Har du styr på nytårsaften? Her er Aalborgs bedste nytårsmenuer

Skrevet af: Kristina Obitsø Baltov

Annonce

MigogAalborg har valgt de steder, der skulle med i nytårsguiden.
Stederne har betalt for reklamelink til bestilling. De står i alfabetisk rækkefølge

Applaus

Hos Applaus kan du blive ført ud på en rejse af velsmag og oplevelser, og nytårsaften kan du komme til et brag af en fest, som byder på lækker mad og vin.

Menuen er:
– Snacks.
– Østers, caviar og musling.
– Pocheret letrøget torsk med bacon, kål og purløgsblanquet.
– Sort hummer m. syltet løg, svampe og aromatisk sauce.
– Stegt foie gras m. crouton, blomme og tørret and.
– Vagtel farseret med morkler og sauce på æbler.
– Chokolade med passion og kakao.

Kaffe og kransekage.

Prisen for denne aften er 1495kr inkl. vinmenu og velkomstchampagne.
Kontakt restauranten og bestil her.


Bistro V

Hos Bistro V byder de på en superlækker 3-retters menu som take away.

Menuen er:
– Forret: Røget laks fra Hyttels med dildmayonnaise, urter, hytteost og malt.

– Hovedret: Dansk oksemørbrad med kartoffelgratin, spinatselleripuré, stegt persillerod og svampesauce.

– Dessert: Lys chokolademousse med karamelknas, brombær og marengs.

Prisen for denne lækre 3-rettersmenu er 295 kr. pr. person.
Læs mere og bestil her.

CanBlau


CanBlau har sammen med TABU og Glashuset i Lønstrup kreeret en absolut lækker menu til nytår, som du kan bestille til take away (i både Aalborg og Lønstrup).

Menuen er:
Snacks: saltede mandler, spanske oliven (to slags), salat af hummerklør med urter og croutons

Forret: Ristet hummerhale med tomatchutney og hummersuppe samt salat med urter, bacon og bagte tomater

Hovedret: Oksemørbrad med trøffelpuré, syltede bladbeder, croutons og oksesky, hertil bagt kartoffel med trøffelsmør og salt

Dessert: Chokoladekugle med æblepuré, citron/vaniljecreme og chokolade/hasselnød crumble samt syltede æbler, hertil lun chokoladesauce med kokos

Prisen for denne menu inkl. vin er 450 kr. pr. person. (de sælges i pakker af 4 og 6 personer).
Du kan bestille her .

Cafeministeriet

Hos Cafeministeriet kan du bestille en lækker nytårsmenu lavet af de bedste råvarer til take away.

Menuen er: 
– Snacks: Forårsrulle med confiteret and, jordskokchips med svampe-mayonnaise.

– Forret: Let og mild jomfruhummerbisque med soufflé af hvid fisk og jomfruhummer. Serveret med frisk dild, grøn dildolie og grillet syltet selleri.

– Hovedret: Kalvefilet med pommes duchesse (kartofler rørt med parmesan, timian og citronskal) Hertil smørristet toast, hindbærsyltede rødløg samt svamperagout tilsmagt med trøffel.

– Dessert: Oreo cheesecake med krystalliseret hvid chokolade, syltede blåbær og karameliserede valnødder.

– Til kaffen: 3 slags af køkkenets hjemmelavede petit fours.

Prisen for denne menu ved bestilling inden 20. december: 325 kr. pr. person.
Prisen for denne menu ved bestilling efter den 20. december: 340 kr. pr. person.
Læs mere og bestil her.

Fandanko

Hos Fandanko går de ikke på kompromis med kvaliteten, og her kan du bestille en lækker nytårsmenu som take away.

Menuen er:

– Snackkurv:
Velegnet til nytårstalen eller som forret Brioche med kold salat af håndpillede rejer friteret mac & cheese med trøffeldip tørsaltet svinemørbrad fra slagter Holmberg ”poppede” kartofler med dehydreret kaperspulver

-Forret:
Letsaltet torsk med syrnet dildfløde, dild ”sne”, sort blomkålspure, Tobiko rogn og knust hummergele. Hertil nybagt brød.

– Hovedret:
Oksemørbrad og kalvebrissel med sprød panko. Hertil kartoffeltortilla med rucola, kraftig rødvinssauce, confiteret pastinak og cremet puré af gulerod.

– Dessert:
Triple chokoladekage. Skøn kage med hvid, lys og mørk chokolade. Hertil ”multicrumble”, hindbærpocheret babypære, sauce af kondenseret mælk, samt pure af røde frugter og lime.

Prisen for denne 4-retters menu er 379 kr. pr. person.
Læs mere og bestil her.

Fusion

Hos Fusion har du også mulighed for at slippe for stress og indkøb ved at lade dem stå for maden nytårsaften. Her kan du både komme til nytårsgalla i restauranten eller bestille mad som take away.

Menuen som take away er:
– Forret: Hummerbisque, torsk, glaskål, citrongræs, urter. Hertil rustikt brød og smør.
– Hovedret: Oksemørbrad, rosenkål, svampe, lime & ingefær, kartofler, miso sauce.
– Dessert: Chokoladefondant, saltkaramel, lime & litchi parfait, pebermarengs.

Prisen for denne menu er 395 kr. pr. person.

