Samlet et sted: Vores bud på årets bedste nytårsmenuer i Aalborg

Skrevet af: Simone Vestergaard

Info; Reklamelinks indgår – stederne nævnt på listen har betalt for at få et booking-link ind

Traditionen tro er MigogAalborg igen klar med en liste over dette års nytårsmenuer fra flere af Aalborgs bedste spisesteder.

Til information så kan alle nævnte nytårsmenuer kun bestilles som take away, med undtagelse af Tabu, MEAT og Fusion.

De er sat i alfabetisk rækkefølge.

AaB Konference, Aalborg Portland Park

Køkkenchef Mathias Lassen har i år sammensat en lækker 3 eller 4-retters nytårsmenu – og prisen er sparket lige op i krogen og starter ved kun 265 kr.

Menuen er nem at tilberede, og der følger grundige video-instrukser med.

Forret: Hjemmerøget svinemørbrad, serveret med mild wasabicreme, syltede beder og crunch af sprøde svær. Stænket med purløgsolie og små urter. Hertil brød og smør.

Hovedret: Rosastegt oksemørbrad og kugle af braiseret bryst serveret med selleriepure, syltede svampe og brændt løg. Kartoffelkage tilsmagt timian og sauce på grøn madagaskarpeber.

Dessert: Gateau Marcel chokoladekage i to lag, serveret med hindbærcoulis, små marengskys tilsmagt citron. Hertil syltede bær og makroncrumble.

Pris pr. kuvert 265 kr.

Tilkøb mellemret: Jordskokke-suppe og pocheret torsk, serveret med syltet fennikel og dild.

Pris pr. kuvert 85 kr.

Du kan bestille nytårsmenuen her.

Du kan læse mere om nytårsmenuen fra AaB Konference her.

Restaurant Applaus/Nam/Bistro Dejavu (gået sammen)

I år er Nam, Bistro Dejavú og Applaus gået sammen om dette års take away nytårsmenu.

Sammen har de skabt en menu på et niveau, som man ikke finder mange andre steder i det nordjyske.

Menuen indeholder fire snacks og fire retter, med mulighed for tilkøb af bobler.

Fire snacks:
– Vaffel m. taskekrabbe
– Kyllingechips m. karl johancreme
– Modnet skinke m. saltet grønt og friskost
– BBQ marineret gris m. stikkelsbærsalsa og sprød brød
– Brød og smør

Fire retter:
– Carpaccio af mørbrad m. røget æggeblomme, lime-ponzu og sprøde jordskokker
– Hummerbisque m. porcheret torsk, saltede mandler og urteolie
– Stegt okse mørbrad m. confiteret kartoffel, solbærglaserede rødbeder, syltet solbær og trøffelsauce
– Hvid chokolade og passion m. marengstoppe, hasselnødder og havtorn

Der er mulighed for at købe to forskellige pakker, alt efter ønske.

Pakke 1: Med snacks og fire-retters menu koster pr. kuvert 450 kr.

Pakke 2: Med snacks, fire-retters menu og bobler koster 495 kr. pr. kuvert og inkluderer 1/2 fl. bobler

*Alle pakker sælges fra minimum to personer.

Ulige antal kan blot se frem til at nyde lidt ekstra mad og bobler.

OBS: Vi gør opmærksom på, at den samme nytårsmenu er gældende for både Restaurant Applaus, Bistro Dejavú og Nam.

Du kan bestille nytårsmenuen her.

Du kan læse mere om Restaurant Applaus her.

Du kan læse mere om Bistro Dejavu her

Du kan læse mere om Nam her.

Bistro V, Toldbod Plads 2

Bistro V udspringer af Bryghuset Vendia og det tilhørende brasserie i Hjørring.

Hos den franske bistro tilbydes der både klassiske franske retter og almindelig cafémad – og i år giver Bistro V deres bud på den ultimative tre-retters take away nytårsmenu.

Forret: Røget laks fra Hyttels med purløgsmayonnaise, urter, hytteost, kapers og malt

Hovedret: Dansk oksemørbrad med kartoffelgratin, grillet gulerodspuré, saltbagt selleri og trøffelsauce

Dessert: Hvid chokolade mousse med karamelliseret chokolade, passion, mango og marengs

Menuen er inkl. brød

Pris pr. person 295 kr.

Du kan bestille nytårsmenuen på tlf. 98164000.

Nytårsmenuen kan bestilles helt ned til to pers, og skal bestilles senest to dage før nytår.

Det er muligt at afhente menuen i tidsrummet kl. 12-15, og udførlig vejledning og billeder medfølger.

Du kan læse mere om nytårsmenuen hos Bistro V her.

Caféministeriet, Møllegade 19

Caféministeriets Nytårsmenu anno 2018 består af fem serveringer fordelt på snacks, tre lækre retter samt chokolade til kaffen.

Der er også mulighed for at bestille en spændende tre-retters børnemenu.

Snack: Skalstegt tunfilet med spicy shriracha-mayo, sort sesam, sprøde spirer og lime.

Forret: Perlehønebryst med puré af jordskokker, ristede hasselnødder, brunet smør og timian.

