Har du styr på nytårsaften? Her er Aalborgs bedste nytårsmenuer

Skrevet af: Kristina Obitsø Baltov

Annonce

MigogAalborg har valgt de steder, der skulle med i nytårsguiden.
Stederne har betalt for reklamelink til bestilling. De står i alfabetisk rækkefølge

Applaus

Hos Applaus kan du blive ført ud på en rejse af velsmag og oplevelser, og nytårsaften kan du komme til et brag af en fest, som byder på lækker mad og vin.

Menuen er:
– Snacks.
– Østers, caviar og musling.
– Pocheret letrøget torsk med bacon, kål og purløgsblanquet.
– Sort hummer m. syltet løg, svampe og aromatisk sauce.
– Stegt foie gras m. crouton, blomme og tørret and.
– Vagtel farseret med morkler og sauce på æbler.
– Chokolade med passion og kakao.

Kaffe og kransekage.

Prisen for denne aften er 1495kr inkl. vinmenu og velkomstchampagne.
Kontakt restauranten og bestil her.


Bistro V

Hos Bistro V byder de på en superlækker 3-retters menu som take away.

Menuen er:
– Forret: Røget laks fra Hyttels med dildmayonnaise, urter, hytteost og malt.

– Hovedret: Dansk oksemørbrad med kartoffelgratin, spinatselleripuré, stegt persillerod og svampesauce.

– Dessert: Lys chokolademousse med karamelknas, brombær og marengs.

Prisen for denne lækre 3-rettersmenu er 295 kr. pr. person.
Læs mere og bestil her.

CanBlau


CanBlau har sammen med TABU og Glashuset i Lønstrup kreeret en absolut lækker menu til nytår, som du kan bestille til take away (i både Aalborg og Lønstrup).

Menuen er:
Snacks: saltede mandler, spanske oliven (to slags), salat af hummerklør med urter og croutons

Forret: Ristet hummerhale med tomatchutney og hummersuppe samt salat med urter, bacon og bagte tomater

Hovedret: Oksemørbrad med trøffelpuré, syltede bladbeder, croutons og oksesky, hertil bagt kartoffel med trøffelsmør og salt

Dessert: Chokoladekugle med æblepuré, citron/vaniljecreme og chokolade/hasselnød crumble samt syltede æbler, hertil lun chokoladesauce med kokos

Prisen for denne menu inkl. vin er 450 kr. pr. person. (de sælges i pakker af 4 og 6 personer).
Du kan bestille her .

Cafeministeriet

Hos Cafeministeriet kan du bestille en lækker nytårsmenu lavet af de bedste råvarer til take away.

Menuen er: 
– Snacks: Forårsrulle med confiteret and, jordskokchips med svampe-mayonnaise.

– Forret: Let og mild jomfruhummerbisque med soufflé af hvid fisk og jomfruhummer. Serveret med frisk dild, grøn dildolie og grillet syltet selleri.

– Hovedret: Kalvefilet med pommes duchesse (kartofler rørt med parmesan, timian og citronskal) Hertil smørristet toast, hindbærsyltede rødløg samt svamperagout tilsmagt med trøffel.

– Dessert: Oreo cheesecake med krystalliseret hvid chokolade, syltede blåbær og karameliserede valnødder.

– Til kaffen: 3 slags af køkkenets hjemmelavede petit fours.

Prisen for denne menu ved bestilling inden 20. december: 325 kr. pr. person.
Prisen for denne menu ved bestilling efter den 20. december: 340 kr. pr. person.
Læs mere og bestil her.

Fandanko

Hos Fandanko går de ikke på kompromis med kvaliteten, og her kan du bestille en lækker nytårsmenu som take away.

Menuen er:

– Snackkurv:
Velegnet til nytårstalen eller som forret Brioche med kold salat af håndpillede rejer friteret mac & cheese med trøffeldip tørsaltet svinemørbrad fra slagter Holmberg ”poppede” kartofler med dehydreret kaperspulver

-Forret:
Letsaltet torsk med syrnet dildfløde, dild ”sne”, sort blomkålspure, Tobiko rogn og knust hummergele. Hertil nybagt brød.

– Hovedret:
Oksemørbrad og kalvebrissel med sprød panko. Hertil kartoffeltortilla med rucola, kraftig rødvinssauce, confiteret pastinak og cremet puré af gulerod.

