jordskokchips med svampe-mayonnaise.

– Forret: Let og mild jomfruhummerbisque med soufflé af hvid fisk og jomfruhummer. Serveret med frisk dild, grøn dildolie og grillet syltet selleri.

– Hovedret: Kalvefilet med pommes duchesse (kartofler rørt med parmesan, timian og citronskal) Hertil smørristet toast, hindbærsyltede rødløg samt svamperagout tilsmagt med trøffel.

– Dessert: Oreo cheesecake med krystalliseret hvid chokolade, syltede blåbær og karameliserede valnødder.

– Til kaffen: 3 slags af køkkenets hjemmelavede petit fours.

Prisen for denne menu ved bestilling inden 20. december: 325 kr. pr. person.
Prisen for denne menu ved bestilling efter den 20. december: 340 kr. pr. person.
Læs mere og bestil her.

Fandanko

Hos Fandanko går de ikke på kompromis med kvaliteten, og her kan du bestille en lækker nytårsmenu som take away.

Menuen er:

– Snackkurv:
Velegnet til nytårstalen eller som forret Brioche med kold salat af håndpillede rejer friteret mac & cheese med trøffeldip tørsaltet svinemørbrad fra slagter Holmberg ”poppede” kartofler med dehydreret kaperspulver

-Forret:
Letsaltet torsk med syrnet dildfløde, dild ”sne”, sort blomkålspure, Tobiko rogn og knust hummergele. Hertil nybagt brød.

– Hovedret:
Oksemørbrad og kalvebrissel med sprød panko. Hertil kartoffeltortilla med rucola, kraftig rødvinssauce, confiteret pastinak og cremet puré af gulerod.

– Dessert:
Triple chokoladekage. Skøn kage med hvid, lys og mørk chokolade. Hertil ”multicrumble”, hindbærpocheret babypære, sauce af kondenseret mælk, samt pure af røde frugter og lime.

Prisen for denne 4-retters menu er 379 kr. pr. person.
Læs mere og bestil her.

Fusion

Hos Fusion har du også mulighed for at slippe for stress og indkøb ved at lade dem stå for maden nytårsaften. Her kan du både komme til nytårsgalla i restauranten eller bestille mad som take away.

Menuen som take away er:
– Forret: Hummerbisque, torsk, glaskål, citrongræs, urter. Hertil rustikt brød og smør.
– Hovedret: Oksemørbrad, rosenkål, svampe, lime & ingefær, kartofler, miso sauce.
– Dessert: Chokoladefondant, saltkaramel, lime & litchi parfait, pebermarengs.

Prisen for denne menu er 395 kr. pr. person.

Du kan også fejre din nytårsaften hos Fusion, hvor der vil blive kræset for gæsterne med sublim mad og udsøgte vine, højt humør og masser af boblende champagne.

Menuen til nytårsgalla er:
– Snacks og velkomstchampagne: Soja kaviar, grønlandsk sød reje, yuzu, tartar af wagyu, kimchee, tørret foie gras, grønkålschips, mixo & XO.

– 1. ret: østers, ponzu, kaviar.

– 2. ret: hummerhaler, yuzu, sorte bær, mirin.

– 3. ret: torsk, æble, ingefær, bacon.

– 4. ret: due, foie gras, morkel, galanga.

– 5. ret: canadisk angus, skorzonerrod, sort kål, kimchee, trøffel.

– 6. ret: passion, ”saltet” hvid chokolade, blodappelsin i flydende nitrogen.

Prisen for denne aften er 2018 kr. pr. person.
Læs mere og bestil her.

Helmuth

 

Hos Helmuth kan du deltage i en virkelig festlig aften på stedet, hvor der vil være velkomstdrinks, udvalgte snacks og champagne til at skåle nytåret ind med.

Derudover består menuen af:
– Nytårstorsk af confiteret torsk, rødbedepuré og pancetta.

– Foie gras terrrine på brioche, balsamicocreme og salater.

– Oksemørbrad med sherrysky, brombær og rosenkål.

– Svampesauté, syltede løg og jordskokkechips.

– Pommes anna.

– Fyldte mazariner med marengstop, panna cotta og bærkompot.

Prisen for en nytårsfest hos Helmuth er 549 kr. pr. person.
Kontakt restauranten og bestil her.

Hotel Comwell Hvide Hus


I år kan du også komme til et brag af en fest på Hotel Comwell Hvide Hus. Her bliver der serveret cocktails og en lækker 4-retters menu på Restaurant Vesterbro på 1. sal, hvor der er udsigt til byens puls.

Husets sommelier har desuden sammensat en lækker vinmenu tilpasset retterne.

Der vil også blive serveret kaffe og sødt samt selvfølgelig champagne til at skåle nytåret ind med, når I kl. 24.00 kan betragte fyrværkeriet fra hotellets terrasse.