Hovedret
: Kalvefilet serveret med grillet kejserhat, bagt hokkaido græskar og persilleolie. Hertil kartoffelsouffllé samt rødvinssauce med svampe og rosmarin

Dessert
: Tærte med mørk chokoladetrøffel. Serveret med syltet mango med vanille og rørsukker. Hertil mangopuré og sprød chokolade på toppen.

Til kaffen:
Hjemmebagte biscotti, mørk chokoladetrøffel med chili, crispy chokobrud med tranebær og knas.

Bestilling inden d. 17 december: 340 kr. pr. person
Bestilling efter d. 17. december. 370 kr. pr. person

Børnemenu (til børn op til 12 år)

Forret
: Rejecocktail, med rejer, salat, tomat, agurk og hjemmelavet dressing

Hovedret: “Byg selv” Burger: Grillet oksebøf, brioche burgerbolle, agurk, tomat, salat, cheddarost, bacon, mayonnaise samt pommes frites

Dessert: Tærte med mørk chokoladetrøffel. Serveret med syltet mango med vanille og rørsukker. Hertil mangopuré og sprød chokolade på toppen

Pris pr. kuvert 185 kr.

Friskbagte økologiske surdejsbrød til 25 kr. pr. stk kan købes på stedet, så længe lager haves.

Med menuen følger en udførlig og enkel beskrivelse til hver enkelt ret.

Menuen kan bestilles indtil d. 28 december kl. 14 – eller så længe lager haves. Minimum bestilling til fire personer. Bestilling og antal er bindende og kan ikke ændres.

Bestil din nytårsmenu på reservation@cafeministeriet.dk eller på tlf. 98194050.

Menuen skal afhentes d. 31. december 2018 mellem kl. 11 og 13, hvor der bydes på et glas bobler.

Du kan læse mere om Caféministeriets nytårsmenu her.

Can Blau, Ved Stranden 5

Can Blau serverer i år en enestående nytårsmenu til take away, indeholdende snacks, tre retters menu og vin til en formidabel pris.
Menuen kan afhentes hos Restaurant Tabu eller hos Restaurant Glashuset i Lønstrup.
“Årets sidste snacks”:
– Saltede og ristede mandler
– Grillede artiskokker og artiskokmayonnaise
– Syltet kål, skinkesalat, karse og knas
“NV Cava Brut de Brut, Maria Casanovas, Penedes”
Forret: Skaldyrssalat med agurk, blomsterkarse og urteolie
“2017 Botas de Barro, Verdejo, Rueda”
Hovedret: Oksemørbrad fra ”Guldrummet” med pebersauce, syltede svampe og grillede løg, samt bagt kartoffel med smør fra Sønderhaven.
“2017 Mas du Colombel, Faugéres, Cotes du Rhone”
Dessert: Chokoladebar med creme af blommer, chokolade og hasselnøddeknas, samt syltede blommer fra Anhøj Plantage
Pris for 2 personer 900 kr.
Inkl. 2 flasker vin (1 fl. hvidvin og 1 fl. rødvin)
Pris for 4 personer 1.800 kr.
Inkl. 4 flasker vin (1 fl. cava, 1 fl. hvidvin og 2 fl. rødvin)
Pris for 6 personer 2.700 kr.
Inkl. 6 flasker vin (2 fl. cava, 2 fl. hvidvin og 2 fl. rødvin)
Der er kun et begrænset antal menuer og de sælges kun i 2, 4 og 6-personers pakker.
Er I et ulige antal, skal I ej fortvivle – så er der mad til dagen derpå, samt ekstra vin til aftenen.

 

Tilkøbsmuligheder:

Surdejsbrød med smør fra Sønderhaven
2 personer 50 kr.4 personer 100 kr.6 personer 150 kr.
Tre slags oste fra Sønderhaven, hybenkompot og sprøde rugbrødsflager
2 personer 100 kr.4 personer 200 kr.6 personer 250 kr.

Flødebolle, chokoladecookie og kransekage (sødt til kaffen)

2 personer 50 kr.4 personer 100 kr.6 personer 150 kr. 
Opgradér dine nytårsvine for kun 100 kr. pr. person:
– Champagne, NV Brut Reservé, Xavier Leconte, Troissy
– 2017 Neuweier Riesling, Zeit bringt rosen, Baden
– 2014/15 Elio Filippino, Babera de Alba, Vigna Veja, Piemonte
OBS: Take away nytårsmenuen er den samme hos hhv. Slagterbørsen, CANblau Tapasbar Aalborg, Tabu og Restaurant Glashuset i Lønstrup.
Afhentningssteder:
CANblau Aalborg
Ved Stranden 5
9000 Aalborg
Restaurant Glashuset
Strandvejen 68
9800 Hjørring
Du kan bestille nytårsmenuen her.
Du kan læse mere om Can Blau her.

Fandanko, Gammel Gugvej 19

Den velbesøgte take away butik Fandanko lægger stor vægt på kvalitet og sunde, rene råvarer.

De varer du finder i butikken, er enten hjemmelavet fra bunden, eller specifikt håndplukket fra de bedste leverandører.

I år kan du være vært for en festlig nytårsfest med mad hjemmebragt fra Fandanko.

Nytårsmenuen består af tre appetizers, fire skønne retter, samt mulighed for tilkøb af natmad.

