Har du styr på nytårsaften? Her er Aalborgs bedste nytårsmenuer

Skrevet af: Kristina Obitsø Baltov

OBS – denne er fra 2017. Klik her for den allernyeste 2018 version

Applaus

Hos Applaus kan du blive ført ud på en rejse af velsmag og oplevelser, og nytårsaften kan du komme til et brag af en fest, som byder på lækker mad og vin.

Menuen er:
– Snacks.
– Østers, caviar og musling.
– Pocheret letrøget torsk med bacon, kål og purløgsblanquet.
– Sort hummer m. syltet løg, svampe og aromatisk sauce.
– Stegt foie gras m. crouton, blomme og tørret and.
– Vagtel farseret med morkler og sauce på æbler.
– Chokolade med passion og kakao.

Kaffe og kransekage.

Prisen for denne aften er 1495kr inkl. vinmenu og velkomstchampagne.
Kontakt restauranten og bestil her.


Bistro V

Hos Bistro V byder de på en superlækker 3-retters menu som take away.

Menuen er:
– Forret: Røget laks fra Hyttels med dildmayonnaise, urter, hytteost og malt.

– Hovedret: Dansk oksemørbrad med kartoffelgratin, spinatselleripuré, stegt persillerod og svampesauce.

– Dessert: Lys chokolademousse med karamelknas, brombær og marengs.

Prisen for denne lækre 3-rettersmenu er 295 kr. pr. person.
Læs mere og bestil her.

CanBlau


CanBlau har sammen med TABU og Glashuset i Lønstrup kreeret en absolut lækker menu til nytår, som du kan bestille til take away (i både Aalborg og Lønstrup).

Menuen er:
Snacks: saltede mandler, spanske oliven (to slags), salat af hummerklør med urter og croutons

Forret: Ristet hummerhale med tomatchutney og hummersuppe samt salat med urter, bacon og bagte tomater

Hovedret: Oksemørbrad med trøffelpuré, syltede bladbeder, croutons og oksesky, hertil bagt kartoffel med trøffelsmør og salt

Dessert: Chokoladekugle med æblepuré, citron/vaniljecreme og chokolade/hasselnød crumble samt syltede æbler, hertil lun chokoladesauce med kokos

Prisen for denne menu inkl. vin er 450 kr. pr. person. (de sælges i pakker af 4 og 6 personer).
Du kan bestille her .

Cafeministeriet

Hos Cafeministeriet kan du bestille en lækker nytårsmenu lavet af de bedste råvarer til take away.

Menuen er: 
– Snacks: Forårsrulle med confiteret and, jordskokchips med svampe-mayonnaise.

– Forret: Let og mild jomfruhummerbisque med soufflé af hvid fisk og jomfruhummer. Serveret med frisk dild, grøn dildolie og grillet syltet selleri.

– Hovedret: Kalvefilet med pommes duchesse (kartofler rørt med parmesan, timian og citronskal) Hertil smørristet toast, hindbærsyltede rødløg samt svamperagout tilsmagt med trøffel.

– Dessert: Oreo cheesecake med krystalliseret hvid chokolade, syltede blåbær og karameliserede valnødder.

– Til kaffen: 3 slags af køkkenets hjemmelavede petit fours.

Prisen for denne menu ved bestilling inden 20. december: 325 kr. pr. person.
Prisen for denne menu ved bestilling efter den 20. december: 340 kr. pr. person.
Læs mere og bestil her.

Fandanko

Hos Fandanko går de ikke på kompromis med kvaliteten, og her kan du bestille en lækker nytårsmenu som take away.

Menuen er:

– Snackkurv:
Velegnet til nytårstalen eller som forret Brioche med kold salat af håndpillede rejer friteret mac & cheese med trøffeldip tørsaltet svinemørbrad fra slagter Holmberg ”poppede” kartofler med dehydreret kaperspulver

-Forret:
Letsaltet torsk med syrnet dildfløde, dild ”sne”, sort blomkålspure, Tobiko rogn og knust hummergele. Hertil nybagt brød.

– Hovedret:
Oksemørbrad og kalvebrissel med sprød panko. Hertil kartoffeltortilla med rucola, kraftig rødvinssauce, confiteret pastinak og cremet puré af gulerod.

– Dessert:
Triple chokoladekage. Skøn kage med hvid, lys og mørk chokolade. Hertil ”multicrumble”, hindbærpocheret babypære, sauce af kondenseret mælk, samt pure af røde frugter og lime.