Prisen for denne eksklusive aften med vinmenu inkl. er 1395 kr.
Læs mere og book her.

Comwell: Udsigt

MEAT


På MEAT serveres kød i høj kvalitet, og leverandørerne er valgt med stor omhu. Her bygges måltidet op omkring lækkert, veltilberedt kød i fine udskæringer. De er også klar med en take away menu nytårsaften.

Menuen er:
– Appetizer: Carpaccio af oksemørbrad med pesto, oliven og parmesan.

– Forret: Røget hellefisk med peberrodscreme, crudité af radiser, sennepsnet, frisée salat og spiselig blomst

– Hovedret: Prisen for den samlede menu varierer efter udskæring. Vælg mellem:

– Australsk filet 250 g. Pris: 385 kr.
– Tournedos 220 g. Pris: 415 kr.
– New York Strip 300 g. Pris: 489 kr.
– Rib Eye 300 g. Pris: 495 kr.
– Australsk Wagyu 250 g. Pris: 745 kr.
– Japansk Kobe: 250 g. 1279 kr.

Hertil serveres pommes duchesse med løg og bacon, grillede asparges, chips af rodfrugter, selleripuré og madagascar pebersauce.

– Dessert: Vanilje panna cotta, råmarinerede bær, crumble af marengs og nødder.

Læs mere og bestil her

Mortens Kro


Hos Mortens Kro kan du både vælge at fejre din nytårsaften i de moderne lokaler, der danner rammen om Mortens Kro eller tage maden med som take away.

Menuen som take away er:

– Appetizer: Kroens saltede mandler samt laksetatar på butterdej.

– Forret: jomfruhummer, jordskok, dild, hummer mayo, mangofrugt og sprødt

– Mellemret: paneret stegt torsk med grøn remoulade, rejer og grønt.

– Hovedret: skiver af grillet oksemørbrad, på briochebrød, med foie gras terrine, rødvinskogte pærer.

– Dessert: Konditor Fabian Chevreuils gateaux marcel med syltede klementiner.

Prisen for denne lækre menu er 349 kr. pr. person.

Du kan også opleve en helt særlig nytårsaften til nytårsgalla på Mortens kro. Her vil være DJ, appetizers, dronningens nytårstale og lækker Moët og Chandon-champagne til at skåle nytåret ind med.

Der vil blive serveret en 5-retters gourmetmenu med dertilhørende vinmenu.

Menuen består af:
– Pighvar, hummer, fjerkræ, okse.

– Festlig nytårsdessert.

– Kransekage fra buffet.

Prisen er 1798 kr. pr. person.
Læs mere og bestil her. 

Champagne på Mortens Kro Aalborg

Nam


Hos Nam har du to muligheder nytårsaften. Du kan både spise i huset eller nyde den lækre mad i hjemlige omgivelser.

Menuen i huset består af 14 serveringer:
– Tempura mango m. banan & kaviar
– Sprødt kyllingskind & løjrom
– Flamberet laks m. ponzu & wasabi
– Krumkage m. gedefriskost & ristede løg
– Grillet broccoli m. muslingesauce & brændt hø
– Rå okse m. røget æggeblomme & trøffel
– Hummer dumplings m. ristet hvidløg & kastanje
– Glaseret rødbeder m. dehydreret and & solbær
– Poussin m. yuzu & tomat
– Stegt foie gras m. havtorn & løg
– Okse m. trøffel, selleri & aromat sauce
– Kaviar & hasselnød
– Chokolade m. vanille & verbena
– Saltet karamel m. fermenteret frossen pære

Prisen for det hele inklusiv vinmenu er 1395 kr. pr. person.

Ønsker du i stedet at få Nams nytårsmenu hjemme, består menuen af:
– Sprøde kyllingechips m. tomat & yuzu dip
– Smør ristet toast m. krabbe & ristet løg
– Skagenskinke m. saltet grønt & trøffel
– Flamberet laks, ponzu & glaskål
– Krumkage m. friskost, rogn & parmesan
– Hummersuppe m. citrongræs & urteolie
– Røget torsk m. spidskål & saltsyltede lime
– Jordskokker m. havgus & karse
– Angus okse m. selleri, løg og sauce på kalvehaler & trøffel
– Chokoladebar m. knas, litchi & yoghurt

Prisen for disse 10 serveringer er 425 kr. pr. person.
Kontakt restauranten og bestil her.

Prinses Juliana


På den flydende spiserestaurant Prinses Juliana med den faste kajplads på Vestre Havnepromenade har du mulighed for at få en lækker 3-rettersmenu til take away nytårsaften.

Menuen er:
– Forret: Rørt varmrøget laks fra egen rygeovn, rørt med dild og creme fraiche. Serveret med marinerede salater. Hertil smørristet brød.

– Hovedret: Rosastegt oksemørbrad med hvidløg og rosmarin serveret med selleripuré, bagte forårsløg, forårsløgsolie og syltede tomater. Hertil pommes royal med timian og kalveglace.