Fingerfood til Dronningens nytårstale eller som appetizer før forretten:

– Mini Quiche med ristede østershatte, belugalinser og retro45 fra Sønderhavens Gårdmejeri

– Sprøde kyllingechips med karamelliseret bacon og mild chili

– ”Troldegrene”, sprøde maltchips med sourcreme dip

Forret: Gratineret torskeryg med peberrods mayo, syltede rødbeder, citron og blodappelsindråber, wasabirogn og frisesalat.
Hertil lækkert brød.

Hovedret: Rosa-stegt oksemørbrad med confiterede skalotteløg, smørristede bøgehatte, cremet pure af spinat og selleri, sød kartoffelgratin og en skøn sauce med svampe.

Dessert ‘Back to the 80’: Gourmetkage med hvid chokolade, ananas, passion og mango. Serveret med grøn giftkage-crumble, sprøde kys, hindbærgele og Pina Colada creme.

Pris pr. person 379 kr.

Natmad: Gourmetpizza med oksemørbrad, lufttørret bacon, friske svampe og frisk mozzarella. Leveres halvbagt og skal blot lunes i ovnen.

Pris pr. stk. 89 kr. (tilbydes kun ved samtidig køb af nytårsmenu)

Du kan bestille nytårsmenuen her.

Du kan læse mere om Fandanko her.

Restaurant Fusion, Strandvejen 4

Velkommen til årets nytårsfest på Restaurant Fusion, hvor køkkenchef Vinh Q. Du har kreeret en udsøgt 6-retters menu akkompagneret med skønne vine og champagne udvalgt af restaurantchef Kim Toft.

Menuen vil bl.a. bestå af østers, dansk yellowtail, hummer og amerikansk angus.

Til drikkelse er følgende navne: N.V, Hures Freres, Blanc de Blanc, Champagne, 2017, Bourgogne Aligoté, Domaine Chavy Chouet m.fl.

Velkomst og snacks kl. 18 til Dronningens nytårstale:
– Foie gras – kirsebær  –  brød
– Østers – yuzu – caviar
– Peking and kroket
N.V, Hures Freres, Blanc de Blanc, Champagne

Menuen er:

1) Dansk yellowtail sashimi, ørredrogn, ponzu
2017, Bourgogne Aligoté, Domaine Chavy Chouet, Bourgogne

2) Hummertataki, miso, foie gras, spinat, chili
2015, Eroica, Riesling, Chateau Ste. Michelle, Washington, USA 

3) Torsk, dashi, bacon
2011, Ca del Bosco, Cuvee Prestige, Chardonnay, Cuertefranca, Italien

4) Dansk Øko and, pære, rødbeder, brændt flæde, masterstock
2015, Bourgogne Rouge, J.C. Ramonet, Bourgogne, Frankrig

5) Amerikansk Omaha angus, skorzonerrod, frisk trøffel, jordskokkecreme
2011, Syrah, Arroyo Grande Valley, Piedra Sassi, Californien, USA

6) ”Skovbund”: Chokoladesvampe, grønte sponge cake, kokos i notrogen, citron-timiangranité, passionssorbet
2008, Riesling Spaetlese, S.A Pruhm, Mosel, Tyskland

Efter middagen er der lagt op til den store fest med DJ & Dans fra kl. 24, hvor ikke spisende gæster også er velkomne.
Baren er åben hele natten for køb af lækre cocktails, vine og champagne.

Pris pr. person 2019 kr. (ekskl. drinks fra baren)

Du kan læse mere om nytårsmenuen og reservere bord på info@restaurantfusion.dk.

Nytårs take away:
Det er helt ekstraordinært, at FUSION i år tilbyder en 4-6 retters nytårsmenu som take away udover deres nytårssushi. Synes du det lyder spændende, så hold øje med deres hjemmeside, hvor menuen vil blive afsløret indenfor kort tid.

Du kan læse mere om Fusion her.

Restaurant Glashuset i Lønstrup, Strandvejen 68

Glashuset i Lønstrup serverer i år en enestående nytårsmenu til take away, indeholdende snacks, tre retters menu og vin til en formidabel pris. Menuen kan både afhentes hos Restaurant Tabu eller hos restauranten selv i Lønstrup.
“Årets sidste snacks”:
– Saltede og ristede mandler
– Grillede artiskokker og artiskokmayonnaise
– Syltet kål, skinkesalat, karse og knas
“NV Cava Brut de Brut, Maria Casanovas, Penedes”
Forret: Skaldyrssalat med agurk, blomsterkarse og urteolie
“2017 Botas de Barro, Verdejo, Rueda”
Hovedret: Oksemørbrad fra ”Guldrummet” med pebersauce, syltede svampe og grillede løg, samt bagt kartoffel med smør fra Sønderhaven.
“2017 Mas du Colombel, Faugéres, Cotes du Rhone”
Dessert: Chokoladebar med creme af blommer, chokolade og hasselnøddeknas, samt syltede blommer fra Anhøj Plantage
Pris for 2 personer 900 kr.
Inkl. 2 flasker vin (1 fl. hvidvin og 1 fl. rødvin)
Pris for 4 personer 1.800 kr.
Inkl. 4 flasker vin (1 fl. cava, 1 fl. hvidvin og 2 fl. rødvin)
Pris for 6 personer 2.700 kr.
Inkl. 6 flasker vin (2 fl. cava, 2 fl. hvidvin og 2 fl. rødvin)
Der er kun et begrænset antal menuer og de sælges kun i 2, 4 og 6-personers pakker.