Prisen for denne 4-retters menu er 379 kr. pr. person.
Læs mere og bestil her.

Fusion

Hos Fusion har du også mulighed for at slippe for stress og indkøb ved at lade dem stå for maden nytårsaften. Her kan du både komme til nytårsgalla i restauranten eller bestille mad som take away.

Menuen som take away er:
– Forret: Hummerbisque, torsk, glaskål, citrongræs, urter. Hertil rustikt brød og smør.
– Hovedret: Oksemørbrad, rosenkål, svampe, lime & ingefær, kartofler, miso sauce.
– Dessert: Chokoladefondant, saltkaramel, lime & litchi parfait, pebermarengs.

Prisen for denne menu er 395 kr. pr. person.

Du kan også fejre din nytårsaften hos Fusion, hvor der vil blive kræset for gæsterne med sublim mad og udsøgte vine, højt humør og masser af boblende champagne.

Menuen til nytårsgalla er:
– Snacks og velkomstchampagne: Soja kaviar, grønlandsk sød reje, yuzu, tartar af wagyu, kimchee, tørret foie gras, grønkålschips, mixo & XO.

– 1. ret: østers, ponzu, kaviar.

– 2. ret: hummerhaler, yuzu, sorte bær, mirin.

– 3. ret: torsk, æble, ingefær, bacon.

– 4. ret: due, foie gras, morkel, galanga.

– 5. ret: canadisk angus, skorzonerrod, sort kål, kimchee, trøffel.

– 6. ret: passion, ”saltet” hvid chokolade, blodappelsin i flydende nitrogen.

Prisen for denne aften er 2018 kr. pr. person.
Læs mere og bestil her.

Helmuth

 

Hos Helmuth kan du deltage i en virkelig festlig aften på stedet, hvor der vil være velkomstdrinks, udvalgte snacks og champagne til at skåle nytåret ind med.

Derudover består menuen af:
– Nytårstorsk af confiteret torsk, rødbedepuré og pancetta.

– Foie gras terrrine på brioche, balsamicocreme og salater.

– Oksemørbrad med sherrysky, brombær og rosenkål.

– Svampesauté, syltede løg og jordskokkechips.

– Pommes anna.

– Fyldte mazariner med marengstop, panna cotta og bærkompot.

Prisen for en nytårsfest hos Helmuth er 549 kr. pr. person.
Kontakt restauranten og bestil her.

Hotel Comwell Hvide Hus


I år kan du også komme til et brag af en fest på Hotel Comwell Hvide Hus. Her bliver der serveret cocktails og en lækker 4-retters menu på Restaurant Vesterbro på 1. sal, hvor der er udsigt til byens puls.

Husets sommelier har desuden sammensat en lækker vinmenu tilpasset retterne.

Der vil også blive serveret kaffe og sødt samt selvfølgelig champagne til at skåle nytåret ind med, når I kl. 24.00 kan betragte fyrværkeriet fra hotellets terrasse.

Prisen for denne eksklusive aften med vinmenu inkl. er 1395 kr.
Læs mere og book her.

Comwell: Udsigt

MEAT


På MEAT serveres kød i høj kvalitet, og leverandørerne er valgt med stor omhu. Her bygges måltidet op omkring lækkert, veltilberedt kød i fine udskæringer. De er også klar med en take away menu nytårsaften.

Menuen er:
– Appetizer: Carpaccio af oksemørbrad med pesto, oliven og parmesan.

– Forret: Røget hellefisk med peberrodscreme, crudité af radiser, sennepsnet, frisée salat og spiselig blomst

– Hovedret: Prisen for den samlede menu varierer efter udskæring. Vælg mellem:

– Australsk filet 250 g. Pris: 385 kr.
– Tournedos 220 g. Pris: 415 kr.
– New York Strip 300 g. Pris: 489 kr.
– Rib Eye 300 g. Pris: 495 kr.
– Australsk Wagyu 250 g. Pris: 745 kr.
– Japansk Kobe: 250 g. 1279 kr.

Hertil serveres pommes duchesse med løg og bacon, grillede asparges, chips af rodfrugter, selleripuré og madagascar pebersauce.

– Dessert: Vanilje panna cotta, råmarinerede bær, crumble af marengs og nødder.