– Dessert: Grand Cru Bora-Bora vanilje penna cotta. Hertil blød karamel, syltede solbær og krystalliseret hvid chokolade med mynte.

Prisen pr. person er 355 kr.
Læs mere og bestil her.

San Giovanni


Hos San Giovanni er du garanteret en ægte italiensk oplevelse, og det afspejler også nytårsmenuen, der består af en masse lækre specialiteter.

Menuen er:
– Forret: Parmaskinke, salami ventricina og soltørret tomat, marinerede oliven, marinerede scampirejer på kål marineret i appelsin og citronsaft med et strejf af chili, grillede peberfrugter med revet parmesanost og kapers, grillet kyllingebryst á la ceasar salat, SanGiovannis koldthævede surdejsbrød medfølger.

– Hovedret: Oksemørbrad af irsk kødkvæg med en cremet ”sugo” med skovens svampe og salvie. Hertil salat af cous cous med peberfrugt, soltørret tomat, løg, rødvinseddike og urter, zucchini bagt med ”pesto alla genovese”, salat af grønkål vendt med pistacienødder, bagte gulerødder, hindbæreddike, olivenolie og masser af urter, kartofler fra Vildmosen vendt med rosmarin.

– Dessert: SanGiovannis nytårschokolade kage med chokoladeganache med hindbær, hindbærparfait og syltede skovbær.

Prisen er 395 kr. pr. person.
Du kan læse mere her og bestille her.

Mediebroen.dk


Scheelsminde


Hos Scheelsminde kan du få en skøn 3-retters menu på årets sidste aften. Menuen kan også opgraderes til en 4-retters menu, hvis dette ønskes. 

Menuen er:
– Forret: Tempereret vesterhavstorsk. 3 x jordskokker med rå glaskål og syrnet muslingefløde. Hertil surdejsbrød og smør.

– Hovedret: Kalvemørbrad fra Nordlyk rullet i dehydrerede bær, crunch og urter, hørøget selleri som puré og stegt. Confiteret kartoffel og syltede skalotteløg samt sauce Bordelaise med røget marv.

– Dessert: Mørk chokolademousse med ristede hasselnødder, syltede pærer, drænet yoghurt og brunet smørsne.

Prisen for denne menu er 395 kr. pr. person.
Kontakt restauranten og bestil her.

Scheelsminde Nytårsmenu. Alle retter. Foto: © Michael Bo Rasmussen / Baghuset. Dato: 15.11.17


Simon’s


Hos Simon’s kan man booke 4-retters menu til en lækker aften hjemme. Grundstenen hos Simon’s er, at alt er hjemmelavet og af højeste kvalitet. Uden kompromis!

Menuen er:
– Forret: Cremet hummerbisque med smørbagt kulmule, røget bacon, aromatisk olie og vinterurter. Variation af koldhævet brød fra eget bageri og hjemmesyrnet smør med citrus og havsalt.

– Mellemret: Souffle af unghane og vilde svampe med syltede bøgehatte, skalotter, ribs, sprødt hønseskind og sort trøffel.

– Hovedret: Bouef af oksemørbrad med svamperagout og små perleløg, “gratineret kartoffel”, timian og sauce Bordelaise .

– Dessert: Gateau Marcel ”luftig chokoladekage” á la Simon’s med kompot af mørke sensommer bær med polynesisk vanilje.

Prisen for er 399 kr. pr. person.
​Læs mere og bestil her.

SushiMania


Nogen siger, at alle gode fester starter med sushi og bobler. I år har du mulighed for at teste det med take away fra SushiMania. Her kan du få boxe til både den store og den lille nytårsfest.

Box 1 (18 stk.) består af:
Maki
– 4 x laks spring
– 4 x spicy seafood
– 4 x chicken yummi
– 4 x laks green

Nigiri
– 2 x tigerreje med masagomayo
1 x sushimania sauce + inkl. soya, wasabi, ingefær og spisepinde

Prisen er 169 kr. pr. person

Box 2 (32 stk.) består af:
(maki)
– 4 x chicken nuts
– 4 x laks + rejer
– 4 x california royal
– 4 x spicy tun
– 4 x ebi tempura
– 4 x laks dragon
– 4 x mango veggie

(nigiri)
– 2 x lynstegt laks m. chilimayo
– 2 x tigerreje m. masagomayo

Prisen er 349 kr. pr. person.
Kontakt restauranten og bestil her.

Sushi Mania XO


Hos SushiMania XO kan du bestille ekstraordinær gourmetsushi til årets sidste fest.