Du kan også fejre din nytårsaften hos Fusion, hvor der vil blive kræset for gæsterne med sublim mad og udsøgte vine, højt humør og masser af boblende champagne.

Menuen til nytårsgalla er:
– Snacks og velkomstchampagne: Soja kaviar, grønlandsk sød reje, yuzu, tartar af wagyu, kimchee, tørret foie gras, grønkålschips, mixo & XO.

– 1. ret: østers, ponzu, kaviar.

– 2. ret: hummerhaler, yuzu, sorte bær, mirin.

– 3. ret: torsk, æble, ingefær, bacon.

– 4. ret: due, foie gras, morkel, galanga.

– 5. ret: canadisk angus, skorzonerrod, sort kål, kimchee, trøffel.

– 6. ret: passion, ”saltet” hvid chokolade, blodappelsin i flydende nitrogen.

Prisen for denne aften er 2018 kr. pr. person.
Læs mere og bestil her.

Helmuth

 

Hos Helmuth kan du deltage i en virkelig festlig aften på stedet, hvor der vil være velkomstdrinks, udvalgte snacks og champagne til at skåle nytåret ind med.

Derudover består menuen af:
– Nytårstorsk af confiteret torsk, rødbedepuré og pancetta.

– Foie gras terrrine på brioche, balsamicocreme og salater.

– Oksemørbrad med sherrysky, brombær og rosenkål.

– Svampesauté, syltede løg og jordskokkechips.

– Pommes anna.

– Fyldte mazariner med marengstop, panna cotta og bærkompot.

Prisen for en nytårsfest hos Helmuth er 549 kr. pr. person.
Kontakt restauranten og bestil her.

Hotel Comwell Hvide Hus


I år kan du også komme til et brag af en fest på Hotel Comwell Hvide Hus. Her bliver der serveret cocktails og en lækker 4-retters menu på Restaurant Vesterbro på 1. sal, hvor der er udsigt til byens puls.

Husets sommelier har desuden sammensat en lækker vinmenu tilpasset retterne.

Der vil også blive serveret kaffe og sødt samt selvfølgelig champagne til at skåle nytåret ind med, når I kl. 24.00 kan betragte fyrværkeriet fra hotellets terrasse.

Prisen for denne eksklusive aften med vinmenu inkl. er 1395 kr.
Læs mere og book her.

Comwell: Udsigt

MEAT


På MEAT serveres kød i høj kvalitet, og leverandørerne er valgt med stor omhu. Her bygges måltidet op omkring lækkert, veltilberedt kød i fine udskæringer. De er også klar med en take away menu nytårsaften.

Menuen er:
– Appetizer: Carpaccio af oksemørbrad med pesto, oliven og parmesan.

– Forret: Røget hellefisk med peberrodscreme, crudité af radiser, sennepsnet, frisée salat og spiselig blomst

– Hovedret: Prisen for den samlede menu varierer efter udskæring. Vælg mellem:

– Australsk filet 250 g. Pris: 385 kr.
– Tournedos 220 g. Pris: 415 kr.
– New York Strip 300 g. Pris: 489 kr.
– Rib Eye 300 g. Pris: 495 kr.
– Australsk Wagyu 250 g. Pris: 745 kr.
– Japansk Kobe: 250 g. 1279 kr.

Hertil serveres pommes duchesse med løg og bacon, grillede asparges, chips af rodfrugter, selleripuré og madagascar pebersauce.

– Dessert: Vanilje panna cotta, råmarinerede bær, crumble af marengs og nødder.

Læs mere og bestil her

Mortens Kro


Hos Mortens Kro kan du både vælge at fejre din nytårsaften i de moderne lokaler, der danner rammen om Mortens Kro eller tage maden med som take away.

Menuen som take away er:

– Appetizer: Kroens saltede mandler samt laksetatar på butterdej.

– Forret: jomfruhummer, jordskok, dild, hummer mayo, mangofrugt og sprødt

– Mellemret: paneret stegt torsk med grøn remoulade, rejer og grønt.

– Hovedret: skiver af grillet oksemørbrad, på briochebrød, med foie gras terrine, rødvinskogte pærer.

– Dessert: Konditor Fabian Chevreuils gateaux marcel med syltede klementiner.

Prisen for denne lækre menu er 349 kr. pr. person.

Du kan også opleve en helt særlig nytårsaften til nytårsgalla på Mortens kro. Her vil være DJ, appetizers, dronningens nytårstale og lækker Moët og Chandon-champagne til at skåle nytåret ind med.

Der vil blive serveret en 5-retters gourmetmenu med dertilhørende vinmenu.

Menuen består af:
– Pighvar, hummer, fjerkræ, okse.

– Festlig nytårsdessert.

– Kransekage fra buffet.

Prisen er 1798 kr. pr. person.
Læs mere og bestil her. 

Champagne på Mortens Kro Aalborg

Nam


Hos Nam har du to muligheder nytårsaften. Du kan både spise i huset eller nyde den lækre mad i hjemlige omgivelser.

