Har du styr på nytårsaften? Her er Aalborgs bedste nytårsmenuer

Skrevet af: Kristina Obitsø Baltov

OBS – denne er fra 2017. Klik her for den allernyeste 2018 version

Applaus

Hos Applaus kan du blive ført ud på en rejse af velsmag og oplevelser, og nytårsaften kan du komme til et brag af en fest, som byder på lækker mad og vin.

Menuen er:
– Snacks.
– Østers, caviar og musling.
– Pocheret letrøget torsk med bacon, kål og purløgsblanquet.
– Sort hummer m. syltet løg, svampe og aromatisk sauce.
– Stegt foie gras m. crouton, blomme og tørret and.
– Vagtel farseret med morkler og sauce på æbler.
– Chokolade med passion og kakao.

Kaffe og kransekage.

Prisen for denne aften er 1495kr inkl. vinmenu og velkomstchampagne.
Kontakt restauranten og bestil her.


Bistro V

Hos Bistro V byder de på en superlækker 3-retters menu som take away.

Menuen er:
– Forret: Røget laks fra Hyttels med dildmayonnaise, urter, hytteost og malt.

– Hovedret: Dansk oksemørbrad med kartoffelgratin, spinatselleripuré, stegt persillerod og svampesauce.

– Dessert: Lys chokolademousse med karamelknas, brombær og marengs.

Prisen for denne lækre 3-rettersmenu er 295 kr. pr. person.
Læs mere og bestil her.

CanBlau


CanBlau har sammen med TABU og Glashuset i Lønstrup kreeret en absolut lækker menu til nytår, som du kan bestille til take away (i både Aalborg og Lønstrup).

Menuen er:
Snacks: saltede mandler, spanske oliven (to slags), salat af hummerklør med urter og croutons

Forret: Ristet hummerhale med tomatchutney og hummersuppe samt salat med urter, bacon og bagte tomater

Hovedret: Oksemørbrad med trøffelpuré, syltede bladbeder, croutons og oksesky, hertil bagt kartoffel med trøffelsmør og salt

Dessert: Chokoladekugle med æblepuré, citron/vaniljecreme og chokolade/hasselnød crumble samt syltede æbler, hertil lun chokoladesauce med kokos

Prisen for denne menu inkl. vin er 450 kr. pr. person. (de sælges i pakker af 4 og 6 personer).
Du kan bestille her .

Cafeministeriet

Hos Cafeministeriet kan du bestille en lækker nytårsmenu lavet af de bedste råvarer til take away.

Menuen er: 
– Snacks: Forårsrulle med confiteret and, jordskokchips med svampe-mayonnaise.

– Forret: Let og mild jomfruhummerbisque med soufflé af hvid fisk og jomfruhummer. Serveret med frisk dild, grøn dildolie og grillet syltet selleri.

– Hovedret: Kalvefilet med pommes duchesse (kartofler rørt med parmesan, timian og citronskal) Hertil smørristet toast, hindbærsyltede rødløg samt svamperagout tilsmagt med trøffel.

– Dessert: Oreo cheesecake med krystalliseret hvid chokolade, syltede blåbær og karameliserede valnødder.

– Til kaffen: 3 slags af køkkenets hjemmelavede petit fours.

Prisen for denne menu ved bestilling inden 20. december: 325 kr. pr. person.
Prisen for denne menu ved bestilling efter den 20. december: 340 kr. pr. person.
Læs mere og bestil her.

Fandanko

Hos Fandanko går de ikke på kompromis med kvaliteten, og her kan du bestille en lækker nytårsmenu som take away.

Menuen er:

– Snackkurv:
Velegnet til nytårstalen eller som forret Brioche med kold salat af håndpillede rejer friteret mac & cheese med trøffeldip tørsaltet svinemørbrad fra slagter Holmberg ”poppede” kartofler med dehydreret kaperspulver

-Forret:
Letsaltet torsk med syrnet dildfløde, dild ”sne”, sort blomkålspure, Tobiko rogn og knust hummergele. Hertil nybagt brød.