Er I et ulige antal, skal I ej fortvivle – så er der mad til dagen derpå, samt ekstra vin til aftenen.

Tilkøbsmuligheder:

Surdejsbrød med smør fra Sønderhaven
2 personer 50 kr.4 personer 100 kr.6 personer 150 kr.
Tre slags oste fra Sønderhaven, hybenkompot og sprøde rugbrødsflager
2 personer 100 kr.4 personer 200 kr.6 personer 250 kr.

Flødebolle, chokoladecookie og kransekage (sødt til kaffen)

2 personer 50 kr.4 personer 100 kr.6 personer 150 kr. 
Opgradér dine nytårsvine for kun 100 kr. pr. person:
– Champagne, NV Brut Reservé, Xavier Leconte, Troissy
– 2017 Neuweier Riesling, Zeit bringt rosen, Baden
– 2014/15 Elio Filippino, Babera de Alba, Vigna Veja, Piemonte
OBS: Take Away nytårsmenuen er den samme hos hhv. Slagterbørsen, CANblau Tapasbar Aalborg, Tabu og Restaurant Glashuset i Lønstrup.
Afhentningssteder:
CANblau Aalborg
Ved Stranden 5
9000 Aalborg
Restaurant Glashuset
Strandvejen 68
9800 Hjørring
Du kan bestille nytårsmenuen her.
Du kan læse mere om Restaurant Glashuset i Lønstrup her.

Restaurant MEAT, Vesterå 1

På Restaurant Meat bliver dine smagsløg udfordret, når du sætter tænderne i en veltilberedt tournedos eller det eksklusive japanske kobekød.

Deres nytårsmenu indeholder en tre-retters menu med appetizers – og prisen på menuen svinger alt efter valg af hovedret.

Appetizers: Sushi a la MEAT, nigiri med grillet oksefilet, karse, sesam og teriyaki sauce.

Forret: Varmrøget laks på bund af ærtepure, syltede perleløg, chips af lotusrod, langtidsgrillede cherrytomater og ærteskud. Serveres med brød og smør.
Hovedret:
Vælg mellem
Australsk filet, 250g, kr. 385,-
Tournedos, 220g, kr. 415,-
New York Strip, 300g, kr. 489,-
Rib Eye, 300g, kr. 495,-
Australsk Wagyu, 250g, kr. 745,-
Japansk Kobe, 250g, kr. 1279,-
Serveres med grillet pommes fondant med hvidløg, timian, selleri pure, syltede romanesco kål, svampe og rødvinssauce.
Dessert: Mazarinkage serveres med vaniljemarineret skovbær, hvid chokoladecreme, pistacie og brændt hvid chokolade
Du kan bestille nytårsmenuen på tlf. 98103500.
Du kan læse mere om Restaurant MEAT her.

MUMS Deli, Gugvej 184

Hos MUMS leverer de smagsoplevelser udover det sædvanlige – med stor respekt for de gode og lokale råvarer.

Den lækre take away og delikatesse forretning har alt hvad hjertet begærer  – og deres nytårsmenu anno 2018 har, ligesom resten af menukortet, The Spirit of Taste.

MUMS’ nytårsmenu anno 2018:
– Jordskokkesuppe med bagt torsk, bacon knas og citron olie
– Rævhede skinke med chili mayo og salturt
– Oksebøf af Himmerlands filet, små rosmarin kartofler, glaserede gulerødder, brændte skalotteløg, hjemmesyltet bøgehatte og kraftig rødvinssauce

Dessertkage: Hjemmelavet bærcoulis med hindbær fra Frugthaven, mini marengs og Summerbird amber chokolade støv.

Natmad: Saml-selv hotdog med mini gourmetpølser, brød, løg, grov remoulade, samt ketchup og sennep.

Minimum bestilling til to personer.

5 retter koster pr. person 349 kr.

Du kan bestille nytårsmenuen her.

Du kan læse mere om MUMS’ nytårsmenu her.

Restaurantskibet Prinses Juliana, Vestre Havnepromenade 2

På Restaurantskibet Prinses Juliana, med den faste kajplads på Vestre Havnepromenade, er der mulighed for at få en lækker og festlig 3-retters menu som take away nytårsaften.

Menuen er klargjort og lige til at anrette.

Forret: Varmrøget laks fra egen rygeovn, rørt med grønne urter og creme fraiche tilsmagt hummer. Hertil sprød salat og sprøde brødchips.

Hovedret: Rosastegt oksemørbrad på selleripuré, endiviesalat, brunet smør og mandler, sprød crumble af svær og grønkålschips. Hertil pommes Royal og kalveglace.

Dessert: Panna Cotta serveret med vanilje og tonka, frysetørret hindbær, crumble af brændt hvid chokolade og broken gel af hindbær.

Pris pr. person 355 kr.

Du kan læse mere og bestille nytårsmenuen her.

Scheelsminde, Scheelsmindevej 35

Scheelsmindes køkkenteam har sørget for, at din nytårsaften bliver helt eminemt.

Maden er gourmet, men stadig let for dig at tilberede fordi du får hjælp via instruktionen i kassen samt en hjælpe-video på nettet.