Menuen er:
Nigiri
– 2 x ebireje m.japansk mayo · mandel · ingefær
– 2 x vildtfanget laks m. lime·hvidløgsdressing · brændt hvidløg · limeskal

Maki rolls
– 4 x snekrabbe · agurk · avocado · japansk mayo · sesam
– 4 x vildtfanget laks · crispy lakseskind · avocado · agurk · chili · mayo
– 4 x friteret pankokylling · cashews · tranebær · unagi · mayo · sesam · sprødt kyllingeskind

Dragon rolls
4 x tigerreje · ingefær · agurk · chilimayo · springløg · tuntatar
4 x ebireje · snekrabbe · sennepscreme · springløg · agurk · wakame · ponzu big rolls
4 x tempurareje · koriander · gulerod · avocado · radise · sesam · nobashisauce
4 x tempurareje · avocado · agurk · gulerod · sushimania- og unagisauce

Inkl. soya, wasabi, ingefær og spisepinde

Prisen er 449 kr. pr. person.
Kontakt restauranten og bestil her.

 

Tabu


Restaurant Tabu vandt tidligere i år hædersprisen som årets gemmenbrud, og i år kan du deltage i en ekstravagant nytårsgalla på årets sidste dag. Her kan du få en lækker menu med dertilhørende vinmenu.

Menuen er:
– Snacks og champagne

– Limfjordshummer med hengemt grønt fra markerne på Egholm
(2013 Riesling Mauerwien, Schloss Neuweier, Baden=

– Pighvar og asparges fra ”Svipperhøj”
(2014 Puligny Montrachet, Jean Pascal et Fils, Bourgogne)

– Oksehale, rødbede, peberrod og tørret oksehjerte (18 mdr.)
(1999 Gigonas, La Cave, Rhône)

– Svampe, boullion, estragon og marv
(Amontillado antique, Bodega Fernando Di Castilla, Jerez)

– Kronvildt og kål
(2012 Leonardo Barolo, Magnum, Strappianno)

– Henkogt frugt fra Anhøj frugtplantage
(2016 Epilog, ”Pommeau”, Guldbæk Vingård, Himmerland)

– Pærer, citronverbena og pærebrændevin
(TABU’s cocktail med pære, sødmælk og hvid skotlander rom)

Kaffe, sødt og avec

Prisen for denne eksklusive aften er 2000 kr. pr. person.
Læs mere og book bord her.

TEXTUR


På den nye hotte restaurant TEXTUR kan du skyde nytåret ind med en lækker nytårsmenu bestående af snacks og caviar, 4-rettersmenu og kransekage.

Menuen er:
Snacks: Ægte caviar (White Sturgeon), røget skinke fra Rævhede, puffede tapikaflager med kryddersalt, creme med tørrede urter og hyldebærkapers

Forret: Soyamarineret laks med kold urtecreme og sprød hjertesalat

Mellemret: Saltet torskeryg med sprøde hasselnødder og cremet suppe med ramsløg

Hovedret: Krogmodnet okse skåret af højreb fra Rævhede, glacerede rødbeder og rødbedepuré samt aromatisk sauce med svampe og trøffel

Dessert: Mousse på Valrhona chokolade og rom fra Skotlander med citroncreme og mandelcrunch

Kransekage

Prisen for dette er 448 kr. pr. person.
Læs mere og bestil her.

Victors Madhus


Hos Victors Madhus kan du få en lækker tre-rettersmenu til take away til din nytårsaften.

Menuen er:
– Forret 1: Flødelegeret fiskesuppe serveret med limfjordsblåmuslinger serveret med dildolie, syltede jordskokker og kartoffelchips hertil nybagt brød og smør.

Eller

– Forret 2: Terrin af gris serveres med syltede beder, sennepscreme og små salater.

– Hovedret: Braiseret oksebryst serveret med selleripure, grillet spidskål og ristede skovsvampe hertil confiteret kartoffel og sauce blanquette.

– Dessert: Chokoladekage “Valrhona” med chokolademousse og  syltede kirsebær, kandiserede mandler samt myntesukker.

Prisen for denne tre-rettersmenu er 225 kr. pr. person.
Læs mere og bestil her.

Victors Madhus Nytårsmeny. Foto: © Michael Bo Rasmussen / Baghuset. Dato: 15.11.17

AaB Konference

Som noget nyt kan du hente din nytårsmenu på AaB’s hjemmebane Aalborg Portland Park. Her har AaB Konference og Victors Køkken & Catering skruet en lækker nytårsmenu sammen, hvor der er fokus på de klassiske råvarer, der traditionelt hører til nytårsaften.

Du får tre retter til 298,- kr., hvor du både kan glæde dig til bagt torsk, kalvemørbrad og til dessert en smuk og ”mushy” mazarinkage.

Menuen er:
Forret: Torsk bagt med olivenolie. Serveret på bund på blomkålspure med hummercreme. Hertil rugflager syltede brunoise (små tern) af urter samt dild

Hovedret: Stegt kalvemørbrad og terrin af oksebryst. Serveret med sellericreme, langtidsbagt gulerod og syltede løg. Hertil kartoffelkage med timian og hvidløg samt rødvinssauce.