Læs mere og bestil her

Mortens Kro


Hos Mortens Kro kan du både vælge at fejre din nytårsaften i de moderne lokaler, der danner rammen om Mortens Kro eller tage maden med som take away.

Menuen som take away er:

– Appetizer: Kroens saltede mandler samt laksetatar på butterdej.

– Forret: jomfruhummer, jordskok, dild, hummer mayo, mangofrugt og sprødt

– Mellemret: paneret stegt torsk med grøn remoulade, rejer og grønt.

– Hovedret: skiver af grillet oksemørbrad, på briochebrød, med foie gras terrine, rødvinskogte pærer.

– Dessert: Konditor Fabian Chevreuils gateaux marcel med syltede klementiner.

Prisen for denne lækre menu er 349 kr. pr. person.

Du kan også opleve en helt særlig nytårsaften til nytårsgalla på Mortens kro. Her vil være DJ, appetizers, dronningens nytårstale og lækker Moët og Chandon-champagne til at skåle nytåret ind med.

Der vil blive serveret en 5-retters gourmetmenu med dertilhørende vinmenu.

Menuen består af:
– Pighvar, hummer, fjerkræ, okse.

– Festlig nytårsdessert.

– Kransekage fra buffet.

Prisen er 1798 kr. pr. person.
Læs mere og bestil her. 

Champagne på Mortens Kro Aalborg

Nam


Hos Nam har du to muligheder nytårsaften. Du kan både spise i huset eller nyde den lækre mad i hjemlige omgivelser.

Menuen i huset består af 14 serveringer:
– Tempura mango m. banan & kaviar
– Sprødt kyllingskind & løjrom
– Flamberet laks m. ponzu & wasabi
– Krumkage m. gedefriskost & ristede løg
– Grillet broccoli m. muslingesauce & brændt hø
– Rå okse m. røget æggeblomme & trøffel
– Hummer dumplings m. ristet hvidløg & kastanje
– Glaseret rødbeder m. dehydreret and & solbær
– Poussin m. yuzu & tomat
– Stegt foie gras m. havtorn & løg
– Okse m. trøffel, selleri & aromat sauce
– Kaviar & hasselnød
– Chokolade m. vanille & verbena
– Saltet karamel m. fermenteret frossen pære

Prisen for det hele inklusiv vinmenu er 1395 kr. pr. person.

Ønsker du i stedet at få Nams nytårsmenu hjemme, består menuen af:
– Sprøde kyllingechips m. tomat & yuzu dip
– Smør ristet toast m. krabbe & ristet løg
– Skagenskinke m. saltet grønt & trøffel
– Flamberet laks, ponzu & glaskål
– Krumkage m. friskost, rogn & parmesan
– Hummersuppe m. citrongræs & urteolie
– Røget torsk m. spidskål & saltsyltede lime
– Jordskokker m. havgus & karse
– Angus okse m. selleri, løg og sauce på kalvehaler & trøffel
– Chokoladebar m. knas, litchi & yoghurt

Prisen for disse 10 serveringer er 425 kr. pr. person.
Kontakt restauranten og bestil her.

Prinses Juliana


På den flydende spiserestaurant Prinses Juliana med den faste kajplads på Vestre Havnepromenade har du mulighed for at få en lækker 3-rettersmenu til take away nytårsaften.

Menuen er:
– Forret: Rørt varmrøget laks fra egen rygeovn, rørt med dild og creme fraiche. Serveret med marinerede salater. Hertil smørristet brød.

– Hovedret: Rosastegt oksemørbrad med hvidløg og rosmarin serveret med selleripuré, bagte forårsløg, forårsløgsolie og syltede tomater. Hertil pommes royal med timian og kalveglace.

– Dessert: Grand Cru Bora-Bora vanilje penna cotta. Hertil blød karamel, syltede solbær og krystalliseret hvid chokolade med mynte.

Prisen pr. person er 355 kr.
Læs mere og bestil her.

San Giovanni


Hos San Giovanni er du garanteret en ægte italiensk oplevelse, og det afspejler også nytårsmenuen, der består af en masse lækre specialiteter.

Menuen er:
– Forret: Parmaskinke, salami ventricina og soltørret tomat, marinerede oliven, marinerede scampirejer på kål marineret i appelsin og citronsaft med et strejf af chili, grillede peberfrugter med revet parmesanost og kapers, grillet kyllingebryst á la ceasar salat, SanGiovannis koldthævede surdejsbrød medfølger.