Take away-menuen består af tre retter, med mulighed for tilkøb af en mellemret.

Forret: Stegt jomfruhummer serveret med hjemmerørt urte-mayonnaise og salat af urter i gin-vinaigrette. Hertil sprød croutons og tørret rug.

Mellemret: Tempereret Vesterhavs-torsk serveret med bagte jordskokker og marineret æble. Hertil brunet smør og små urter.

Hovedret: Oksemørbrad serveret med tærte af danske løg, puré af løg samt bagte løg. Hertil stegte svampe, rødvinssauce og pommes Anna.

Dessert: Hvid choco-cotta og havtorn-gelé serveret med vaniljecreme, sprød marengs, mazarinkage og isomalt. Hertil vaniljeis i chokoladeskal.

3 retter 395 kr pr. person.
+ mellemret 95 kr pr. person.

Du kan bestille nytårsmenuen her

Bestillingen gælder min. to personer, og skal afhentes d. 31. december i tidsrummet kl. 11-14 på Scheelsminde.

Du kan læse mere om nytårsmenuen på Scheelsminde her.

Simon’s Diner transportable, Thomas Olesen Løkkens vej 2

Simon’s har igen i år sammensat det bedste fra køkkenet og kreeret en 4-retters take away nytårsmenu, der blot skal varmes og anrettes.

Nemmere bliver det ikke.

Forret: Cremet hummer bisque med jomfruhummer, pancetta og grøn dild olie, koldhævet brød fra eget bageri og syrnet smør med havsalt

Mellemret: Souffle af røget unghane med vilde svampe, ribs, sprøde kartofler og sherry gastrique, valnødde ciabatta fra eget bageri og brunet smør med karse

Hovedret: Rosastegt oksemørbrad med bagt og honningglaseret selleri, gulerodspuré og balsamico løg Gratineret kartoffel med ”Gammelknas” og reduceret peber sauce med piment

Dessert: Mørk chokolade brownie med ganache, mango passion kompot og cremefraiche med polynesisk vanilje

Pris pr. kuvert 400 kr.

Udførlig vejledning og billeder til anretning medfølger.

Nytårsmenuen kan bestilles på tlf. 42 24 81 62, ned til 2 personer.

Afhentning nytårsdag mandag d. 31. december på adresse: Thomas Olesen Løkkens Vej 2, 9200 Aalborg SV, i tidsrummet kl. 10-14.

Du kan læse mere om Simon’s Diner transportable her.

Slagterbørsen, Ved Stranden 5

Slagterbørsen serverer i år en enestående nytårsmenu til take away, indeholdende snacks, tre retters menu og vin til en formidabel pris.

Menuen kan både afhentes hos Restaurant Tabu eller hos Restaurant Glashusets i Lønstrup.

“Årets sidste snacks”:
– Saltede og ristede mandler
– Grillede artiskokker og artiskokmayonnaise
– Syltet kål, skinkesalat, karse og knas
“NV Cava Brut de Brut, Maria Casanovas, Penedes”
Forret: Skaldyrssalat med agurk, blomsterkarse og urteolie
“2017 Botas de Barro, Verdejo, Rueda”
Hovedret: Oksemørbrad fra ”Guldrummet” med pebersauce, syltede svampe og grillede løg, samt bagt kartoffel med smør fra Sønderhaven.
“2017 Mas du Colombel, Faugéres, Cotes du Rhone”
Dessert: Chokoladebar med creme af blommer, chokolade og hasselnøddeknas, samt syltede blommer fra Anhøj Plantage
Pris for 2 personer 900 kr.
Inkl. 2 flasker vin (1 fl. hvidvin og 1 fl. rødvin)
Pris for 4 personer 1.800 kr.
Inkl. 4 flasker vin (1 fl. cava, 1 fl. hvidvin og 2 fl. rødvin)
Pris for 6 personer 2.700 kr.
Inkl. 6 flasker vin (2 fl. cava, 2 fl. hvidvin og 2 fl. rødvin)
Der er kun et begrænset antal menuer og de sælges kun i 2, 4 og 6-personers pakker.

Er I et ulige antal, skal I ej fortvivle – så er der mad til dagen derpå, samt ekstra vin til aftenen.

Tilkøbsmuligheder:

Surdejsbrød med smør fra Sønderhaven
2 personer 50 kr.4 personer 100 kr.6 personer 150 kr.
Tre slags oste fra Sønderhaven, hybenkompot og sprøde rugbrødsflager
2 personer 100 kr.4 personer 200 kr.6 personer 250 kr.

Flødebolle, chokoladecookie og kransekage (sødt til kaffen)

2 personer 50 kr.4 personer 100 kr.6 personer 150 kr. 
Opgradér dine nytårsvine for kun 100 kr. pr. person:
– Champagne, NV Brut Reservé, Xavier Leconte, Troissy
– 2017 Neuweier Riesling, Zeit bringt rosen, Baden
– 2014/15 Elio Filippino, Babera de Alba, Vigna Veja, Piemonte
OBS: Take away nytårsmenuen er den samme hos hhv. Slagterbørsen, CANblau Tapasbar Aalborg, Tabu og Restaurant Glashuset i Lønstrup.
Afhentningssteder:
CANblau Aalborg
Ved Stranden 5
9000 Aalborg
Restaurant Glashuset
Strandvejen 68
9800 Hjørring
Du kan bestille nytårsmenuen her.
Du kan læse mere om Slagterbørsen her.