Menuen i huset består af 14 serveringer:
– Tempura mango m. banan & kaviar
– Sprødt kyllingskind & løjrom
– Flamberet laks m. ponzu & wasabi
– Krumkage m. gedefriskost & ristede løg
– Grillet broccoli m. muslingesauce & brændt hø
– Rå okse m. røget æggeblomme & trøffel
– Hummer dumplings m. ristet hvidløg & kastanje
– Glaseret rødbeder m. dehydreret and & solbær
– Poussin m. yuzu & tomat
– Stegt foie gras m. havtorn & løg
– Okse m. trøffel, selleri & aromat sauce
– Kaviar & hasselnød
– Chokolade m. vanille & verbena
– Saltet karamel m. fermenteret frossen pære

Prisen for det hele inklusiv vinmenu er 1395 kr. pr. person.

Ønsker du i stedet at få Nams nytårsmenu hjemme, består menuen af:
– Sprøde kyllingechips m. tomat & yuzu dip
– Smør ristet toast m. krabbe & ristet løg
– Skagenskinke m. saltet grønt & trøffel
– Flamberet laks, ponzu & glaskål
– Krumkage m. friskost, rogn & parmesan
– Hummersuppe m. citrongræs & urteolie
– Røget torsk m. spidskål & saltsyltede lime
– Jordskokker m. havgus & karse
– Angus okse m. selleri, løg og sauce på kalvehaler & trøffel
– Chokoladebar m. knas, litchi & yoghurt

Prisen for disse 10 serveringer er 425 kr. pr. person.
Kontakt restauranten og bestil her.

Prinses Juliana


På den flydende spiserestaurant Prinses Juliana med den faste kajplads på Vestre Havnepromenade har du mulighed for at få en lækker 3-rettersmenu til take away nytårsaften.

Menuen er:
– Forret: Rørt varmrøget laks fra egen rygeovn, rørt med dild og creme fraiche. Serveret med marinerede salater. Hertil smørristet brød.

– Hovedret: Rosastegt oksemørbrad med hvidløg og rosmarin serveret med selleripuré, bagte forårsløg, forårsløgsolie og syltede tomater. Hertil pommes royal med timian og kalveglace.

– Dessert: Grand Cru Bora-Bora vanilje penna cotta. Hertil blød karamel, syltede solbær og krystalliseret hvid chokolade med mynte.

Prisen pr. person er 355 kr.
Læs mere og bestil her.

San Giovanni


Hos San Giovanni er du garanteret en ægte italiensk oplevelse, og det afspejler også nytårsmenuen, der består af en masse lækre specialiteter.

Menuen er:
– Forret: Parmaskinke, salami ventricina og soltørret tomat, marinerede oliven, marinerede scampirejer på kål marineret i appelsin og citronsaft med et strejf af chili, grillede peberfrugter med revet parmesanost og kapers, grillet kyllingebryst á la ceasar salat, SanGiovannis koldthævede surdejsbrød medfølger.

– Hovedret: Oksemørbrad af irsk kødkvæg med en cremet ”sugo” med skovens svampe og salvie. Hertil salat af cous cous med peberfrugt, soltørret tomat, løg, rødvinseddike og urter, zucchini bagt med ”pesto alla genovese”, salat af grønkål vendt med pistacienødder, bagte gulerødder, hindbæreddike, olivenolie og masser af urter, kartofler fra Vildmosen vendt med rosmarin.

– Dessert: SanGiovannis nytårschokolade kage med chokoladeganache med hindbær, hindbærparfait og syltede skovbær.

Prisen er 395 kr. pr. person.
Du kan læse mere her og bestille her.

Mediebroen.dk


Scheelsminde


Hos Scheelsminde kan du få en skøn 3-retters menu på årets sidste aften. Menuen kan også opgraderes til en 4-retters menu, hvis dette ønskes. 

Menuen er:
– Forret: Tempereret vesterhavstorsk. 3 x jordskokker med rå glaskål og syrnet muslingefløde. Hertil surdejsbrød og smør.

– Hovedret: Kalvemørbrad fra Nordlyk rullet i dehydrerede bær, crunch og urter, hørøget selleri som puré og stegt. Confiteret kartoffel og syltede skalotteløg samt sauce Bordelaise med røget marv.

– Dessert: Mørk chokolademousse med ristede hasselnødder, syltede pærer, drænet yoghurt og brunet smørsne.

Prisen for denne menu er 395 kr. pr. person.
Kontakt restauranten og bestil her.

Scheelsminde Nytårsmenu. Alle retter. Foto: © Michael Bo Rasmussen / Baghuset. Dato: 15.11.17


Simon’s


Hos Simon’s kan man booke 4-retters menu til en lækker aften hjemme. Grundstenen hos Simon’s er, at alt er hjemmelavet og af højeste kvalitet. Uden kompromis!

Menuen er:
– Forret: Cremet hummerbisque med smørbagt kulmule, røget bacon, aromatisk olie og vinterurter. Variation af koldhævet brød fra eget bageri og hjemmesyrnet smør med citrus og havsalt.

– Mellemret: Souffle af unghane og vilde svampe med syltede bøgehatte, skalotter, ribs, sprødt hønseskind og sort trøffel.

– Hovedret: Bouef af oksemørbrad med svamperagout og små perleløg, “gratineret kartoffel”, timian og sauce Bordelaise .

– Dessert: Gateau Marcel ”luftig chokoladekage” á la Simon’s med kompot af mørke sensommer bær med polynesisk vanilje.

Prisen for er 399 kr. pr. person.
​Læs mere og bestil her.

SushiMania


Nogen siger, at alle gode fester starter med sushi og bobler. I år har du mulighed for at teste det med take away fra SushiMania. Her kan du få boxe til både den store og den lille nytårsfest.