– Hovedret: Oksemørbrad af irsk kødkvæg med en cremet ”sugo” med skovens svampe og salvie. Hertil salat af cous cous med peberfrugt, soltørret tomat, løg, rødvinseddike og urter, zucchini bagt med ”pesto alla genovese”, salat af grønkål vendt med pistacienødder, bagte gulerødder, hindbæreddike, olivenolie og masser af urter, kartofler fra Vildmosen vendt med rosmarin.

– Dessert: SanGiovannis nytårschokolade kage med chokoladeganache med hindbær, hindbærparfait og syltede skovbær.

Prisen er 395 kr. pr. person.
Du kan læse mere her og bestille her.

Mediebroen.dk


Scheelsminde


Hos Scheelsminde kan du få en skøn 3-retters menu på årets sidste aften. Menuen kan også opgraderes til en 4-retters menu, hvis dette ønskes. 

Menuen er:
– Forret: Tempereret vesterhavstorsk. 3 x jordskokker med rå glaskål og syrnet muslingefløde. Hertil surdejsbrød og smør.

– Hovedret: Kalvemørbrad fra Nordlyk rullet i dehydrerede bær, crunch og urter, hørøget selleri som puré og stegt. Confiteret kartoffel og syltede skalotteløg samt sauce Bordelaise med røget marv.

– Dessert: Mørk chokolademousse med ristede hasselnødder, syltede pærer, drænet yoghurt og brunet smørsne.

Prisen for denne menu er 395 kr. pr. person.
Kontakt restauranten og bestil her.

Scheelsminde Nytårsmenu. Alle retter. Foto: © Michael Bo Rasmussen / Baghuset. Dato: 15.11.17


Simon’s


Hos Simon’s kan man booke 4-retters menu til en lækker aften hjemme. Grundstenen hos Simon’s er, at alt er hjemmelavet og af højeste kvalitet. Uden kompromis!

Menuen er:
– Forret: Cremet hummerbisque med smørbagt kulmule, røget bacon, aromatisk olie og vinterurter. Variation af koldhævet brød fra eget bageri og hjemmesyrnet smør med citrus og havsalt.

– Mellemret: Souffle af unghane og vilde svampe med syltede bøgehatte, skalotter, ribs, sprødt hønseskind og sort trøffel.

– Hovedret: Bouef af oksemørbrad med svamperagout og små perleløg, “gratineret kartoffel”, timian og sauce Bordelaise .

– Dessert: Gateau Marcel ”luftig chokoladekage” á la Simon’s med kompot af mørke sensommer bær med polynesisk vanilje.

Prisen for er 399 kr. pr. person.
​Læs mere og bestil her.

SushiMania


Nogen siger, at alle gode fester starter med sushi og bobler. I år har du mulighed for at teste det med take away fra SushiMania. Her kan du få boxe til både den store og den lille nytårsfest.

Box 1 (18 stk.) består af:
Maki
– 4 x laks spring
– 4 x spicy seafood
– 4 x chicken yummi
– 4 x laks green

Nigiri
– 2 x tigerreje med masagomayo
1 x sushimania sauce + inkl. soya, wasabi, ingefær og spisepinde

Prisen er 169 kr. pr. person

Box 2 (32 stk.) består af:
(maki)
– 4 x chicken nuts
– 4 x laks + rejer
– 4 x california royal
– 4 x spicy tun
– 4 x ebi tempura
– 4 x laks dragon
– 4 x mango veggie

(nigiri)
– 2 x lynstegt laks m. chilimayo
– 2 x tigerreje m. masagomayo

Prisen er 349 kr. pr. person.
Kontakt restauranten og bestil her.

Sushi Mania XO


Hos SushiMania XO kan du bestille ekstraordinær gourmetsushi til årets sidste fest.

Menuen er:
Nigiri
– 2 x ebireje m.japansk mayo · mandel · ingefær
– 2 x vildtfanget laks m. lime·hvidløgsdressing · brændt hvidløg · limeskal

Maki rolls
– 4 x snekrabbe · agurk · avocado · japansk mayo · sesam
– 4 x vildtfanget laks · crispy lakseskind · avocado · agurk · chili · mayo
– 4 x friteret pankokylling · cashews · tranebær · unagi · mayo · sesam · sprødt kyllingeskind

Dragon rolls
4 x tigerreje · ingefær · agurk · chilimayo · springløg · tuntatar
4 x ebireje · snekrabbe · sennepscreme · springløg · agurk · wakame · ponzu big rolls
4 x tempurareje · koriander · gulerod · avocado · radise · sesam · nobashisauce
4 x tempurareje · avocado · agurk · gulerod · sushimania- og unagisauce

Inkl. soya, wasabi, ingefær og spisepinde

Prisen er 449 kr. pr. person.
Kontakt restauranten og bestil her.