SushiMania XO, Strandvejen 11

På gourmetrestauranten SushiMania XO tilbydes der i år en skøn take away nytårsmenu bestående af fire retter. 

Forret: 1 stk. bao m. paneret pankokylling samt kimchee, chilimayo og sprød forårsløg

Mellemret: Hjemmelavede asiatiske chips m. togarashi, sakura karse og smoked mayo

Hovedret: 3. stk crispy tempura maki, 2 stk. spicy tun maki, 2 stk. white new year maki, 2 stk. laks supreme maki, 2 stk. chicken nuts maki, 1 stk. nigiri m. røget laks, samt 1 stk. nigiri m. tun – dertil sushimania sauce

Dessert: Cremet cheesecake med skovbær og sprød kiksebund

Pris pr. person 399 kr. 

Du kan bestille nytårsmenuen ved at ringe på tlf. 98109841.

Du kan læse mere om SushiMania XO her.

Restaurant Tabu, Vesterå 5

Restaurant Tabu byder i år indenfor til festlig nytårsgalla 2018. De har samlet de bedste nordjyske råvarer til en unik gallaaften, hvor smagsløgene får én på opleveren. 

Der bydes velkommen kl.17.30. 


Menuen er:
– Snacks og champagne: “Året bedste snacks fra 2018”
– “Serritslev og Hjørring”: “2 smør og 2 kornsorter”
– “Limfjorden”: Muslinger og hengemt grønt
– “Vesterhavet”: Pighvar og blomkål fra Nibe
– “Dronninglund”: And fra Rosenbeck og waldorfsalat
– “Lindenborg”: Kronvildt og svampe
– “Hasseris”: Kvæder med karamel og iskold eddike
– “Anhøj”: Æbler, creme fraiche og æblebrændevin
– Kaffe, sødt og avec

Menuen afsluttes kl. 23.30. 

Pris pr. person 2000 kr.

Rådhusklokkerne ringer kl. 24. og Tabu takker af for i år. 

Du kan bestille bord til din nytårsaften hos Restaurant Tabu her.

Foruden en superlækker gallamenu, serverer Tabu også en enestående nytårsmenu til take away, indeholdende snacks, tre retters menu og vin til en formidabel pris. Menuen kan både afhentes hos Restaurant Tabu eller hos Restaurant Glashuset i Lønstrup.

“Årets sidste snacks”:
– Saltede og ristede mandler
– Grillede artiskokker og artiskokmayonnaise
– Syltet kål, skinkesalat, karse og knas
“NV Cava Brut de Brut, Maria Casanovas, Penedes”
Forret: Skaldyrssalat med agurk, blomsterkarse og urteolie
“2017 Botas de Barro, Verdejo, Rueda”
Hovedret: Oksemørbrad fra ”Guldrummet” med pebersauce, syltede svampe & grillede løg, samt bagt kartoffel med smør fra Sønderhaven.
“2017 Mas du Colombel, Faugéres, Cotes du Rhone”
Dessert: Chokoladebar med creme af blommer, chokolade og hasselnøddeknas, samt syltede blommer fra Anhøj Plantage
Pris for 2 personer 900 kr.
Inkl. 2 flasker vin (1 fl. hvidvin og 1 fl. rødvin)
Pris for 4 personer 1.800 kr.
Inkl. 4 flasker vin (1 fl. cava, 1 fl. hvidvin og 2 fl. rødvin)
Pris for 6 personer 2.700 kr.
Inkl. 6 flasker vin (2 fl. cava, 2 fl. hvidvin og 2 fl. rødvin)

Der er kun et begrænset antal menuer og de sælges kun i 2, 4 og 6-personers pakker. Er I et ulige antal, skal I ej fortvivle – så er der mad til dagen derpå, samt ekstra vin til aftenen.

Tilkøbsmuligheder:

Surdejsbrød med smør fra Sønderhaven
2 personer 50 kr.4 personer 100 kr.6 personer 150 kr.
Tre slags oste fra Sønderhaven, hybenkompot og sprøde rugbrødsflager
2 personer 100 kr.4 personer 200 kr.6 personer 250 kr.

Flødebolle, chokoladecookie & kransekage (sødt til kaffen)

2 personer 50 kr.4 personer 100 kr.6 personer 150 kr. 
Opgradér dine nytårsvine for kun 100 kr. pr. person:
– Champagne, NV Brut Reservé, Xavier Leconte, Troissy
– 2017 Neuweier Riesling, Zeit bringt rosen, Baden
– 2014/15 Elio Filippino, Babera de Alba, Vigna Veja, Piemonte
OBS: Take away nytårsmenuen er den samme hos hhv. Slagterbørsen, CANblau Tapasbar Aalborg, Tabu og Restaurant Glashuset i Lønstrup.
Afhentningssteder:
CANblau Aalborg
Ved Stranden 5
9000 Aalborg
Restaurant Glashuset
Strandvejen 68
9800 Hjørring
Du kan bestille nytårsmenuen her.
Eller læse mere om Tabu her.