– Hovedret:
Oksemørbrad og kalvebrissel med sprød panko. Hertil kartoffeltortilla med rucola, kraftig rødvinssauce, confiteret pastinak og cremet puré af gulerod.

– Dessert:
Triple chokoladekage. Skøn kage med hvid, lys og mørk chokolade. Hertil ”multicrumble”, hindbærpocheret babypære, sauce af kondenseret mælk, samt pure af røde frugter og lime.

Prisen for denne 4-retters menu er 379 kr. pr. person.
Læs mere og bestil her.

Fusion

Hos Fusion har du også mulighed for at slippe for stress og indkøb ved at lade dem stå for maden nytårsaften. Her kan du både komme til nytårsgalla i restauranten eller bestille mad som take away.

Menuen som take away er:
– Forret: Hummerbisque, torsk, glaskål, citrongræs, urter. Hertil rustikt brød og smør.
– Hovedret: Oksemørbrad, rosenkål, svampe, lime & ingefær, kartofler, miso sauce.
– Dessert: Chokoladefondant, saltkaramel, lime & litchi parfait, pebermarengs.

Prisen for denne menu er 395 kr. pr. person.

Du kan også fejre din nytårsaften hos Fusion, hvor der vil blive kræset for gæsterne med sublim mad og udsøgte vine, højt humør og masser af boblende champagne.

Menuen til nytårsgalla er:
– Snacks og velkomstchampagne: Soja kaviar, grønlandsk sød reje, yuzu, tartar af wagyu, kimchee, tørret foie gras, grønkålschips, mixo & XO.

– 1. ret: østers, ponzu, kaviar.

– 2. ret: hummerhaler, yuzu, sorte bær, mirin.

– 3. ret: torsk, æble, ingefær, bacon.

– 4. ret: due, foie gras, morkel, galanga.

– 5. ret: canadisk angus, skorzonerrod, sort kål, kimchee, trøffel.

– 6. ret: passion, ”saltet” hvid chokolade, blodappelsin i flydende nitrogen.

Prisen for denne aften er 2018 kr. pr. person.
Læs mere og bestil her.

Helmuth

 

Hos Helmuth kan du deltage i en virkelig festlig aften på stedet, hvor der vil være velkomstdrinks, udvalgte snacks og champagne til at skåle nytåret ind med.

Derudover består menuen af:
– Nytårstorsk af confiteret torsk, rødbedepuré og pancetta.

– Foie gras terrrine på brioche, balsamicocreme og salater.

– Oksemørbrad med sherrysky, brombær og rosenkål.

– Svampesauté, syltede løg og jordskokkechips.

– Pommes anna.

– Fyldte mazariner med marengstop, panna cotta og bærkompot.

Prisen for en nytårsfest hos Helmuth er 549 kr. pr. person.
Kontakt restauranten og bestil her.

Hotel Comwell Hvide Hus


I år kan du også komme til et brag af en fest på Hotel Comwell Hvide Hus. Her bliver der serveret cocktails og en lækker 4-retters menu på Restaurant Vesterbro på 1. sal, hvor der er udsigt til byens puls.

Husets sommelier har desuden sammensat en lækker vinmenu tilpasset retterne.

Der vil også blive serveret kaffe og sødt samt selvfølgelig champagne til at skåle nytåret ind med, når I kl. 24.00 kan betragte fyrværkeriet fra hotellets terrasse.

Prisen for denne eksklusive aften med vinmenu inkl. er 1395 kr.
Læs mere og book her.

Comwell: Udsigt

MEAT


På MEAT serveres kød i høj kvalitet, og leverandørerne er valgt med stor omhu. Her bygges måltidet op omkring lækkert, veltilberedt kød i fine udskæringer. De er også klar med en take away menu nytårsaften.

Menuen er:
– Appetizer: Carpaccio af oksemørbrad med pesto, oliven og parmesan.