 

Tabu


Restaurant Tabu vandt tidligere i år hædersprisen som årets gemmenbrud, og i år kan du deltage i en ekstravagant nytårsgalla på årets sidste dag. Her kan du få en lækker menu med dertilhørende vinmenu.

Menuen er:
– Snacks og champagne

– Limfjordshummer med hengemt grønt fra markerne på Egholm
(2013 Riesling Mauerwien, Schloss Neuweier, Baden=

– Pighvar og asparges fra ”Svipperhøj”
(2014 Puligny Montrachet, Jean Pascal et Fils, Bourgogne)

– Oksehale, rødbede, peberrod og tørret oksehjerte (18 mdr.)
(1999 Gigonas, La Cave, Rhône)

– Svampe, boullion, estragon og marv
(Amontillado antique, Bodega Fernando Di Castilla, Jerez)

– Kronvildt og kål
(2012 Leonardo Barolo, Magnum, Strappianno)

– Henkogt frugt fra Anhøj frugtplantage
(2016 Epilog, ”Pommeau”, Guldbæk Vingård, Himmerland)

– Pærer, citronverbena og pærebrændevin
(TABU’s cocktail med pære, sødmælk og hvid skotlander rom)

Kaffe, sødt og avec

Prisen for denne eksklusive aften er 2000 kr. pr. person.
Læs mere og book bord her.

TEXTUR


På den nye hotte restaurant TEXTUR kan du skyde nytåret ind med en lækker nytårsmenu bestående af snacks og caviar, 4-rettersmenu og kransekage.

Menuen er:
Snacks: Ægte caviar (White Sturgeon), røget skinke fra Rævhede, puffede tapikaflager med kryddersalt, creme med tørrede urter og hyldebærkapers

Forret: Soyamarineret laks med kold urtecreme og sprød hjertesalat

Mellemret: Saltet torskeryg med sprøde hasselnødder og cremet suppe med ramsløg

Hovedret: Krogmodnet okse skåret af højreb fra Rævhede, glacerede rødbeder og rødbedepuré samt aromatisk sauce med svampe og trøffel

Dessert: Mousse på Valrhona chokolade og rom fra Skotlander med citroncreme og mandelcrunch

Kransekage

Prisen for dette er 448 kr. pr. person.
Læs mere og bestil her.

Victors Madhus


Hos Victors Madhus kan du få en lækker tre-rettersmenu til take away til din nytårsaften.

Menuen er:
– Forret 1: Flødelegeret fiskesuppe serveret med limfjordsblåmuslinger serveret med dildolie, syltede jordskokker og kartoffelchips hertil nybagt brød og smør.

Eller

– Forret 2: Terrin af gris serveres med syltede beder, sennepscreme og små salater.

– Hovedret: Braiseret oksebryst serveret med selleripure, grillet spidskål og ristede skovsvampe hertil confiteret kartoffel og sauce blanquette.

– Dessert: Chokoladekage “Valrhona” med chokolademousse og  syltede kirsebær, kandiserede mandler samt myntesukker.

Prisen for denne tre-rettersmenu er 225 kr. pr. person.
Læs mere og bestil her.

Victors Madhus Nytårsmeny. Foto: © Michael Bo Rasmussen / Baghuset. Dato: 15.11.17

AaB Konference

Som noget nyt kan du hente din nytårsmenu på AaB’s hjemmebane Aalborg Portland Park. Her har AaB Konference og Victors Køkken & Catering skruet en lækker nytårsmenu sammen, hvor der er fokus på de klassiske råvarer, der traditionelt hører til nytårsaften.

Du får tre retter til 298,- kr., hvor du både kan glæde dig til bagt torsk, kalvemørbrad og til dessert en smuk og ”mushy” mazarinkage.