Dessert: Blød mazarin med urter. Serveret med saltet karamel, syltede rabarber samt æble. Hertil brudstykker af hvid chokolade og skovsyre.

Prisen for disse tre retter er 298 kr. pr. person.
Læs mere og bestil her.

AaB Konference Nytårsmeny. Foto: © Michael Bo Rasmussen / Baghuset. Dato: 15.11.17

Kendt fra Jesus og Josefine: I dag har han drømmejobbet i Aalborg

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

I 2003 smeltede han pigehjerter over hele landet, da han som 14-årig gik på scenen som en del af trioen B-Boys og et par måneder senere som hovedrolleindehaver i julekalenderen Jesus og Josefine.

I 2017 er tv-linser og hvinende fans skiftet ud med de skrå brædder i Aalborg, hvor han er en af de helt nye stjerneskud på teaterscenen.

Sebastian Aagaard-Williams er ikke længere en teenagefyr, der ubekymret optræder med sange om break dance, piger og de problemer, man ellers kan tumle med, når man er en ung dreng.

Men det mørke hår og de brune øjne er stadig ikke til at tage fejl af; og selv her 15 år senere ser Sebastian stadig tilbage på tiden med et smil:

”2003 var i den grad et power-år. Vi var en del af MGP i foråret, om sommeren havde jeg en rolle i Møgunger, og i efteråret indspillede vi så Jesus og Josefine,” fortæller han og fortsætter:

”Det var ret vildt, at man på ét år kunne gå fra at være en helt normal, ukendt dreng og til pludseligt at være landskendt. Heldigvis har mine forældre altid været gode til at ”holde mig på jorden”, så det var egentlig bare en stor gave at få lov til.”

Jesus og Josefine. Foto: TV2

Fra Jesus til Junglebogen

I årene efter det såkaldte ”power-år” fokuserede Sebastian primært på B-Boys, som nok var datidens svar på den danske udgave af One Direction.

”Vi havde nogle vildt fede år med B-Boys, men da vores veje også naturligt begyndte at skilles, så ebbede det ligeså stille ud.

Det var rart nok, for det havde været intenst i så mange år, så vi trængte alle tre til at komme videre og kaste os ud i noget nyt.”

Herefter valgte Sebastian at starte på gymnasiet, men skuespillerdrømmene forlod aldrig hans bevidsthed.

Derfor var han slet ikke i tvivl, da Nørrebro Teater kort før hans dimension tilbød ham rollen som Mowgli i Junglebogen.

”Det var nok her, at det virkelig gik op for mig, hvor meget jeg brændte for teateret. Der er bare en helt særlig familiær stemning, som jeg ikke har oplevet noget andet sted.

På teateret er man dybt afhængige af hinandens præstation, så ingen kæde er stærkere end det svageste led,” siger Sebastian.

Sund modgang og hårdt arbejde

Teateroplevelsen blev startskuddet til Sebastians skuespillerdrømme, og herefter blev der arbejdet målrettet mod at blive optaget på skuespillerskolen.

”Det er jo ikke særlig mange, som kommer ind i første hug – og det gjorde jeg heller ikke. Det var jo egentlig også gået meget nemt for mig indtil da, så jeg tror, at det var sundt for mig at mærke lidt ”modgang”,”

Det slog heldigvis ikke Sebastian ud, som i mellem optagelsesprøverne sørgede for at holde sig beskæftiget med mindre glamourøse jobs, såsom kok og børnehave- og vuggestuepædagog.

I 2013 lykkedes det ham så endelig at komme igennem nåleøjet, og i sommers stod han så med titlen som nyuddannet skuespiller fra Den Danske Scenekunstskole.

Aalborg havde drømmejobbet

Endnu engang måtte Sebastian sande, at alt godt kommer til den, som venter – og ikke mindst arbejder hårdt for det. Kort tid efter fik han nemlig et tilbud, som han ikke kunne sige nej til.

”Jeg blev kontaktet af Aalborg Teater, som spurgte om jeg havde lyst til at være en del af deres ensemble for 2017/18.

Aalborg Teater er et meget anerkendt teater i Danmark og jeg kendte også lidt til det i forvejen, så jeg var faktisk slet ikke i tvivl,” fortæller Sebastian.

I august måned hev han så teltpælene op og flyttede officielt fra København til Aalborg og har siden spillet med i flere store forestillinger som Romeo og Julie og senest Rockulven.

Især i Rockulven får Sebastian virkelig lov til at udfolde sin barnlige side som det godmodige æsel – og som flere af de andre skuespillere også har fortalt, har det været en lettelse at få lov til at skeje lidt ud i eventyruniverset.

”At spille teater er i virkeligheden som at få lov at lege på en kæmpe legeplads. Alle aftener er forskellige, og man får lov at prøve så mange forskellige roller i løbet af en sæson.