– Dessert:
Triple chokoladekage. Skøn kage med hvid, lys og mørk chokolade. Hertil ”multicrumble”, hindbærpocheret babypære, sauce af kondenseret mælk, samt pure af røde frugter og lime.

Prisen for denne 4-retters menu er 379 kr. pr. person.
Læs mere og bestil her.

Fusion

Hos Fusion har du også mulighed for at slippe for stress og indkøb ved at lade dem stå for maden nytårsaften. Her kan du både komme til nytårsgalla i restauranten eller bestille mad som take away.

Menuen som take away er:
– Forret: Hummerbisque, torsk, glaskål, citrongræs, urter. Hertil rustikt brød og smør.
– Hovedret: Oksemørbrad, rosenkål, svampe, lime & ingefær, kartofler, miso sauce.
– Dessert: Chokoladefondant, saltkaramel, lime & litchi parfait, pebermarengs.

Prisen for denne menu er 395 kr. pr. person.

Du kan også fejre din nytårsaften hos Fusion, hvor der vil blive kræset for gæsterne med sublim mad og udsøgte vine, højt humør og masser af boblende champagne.

Menuen til nytårsgalla er:
– Snacks og velkomstchampagne: Soja kaviar, grønlandsk sød reje, yuzu, tartar af wagyu, kimchee, tørret foie gras, grønkålschips, mixo & XO.

– 1. ret: østers, ponzu, kaviar.

– 2. ret: hummerhaler, yuzu, sorte bær, mirin.

– 3. ret: torsk, æble, ingefær, bacon.

– 4. ret: due, foie gras, morkel, galanga.

– 5. ret: canadisk angus, skorzonerrod, sort kål, kimchee, trøffel.

– 6. ret: passion, ”saltet” hvid chokolade, blodappelsin i flydende nitrogen.

Prisen for denne aften er 2018 kr. pr. person.
Læs mere og bestil her.

Helmuth

 

Hos Helmuth kan du deltage i en virkelig festlig aften på stedet, hvor der vil være velkomstdrinks, udvalgte snacks og champagne til at skåle nytåret ind med.

Derudover består menuen af:
– Nytårstorsk af confiteret torsk, rødbedepuré og pancetta.

– Foie gras terrrine på brioche, balsamicocreme og salater.

– Oksemørbrad med sherrysky, brombær og rosenkål.

– Svampesauté, syltede løg og jordskokkechips.

– Pommes anna.

– Fyldte mazariner med marengstop, panna cotta og bærkompot.

Prisen for en nytårsfest hos Helmuth er 549 kr. pr. person.
Kontakt restauranten og bestil her.

Hotel Comwell Hvide Hus


I år kan du også komme til et brag af en fest på Hotel Comwell Hvide Hus. Her bliver der serveret cocktails og en lækker 4-retters menu på Restaurant Vesterbro på 1. sal, hvor der er udsigt til byens puls.

Husets sommelier har desuden sammensat en lækker vinmenu tilpasset retterne.

Der vil også blive serveret kaffe og sødt samt selvfølgelig champagne til at skåle nytåret ind med, når I kl. 24.00 kan betragte fyrværkeriet fra hotellets terrasse.

Prisen for denne eksklusive aften med vinmenu inkl. er 1395 kr.
Læs mere og book her.

Comwell: Udsigt

MEAT


På MEAT serveres kød i høj kvalitet, og leverandørerne er valgt med stor omhu. Her bygges måltidet op omkring lækkert, veltilberedt kød i fine udskæringer. De er også klar med en take away menu nytårsaften.

Menuen er:
– Appetizer: Carpaccio af oksemørbrad med pesto, oliven og parmesan.

– Forret: Røget hellefisk med peberrodscreme, crudité af radiser, sennepsnet, frisée salat og spiselig blomst

– Hovedret: Prisen for den samlede menu varierer efter udskæring. Vælg mellem:

– Australsk filet 250 g. Pris: 385 kr.
– Tournedos 220 g. Pris: 415 kr.
– New York Strip 300 g. Pris: 489 kr.
– Rib Eye 300 g. Pris: 495 kr.
– Australsk Wagyu 250 g. Pris: 745 kr.
– Japansk Kobe: 250 g. 1279 kr.