– Forret: Røget hellefisk med peberrodscreme, crudité af radiser, sennepsnet, frisée salat og spiselig blomst

– Hovedret: Prisen for den samlede menu varierer efter udskæring. Vælg mellem:

– Australsk filet 250 g. Pris: 385 kr.
– Tournedos 220 g. Pris: 415 kr.
– New York Strip 300 g. Pris: 489 kr.
– Rib Eye 300 g. Pris: 495 kr.
– Australsk Wagyu 250 g. Pris: 745 kr.
– Japansk Kobe: 250 g. 1279 kr.

Hertil serveres pommes duchesse med løg og bacon, grillede asparges, chips af rodfrugter, selleripuré og madagascar pebersauce.

– Dessert: Vanilje panna cotta, råmarinerede bær, crumble af marengs og nødder.

Læs mere og bestil her

Mortens Kro


Hos Mortens Kro kan du både vælge at fejre din nytårsaften i de moderne lokaler, der danner rammen om Mortens Kro eller tage maden med som take away.

Menuen som take away er:

– Appetizer: Kroens saltede mandler samt laksetatar på butterdej.

– Forret: jomfruhummer, jordskok, dild, hummer mayo, mangofrugt og sprødt

– Mellemret: paneret stegt torsk med grøn remoulade, rejer og grønt.

– Hovedret: skiver af grillet oksemørbrad, på briochebrød, med foie gras terrine, rødvinskogte pærer.

– Dessert: Konditor Fabian Chevreuils gateaux marcel med syltede klementiner.

Prisen for denne lækre menu er 349 kr. pr. person.

Du kan også opleve en helt særlig nytårsaften til nytårsgalla på Mortens kro. Her vil være DJ, appetizers, dronningens nytårstale og lækker Moët og Chandon-champagne til at skåle nytåret ind med.

Der vil blive serveret en 5-retters gourmetmenu med dertilhørende vinmenu.

Menuen består af:
– Pighvar, hummer, fjerkræ, okse.

– Festlig nytårsdessert.

– Kransekage fra buffet.

Prisen er 1798 kr. pr. person.
Læs mere og bestil her. 

Champagne på Mortens Kro Aalborg

Nam


Hos Nam har du to muligheder nytårsaften. Du kan både spise i huset eller nyde den lækre mad i hjemlige omgivelser.

Menuen i huset består af 14 serveringer:
– Tempura mango m. banan & kaviar
– Sprødt kyllingskind & løjrom
– Flamberet laks m. ponzu & wasabi
– Krumkage m. gedefriskost & ristede løg
– Grillet broccoli m. muslingesauce & brændt hø
– Rå okse m. røget æggeblomme & trøffel
– Hummer dumplings m. ristet hvidløg & kastanje
– Glaseret rødbeder m. dehydreret and & solbær
– Poussin m. yuzu & tomat
– Stegt foie gras m. havtorn & løg
– Okse m. trøffel, selleri & aromat sauce
– Kaviar & hasselnød
– Chokolade m. vanille & verbena
– Saltet karamel m. fermenteret frossen pære

Prisen for det hele inklusiv vinmenu er 1395 kr. pr. person.

Ønsker du i stedet at få Nams nytårsmenu hjemme, består menuen af:
– Sprøde kyllingechips m. tomat & yuzu dip
– Smør ristet toast m. krabbe & ristet løg
– Skagenskinke m. saltet grønt & trøffel
– Flamberet laks, ponzu & glaskål
– Krumkage m. friskost, rogn & parmesan
– Hummersuppe m. citrongræs & urteolie
– Røget torsk m. spidskål & saltsyltede lime
– Jordskokker m. havgus & karse
– Angus okse m. selleri, løg og sauce på kalvehaler & trøffel
– Chokoladebar m. knas, litchi & yoghurt

Prisen for disse 10 serveringer er 425 kr. pr. person.
Kontakt restauranten og bestil her.

Prinses Juliana


På den flydende spiserestaurant Prinses Juliana med den faste kajplads på Vestre Havnepromenade har du mulighed for at få en lækker 3-rettersmenu til take away nytårsaften.

Menuen er:
– Forret: Rørt varmrøget laks fra egen rygeovn, rørt med dild og creme fraiche. Serveret med marinerede salater. Hertil smørristet brød.