Box 1 (18 stk.) består af:
Maki
– 4 x laks spring
– 4 x spicy seafood
– 4 x chicken yummi
– 4 x laks green

Nigiri
– 2 x tigerreje med masagomayo
1 x sushimania sauce + inkl. soya, wasabi, ingefær og spisepinde

Prisen er 169 kr. pr. person

Box 2 (32 stk.) består af:
(maki)
– 4 x chicken nuts
– 4 x laks + rejer
– 4 x california royal
– 4 x spicy tun
– 4 x ebi tempura
– 4 x laks dragon
– 4 x mango veggie

(nigiri)
– 2 x lynstegt laks m. chilimayo
– 2 x tigerreje m. masagomayo

Prisen er 349 kr. pr. person.
Kontakt restauranten og bestil her.

Sushi Mania XO


Hos SushiMania XO kan du bestille ekstraordinær gourmetsushi til årets sidste fest.

Menuen er:
Nigiri
– 2 x ebireje m.japansk mayo · mandel · ingefær
– 2 x vildtfanget laks m. lime·hvidløgsdressing · brændt hvidløg · limeskal

Maki rolls
– 4 x snekrabbe · agurk · avocado · japansk mayo · sesam
– 4 x vildtfanget laks · crispy lakseskind · avocado · agurk · chili · mayo
– 4 x friteret pankokylling · cashews · tranebær · unagi · mayo · sesam · sprødt kyllingeskind

Dragon rolls
4 x tigerreje · ingefær · agurk · chilimayo · springløg · tuntatar
4 x ebireje · snekrabbe · sennepscreme · springløg · agurk · wakame · ponzu big rolls
4 x tempurareje · koriander · gulerod · avocado · radise · sesam · nobashisauce
4 x tempurareje · avocado · agurk · gulerod · sushimania- og unagisauce

Inkl. soya, wasabi, ingefær og spisepinde

Prisen er 449 kr. pr. person.
Kontakt restauranten og bestil her.

 

Tabu


Restaurant Tabu vandt tidligere i år hædersprisen som årets gemmenbrud, og i år kan du deltage i en ekstravagant nytårsgalla på årets sidste dag. Her kan du få en lækker menu med dertilhørende vinmenu.

Menuen er:
– Snacks og champagne

– Limfjordshummer med hengemt grønt fra markerne på Egholm
(2013 Riesling Mauerwien, Schloss Neuweier, Baden=

– Pighvar og asparges fra ”Svipperhøj”
(2014 Puligny Montrachet, Jean Pascal et Fils, Bourgogne)

– Oksehale, rødbede, peberrod og tørret oksehjerte (18 mdr.)
(1999 Gigonas, La Cave, Rhône)

– Svampe, boullion, estragon og marv
(Amontillado antique, Bodega Fernando Di Castilla, Jerez)

– Kronvildt og kål
(2012 Leonardo Barolo, Magnum, Strappianno)

– Henkogt frugt fra Anhøj frugtplantage
(2016 Epilog, ”Pommeau”, Guldbæk Vingård, Himmerland)

– Pærer, citronverbena og pærebrændevin
(TABU’s cocktail med pære, sødmælk og hvid skotlander rom)

Kaffe, sødt og avec

Prisen for denne eksklusive aften er 2000 kr. pr. person.
Læs mere og book bord her.

TEXTUR


På den nye hotte restaurant TEXTUR kan du skyde nytåret ind med en lækker nytårsmenu bestående af snacks og caviar, 4-rettersmenu og kransekage.

Menuen er:
Snacks: Ægte caviar (White Sturgeon), røget skinke fra Rævhede, puffede tapikaflager med kryddersalt, creme med tørrede urter og hyldebærkapers

Forret: Soyamarineret laks med kold urtecreme og sprød hjertesalat

Mellemret: Saltet torskeryg med sprøde hasselnødder og cremet suppe med ramsløg

Hovedret: Krogmodnet okse skåret af højreb fra Rævhede, glacerede rødbeder og rødbedepuré samt aromatisk sauce med svampe og trøffel

Dessert: Mousse på Valrhona chokolade og rom fra Skotlander med citroncreme og mandelcrunch

Kransekage

Prisen for dette er 448 kr. pr. person.
Læs mere og bestil her.

Victors Madhus


Hos Victors Madhus kan du få en lækker tre-rettersmenu til take away til din nytårsaften.

Menuen er:
– Forret 1: Flødelegeret fiskesuppe serveret med limfjordsblåmuslinger serveret med dildolie, syltede jordskokker og kartoffelchips hertil nybagt brød og smør.

Eller

– Forret 2: Terrin af gris serveres med syltede beder, sennepscreme og små salater.

– Hovedret: Braiseret oksebryst serveret med selleripure, grillet spidskål og ristede skovsvampe hertil confiteret kartoffel og sauce blanquette.

– Dessert: Chokoladekage “Valrhona” med chokolademousse og  syltede kirsebær, kandiserede mandler samt myntesukker.

Prisen for denne tre-rettersmenu er 225 kr. pr. person.
Læs mere og bestil her.