Hertil serveres pommes duchesse med løg og bacon, grillede asparges, chips af rodfrugter, selleripuré og madagascar pebersauce.

– Dessert: Vanilje panna cotta, råmarinerede bær, crumble af marengs og nødder.

Læs mere og bestil her

Mortens Kro


Hos Mortens Kro kan du både vælge at fejre din nytårsaften i de moderne lokaler, der danner rammen om Mortens Kro eller tage maden med som take away.

Menuen som take away er:

– Appetizer: Kroens saltede mandler samt laksetatar på butterdej.

– Forret: jomfruhummer, jordskok, dild, hummer mayo, mangofrugt og sprødt

– Mellemret: paneret stegt torsk med grøn remoulade, rejer og grønt.

– Hovedret: skiver af grillet oksemørbrad, på briochebrød, med foie gras terrine, rødvinskogte pærer.

– Dessert: Konditor Fabian Chevreuils gateaux marcel med syltede klementiner.

Prisen for denne lækre menu er 349 kr. pr. person.

Du kan også opleve en helt særlig nytårsaften til nytårsgalla på Mortens kro. Her vil være DJ, appetizers, dronningens nytårstale og lækker Moët og Chandon-champagne til at skåle nytåret ind med.

Der vil blive serveret en 5-retters gourmetmenu med dertilhørende vinmenu.

Menuen består af:
– Pighvar, hummer, fjerkræ, okse.

– Festlig nytårsdessert.

– Kransekage fra buffet.

Prisen er 1798 kr. pr. person.
Læs mere og bestil her. 

Champagne på Mortens Kro Aalborg

Nam


Hos Nam har du to muligheder nytårsaften. Du kan både spise i huset eller nyde den lækre mad i hjemlige omgivelser.

Menuen i huset består af 14 serveringer:
– Tempura mango m. banan & kaviar
– Sprødt kyllingskind & løjrom
– Flamberet laks m. ponzu & wasabi
– Krumkage m. gedefriskost & ristede løg
– Grillet broccoli m. muslingesauce & brændt hø
– Rå okse m. røget æggeblomme & trøffel
– Hummer dumplings m. ristet hvidløg & kastanje
– Glaseret rødbeder m. dehydreret and & solbær
– Poussin m. yuzu & tomat
– Stegt foie gras m. havtorn & løg
– Okse m. trøffel, selleri & aromat sauce
– Kaviar & hasselnød
– Chokolade m. vanille & verbena
– Saltet karamel m. fermenteret frossen pære

Prisen for det hele inklusiv vinmenu er 1395 kr. pr. person.

Ønsker du i stedet at få Nams nytårsmenu hjemme, består menuen af:
– Sprøde kyllingechips m. tomat & yuzu dip
– Smør ristet toast m. krabbe & ristet løg
– Skagenskinke m. saltet grønt & trøffel
– Flamberet laks, ponzu & glaskål
– Krumkage m. friskost, rogn & parmesan
– Hummersuppe m. citrongræs & urteolie
– Røget torsk m. spidskål & saltsyltede lime
– Jordskokker m. havgus & karse
– Angus okse m. selleri, løg og sauce på kalvehaler & trøffel
– Chokoladebar m. knas, litchi & yoghurt

Prisen for disse 10 serveringer er 425 kr. pr. person.
Kontakt restauranten og bestil her.

Prinses Juliana


På den flydende spiserestaurant Prinses Juliana med den faste kajplads på Vestre Havnepromenade har du mulighed for at få en lækker 3-rettersmenu til take away nytårsaften.

Menuen er:
– Forret: Rørt varmrøget laks fra egen rygeovn, rørt med dild og creme fraiche. Serveret med marinerede salater. Hertil smørristet brød.

– Hovedret: Rosastegt oksemørbrad med hvidløg og rosmarin serveret med selleripuré, bagte forårsløg, forårsløgsolie og syltede tomater. Hertil pommes royal med timian og kalveglace.

– Dessert: Grand Cru Bora-Bora vanilje penna cotta. Hertil blød karamel, syltede solbær og krystalliseret hvid chokolade med mynte.

Prisen pr. person er 355 kr.
Læs mere og bestil her.

San Giovanni


Hos San Giovanni er du garanteret en ægte italiensk oplevelse, og det afspejler også nytårsmenuen, der består af en masse lækre specialiteter.