– Hovedret: Rosastegt oksemørbrad med hvidløg og rosmarin serveret med selleripuré, bagte forårsløg, forårsløgsolie og syltede tomater. Hertil pommes royal med timian og kalveglace.

– Dessert: Grand Cru Bora-Bora vanilje penna cotta. Hertil blød karamel, syltede solbær og krystalliseret hvid chokolade med mynte.

Prisen pr. person er 355 kr.
Læs mere og bestil her.

San Giovanni


Hos San Giovanni er du garanteret en ægte italiensk oplevelse, og det afspejler også nytårsmenuen, der består af en masse lækre specialiteter.

Menuen er:
– Forret: Parmaskinke, salami ventricina og soltørret tomat, marinerede oliven, marinerede scampirejer på kål marineret i appelsin og citronsaft med et strejf af chili, grillede peberfrugter med revet parmesanost og kapers, grillet kyllingebryst á la ceasar salat, SanGiovannis koldthævede surdejsbrød medfølger.

– Hovedret: Oksemørbrad af irsk kødkvæg med en cremet ”sugo” med skovens svampe og salvie. Hertil salat af cous cous med peberfrugt, soltørret tomat, løg, rødvinseddike og urter, zucchini bagt med ”pesto alla genovese”, salat af grønkål vendt med pistacienødder, bagte gulerødder, hindbæreddike, olivenolie og masser af urter, kartofler fra Vildmosen vendt med rosmarin.

– Dessert: SanGiovannis nytårschokolade kage med chokoladeganache med hindbær, hindbærparfait og syltede skovbær.

Prisen er 395 kr. pr. person.
Du kan læse mere her og bestille her.

Mediebroen.dk


Scheelsminde


Hos Scheelsminde kan du få en skøn 3-retters menu på årets sidste aften. Menuen kan også opgraderes til en 4-retters menu, hvis dette ønskes. 

Menuen er:
– Forret: Tempereret vesterhavstorsk. 3 x jordskokker med rå glaskål og syrnet muslingefløde. Hertil surdejsbrød og smør.

– Hovedret: Kalvemørbrad fra Nordlyk rullet i dehydrerede bær, crunch og urter, hørøget selleri som puré og stegt. Confiteret kartoffel og syltede skalotteløg samt sauce Bordelaise med røget marv.

– Dessert: Mørk chokolademousse med ristede hasselnødder, syltede pærer, drænet yoghurt og brunet smørsne.

Prisen for denne menu er 395 kr. pr. person.
Kontakt restauranten og bestil her.

Scheelsminde Nytårsmenu. Alle retter. Foto: © Michael Bo Rasmussen / Baghuset. Dato: 15.11.17


Simon’s


Hos Simon’s kan man booke 4-retters menu til en lækker aften hjemme. Grundstenen hos Simon’s er, at alt er hjemmelavet og af højeste kvalitet. Uden kompromis!

Menuen er:
– Forret: Cremet hummerbisque med smørbagt kulmule, røget bacon, aromatisk olie og vinterurter. Variation af koldhævet brød fra eget bageri og hjemmesyrnet smør med citrus og havsalt.

– Mellemret: Souffle af unghane og vilde svampe med syltede bøgehatte, skalotter, ribs, sprødt hønseskind og sort trøffel.

– Hovedret: Bouef af oksemørbrad med svamperagout og små perleløg, “gratineret kartoffel”, timian og sauce Bordelaise .

– Dessert: Gateau Marcel ”luftig chokoladekage” á la Simon’s med kompot af mørke sensommer bær med polynesisk vanilje.

Prisen for er 399 kr. pr. person.
​Læs mere og bestil her.

SushiMania


Nogen siger, at alle gode fester starter med sushi og bobler. I år har du mulighed for at teste det med take away fra SushiMania. Her kan du få boxe til både den store og den lille nytårsfest.