Victors Madhus Nytårsmeny. Foto: © Michael Bo Rasmussen / Baghuset. Dato: 15.11.17

AaB Konference

Som noget nyt kan du hente din nytårsmenu på AaB’s hjemmebane Aalborg Portland Park. Her har AaB Konference og Victors Køkken & Catering skruet en lækker nytårsmenu sammen, hvor der er fokus på de klassiske råvarer, der traditionelt hører til nytårsaften.

Du får tre retter til 298,- kr., hvor du både kan glæde dig til bagt torsk, kalvemørbrad og til dessert en smuk og ”mushy” mazarinkage.

Menuen er:
Forret: Torsk bagt med olivenolie. Serveret på bund på blomkålspure med hummercreme. Hertil rugflager syltede brunoise (små tern) af urter samt dild

Hovedret: Stegt kalvemørbrad og terrin af oksebryst. Serveret med sellericreme, langtidsbagt gulerod og syltede løg. Hertil kartoffelkage med timian og hvidløg samt rødvinssauce.

Dessert: Blød mazarin med urter. Serveret med saltet karamel, syltede rabarber samt æble. Hertil brudstykker af hvid chokolade og skovsyre.

Prisen for disse tre retter er 298 kr. pr. person.
Læs mere og bestil her.

AaB Konference Nytårsmeny. Foto: © Michael Bo Rasmussen / Baghuset. Dato: 15.11.17

Aalborg Karneval slog igen rekord: Så mange festede med i går

Skrevet af: Michael Qureshi

En af årets største dage i Aalborg er vel overstået.

Vejret var fantastisk, og dagen forløb forholdsvist roligt ifølge Nordjyllands Politi. Alt i alt var Aalborg Karneval 2018 en kæmpestor glad fest.

2018 skriver sig også ind i historiebøgerne med en rekord. Lørdag blev det højeste deltagerantal i paraden nogensinde målt.

Det bekræfter Aalborg Karnevals daglige leder Kresten Thomsen over for MigogAalborg.

“Der var godt 80.000 paradedeltagere. Det vil sige, at vi overgik sidste år, og det er vi selvfølgelig enormt stolte over. Vi havde sat en masse nye initiativer i søen, og de virkede godt,” siger Kresten Thomsen.

Politiet roser dagens forløb

Oveni de 80.000 deltagere estimeres ca. 50.000 yderligere deltog i karnevalsfesten uden at være i paraden. Aalborg Karneval satte i hvert fald en tyk streg under, at det er Nordeuropas største karneval.

Hos Nordjyllands Politi roser man hovedparten af deltagerne.

”Når vi ser tilbage på dagen, har den overvejende været rolig, og vores frygt for, at mange mennesker kom til at lide under væskemangel pga. det varme vejr, blev bragt til skamme.

Først på aftenen modtog vi en enkelt anmeldelse om voldtægt fra midtbyen, som vi her til aften stadig har efterforskere, der arbejder med. Vi kan ikke pt. give flere detaljer,” oplyser politiets ansvarlige leder vicepolitiinspektør Henrik Skals.

Han vil dog gerne rose deltagerne i karnevallet for den generelt gode opførsel.

Flyvevåbnet deltog også i Aalborg Karneval fra oven. Her ses en video, som Forsvarets Challenger 604 optog af optoget over Limfjordsbroen.

Sådan så der ud i Jomfru Ane Gade her til morgen

Rekordår for A. Enggaard: Kommer op blandt landets tungeste firmaer

Skrevet af: Christine Luca Hornemann
illustration: Dimension Design
illustration: Dimension Design

For Aalborgs største entreprenør firma A. Enggaard Holdning A/S blev 2017 det bedste år til dato. Omsætningen er vokset med 17 procent til tre millarder kroner.

Dermed rykker A. Enggaard op blandt landets 150 største virksomheder målt på omsætning. Sidste år var de nummer 175 med en omsætning på 2,5 mia. kr.

A. Enggaard er også blandt Danmarks største entreprenørfirmaer. Sidste år var de nummer 7 på listen, og 2017 resultatet har sandsynligvis rykket dem i Top 5.

Der er dog et lille stykke til Danmarks største virksomhed målt på omsætning. A.P. Møller – Mærsk toppede Berlingske Business Listen i 2017 med en omsætning på 238,7 mia. kr.

Væksten hentes uden for Nordjylland

I 75-året for etableringen af A. Enggaard A/S kan entreprenørkoncernen nu notere sig for en rekordhøj top- og bundlinje. Omsætningen er fordoblet til tre milliarder kroner på bare tre år, og alene det seneste år er omsætningen steget med 17 procent.

Resultat efter skat blev i 2017 på 184 millioner kroner mod 140 millioner kroner året.

Direktør Asger Enggaard er tredje generation i den familieejede virksomhed, og han er både tilfreds med og taknemmelig for den flotte fremgang:

“Vi har haft stort held og dygtighed de seneste år til at vinde og igangsætte de rigtige projekter, og det er det, vi nu for alvor ser resultaterne af. Samtidig kan vi konstatere, at konjunkturerne inden for både byggeriet og ejendomsmarkedet er blevet markant forbedret de seneste år, og det er klart, at vi har stor gavn af den generelle vækst inden for branchen,” forklarer han og fortsætter:

“Den allervigtigste forklaring på de positive nøgletal er dog vores godt 500 medarbejdere, som til daglig arbejder for at yde et godt håndværk og at optimere ned til mindste detalje. Jeg er taknemmelig for den store stab af både nye og gamle kolleger, som bidrager med en uvurderlig erfaring og ekspertise, der er helt afgørende inden for vores branche.”