Menuen er:
– Forret: Parmaskinke, salami ventricina og soltørret tomat, marinerede oliven, marinerede scampirejer på kål marineret i appelsin og citronsaft med et strejf af chili, grillede peberfrugter med revet parmesanost og kapers, grillet kyllingebryst á la ceasar salat, SanGiovannis koldthævede surdejsbrød medfølger.

– Hovedret: Oksemørbrad af irsk kødkvæg med en cremet ”sugo” med skovens svampe og salvie. Hertil salat af cous cous med peberfrugt, soltørret tomat, løg, rødvinseddike og urter, zucchini bagt med ”pesto alla genovese”, salat af grønkål vendt med pistacienødder, bagte gulerødder, hindbæreddike, olivenolie og masser af urter, kartofler fra Vildmosen vendt med rosmarin.

– Dessert: SanGiovannis nytårschokolade kage med chokoladeganache med hindbær, hindbærparfait og syltede skovbær.

Prisen er 395 kr. pr. person.
Du kan læse mere her og bestille her.

Mediebroen.dk


Scheelsminde


Hos Scheelsminde kan du få en skøn 3-retters menu på årets sidste aften. Menuen kan også opgraderes til en 4-retters menu, hvis dette ønskes. 

Menuen er:
– Forret: Tempereret vesterhavstorsk. 3 x jordskokker med rå glaskål og syrnet muslingefløde. Hertil surdejsbrød og smør.

– Hovedret: Kalvemørbrad fra Nordlyk rullet i dehydrerede bær, crunch og urter, hørøget selleri som puré og stegt. Confiteret kartoffel og syltede skalotteløg samt sauce Bordelaise med røget marv.

– Dessert: Mørk chokolademousse med ristede hasselnødder, syltede pærer, drænet yoghurt og brunet smørsne.

Prisen for denne menu er 395 kr. pr. person.
Kontakt restauranten og bestil her.

Scheelsminde Nytårsmenu. Alle retter. Foto: © Michael Bo Rasmussen / Baghuset. Dato: 15.11.17


Simon’s


Hos Simon’s kan man booke 4-retters menu til en lækker aften hjemme. Grundstenen hos Simon’s er, at alt er hjemmelavet og af højeste kvalitet. Uden kompromis!

Menuen er:
– Forret: Cremet hummerbisque med smørbagt kulmule, røget bacon, aromatisk olie og vinterurter. Variation af koldhævet brød fra eget bageri og hjemmesyrnet smør med citrus og havsalt.

– Mellemret: Souffle af unghane og vilde svampe med syltede bøgehatte, skalotter, ribs, sprødt hønseskind og sort trøffel.

– Hovedret: Bouef af oksemørbrad med svamperagout og små perleløg, “gratineret kartoffel”, timian og sauce Bordelaise .

– Dessert: Gateau Marcel ”luftig chokoladekage” á la Simon’s med kompot af mørke sensommer bær med polynesisk vanilje.

Prisen for er 399 kr. pr. person.
​Læs mere og bestil her.

SushiMania


Nogen siger, at alle gode fester starter med sushi og bobler. I år har du mulighed for at teste det med take away fra SushiMania. Her kan du få boxe til både den store og den lille nytårsfest.

Box 1 (18 stk.) består af:
Maki
– 4 x laks spring
– 4 x spicy seafood
– 4 x chicken yummi
– 4 x laks green

Nigiri
– 2 x tigerreje med masagomayo
1 x sushimania sauce + inkl. soya, wasabi, ingefær og spisepinde

Prisen er 169 kr. pr. person

Box 2 (32 stk.) består af:
(maki)
– 4 x chicken nuts
– 4 x laks + rejer
– 4 x california royal
– 4 x spicy tun
– 4 x ebi tempura
– 4 x laks dragon
– 4 x mango veggie

(nigiri)
– 2 x lynstegt laks m. chilimayo
– 2 x tigerreje m. masagomayo

Prisen er 349 kr. pr. person.
Kontakt restauranten og bestil her.

Sushi Mania XO


Hos SushiMania XO kan du bestille ekstraordinær gourmetsushi til årets sidste fest.