Box 1 (18 stk.) består af:
Maki
– 4 x laks spring
– 4 x spicy seafood
– 4 x chicken yummi
– 4 x laks green

Nigiri
– 2 x tigerreje med masagomayo
1 x sushimania sauce + inkl. soya, wasabi, ingefær og spisepinde

Prisen er 169 kr. pr. person

Box 2 (32 stk.) består af:
(maki)
– 4 x chicken nuts
– 4 x laks + rejer
– 4 x california royal
– 4 x spicy tun
– 4 x ebi tempura
– 4 x laks dragon
– 4 x mango veggie

(nigiri)
– 2 x lynstegt laks m. chilimayo
– 2 x tigerreje m. masagomayo

Prisen er 349 kr. pr. person.
Kontakt restauranten og bestil her.

Sushi Mania XO


Hos SushiMania XO kan du bestille ekstraordinær gourmetsushi til årets sidste fest.

Menuen er:
Nigiri
– 2 x ebireje m.japansk mayo · mandel · ingefær
– 2 x vildtfanget laks m. lime·hvidløgsdressing · brændt hvidløg · limeskal

Maki rolls
– 4 x snekrabbe · agurk · avocado · japansk mayo · sesam
– 4 x vildtfanget laks · crispy lakseskind · avocado · agurk · chili · mayo
– 4 x friteret pankokylling · cashews · tranebær · unagi · mayo · sesam · sprødt kyllingeskind

Dragon rolls
4 x tigerreje · ingefær · agurk · chilimayo · springløg · tuntatar
4 x ebireje · snekrabbe · sennepscreme · springløg · agurk · wakame · ponzu big rolls
4 x tempurareje · koriander · gulerod · avocado · radise · sesam · nobashisauce
4 x tempurareje · avocado · agurk · gulerod · sushimania- og unagisauce

Inkl. soya, wasabi, ingefær og spisepinde

Prisen er 449 kr. pr. person.
Kontakt restauranten og bestil her.

 

Tabu


Restaurant Tabu vandt tidligere i år hædersprisen som årets gemmenbrud, og i år kan du deltage i en ekstravagant nytårsgalla på årets sidste dag. Her kan du få en lækker menu med dertilhørende vinmenu.

Menuen er:
– Snacks og champagne

– Limfjordshummer med hengemt grønt fra markerne på Egholm
(2013 Riesling Mauerwien, Schloss Neuweier, Baden=

– Pighvar og asparges fra ”Svipperhøj”
(2014 Puligny Montrachet, Jean Pascal et Fils, Bourgogne)

– Oksehale, rødbede, peberrod og tørret oksehjerte (18 mdr.)
(1999 Gigonas, La Cave, Rhône)

– Svampe, boullion, estragon og marv
(Amontillado antique, Bodega Fernando Di Castilla, Jerez)

– Kronvildt og kål
(2012 Leonardo Barolo, Magnum, Strappianno)

– Henkogt frugt fra Anhøj frugtplantage
(2016 Epilog, ”Pommeau”, Guldbæk Vingård, Himmerland)

– Pærer, citronverbena og pærebrændevin
(TABU’s cocktail med pære, sødmælk og hvid skotlander rom)

Kaffe, sødt og avec

Prisen for denne eksklusive aften er 2000 kr. pr. person.
Læs mere og book bord her.

TEXTUR


På den nye hotte restaurant TEXTUR kan du skyde nytåret ind med en lækker nytårsmenu bestående af snacks og caviar, 4-rettersmenu og kransekage.

Menuen er:
Snacks: Ægte caviar (White Sturgeon), røget skinke fra Rævhede, puffede tapikaflager med kryddersalt, creme med tørrede urter og hyldebærkapers

Forret: Soyamarineret laks med kold urtecreme og sprød hjertesalat

Mellemret: Saltet torskeryg med sprøde hasselnødder og cremet suppe med ramsløg

Hovedret: Krogmodnet okse skåret af højreb fra Rævhede, glacerede rødbeder og rødbedepuré samt aromatisk sauce med svampe og trøffel

Dessert: Mousse på Valrhona chokolade og rom fra Skotlander med citroncreme og mandelcrunch

Kransekage

Prisen for dette er 448 kr. pr. person.
Læs mere og bestil her.