Menuen er:
Forret: Torsk bagt med olivenolie. Serveret på bund på blomkålspure med hummercreme. Hertil rugflager syltede brunoise (små tern) af urter samt dild

Hovedret: Stegt kalvemørbrad og terrin af oksebryst. Serveret med sellericreme, langtidsbagt gulerod og syltede løg. Hertil kartoffelkage med timian og hvidløg samt rødvinssauce.

Dessert: Blød mazarin med urter. Serveret med saltet karamel, syltede rabarber samt æble. Hertil brudstykker af hvid chokolade og skovsyre.

Prisen for disse tre retter er 298 kr. pr. person.
Læs mere og bestil her.

AaB Konference Nytårsmeny. Foto: © Michael Bo Rasmussen / Baghuset. Dato: 15.11.17

Første spadestik er taget: Så fed bliver Parkbyen

Skrevet af: Christine Luca Hornemann

MigogAalborg følger byudviklingen tæt i Aalborg.

Det tidligere universitetsområde på Sohngårdsholmsvej i Vejgaard bliver fornyet til et nyt boligkvarter, og er blevet navngivet Parkbyen.

Projektet blev godkendt i 2018 af By- og Landskabsforvaltningen efter en revidering, og første spadestik tog en smilende Borgmester, Thomas Kastrup-Larsen, der glæder sig over det spændende projekt.

Der skal i alt bygges otte tårne i forskellige højder, og byggeriet af de første fem tårne af det spændende projekt, er nu gået i gang.

Det er Søren Enggaard A/S der står bag projektet.

Boliger med diversitet

Parkbyen bliver et attraktivt og dynamisk område, hvor de otte tårne kommer til at have forskellige boliger.

Tårnene kommer til at rumme private leje- og ejerboliger, så uanset alder, civilstatus eller beskæftigelse, kommer det nye bykvarter til at rumme et hjem og en bydel for alle.

I to af de fem tårne kommer der til at være 84 ejerboliger, som varierer i størrelse fra 76 kvadratemeter med 2 værelser, op til 112 kvadratmeter med 4 værelser.

I de tre øvrige af tårnene skal der bygges 138 lejeboliger.

Udover de otte boligtårne ligger der i forvejen tre eksisterende bygninger på grunden, som er gamle universitetsbygninger.

Boligselskabet Nordjylland har købt disse bygninger af Søren Enggaard A/S, og de skal omdannes til ungdoms- og STAY boliger.

De blandede boligforhold skaber en bred vifte af diversitet, så området bliver meget dynamisk og attraktivt for borgere i alle aldre.

De nye beboere i området kan, udover en fed bydel, også glæde sig over, at der også skal bygges et parkeringshus, som kan anvendes af det nye bykvarters beboere.

Stor sammenhængskraft til Grønlandstorvet

Parkbyen ligger i et særdeles attraktivt område tæt på Grønlandstorvet, med grønne områder som Oplevelsestrappen og Vandværksparken, som giver en af Aalborgs bedste udsigter.

Derudover kommer det nye bykvarter til at ligge tæt på Sohngårdholmsparken og Golfparken, hvor der let kan tages et pusterum fra en travl hverdag.

Parkbyen er omgivet af gode indkøbsmuligheder og ligger som nabo til Grønlandstorvet, hvor der blandt andet ligger en stor Lidl dagligvarebutik.

Det er muligt at være inde I Aalborgs midtby på under et kvarter på cykel. Derudover ligger området tæt på Gigantium og Aalborg Universitet, og er derfor godt forbundet via byens kollektive trafik.

Under den kollektive trafik hører også den nye Plusbus-rute, som går nærmest lige ude foran hoveddøren. Har man egen bil så er der er kun få minutter til motorvejen.

Parkbyen forventes at færdigbygget i løbet af de kommende år.

Aalborg får verdens største vindmølle testcenter: Her skal ny kæmpe hal bygges

Skrevet af: Michael Qureshi

Flere nye arbejdspladser, større fokus på Aalborg fra giganten Vestas og ikke mindst en ny kæmpe testhal i havneområdet.

Det er hovedpunkterne onsdag, efter at Aalborg Havn A/S har indgået en aftale med testcenteret BLAEST om en ny testhal i Aalborg Øst, der skal opføres på et areal ved siden af virksomhedens eksisterende testcenter.

Arealet er ejet af Aalborg Havn A/S, men udlejet til datterselskabet NTC Ejendom A/S, der er bygherre på projektet.