Rockulven har især været sjovt, fordi vi har kunnet slå os løs på en helt anden måde – og som et citat fra stykket så passende siger: Tamme dyr har også brug for vildskab.”

Klædt på til Aalborg

Men er teaterbranchen så i virkeligheden så fedt som Sebastian havde forestillet sig?

”Selvfølgelig kan man godt savne de der egocentrerede koncerter, hvor folk var kommet kun for at høre os – men teateret kan altså bare noget helt andet, som er langt federe,” siger Sebastian, som altså nu har boet i Aalborg i fem måneder.

”Aalborg er en virkelig hyggelig by, som samtidigt også er meget storbyagtig. Jeg synes dog, at der regner utroligt meget i forhold til København – men måske er det bare mig,” siger Sebastian med et grin.

”Men indtil nu har teateret taget meget af min tid, så jeg glæder mig til at udforske byen endnu mere i det nye år,” afslutter Sebastian.

Der er i hvert fald slet ingen tvivl om, at Sebastian er engageret og nysgerrig omkring at lære Aalborg at kende, og i løbet i af interviewet fik han da også både svar på, hvor han kunne finde en slagterforretning, en ostehandler og en fiskebutik.

Aalborg Teater laver indsamlingsshow: Støtter børn på flugt

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Julen er hjerternes fest, og en tid som meget gerne skulle bestå af hyggeligt samvær med dem vi har kær, imens børn og barnlige sjæle kan opleve alle deres ønsker blive til virkelighed under det strålende juletræ.

Desværre er det ikke alle børn, som skal fejre julen på denne måde. Derfor har Aalborg Teater besluttet at gøre en forskel for de børn, som ellers har brugt det meste af deres år på at være på flugt – og du kan også være med til at gøre støtte.

På søndag d. 17. december 2017 kl. 19.00 inviteres aalborgenserne derfor til “Fra Alle Os til Børn på Flugt” hvor alle aftenens billetindtægter går ubeskåret til Red Barnets Børnekatastrofefond, som bl.a. hjælper med mad, rent drikkevand, medicin og tøj til børn på flugt.

En mindeværdig aften med et godt formål

Udover at støtte det gode formål, kan publikum se frem til en mindeværdig aften for både børn og voksne, for Aalborg Teater har fået samlet et bredt udvalg af kunstnere, som vil berige aftenen med musik, sang og underholdning.

Publikum kan blandt andet glæde sig til Niels Hausgaard, Souvenirs, Johnny Hefty, Annika Aakjær, Aalborg Teaters kunstneriske ensemble og mange flere.

Derudover vil den prisbelønnede fotograf Rasmus Degnbol komme og vise billeder og fortælle om situationen i nogle af verdens brændpunkter.

Arrangementets initiativtager er skuespilleren Christian Gade Bjerrum, som lige nu er aktuel i den anmelderroste forestilling Rockulven.

Foto: Allan Toft

Aftenen byder også på et vaskeægte amerikansk lotteri, hvor Aalborg Teaters sponsorer har været særdeles gavmilde med at donere en masse præmier og donationer. Torben Weiss Fonden har blandt andet doneret 15.000 kr.

På dagen vil der være mulighed for at aflevere børnetøj og legetøj på teatret på selve dagen, som Red Barnet vil sørge for at sende videre til steder i verden, der har behov for hjælp.

Du kan stadig nå at sikre dig en plads til showet lige her og har man ikke mulighed for at deltage, så kan du i stedet donere penge via mobilepay på 24 77 03 11.

Har slået salgsrekord i år: SACKit lancerer stor nyhed i 2018

Skrevet af: Michael Qureshi

Aalborg-virksomheden SACKit kan snart se tilbage på et forrygende 2017 med vækst på alle fronter.

I lande som Tyskland, Norge, Finland og naturligvis Danmark brager SACKit med hovedkontor på Lyngvej frem, og man sender produkterne afsted til mere end 21 lande i verden.

Alene i 2017 har SACKit slået salgsrekorden i virksomheden, der blev stiftet i 2012 af Kristoffer Glerup.

“Vi havde ikke turde drømme om den her vækst. Vi har tæt på fordoblet vores omsætning fra sidste år, og dermed oversteget vores egne forventninger til året. Det er selvfølgelig noget, der gør mig rigtig stolt, og det er virkelig sjovt at være med på den her rejse,” siger Kristoffer Glerup.

Opfandt krudtkongen

MigogAalborg har tidligere skrevet om serie-iværksætteren fra Aalborg, der både har solgt solarier, og senere opfandt “Krudtkongen”. Læs portrættet her Med SACKit har Kristoffer Glerup skabt et brand, som rigtig mange mennesker er vilde med at bruge.

Sackit aalborg
Kristoffer Glerup

I januar kan man blandt andet prøve SACKits populære headphones i samtlige Fitness World centre landet over.