Victors Madhus


Hos Victors Madhus kan du få en lækker tre-rettersmenu til take away til din nytårsaften.

Menuen er:
– Forret 1: Flødelegeret fiskesuppe serveret med limfjordsblåmuslinger serveret med dildolie, syltede jordskokker og kartoffelchips hertil nybagt brød og smør.

Eller

– Forret 2: Terrin af gris serveres med syltede beder, sennepscreme og små salater.

– Hovedret: Braiseret oksebryst serveret med selleripure, grillet spidskål og ristede skovsvampe hertil confiteret kartoffel og sauce blanquette.

– Dessert: Chokoladekage “Valrhona” med chokolademousse og syltede kirsebær, kandiserede mandler samt myntesukker.

Prisen for denne tre-rettersmenu er 225 kr. pr. person.
Læs mere og bestil her.

Victors Madhus Nytårsmeny. Foto: © Michael Bo Rasmussen / Baghuset. Dato: 15.11.17

AaB Konference

Som noget nyt kan du hente din nytårsmenu på AaB’s hjemmebane Aalborg Portland Park. Her har AaB Konference og Victors Køkken & Catering skruet en lækker nytårsmenu sammen, hvor der er fokus på de klassiske råvarer, der traditionelt hører til nytårsaften.

Du får tre retter til 298,- kr., hvor du både kan glæde dig til bagt torsk, kalvemørbrad og til dessert en smuk og ”mushy” mazarinkage.

Menuen er:
Forret: Torsk bagt med olivenolie. Serveret på bund på blomkålspure med hummercreme. Hertil rugflager syltede brunoise (små tern) af urter samt dild

Hovedret: Stegt kalvemørbrad og terrin af oksebryst. Serveret med sellericreme, langtidsbagt gulerod og syltede løg. Hertil kartoffelkage med timian og hvidløg samt rødvinssauce.

Dessert: Blød mazarin med urter. Serveret med saltet karamel, syltede rabarber samt æble. Hertil brudstykker af hvid chokolade og skovsyre.

Prisen for disse tre retter er 298 kr. pr. person.
Læs mere og bestil her.

AaB Konference Nytårsmeny. Foto: © Michael Bo Rasmussen / Baghuset. Dato: 15.11.17

Mange flere ansøgninger i år: Flere vil studere på Aalborg Universitet

Skrevet af: Michael Qureshi
Arkivfoto
Arkivfoto

Da ansøgningsfristen til de videregående uddannelsers kvote 1 udløb søndag 5. juli, havde Aalborg Universitet modtaget 15.798 ansøgninger.

Det er 1.066 flere ansøgninger end sidste år, svarende til en stigning på 7 procent. Antallet af 1. prioritetsansøgninger er vokset med 4,5 procent, og den generelle stigning i antallet af ansøgere fordeler sig over en bred række af uddannelser.

Voksende interesse for STEM-fag

Prorektor for uddannelse på AAU Inger Askehave glæder sig over, at så mange unge har valgt AAU, og at interessen for ingeniørfagene og de øvrige STEM-uddannelser (science, technology, engineering og mathematics) vokser.

Antallet af ansøgere til STEM-uddannelserne er på AAU steget med 10,1 procent. Det er en stigning, der er højere end landsgennemsnittet på 8 procent.

“På AAU er vi meget optagede af at uddanne vores studerende til fremtidens arbejdsmarked.

Stigningen i antallet af ansøgere til disse fag viser, at universitet har formået at udvikle sin portefølje af uddannelser i takt med samfundets behov og de studerendes interesser,” siger prorektor Inger Askehave.

Ny uddannelse hitter

Interessen for universitetets nye uddannelse i software i København er markant. 235 har søgt om optagelse, hvoraf 46 har haft uddannelsen som 1. prioritet. I alt bliver der udbudt 30 pladser.

Også de samfundsvidenskabelige fag oplever en voksende interesse. Erhvervsøkonomi (HA) oplever en eksplosiv stigning. Uddannelsen har i året fået 977 ansøgninger, hvilket svarer til en stigning på 47 procent i forhold til året før.