Menuen er:
Nigiri
– 2 x ebireje m.japansk mayo · mandel · ingefær
– 2 x vildtfanget laks m. lime·hvidløgsdressing · brændt hvidløg · limeskal

Maki rolls
– 4 x snekrabbe · agurk · avocado · japansk mayo · sesam
– 4 x vildtfanget laks · crispy lakseskind · avocado · agurk · chili · mayo
– 4 x friteret pankokylling · cashews · tranebær · unagi · mayo · sesam · sprødt kyllingeskind

Dragon rolls
4 x tigerreje · ingefær · agurk · chilimayo · springløg · tuntatar
4 x ebireje · snekrabbe · sennepscreme · springløg · agurk · wakame · ponzu big rolls
4 x tempurareje · koriander · gulerod · avocado · radise · sesam · nobashisauce
4 x tempurareje · avocado · agurk · gulerod · sushimania- og unagisauce

Inkl. soya, wasabi, ingefær og spisepinde

Prisen er 449 kr. pr. person.
Kontakt restauranten og bestil her.

 

Tabu


Restaurant Tabu vandt tidligere i år hædersprisen som årets gemmenbrud, og i år kan du deltage i en ekstravagant nytårsgalla på årets sidste dag. Her kan du få en lækker menu med dertilhørende vinmenu.

Menuen er:
– Snacks og champagne

– Limfjordshummer med hengemt grønt fra markerne på Egholm
(2013 Riesling Mauerwien, Schloss Neuweier, Baden=

– Pighvar og asparges fra ”Svipperhøj”
(2014 Puligny Montrachet, Jean Pascal et Fils, Bourgogne)

– Oksehale, rødbede, peberrod og tørret oksehjerte (18 mdr.)
(1999 Gigonas, La Cave, Rhône)

– Svampe, boullion, estragon og marv
(Amontillado antique, Bodega Fernando Di Castilla, Jerez)

– Kronvildt og kål
(2012 Leonardo Barolo, Magnum, Strappianno)

– Henkogt frugt fra Anhøj frugtplantage
(2016 Epilog, ”Pommeau”, Guldbæk Vingård, Himmerland)

– Pærer, citronverbena og pærebrændevin
(TABU’s cocktail med pære, sødmælk og hvid skotlander rom)

Kaffe, sødt og avec

Prisen for denne eksklusive aften er 2000 kr. pr. person.
Læs mere og book bord her.

TEXTUR


På den nye hotte restaurant TEXTUR kan du skyde nytåret ind med en lækker nytårsmenu bestående af snacks og caviar, 4-rettersmenu og kransekage.

Menuen er:
Snacks: Ægte caviar (White Sturgeon), røget skinke fra Rævhede, puffede tapikaflager med kryddersalt, creme med tørrede urter og hyldebærkapers

Forret: Soyamarineret laks med kold urtecreme og sprød hjertesalat

Mellemret: Saltet torskeryg med sprøde hasselnødder og cremet suppe med ramsløg

Hovedret: Krogmodnet okse skåret af højreb fra Rævhede, glacerede rødbeder og rødbedepuré samt aromatisk sauce med svampe og trøffel

Dessert: Mousse på Valrhona chokolade og rom fra Skotlander med citroncreme og mandelcrunch

Kransekage

Prisen for dette er 448 kr. pr. person.
Læs mere og bestil her.

Victors Madhus


Hos Victors Madhus kan du få en lækker tre-rettersmenu til take away til din nytårsaften.

Menuen er:
– Forret 1: Flødelegeret fiskesuppe serveret med limfjordsblåmuslinger serveret med dildolie, syltede jordskokker og kartoffelchips hertil nybagt brød og smør.

Eller

– Forret 2: Terrin af gris serveres med syltede beder, sennepscreme og små salater.

– Hovedret: Braiseret oksebryst serveret med selleripure, grillet spidskål og ristede skovsvampe hertil confiteret kartoffel og sauce blanquette.

– Dessert: Chokoladekage “Valrhona” med chokolademousse og  syltede kirsebær, kandiserede mandler samt myntesukker.

Prisen for denne tre-rettersmenu er 225 kr. pr. person.
Læs mere og bestil her.