“Vi har arbejdet meget målrettet med at øge vores kendskabsgrad i flere lande. Det er ikke altid let at investere så markant i markedsføring, samtidig med at man tjener penge, så det er bare en stor cadeau til hele teamet, at vi har formået det.

Jeg synes også, vi er nået rigtig langt, siden Peter Rasmussen købte sig ind i SACKit, og vi havde ikke landet så flot et resultat uden ham,” forklarer Kristoffer Glerup, og supplerer;

”Man bliver da lidt stolt, når man ser en masse mennesker lægge billeder ud på sociale medier med vores produkter. Det vigtigste er at se, folk er glade for produkterne, og de er meget positive inde på vores sociale medier.”

Løfter sløret for ny lancering

På vej ud af et rekordår løfter han også sløret for en helt ny produktserie hos SACKit, som sandsynligvis kommer til at ændre retningen, som Aalborg-firmaet skal tage fremadrettet.

I 2018 kommer møbelserien SACKit Nordic, hvor man allerede kan se nogle af produkterne i deres nye showroom.

“Vi havde faktisk planlagt at introducere møbelserien her i slutningen af 2017. Men selv om det har kostet en del penge at udskyde lanceringen, så ville vi vente på at være helt klar. Det vi sender ud på markedet, skal være 100 procent i orden. Det er vigtigt, at vi selv kan stå inde for det, vi sælger,” forklarer Kristoffer Glerup.

Går helhjertet efter at skabe de rigtige møbler

Planen er, at møbelserien introduceres i februar på markedet med blandt andet barstole og loungestole.

“Vi kommer ikke til at lave 40 forskellige bud på en loungestol. Vi går helhjertet efter de rigtige, og så prioriterer vi kvaliteten i produkterne. Vi kommer også med lavere priser i forhold til, hvor dyre materialer vi bruger.

Vores loungestole bliver blandt andet polstret i Horsens hos en special-producent, som polstrer nogle af de mest kendte danske designermærker. Vi glæder os til at se reaktionerne på vores nye produkter,” siger Kristoffer Glerup.

En del af SACKits nye møbelkollektion

Aalborg forbliver basen

Han lover samtidig også, at der kommer nyheder på deres andre produkter som højtalerne og headphones.

Selv om SACKit vokser støt, så forbliver Aalborg basen.

“Aalborg er en fantastisk by at drive virksomhed i. Min helt personlige erfaring er, at iværksætterne er rigtig gode til at bakke hinanden op. Vi har eksempelvis været ufattelig glade for vores samarbejde med Coolshop.

Jeg synes, man bruger hinanden ufatteligt meget, og når folk spørger, hvilken by vi bor i, så er det med stolthed i stemmen, at vi siger Aalborg,” slutter Kristoffer Glerup.

Du kan læse mere om SACKit her

Musik, humor og masser af jul: Det sker i Aalborg denne weekend

Skrevet af: Kristina Obitsø Baltov

Weekenden er lige rundt om hjørnet, og det er for alvor snart jul.

Mange skal nok bruge denne næstsidste weekend inden jul til at få styr på julegaveindkøbene. Heldigvis er der også masser af andet tage sig til, og vi har traditionen tro lavet et overblik over alle de herlige arrangementer. 

Denne weekend byder på alt lige fra Linie 3 juleshow i Aalborg Kongres og Kultur Center, julebingo i Aalborg Street Food, håndbold- og ishockeykamp i Gigantium samt arrangement til fordel for børn på flugt i Aalborg Teater.

Du kan se hele listen her:  

Musik

15/12 Ib Grønbech & Ko på Skråen kl. 20.00
15/12 Eigengrau // AEDRA // Sodium på 1000Fryd kl. 20.00
15/12 Asbjørn Løvendahl på Wildebeest Gastropub kl. 21.30 
15/12 Muleskinners på Skråen kl. 22.30
16/12 Rockmaskinen – 40 års jubilæumskoncert på Skråen kl. 20.00
16/12 Jazzduo Erik & Anders på Wildebeest Gastropub kl. 21.30
16/12 Groovebox 31 w/Dacho på 1000Fryd kl. 22.00
16/12 The Billiteers på Skråen kl. 22.30

Events

15/12 Fredagsbar på Platform 4 kl. 15.00
15-16/12 Linie 3 juleshow 2017 i AKKC kl. 20.00 (d. 16/12 kl. 16.00)
16/12 Julebingo på Aalborg Street Food kl. 15.00
16/12 Boardgame night på Platform 4 kl. 20.00
17/12 Kunstens søndagsture på Kunsten kl. 14.00
17/12 Sunday Matinee: The Tale of Zatoichi på 1000Fryd kl. 16.00
17/12 Fra alle os til børn på flugt på Aalborg Teater kl. 19.00

Opsætninger

15-16/12 Rockulven på Aalborg Teater kl. 19.00 (16/12 kl. 16.00)
15-16/12 Aftenlandet på Aalborg Teater kl. 19.30 (16/12 kl. 16.00)

Sport

16/12 Bokse Julestævne i Studenterhuset kl. 19
16/12 Aalborg Håndbold – KIF Kolding København i Gigantium kl. 18.30
17/12 Aalborg Pirates – Esbjerg Energy i Gigantium kl. 15.00 

For børn

17/12 Familieværksted – kreativitet for hele familien på Kunsten fra kl. 11.00
17/12 Syng julen ind med Sigurd og Bjørnen Bjørn i Musikkens Hus kl. 14.00

Husk også at hente MigogAalborgs nye app, Eventmap, som samler begivenhederne i Aalborg.