Antallet af 1. prioritetsansøgere ligger på 423 og dermed steget 43,9 procent.

“Det er en god start for AAU’s nye business school, som åbner den 1. september. Vi oplever fra erhvervslivet en stor efterspørgsel på vores studerendes kompetencer, derfor er ansøgernes store interesse meget glædelig,” siger prorektor Inger Askehave.

Fokus på løsningen af samfundets store udfordringer

Stigningen i antallet af ansøgere til de videregående uddannelser kan ses i lyset af et forår, hvor corona-pandemien har sat tydelige aftryk på verden.

Krisen understreger ifølge Inger Askehave vigtigheden af, at vi i Danmark har stærke vidensinstitutioner, som igennem forskning, uddannelse og samarbejder kan gøre os i stand løse nogle af de store udfordringer, vi som samfund står over for.

“Det er en del af AAU’s DNA at skabe viden for verden. Det kan være af teknisk karakter, men også den humanistiske og samfundsfaglige viden er nødvendig, hvis vi skal skabe en mere bæredygtig udvikling,” tilføjer hun.

Tirsdag den 28. juli får alle ansøgere besked, om de får tilbudt studieplads på Aalborg Universitet.

De 10 mest søgte uddannelser på AAU

 

Medicin

1. prioritetsansøgninger: 463

Ansøgninger i alt: 1.994

Psykologi

1. prioritetsansøgninger: 357

Ansøgninger i alt: 1.199

Erhvervsøkonomi HA

1. prioritetsansøgninger: 423

Ansøgninger i alt: 977

Jura

1. prioritetsansøgninger: 250

Ansøgninger i alt: 896

Socialrådgiver

1. prioritetsansøgninger: 270

Ansøgninger i alt: 602

Kommunikation og digitale medier (Kbh)

1. prioritetsansøgninger: 119

Ansøgninger i alt: 510

Sociologi

1. prioritetsansøgninger: 115

Ansøgninger i alt: 478

Erhvervsjura (HA Jur)

1. prioritetsansøgninger: 89

Ansøgninger i alt: 434

Kommunikation og digitale medier (Aalborg)

1. prioritetsansøgninger: 127

Ansøgninger i alt: 373

Arkitektur og design

1. prioritetsansøgninger: 184

Ansøgninger i alt: 349

Aalborg Sushi Festival er tilbage

Prøv 22 stykker fra nyåbnede Yummi for 115 kr. eller gourmetmenuen fra Karma Sushi på 20 stk. for 210 kr. Se alle steder der er med og deres menuer lige her

 

Takeaway-rabatter med Just Eat: Weekend på en tirsdag

Skrevet af: Redaktionen

Tirsdage. Der er lange udsigter til weekenden og travlt på jobbet, det er muligvis ugens største ”øv-dag”.

Det har Just Eat sat sig for at gøre noget ved. Takeaway er noget, mange forbinder med weekenden, men sådan behøver det ikke nødvendigvis at være.

For mange af os her på redaktionen, kan takeaway også være en hverdagshelt, der kommer til undsætning midt i ulvetimen, når overskuddet ikke rækker til at kreere aftensmad efter en lang dag på jobbet, eller når du bare har fortjent at slappe af og forkæle dig selv.

Derfor er vi ret begejstret for, at Just Eat i øjeblikket forsøder vores tirsdage med ekstra gode tilbud på takeaway hos deres mange samarbejdspartnere i Aalborg.

Arkivfoto

Flere gode tilbud i Aalborg

Blandt dem der kører med tilbud her på denne tirsdag er Yoshi Sushi, Luxus Pizza & Grill, Yami Pizza & Grill samt Capri Pizza & Kebab.

Alt sammen med få klik på Just Eat – enten leveret direkte hjem til døren eller ved afhentning i restauranten. Hurtigt og nemt.

Du får altid overblikket over de mange steder på Just Eat i Aalborg her.

Du kan også se, hvilke steder der får bedst bedømmelser på Just Eat her.

Gør tirsdag til en dag, hvor du kan slappe af, holde fri fra køkkentjansen og forkæle dig selv og familien.