Restaurant Textur, Vesterbro 65

Hos Restaurant Textur vil du opleve et sæsonbetonet og innovativt menukort med fokus på råvareudnyttelse, hvor køkkenet har plads til at lægge fuld fokus på hver råvare.
Det samme gør sig gældende ved deres take away nytårsmenu, der består af fire snacks, fire retter og kransekage for kun 444 kr. pr. person.
 

Snacks:
– Puffet sago
– Sprøde kartoffelchips med eddikepulver
– Dip af friskost & brændenælde
– Lokal skinke fra Rævhede Naturprodukter

Menuen:
– Terrine af saltet kulmule, kærnemælk og rogn
– Stegte kammuslinger, løg og trøffel
– Modnet okseryg fra Rævhede, sauce med fermenteret ramsløg og babyblomkål med surt og sprødt
– Dessert med æble, citrontimian og hvid chokolade

Kransekage:
– Texturs kransekage med appelsinnoter

Pris pr. person 444 kr. 

Udover ovenstående menubeskrivelse, tilbyder Textur mulighed for at tilkøbe østers, caviar, champagne og udvalgte vine til retterne, til ret skarpe priser.

Du kan bestille din nytårsmenu her.

Du kan læse mere om nytårsmenuen fra Textur her.

Victors Madhus, Carl Klitgaards Vej 5

Hos Victors Madhus er det som altid kvalitet til en fornuftig pris, der er på tavlen.

Her har køkkenet sammensat en 3-retters menu med gode, friske råvarer til en pris hvor alle kan være med.

Forret: Hjemmerøget svinemørbrad, serveret med mild wasabicreme, syltede beder og crunch af sprøde svær. Stænket med purløgsolie og små urter. Hertil brød og smør.

Hovedret: Rosastegt oksemørbrad og kugle af braiseret bryst serveret med selleriepure, syltede svampe og brændt løg. Kartoffelkage tilsmagt timian og sauce på grøn madagaskarpeber.

Dessert: Gateau Marcel chokoladekage i to lag, serveret med hindbærcoulis, små marengskys tilsmagt citron. Hertil syltede bær og makroncrumble.

Pris pr. kuvert 265 kr.

Tilkøb mellemret: Jordskokke-suppe og pocheret torsk, serveret med syltet fennikel og dild.

Pris pr. kuvert 85 kr.

Du kan bestille nytårsmenuen her.

Du kan læse mere om nytårsmenuen fra Victors Madhus her.

Kæmpe makeover: Vestre Baadelaug er genåbnet med masser af nyheder

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Der er fart over feltet hos Vestre Baadelaug ved havnen, der i årevis har været blandt aalborgensernes foretrukne spisested.

Og med god grund.

Her får du nemlig retter, der er så overdådige, at englene synger. Der er ganske vist ikke tale om decideret gourmet – men så alligevel.

Selvom Vestre Baadelaug har mange år på bagen, så var netop i dag en særlig én af slagsen.

Efter en hel måneds renovation i restauranten var indehaveren Nina nu klar til at byde velkommen i de splinternye lokaler.

“I like BRUN SOVS and i can not lie”

Adressen er naturligvis den samme, men ellers er der ikke meget genkendeligt. Både gulv, møbler og vægge har fået en ordentlig overhaling, hvilket giver en helt ny stemning til det ikoniske sted.

“Det er første gang, at vi har givet den så meget gas med renoveringen siden 2007, hvor jeg overtog stedet,” fortæller Nina, der i dagens anledning er iklædt en genial t-shirt med teksten “I like BRUN SOVS and I can not lie”.

“Restauranten trængte til en kærlig hånd, og når man først kommer i gang, så vil man jo også bare gerne have ordnet det hele. Vi har derfor skiftet alt ud – pånær gardinerne.”

Renoveringen har også betydet, at VB har otte pladser mindre i restauranten – disse nyerhvervede kvadratmeter har i stedet givet plads til en større og flottere bar, hvor øl og sodavand findes frem til gæsterne.

De efterhånden slidte kurvestole er blevet skiftet ud med brune møbler i nordisk, hyggelig stil, der passer perfekt til det, som køkkenet bagved tryller frem på ens tallerken.

For det er jo også meget … brunt.

Ikke nok med at Vestre Baadelaug har haft travlt med at forvandle restauranten, så har de nemlig haft ligeså travlt med at juble over deres nye titel som Danmarks 2. bedste bøfsandwich, der blev kåret 14. januar i år.

Det vil sige, at i dag altså også var første åbningsdag siden titlen kom i hus – og dermed også første chance for at lykønske den stolte vinder.

Og vi kan allerede nu konkludere, at vi nok ikke er uenige med De Brune Riddere, der kårede netop dette monster til den anden bedste i hele landet.

Lækker nyhed på menukortet

Selvom Vestre Baadelaug er kendt og elsket for deres signaturretter (heriblandt bøfsandwichen), så betyder det ikke, at der ikke bliver nytænkt – hele tiden.

Ifølge Nina er VB’s fiskeburger i top3 over mest bestilte retter.

Nina kan nemlig bedst lide at prøve nye ting af så ofte som muligt, og derfor er der naturligvis også kommet et par nyheder på kortet.

Blandt andet Ninas bud på en cowboytoast, der er lavet med inspiration fra Gastromand.

Toasten består af smørgrillet brød, 300 gr. bøf, løgkompot og baconmarmelade – naturligvis serveret med rustikke fritter, estragon-mayo og barbeque.