Fra Enggaards byggeri i Siloen

Enggaards vækst de seneste år kommer særligt fra Aarhus-området, men også fra Sønderjylland, København mv. Tidligere lå størstedelen af aktiviteterne i Aalborg-området, men i dag udgør koncernens aktiviteter her i Aalborg kun ca. 25-30 procent af den samlede omsætning.

Aarhus-afdelingen blev startet i 2004 med en udbygning og renovering af Musikhuset Aarhus som startskud. Siden er det gået slag i slag med en lang række projekter i Østjylland, og i 2012 købte A. Enggaard den store Ceres-bryggerigrund centralt ved åen i Aarhus.

I disse måneder lægges sidste hånd på den helt nye Aarhus-bydel med 1.100 lejligheder, en campus til 5.000 VIA-studerende, butikker, kontorer, restauranter, Danmarks største p-kælder med plads til 1.270 biler og en stor park langs Aarhus Å:

Fantastisk byudvikling

“Både Aalborg og særligt Aarhus har gennemgået en fantastisk positiv udvikling de seneste år. Det har ikke mindst været drevet af en høj befolkningstilvækst og positive konjunkturer, og vi har deltaget i en lang række forskelligartede projekter.

I år færdiggør vi Ceres-byen, og vi har allerede byggeprojekter og -planer 8-10 andre steder i Aarhus. Det gælder blandt andet i Gellerup-parken, der nu er godt på vej til at blive omdannet til et nyt by-, bolig og erhvervsområde,” fortsætter Asger Enggaard.

Enggaard har også deltaget i store projekter i andre dele af landet. Koncernens til dato største projekt bygges i øjeblikket på Kalvebod Brygge i København, hvor A. Enggaard for Bygningsstyrelsen opfører et godt 40.000 kvadratmeter stort nybyggeri, der blandt andet skal huse flere offentlige styrelser.

Byggeriet er et såkaldt OPP – Offentligt Privat Partnerskab, hvor A. Enggaard ikke bare bygger, men også drifter bygningen i 30 år:

“OPP er – kan jeg vist godt sige – blevet et varemærke for os. Vi har vundet en lang række OPP-byggerier de seneste år, og vi mener, at det er en særdeles god model at følge til fordel for både den offentlige bygherre og for os som entreprenør,” fortsætter Asger Enggaard.

Udover Kalvebod Brygge står A. Enggaard for en række OPP-byggerier, herunder blandt andet byggeriet af en stor administrationsbygning i Gellerup til Aarhus Kommune, Vestre Landsret i Viborg, Hovedpolitistationen i Holstebro, de nye retsbygninger i Kolding m.fl.

I 2017 stiftede A. Enggaard sin 3. afdeling i Sydjylland med kontor i Fredericia og på sigt også i Odense. Her er der også allerede stor aktivitet. I Sønderborg bygger A. Enggaard Alsik Resort & Spa, der er et 70 meter højt og 25.000 kvadratmeter stort hotel-, spa- og konference-kompleks, og i Odense har A. Enggaard købt en del af den gamle slagterigrund central i byen, hvor der nu skal bygges blandt andet 300 boliger:

“Aalborg og Nordjylland er stadig vores hjemmebane, men vores medarbejdere og projekter er i dag spredt over hele landet. Det er spredningen, der for alvor har bidraget til vækst, om end vi også ser ind i en række større projekter i Aalborg i de kommende år,” konstaterer Asger Enggaard.

Han henviser her til byudvikling af det store Spritten-område samt Stigsborg Havnefront, der skal udbygges over de næste 20-25 år.

Enggaard har i øjeblikket en af de største ordrebeholdninger i koncernens historie og forventer således fortsat vækst i 2018. Vi har også tidligere skrevet om Enggaards engagement med bylivet i Aalborg – læs om bylivspigerne her

Prøv Aalborgs helt nye søgeportal på ejer- og lejebolig

MigogAalborg Bolig har lanceret Boligswipe som er en ny og meget lettere måde at søge boliger på. Find de boliger der matcher dig inden for location og søgekrav – og nærstuder så de rigtige

Følg vores nye boligmedie MigogAalborg Bolig her – alt med ejendomme og de fedeste boliger i Aalborg

INFO:

På MigogAalborg Bolig skriver vi om de spændende boliger i Aalborg og omegn, som skiller sig ud på den ene eller anden måde. Vores artikler er ikke sponsoreret, medmindre det står tydeligt markeret.

Er du ejendomsmægler eller har en bolig til salg og mener MigogAalborg Bolig bør omtale en bolig eller projekt, så skriv til christine@migogaalborg.dk eller direkte på vores Facebook.

Karneval kan slå rekord i år: Her er alle de nye ting

Skrevet af: Michael Qureshi
Foto: Jakob Kildehave
Foto: Jakob Kildehave

Nordeuropas største karneval slog deltagerrekord sidste år, da omkring 75.000 var med i paraden og til fest i Kildeparken i løbet af dagen.

Sidste år blev faktisk en af de varmeste dage i Danmark overhovedet i 2017, men det kan blive endnu mere hedt i morgen.

Det kan faktisk også give ny deltagerrekord, at vejrudsigten lang tid i forvejen har meldt om sommervejr på karnevalsdagen.