Victors Madhus Nytårsmeny. Foto: © Michael Bo Rasmussen / Baghuset. Dato: 15.11.17

AaB Konference

Som noget nyt kan du hente din nytårsmenu på AaB’s hjemmebane Aalborg Portland Park. Her har AaB Konference og Victors Køkken & Catering skruet en lækker nytårsmenu sammen, hvor der er fokus på de klassiske råvarer, der traditionelt hører til nytårsaften.

Du får tre retter til 298,- kr., hvor du både kan glæde dig til bagt torsk, kalvemørbrad og til dessert en smuk og ”mushy” mazarinkage.

Menuen er:
Forret: Torsk bagt med olivenolie. Serveret på bund på blomkålspure med hummercreme. Hertil rugflager syltede brunoise (små tern) af urter samt dild

Hovedret: Stegt kalvemørbrad og terrin af oksebryst. Serveret med sellericreme, langtidsbagt gulerod og syltede løg. Hertil kartoffelkage med timian og hvidløg samt rødvinssauce.

Dessert: Blød mazarin med urter. Serveret med saltet karamel, syltede rabarber samt æble. Hertil brudstykker af hvid chokolade og skovsyre.

Prisen for disse tre retter er 298 kr. pr. person.
Læs mere og bestil her.

AaB Konference Nytårsmeny. Foto: © Michael Bo Rasmussen / Baghuset. Dato: 15.11.17

Hænger overalt i Aalborg: Har du også opdaget Faxe Kondis brøler?

Skrevet af: Michael Qureshi

Der er helt tydeligvis lagt rigtig mange markedsføringskroner i en ny kampagne for Faxe Kondi sodavanden.

Men knap så mange penge på korrektur. Overalt i Aalborg-området finder man de store plakater på busskure og andre steder med billede af en Faxe Kondi og en Faxe Kondi Free.

Den har virkelig fået fuld skrue med en såkaldt outdoor-kampagne fra Royal Unibrew, der har Faxe Kondi.

800 reklameplakater er der blevet trykt til at hænge op i de største danske byer herunder Aalborg. Men noget er gået galt, da plakaten skulle skrives.

Stavefejl gik viralt

Faxe Kondi havde trods budgettet ikke selv opdaget stavefejlen, som nu går viralt på sociale medier og desuden har ramt større landsdækkende medier som B.T.

“Hele Danmarks ynglingssodavand” står der på plakaten, og den opmærksomme læser vil vide, at det skal staves “yndlingssodavand”.

Da plakaterne var hængt op i de store byer rundt omkring i landet, så gik der ikke lang tid, før de gik viralt med morsomheder over stavefejlen.

Gør selv grin med brøleren

Royal Unibrew skyndte sig hurtigt selv at gøre grin med brøleren.

“Damn autocorrect! Sommervarmen er åbenbart også steget os til hovedet. D’OH. Kender I det? Del din sjoveste autocorrect-brøler, og vi kvitterer med 3 rammer kolde Kvajekondi til de 10 sjoveste!,” skrev de i et Facebook-opslag, som fik mange interaktioner.

Flere påpegede dog også, at autocorrect på eksempelvis en Iphone aldrig ville rette det fra yndlingssodavand til YNGlingssodavand.

Uanset hvad så har Faxe Kondi fået ekstra opmærksomhed på kampagnen alene grundet den lille stavefejl, og så er det helt store spørgsmål så faktisk, om det ikke var helt bevidst, eller om der virkelig er én i marketing, som skylder kvajebajer.

220 lejligheder opføres: Nu starter byggeriet af Oasen

Skrevet af: Christine Luca Hornemann
calum.dk
calum.dk

Calum har for alvor sat skub i Aalborgs byudvikling, hvor de er startet på forskellige byggerier i Aalborg.

Blandet andet Gavlhusene, Rosenhaven og Kildehøj.

MigogAalborg Bolig kunne fortælle i starten af året om Calums nyeste projekt Oasen.

Projektet bliver beliggende på hjørnet af Ny Nibevej og Hobrovej, hvor der nu ligger en stribe kontorbygninger. Dem river Calum ned for at gøre plads til de nye boliger.

220 lejeboliger bygges

“Sommerferien er nu ved at være ovre og hverdagen kalder, men over sommeren er vores nyeste Calum projekt Oasen begyndt at skyde i vejret,” skriver Morten Nielsen, som er salgschef hos Calum, på sin LinkedIn.