Nogle gange må tirsdagen godt smage lidt af weekend.

Populære klosterture er tilbage: Kom på unik rundvisning i Helligåndsklosteret

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Uanset om om du er ny i byen, gammel i gårde eller din orienteringsevne bare er helt ude i hampen – så burde du have stødt på Aalborg Kloster, der i dag ligger i den helt centrale del af byen.

Aalborg Kloster — eller Helligåndsklosteret – stammer helt tilbage fra 1400-tallet, hvor det var placeret på byens vestlige grænse. I dag finder du klosteret midt på C.W. Obels Plads, hvor der er indgang mellem Klostertorvet og Brdr. Price.

I dag fungerer Aalborg Kloster primært som et af landets ældste beboede bygningskomplekser, og derfor er der sjældent adgang for offentligheden.

MEN! Gennem hele sommeren åbner klostret helt eksklusivt hver tirsdag og torsdag, når Aalborg Guideforening inviterer på guidet rundtur i de historiske rammer.

Her får du fortalt om klosterets spændende historie, der begynder med den aalborgensiske powerkvinde, Maren Hemmings, som allerede i 1400-tallet grundlagde klosteret for at hjælpe mindrebemidlede medborgere.

På tur i historien

Klostrets berømte kalkmalerier byder også på fascinerende historier om synd, overtro og tro. Dette dobbeltkloster, hvor der både boede munke og nonner, rummer desuden sin egen ulykkelige og uhyggelige kærlighedshistorie, som guiden naturligvis også fortæller om.

Af nyere historier fra Aalborg Kloster, er den om Danmarks første modstandsgruppe, Churchill Klubben, både dramatisk og bevægende. Denne gruppe, der holdt til i klostret, var blot en samling teenagedrenge, som nu er gået over i historien for deres mod og handlekraft. Den danske film “Drengene fra Sankt Petri” handler netop om disse unge mænd.

Aalborg Klosters rundture plejer at være voldsomt populære – og man var da heller ikke sikker på, at de kunne blive til noget i år grundet covid-19-situationen.

“Vi er simpelthen så glade for, at vores guidede klosterture kan gennemføres igen i år. Vi følger selvfølgelig regeringens coronaregler og -påbud, så vi kan give gæsterne en sikker rundtur,” siger Inge Vestergaard, formand for Aalborg Guideforening.

Nyt museum i 2020

Her i foråret er klostrets museum flyttet i nye lokaler i vognporten og har fået en ordentlig opgradering. Det lille museum viser klostrets historie og omfang gennem århundrederne og er fra i år en del af guideforeningens klostertur.

Turene er for både børn og voksne og foregår på dansk samt engelsk, hvis der er udenlandske gæster med. Med regnvejr i sigte er Aalborg Kloster et af byens smukkeste steder at tage på tur i tørvejr og samtidig høre en masse gode historier.

Du kan komme på rundtur disse dage: 

Tirsdag den 7. juli kl. 11.00.
Torsdag den 9. juli kl. 14.00.
Tirsdag den 14. juli kl. 11.00.
Torsdag den 16. juli kl. 14.00.
Tirsdag den 21. juli kl. 11.00.
Torsdag den 23. juli kl. 14.00.
Tirsdag den 28. juli kl. 11.00.
Torsdag den 30. juli kl. 14.00.
Tirsdag den 4. august kl. 11.00.
Torsdag den 6. august kl. 14.00.
Tirsdag den 11. august kl. 11.00.
Torsdag den 13. august kl. 14.00.
Tirsdag den 18. august kl. 11.00.

Entré: 50 kr. – Børn under 12 år gratis.

Billetter kan bestilles på aalborg-guideforening@hotmail.com, www.aalborgguideforening.dk via kontaktsiden eller ved indgangen til klostret et kvarter før turen begynder.

Aalborg Sushi Festival er tilbage

Prøv 22 stykker fra nyåbnede Yummi for 115 kr. eller gourmetmenuen fra Karma Sushi på 20 stk. for 210 kr. Se alle steder der er med og deres menuer lige her