En anden detalje er, at der loves regn og torden på Sjælland i morgen, og det kan få flere til at tage en impulsiv roadtrip til sambarytmer i Nordens Paris, hvor endnu en sommerdag rammer.

Vi har desuden kigget på nogle af de nye initiativer som du kan glæde dig til her lørdag.

Fri Bar koncept i Paraden

For første gang i Karnevals historie har man introduceret fri bar i løbet af paraden. De fleste aalborgensere kender hovedpinen med at transportere eget sprut og øl og samtidig holde det koldt.

For 249 kr. har Aalborg Karneval haft fri bar armbånd til salg, og de blev lynhurtigt udsolgt. Så kan man løbende for fyldt op på udvalgte paradevogne. Det er stadig i forsøgsfasen, så bliver det en succes, så udvides antallet næste år.

Foto: Jakob Kildehave

Ny elektronisk scene

Karneval lancerer i år et helt nyt område i forbindelse med Kildeparken og introducerer en ny elektronisk scene. Det er i samarbejde med den elektroniske musikfestival Strøm, som indtager Aalborg. Det betyder, at kapaciteten udvides med over 3500 mennesker i Kildeparken, fordi en p-plads bagved Kilden tages i brug.

Bedre mobildækning

I disse tider med stor aktivitet på sociale medier som Facebook, Instagram og især Snapchat (blandt målgruppen for Karneval), så er der ikke noget værre end når man ikke kan være online på mobilen.

Grundet de mange deltagere i samme område har mobildækningen de seneste år været skod. Men det ændres i år. Der er ganske enkelt sat ekstra mobilmaster op.

Foto: Jakob Kildehave

En af verdens hotteste DJs

I år er niveauet på musikscenen også løftet yderligere. Således bliver hovednavnet Vigiland, som er er en af verdens hotteste DJs streamet mere end 500 mio. gange. Med 15 gange platin er de det største navn nogensinde til Aalborg Karneval. Det er i øvrigt MigogAalborgs tv-vært Zjakalen, der er vært på Store Scene.

Twerk Queen er dronning

Hvis der er en i landet, som kan finde ud af ryste røv, så er det i den grad Danmarks Twerk dronning Twerkqueen Louise. Hun har umiddelbart ikke den store forbindelse til Aalborg, men hun passer perfekt ind i målgruppen til karnevalisterne. Hun kommer til at bære dronningtitlen flot. Læs artiklen om hende her

Flyvevåbnet hilser på Karneval

Temaet i år hedder “Til lands, til vands og i luften”. Det bliver taget bogstaveligt, når flyvevåbnet også deltager i Aalborg Karneval i år. Air Transport Wing Aalborg vil lørdag lave en overflyvning, der kan ses og høres henover Limfjorden. Det sker i tidsrummet 10.30-10.45. Flyet Challenger 604 er den danske udgave af USAs præsidents fly Air Force One.

Sikkerhed

Som noget helt nyt sidste år indførte Nordjyllands Politi en særlig terrorsikring for at beskytte karnevals-deltagerne. Det skete blandt andet med afspærring af tonstunge lastbiler for at forhindre angreb som dem i Nice og Berlin, hvor lastbiler kørte ind i menneskemængder. Det sker også i år. I det hele taget har Nordjyllands Politi et kæmpe sikkerhedsapparat i gang i løbet af lørdagen.

Og knap så nyt…..

Disse veje spærres i morgen

Aalborg Kommune har lavet en opdatering

Nu er der kun en ting at sige – Hav et fantastisk karneval derude.

Musik, kunst og Street Food: Kunsten kører Summer Lounge igen

Skrevet af: Michael Qureshi

Skulpturparken omkring Kunsten kommer igen til at summe af musik, hygge, streetfood, talks og ikke mindst kunst, når dørene for anden gang åbner til Kunsten Summer Lounge.

Sidste år var det et enormt populært tiltag, der også trak gæster som for første gang trådte inden for Kunstens lækre park og område.

Tuborgfondet og lokale virksomheder støtter i år eventet, som denne gang har skærpet fokus på at engagere endnu flere unge i samfundet.

Programmet er udvidet med talks med blandt andre Michael Kvium og den populære podcast-duo Fries Before Guys. Duoen bag den megapopulære podcast er faktisk her fra Aalborg, og den ene er datter af tidligere AaB-træner Allan Kuhn. Læs om dem her

Desuden er der flere pop-up-events, hvor der i øjenhøjde bliver diskuteret kunst, kultur og spørgsmål, som optager unge.

Kunsten er blandt de museer i Danmark, hvor unge udgør en stor del af de besøgende. Det er blandt andet sket gennem et fokus på nye måder at møde publikum på.

Loyaliteten hos den unge gruppe er lav, og det kræver et vedholdende arbejde, hvis de unge skal se museerne som et relevant sted, hvor man kan få oplevelser sammen med andre.

”Vi er et kunstmuseum, der hele tiden skubber grænserne for, hvad et museum kan og bør. Vi tror på, at vi sammen med andre kan skabe en bedre oplevelse, hvor en forståelse af samfundet kan opstå med udgangspunkt i billedkunsten. Derfor skabte vi sidste år Kunsten Summer Lounge, og med den store opbakning var det givet, at vi skulle fortsætte. Vi er derfor glade for opbakningen fra Tuborgfondet og de nordjyske virksomheder,” siger museumsdirektør Gitte Ørskou.