Stor aftale med Vestas

Beslutningen om etableringen af den nye testhal er truffet, eftersom BLAEST netop har indgået en aftale med den danske vindmølleproducent Vestas med et omfang, der kommer til at udnytte den nye testhals fulde kapacitet.

“Det går for alvor stærkt i vindmøllebranchen, ikke mindst inden for udvikling af nye vinger.

Den store priskonkurrence mellem producenterne medfører blandt andet øget udvikling af nye vingetyper til mere effektive møller med større rotorer, som kan bidrage til at reducere prisen per produceret kilowatt-time.

Øget testkapacitet er afgørende for, at vi fortsat kan være førende inden for vingetest og holde snuden i vækstsporet.

Vi er derfor rigtig glade for, at vi er blevet enige med Aalborg Havn om etableringen af den nye og moderne testhal, som fordobler vores kapacitet og giver os mulighed for at indgå et tættere samarbejde med Vestas om vingetests,” siger Erik Steen Jensen, adm. direktør i BLAEST.

Skal kunne teste op til 100 meter lange vinger

Vestas er verdens førende producent af vindmøller med en global markedsandel på over 22 procent og med egen udvikling og produktion af vinger.

Den nye testhal bygges til at kunne teste op til 100 meter lange vinger.

Den bliver forsynet med tre avancerede testrigge, som sikrer, at de omfattende testprogrammer, der ofte tager mere end 6 måneder, kan gennemføres så hurtigt, effektivt og sikkert som muligt.

Tre store porte, der vender ned mod havnen, gør at man let kan transportere de store vinger ind og ud.

Både hallen og det kraftige fundament under testriggene er forberedt til udvidelse med yderligere 20 meter, hvis behovet skulle opstå i fremtiden.

Udvidelsen betyder også, at BLAEST står overfor en markant vækst i antallet af medarbejdere.

BLAEST beskæftiger i øjeblikket 22 medarbejdere, som primært er ingeniører og teknikere, og dette tal forventes som følge af udvidelserne at stige til cirka 35 i løbet af det kommende år.

BLAEST vil dermed blive verdens suverænt største uafhængige testcenter for vindmøllevinger.

Verdenscentrum for vingetest

Med den nye testhal fordobler BLAEST sit testareal, og udsigterne til det stigende antal vingetest på havnen vækker glæde hos bestyrelsesformand i Aalborg Havn A/S og borgmester i Aalborg Kommune, Thomas Kastrup-Larsen.

Han hæfter sig ved, at man på Østhavnen i Aalborg har formået at skabe et område, der er absolut verdensførende inden for vingetest.

“Det er helt igennem fantastisk for både Aalborg Havn og for Aalborg generelt.

Det er en central del af Aalborg Havns strategi, at vi formår at skabe og facilitere miljøer til virksomheder, der arbejder med tests og nulserieproduktion.

Det kan nemlig bidrage til at bringe Aalborg helt i front inden for områder med stort potentiale, så vi kan skabe både vækst og flere jobs i byen,” siger Thomas Kastrup-Larsen.

Han tilføjer;

“I den forbindelse er samarbejdet med BLAEST et fremragende eksempel på vores evne til at udnytte den grønne omstilling til at skabe vækst.

Mig bekendt havde vi i forvejen med både Siemens Gamesa og BLAEST det område i verden med den største koncentration af vingetestkapacitet, og med den nye testhal bliver den position jo kun yderligere styrket.

Samtidig har vi også en anden stor spiller i vindmøllebranchen på havnen nemlig Bladt Industries, så vi står generelt rigtig stærkt inden for brancher, der beskæftiger sig med vindenergi,” forklarer borgmesteren.

Entreprisen på den nye testhal har her i foråret været i EU-udbud, og det blev vundet af Aalborgfirmaet M. THOMSEN STØTT. AALBORG A/S. Forventet ibrugtagelse er allerede i januar 2020.

Største nogensinde: Blokhus inviterer til kæmpe bålfest på stranden

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

På søndag skal der traditionen tro sendes hekse af sted til Bloksbjerg.

I Aalborg er der gode muligheder for at finde nogle hyggelige arrangementer – Se vores guide her.

Men mange vælger også at drage ud i det danske sommerland for at finde den helt rigtige bålfest. Blokhus plejer at være en af de mest populære destinationer, blandt andet på grund af den brede hvide strand som Vesterhavet som kulisse.