Download af app’en er gratis og ganske simpel:

Åbn din browser (Safari/Chrome) -> gå ind på eventmap.dk -> Følg guiden på skærmen – 30 sekunder senere har du EventMap på din telefon

Asiatiske fristelser i midtbyen: NOBU vil skille sig ud med nyt menukort

Skrevet af: Frederikke Hougaard Hansen

I Jernbanegade 2 ligger et af de steder i Aalborg, hvor du kommer tættest på Asien.

NOBU street food har længe været kendt som Thai Garden, indtil restauranten sidste år ændrede koncept og skiftede navn.

Xuan Thanh Ngo står i spidsen for den familieejede restaurant, og kunne for nylig præsentere et helt nyt menukort!

”De mindst populære retter er blevet fjernet fra kortet, mens nye og mere autentiske retter er blevet tilføjet,” fortæller Xuan til MigogAalborg.

Menuen er altså fyldt med lækre asiatiske fristelser, som bringer smagsløgene på en rejse helt om på den anden side af jorden –  man vælger selv hvor rejsen går til blandt landene Vietnam, Japan, Thailand og Korea.

Vi har selvfølgelig været forbi til en lille rundrejse og en smagsoplevelse uden lige.

En familie med passion for mad

Xuans far ejer NOBU street food, og havde længe drevet restauranten, inden Xuan selv overtog driften.

”Jeg har arbejdet i restauranten siden jeg var 18 år, hvor jeg både har været opvasker, tjener, kok og nu også driftschef,” siger Xuan.

Restauranten har altså altid været et sted, hvor Xuan og også hans familie har brugt meget tid. Ud over ham selv og hans far, arbejder også hans mor og kæreste på NOBU, og det giver uden tvivl en helt særlig stemning, som kan mærkes hos restaurantens gæster.

Passionen kan både mærkes og smages, og har man bare lidt forstand på asiatisk street food, så ved man, hvor mange timer der ligger bag de himmelske smage.

NOBU satser på autentisk asiatisk street food 

Xuan og hans familie oplevede en nedgang i salget, da Thai Garden var kendt som en buffetrestaurant.

”Med det koncept fik vi mange konkurrenter, så vi har valgt at gå tilbage til vores rødder og se på vaskeægte asiatisk street food, når det er bedst,” siger Xuan og tilføjer:

”Vi har været nødt til at rebrande os selv for at få omsætningen op, så derfor startede vi NOBU street food med a la carte retter.”

Aalborg er så småt ved at vænne sig til det ægte asiatiske køkken – for det ér altså så meget mere end nudler eller ris med friturestegt kød.

Trods høj autenticitet og kvalitet er priserne så lave, at selv de studerende kan følge med! For kun 55 kr. får du en lækker asiatisk appetizer, og for omkring de 100 kr. en hovedret.

Nomineret til Nordjyllands bedste take away

NOBU street food har ikke eksisteret længe, men det har slet ingen betydning, når det kommer til at levere varen – og så endda som nogle af de bedste i hele Nordjylland.

Til Danish Take Away Awards, som er præsenteret af Just Eat, var NOBU street food nemlig nomineret i kategorien: Nordjyllands bedste take away.

Der har dog været tæt kamp om den prestigefyldte titel, og NOBU street food måtte se sig besejret af Nanking Grill i år.

Ikke desto mindre er der store forventninger til næste års Danish Take Away Awards.

Japansk ramen hitter på NOBU street food

Til dem som ikke kender til det, så er ramen en japansk nudelsuppe – og en meget tidskrævende en af slagsen.

Hele 14 timer tager det at koge en suppe, som er helt perfekt og lever op til standarden på NOBU street food.

”Ramen er meget populært i USA og er i de seneste par år også blevet en trend i København og Aarhus. Vi koger flere hundrede liter suppe om ugen, så noget tyder på at aalborgenserne langt om længe også er begyndt at få øjnene op for det,” siger Xuan.

Måske du har rejst i Asien og drømmer dig tilbage til det asiatiske køkken, eller måske du stadig mangler at få en ægte asiatisk og ikke mindst autentisk madoplevelse? Uanset hvad har vi fundet løsningen til dig: NOBU street food!

Se det nye menukort her