Calum har fået tilladelse til at påbegynde opførelsen af byggeriet Oasen med 220 lejligheder. 20 byggefolk, der sandsynligvis snart bliver til 50, er i gang med et omfattende gravearbejde og etablering af fundamentet af projektet.

calum.dk

“Første etape på i alt 92 kvalitetsboliger, står klar i efteråret 2019. Det bliver en grøn oase hvor alle boliger har egen altan eller terrasse med udsigt over byen og til de grønne rekreative områder, på den unikke placering på toppen Aalborg,” skriver Morten Nielsen fortsat på sin LinkedIn

1. etape er på 92 lejligheder

Hele Oasen-byggeriet omfatter opførelsen af godt 16.000 kvadratmeter boliger fordelt på 220 lejligheder.

“De sidste mange uger har vores gravehold ene og alene fokuseret på at grave og flytte store mængder jord. I første omgang graver vi ud til 92 lejligheder og dertilhørende fællesområder og parkeringspladser.

Mens flytningen af jord nærmer sig sin afslutning, pågår arbejdet med fundamenter, gulve og betonelementer hos byggeentreprenørerne,” fortæller byggechef hos Calum, Jens Jørn Christensen.

Oasen opføres rundt om en grusgrav, som bliver udviklet til et grønt tilflugtssted for beboerne. Nogle får herigennem adgang til egen kolonihave.

109 lejligheder bliver 50 kvadratmeter, hvor 77 får en størrelse på 75-89 kvadratmeter, mens 34 ender på 112 kvadratmeter.

Bygningskomplekset får 13 opgange og opføres i 3-7 etager.

Det forventes at 1. etape står færdig i november 2019. Spadestikket til 2. etape tages formentlig i foråret 2019.

Calum antager, at hele projektet står klar i begyndelsen af 2021.

Prøv Aalborgs helt nye søgeportal på ejer- og lejebolig

MigogAalborg Bolig har lanceret Boligswipe som er en ny og meget lettere måde at søge boliger på. Find de boliger der matcher dig inden for location og søgekrav – og nærstuder så de rigtige

Følg vores nye boligmedie MigogAalborg Bolig her – alt med ejendomme og de fedeste boliger i Aalborg

INFO:

På MigogAalborg Bolig skriver vi om de spændende boliger i Aalborg og omegn, som skiller sig ud på den ene eller anden måde. Vores artikler er ikke sponsoreret, medmindre det står tydeligt markeret.

Er du ejendomsmægler eller har en bolig til salg og mener MigogAalborg Bolig bør omtale en bolig eller projekt, så skriv til christine@migogaalborg.dk eller direkte på vores Facebook.

Efteråret er klar i Musikkens Hus: Dem bør du opleve

Skrevet af: Michael Qureshi
Foto: Rene Jeppesen
Foto: Rene Jeppesen

Det største og bredeste sæsonprogram nogensinde.

Musikkens Hus har haft fire forrygende år, siden det smukke kulturhus åbnede på Aalborgs Havnefront. Men aldrig tidligere har man præsenteret et program af denne karakter.

Fredag formiddag var programmet færdigt fra trykken, og kan hentes i Musikkens Hus, hvor man kan dykke ned i alle de fantastiske musikalske oplevelser, der venter i løbet af efteråret.

Musikkens Hus præsenterer deres helt eget koncept, som de kalder Musikkens Miks, hvor danske sangstjerner som Stine Bramsen, Steen Jørgensen (Sort Sol) og kometen IAMJJ der bakkes op af Aalborg Symfoniorkester.

Det er sådan en oplevelse, man bør give sig selv og sine nærmeste, fordi rytmisk og klassisk musik smelter sammen i en smuk symfoni.

Derudover er Musikkens Hus genvalgt til de populære tv-shows Alletiders Juleshow og Playlisten som begge sendes på TV 2 i december.

Spænder utrolig bredt

MigogAalborg fangede en stolt direktør for Musikkens Hus mellem møder i Kulturministeriet i København.

“Jeg er især stolt over diversiteten i programmet. Det spænder utrolig bredt, og det er klart det bredeste vi har haft i Musikkens Hus. Det er fantastisk at vi kan hente tre så solide navne til vores egen opfindelse Musikkens Hus.