Men igen i år vil der, udover den største bålfest nogensinde, også være aktiviteter for hele familien.

Familiehygge i stor stil

Udover stranden indbyder til leg og strandaktiviteter, vil der blandt andet være mulighed for at bage snobrød over bålpanderne.

Der vil også være mulighed for at være med i det store kapløb, når der afholdes Anderæs i Blokhus Bæk.

Sankt Hans i Blokhus vil også bære præg af god musik.

Fra klokken 18.00 spiller de norske skolekorps op på Blokhus Torv, hvorefter de vil marchere mod bålet på stranden. Skolekorpsene er i Danmark for at dyste ved Nordsøfestival, som er en tilbagevendende begivenhed i og omkring Blokhus med over 800 deltagere.

Tilskuere er velkomne til at følge trop. På stranden afsluttes marchen med en minikoncert.

Derefter vil den charmerende vendelbo Jens Warmløse, varme op til aftenens hovedindslag med sange som alle kan skråle med på.

Dernæst vil det populære band, Nikolaj & Piloterne, gå på scenen. De slog igennem med deres anmelderroste album ”Piloterne” og hittede med sangene ”Kommer nok hjem” og ”Du kan svæve rundt”, vil synge stranden op og lægge op til hygge og fest på stranden.

”Vi håber og regner med der dukker ligeså mange glade gæster op i år som sidste år. Det bliver hyggeligt at stå med en kold øl i hånden mens man lytter til dejlig musik og får varmen fra det store bål,” siger Jannie Ratke, eventansvarlig for Erhvervsforeningen Destination Blokhus.

Borgmesteren sender heksen afsted mod Bloksbjerg

Årets båltaler er Borgmester for Jammerbugt Kommune, Mogens Gade.

Han har gennem alle årene været en aktiv medspiller i forbindelse med udvikling af Blokhus som en attraktiv feriedestination.

Efter talen tændes bålet, og heksen sendes afsted mod Bloksbjerg med fællessang.

Hele arrangementet foregår helt nede ved vandet og det giver en helt særlig stemning, at kunne høre Vesterhavets bølgebrus samtidig med det store bål slår gnister. Tag derfor turen til Blokhus og nyd den gode musik, den smukke udsigt og de kolde drikkevarer.

Byens restauranter holder naturligvis også åbent denne aften, Erhvervsforeningen anbefaler, at man reserverer bord på forhånd.

Programmet er som følger

16.00 Snobrødshygge/ Fiskernes Hus

17.00 Anderæs/ Fiskernes Hus (Indskrivning fra kl 16.00)

18.00 Norske musikkorps marcherer fra Torvet til Stranden

19.00 Opvarmning ved Jens Warmløse

19.50 Velkomst ved Berit Bøjstrup

20.00 Koncert med Nicolai og Piloterne

20.45 Båltale ved borgmester, Mogens Gade

21.00 Bålet tændes

21.45 Koncert ved Nicolai og Piloterne

22.00 Tak for i aften

En weekend med fart på

Udover den største bålfest til dato, vil der være meget mere at køre efter i Blokhus i denne weekend.

Der er nemlig også Blokhus Faldskærmskonkurrence, hvor de bedste udspringere fra hele verden kommer til Blokhus fra 21.-23. juni.

Publikum får en enestående mulighed for at komme helt tæt på faldskærmsudspringere, når Blokhus International Faldskærmskonkurrence bliver afviklet på den smukke hvide strand i Blokhus for første gang.

Syd for nedkørslen til stranden i Blokhus, vil fly starte med de dygtige udspringere, så publikum kan få en helhedsoplevelse af hele konkurrencen.

Konkurrencen er både individuel og for hold af 5 springere (De 4 bedste score tæller som holdscore).

Det er helt gratis at overvære, og der vil være gode muligheder, for at få nogle enestående billeder af de dygtige faldskærmsudspringere i
luften.

Programmet for konkurrencen:
Torsdag d. 20. juni:
Træningsdag med spring: 12.00 – 21.00
Fredag d. 21. juni:
Konkurrencespring: 08.00 – 21.00
Lørdag d. 22. juni:
Konkurrencespring: 08.00 – 21.00
Søndag d. 23. juni:
Konkurrencespring: 08.00 – 16.00

Derudover er der også Nordsø Festival fra 22.-26. juni i og omkring Blokhus. Læs mere om det her.