Lokalsamfund og kunst smelter sammen

Det har været afgørende for Kunsten at kunne skabe et program, hvor nysgerrighed over for kunst og samfundet, ny musik, hyggelige rammer og socialt samvær går op i en op i en højere enhed.

Programmet består derfor af live-musik med nye danske bands, kendte oplægsholdere, DJ’s, streetfood, talks om samfundsmæssige og kunstneriske spørgsmål og events af socialøkonomiske virksomheder.

”Det er et spændende format Kunsten afprøver, som bryder med den traditionelle museumsoplevelse og inviterer lokale aktører med til at skabe noget nyt sammen. Det giver besøgende og særligt unge mulighed for at komme tættere på deres lokalsamfund i samspil med Kunsten, som kan sætte en unik ramme for diskussioner om kunst, kultur og samfund i en afslappet sommerform,” siger direktør i Tuborgfondet Anne-Marie Skov.

Museumsoplevelse på en ny måde

Kunsten Summer Lounge skal hjælpe med at tiltrække et nyt publikum, men også at vise, at en museumsoplevelse kan foregå på mange måder.

Det kræver ikke nødvendigvis en stor forhåndsviden, da museet står parat til at hjælpe publikum i gang. En af tankerne bag er naturligvis at unge får øjnene op for Kunsten og får lyst til at besøge udstillingerne. Erfaringerne fra sidste år viste, at dette i høj grad lykkedes. Flere af gæsterne tegnede et års medlemskab af museumsklubben og besøgte museet efterfølgende.

”Hvis vi skal skabe den ønskede forandring og tiltrække et nyt publikum, er det nødvendigt at skabe et rum og et program, hvor det bliver let og attraktivt at gå fra ikke-bruger til bruger af museet – og måske endda frivillig medhjælper. Vi tror på, at det lykkedes.

Sammen med vores gode lokale samarbejdspartnere har vi skabt et stærkt program. Men vi krydser fingre for vejret” siget Gitte Ørskou.

Her er programmet denne sommer

13/6 Thøger Dixgaard Akustisk + Rosas Brevkasse
20/6 The Courettes + Michael Kvium
27/6 IAMMJ Akustisk + Fries before Guys
4/7 Uffe Lorenzen + talk med Uffe Lorenzen
11/7 Elisha
18/7 Barselona
25/7 Scapins Rævestreger (sommerteater i samarbejde med Aalborg Teater) + Navn endnu ikke offentliggjort
1/8 Katinka Akustisk + Fries before Guys
8/8 Bogfinkevej + Rosas Brevkasse
15/8 Fries before Guys + navn endnu ikke offentliggjort

Her er Samarbejdspartnere på Kunsten Summer Lounge

Råt & Godt er igen i år med til at opbygge loungen. Talk-programmet og flere af de socialøkonomiske events er skabt i samarbejde med Fokus Folkeoplysning.

Tuborgfondet og lokale virksomheder bakker op om Kunsten Summer Lounge sammen med Himmerland Boligforening, Spar Nord Bank, Aalborg Events og UCN.

Så kom der kø igen: Guf & Kugler åbnede i den gamle Slotsbager

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Nedtællingen har været i gang længe, men i dag kl. 14.00 kunne Ismutter og Søsterguf omsider klippe den røde snor og byde aalborgenserne velkommen i Guf og Kugler.

Guf og Kugler, som ellers holder til ved Nibe Havn, blev tidligere på foråret kåret som Danmarks Bedste Ishus 2018 af opdagdanmark.dk, hvor over 57.000 danskere gav deres mening til kende.

Nu kan aalborgenserne også nyde godt af den ekstremt populære is lige midt i byen. Lokalerne har tidligere huset den legendariske Slotsbager, men nu er isbaren altså klar til at skrive ny historie i Slotsgade.

Åbningen blev fejret med en privat reception, hvor is-søstrene blandt andet fik overrakt et flot diplom med deres velfortjente titel. Derudover var der i dagens anledning lavet en helt særlig sorbet- og champagnesorbet, der i den grad smagte af fest og farver!

Samme sorbet blev også tilbudt til de is-hungrende gæster, da den røde løber blev rullet ud klokken 14.00.

Populære kendinge flytter med til Aalborg

Udover sorbeten, så havde Guf og Kugler naturligvis også en lang række af deres velkendte varianter på menuen: 24 forskellige slags i isbaren, som er en god blanding af kvalitetsis fra Kastberg og Vebbestrup, forskellige slags soft ice med chokolade, vanilje og lakrids – og som på sødeste vis drysses med bolchecrunch fra Bolcheriet.

Derudover har søstrene selvfølgelig også den kendte Nibe Guffer på kortet, der består af to isvarianter, fløde soft ice, hjemmelavet guf og flødeboller.

 

Det er selvfølgelig ikke kun isene, som er gennemførte i den lille isbutik. Indretningen er spraglet, farverig og kun til blive i godt humør af!

Ismutter og Søsterguf var ligeså i sit stiveste is-puds og rystede næsten af forventning over snart at skulle servere is for aalborgenserne.

Guf og Kugler holder i dag åbent fra 14-20.30 og ugens resterende åbningstider kan du finde lige her.