Det har sjældent fungeret optimalt, når man har forsøgt at lave en crossover med klassisk musik møder rytmisk musik, men med Musikkens Miks, så har vi formået at skabe den her balance, som får det hele til at smelte sammen.

Det var også spændende sidst, vi gjorde det, hvor publikum var meget blandet. Der var de etablerede, og så kom der en hel del fans af Simon Kvamm, og det mix i publikum gav en helt særlig energi,” siger Lasse Rich Henningsen, direktør i Musikkens Hus, til MigogAalborg.

Han tilføjer;

“Det er fedt, at vi er med til at skabe ny musik. Nye oplevelser. Det er den forventning, vi har til os selv, og jeg tror også, at det forventes af os udefra. Vi er meget ambitiøse i alt, hvad vi foretager os.”

Der kan komme flere nyheder

Selv om programmet nu er på gaden, så er det ikke ensbetydende med, at der ikke dukker flere nyheder op i løbet af de næste par måneder.

“Jeg var sammen med brancheorganisationen forleden, og vi debatterede da det fysiske program. For der kommer hele tiden tilføjelser til en sæson. Der opstår nye muligheder, som er for gode til at sige nej til, så derfor er det også vigtigt at vi er gode til at informere løbende, når vi har nyt.

Derfor er programmet også blevet mere et magasin med artikler og lignende,” forklarer Lasse Rich Henningsen.

Her er de fede events

MigogAalborg har gransket programmet i Musikkens Hus for efteråret og har udvalgt en række arrangementer, vi tror, vores læsere vil interesse sig for.

Zulu Comedy Festival
1. september

Fem af Danmarks bedste komikere tager samlet på turné, og runder også Aalborg. Vi kan blandt andet glæde os til lokalt islæt i form af Geo.

Musikkens Udvalgte
14. september: Line Gade
6. oktober: Gregers
16. november: Ginne Marker
30. november Daniel Joy

Det her er virkelig et innovativt koncept i Musikkens Hus. På en række forskellige datoer er der gratis loungekoncerter med nogle helt særlige talenter, som spås en stor fremtid inden for musikken.

Phlake
6. oktober

De seneste år har Phlake udviklet sig til et af landets hotteste bands. Det bliver noget helt særligt, når duoen musikalske talenter udfoldes i den storslåede koncertsal.

Harry Potter III
21. oktober

Filmkoncerterne i Musikkens Hus er et kæmpe hit. Især Harry Potter filmene med live musik fra Aalborg Symfoniorkester er med til at skabe en helt unik filmoplevelse.

Mads & Monopolet
27. oktober

Over en million danskere lytter hver lørdag til Mads Steffensen fra Aalborg og hans vekslende monopol. Nu kan man opleve dem live i Musikkens Hus, dog sendes showet ikke i radioen.

Rasmus Walter
2. november

Med fire soloalbums i ryggen og ny musik på vej, så drager den populære sanger på turné i landet. Han mønstrer mange store hits og formår at bjergtage sit publikum.

Safri Duo
9. november

De fleste af os har helt sikkert hoppet rundt til Safri Duo-sange. Nu kan du opleve duoen på en helt anden måde. De kalder det selv fra Bach til rave-party.

Musikkens Miks
16. november

Måske det mest spændende show i vores optik i efteråret. Stine Bramsen, Steen Jørgensen og fremadstormende IAMJJ fremfører nogle af deres største sange akkompagneret af Aalborg Symfoniorkester. Det bliver så smukt, at der vil trille tårer denne aften.

Alex Vargas
30. november

Den danske popkomet vender atter retur til Musikkens Hus, og det er altid en fornøjelse at lytte til hans dragende stemme.

TV 2 Alletiders juleshow
28. november

For fjerde år i træk afvikler TV 2 deres populære juleshow. Oplev de kendte værter og gæster, når året løbes igennem med store musikoplevelser live på scenen.

TV 2 Playlisten 2018
29. november

Årets største hits spilles live på scenen, hvor du kan komme helt tæt på nogle af Danmarks største musiknavne. Intimsalen omdannes til en nytårsfest, og der bliver med garanti en fantastisk stemning.

Love Actually filmkoncert
15. december

For mange er dette julefilmen over dem alle. En ægte klassiker hvor Aalborg Symfoniorkester spiller den skønne musik fra filmen. “I feel it in my fingers…”