… måske Danmarks Bedste Cowboytoast også burde kåres? I så fald har vi et godt bud på en vinder.

Alt i alt kan vi altså berette, at alt er ved det gamle i bådehavnen – og samtidigt stråler som aldrig før.

Vi kan derfor kun anbefale, at man selv lægger vejen forbi og lader sig forkæle i brune, stride strømme. Fordi du fortjener det.

Restaurant Vestre Baadelaug holder åbent onsdag – søndag fra kl. 11.00 – 21.00.

Succesen gentages: Smag alt det øl du vil til kæmpe øl-messe i Aalborg

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Er du vild med øl i alle afskygninger, er god grund til at sætte kryds i kalenderen.

Lørdag den 8. februar bliver klistrede håndbolde, straffekast, 2-minutters udvisning og kampen om 2 point nemlig skiftet ud med kolde øl og lækre specialiteter, når Aalborg Håndboldklub inviterer til den syvende udgave af ØL-MESSE.

Det sker som altid i Idrætshallen på Østre Alle 87 fra klokken 13.00 – 17.00.

“Vi har plads til cirka 500 gæster, og vi har allerede solgt en del billetter, så vi satser på fuldt hus,” fortæller Joakim Thostrup, der er medarrangør på øl-messen. 

Fire timer i ølhimlen

Med en indgangsbillet kan man smage alt det specialøl, man har lyst til i fire timer. Billetten koster 195 kr.

På messen kan du se frem til over 15 forskellige udstillere, som blandt andre tæller bryghuse og distributører som Thisted Bryghus, Hjort Beer, Fur Bryghus og London Pub.

Udvalget tæller både almindelige øl, specialøl og de helt friske nyheder fra producenterne.

“Finder man en favoritøl i løbet af smagningen, er der også mulighed for at købe lidt med hjem,” forklarer Joakim.

Igen i år kan du se frem til smagsprøver på udvalgte delikatesser fra både Føtex og Slagter Engen.

Liste over udstillere

Bang & Harbo
Bøgeskov Bryg
Frederikshavn Bryghus
FUR
Hjort Beer
Mollwitx Mjod
Nibe Bryghus
Thisted Bryghus
United Beverage
Føtex
Theodor og Slotz
London Pub
One Pint
Malt Master
Slagter Engen
Hornbeer

Grauballe bryghus

Grillpølser, live musik og gevinster i tombolaen

Vi er nok mange, der forbinder en god øl med sene sommeraftener og en pølse på grillen.

Lidt af den stemning kan du også få på messen, for i år kan du også købe en grillpølse, når sulten melder sig. De bliver serveret af klubbens spillere og frivillige – for det er nemlig hele klubben, der står sammen om de mange events som klubben holder i løbet af året.

“Vi vil gerne give både sponsorer, publikum og medlemmer en anderledes oplevelse, end den man normalt oplever på håndboldbanen, og vi er meget taknemmelige for den opbakning vi oplever år efter år,” siger Joakim.

Du kan også se frem til hyggelig live musik i løbet af dagen, og i det amerikanske lotteri bliver der mulighed for at vinde lækre præmier fra bryggerierne og andre sponsorer.

Udover den årlige øl-messe afholdes der også andre arrangementer i 2020.

Det drejer sig blandt andet om kunstudstillingen Aalborg i Farver, en vinfestival og ikke mindst den årlige oktoberfest, som plejer at være et stort tilløbsstykke.

Først gælder det dog årets øl-messe, som foregår lørdag den 8. februar fra klokken 13.00-17.00.

Hvad: ØL-MESSE 2020
Hvor: Idrætshallen, Østre Alle 87
Hvornår: 8. februar kl. 13-17

Du finder billetinfo lige her.

Godt nyt til vinyl-elskere: Pladebørsen rykker på museum for en dag

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen
Foto: Pladebørs Nordkraft
Foto: Pladebørs Nordkraft

To gange årligt er Nordkraft et rent slaraffenland for LP-entusiaster, når pladebørsen byder velkommen til et bredt udvalg af musik, hvor du finder mere end 70.000 plader og et stort udvalg af CD’er.

Og nu er der godt nyt til dig, der elsker musik.

Folkene bag pladebørsen åbner nemlig en pop up børs helt centralt i Aalborg.

Plader og CD’er på museum

Den får navnet Record Fair – Northern Winter Beat 2020 edition og finder sted lørdag d. 1. februar fra kl. 11.00 – 16.00.

Enkelte ville måske påstå, at plader og CD’er hører til på museum … og det bliver faktisk en realitet – for pladebørsen rykker ind på Aalborg Historiske Museum.

“Der er tale om en miniudgave af den velkendte pladebørs, og derfor finder “kun” cirka 30.000 plader på Aalborg Historiske Museum.

Du finder alt imellem indie, hard rock, punk, danske sjældenheder, prog og psych rock, og der er både brugte og nye plader,” skriver pladebørsen om eventet.

Det er gratis at besøge Record Fair – Northern Winter Beat 2020 edition, men ønsker du samtidig at se museets udstillinger, skal der købes almindelig entrébillet.

Prismæssigt plejer der at være noget for alle på pladebørsen – der er plader fra 5 kroner og op. Du kan finde 5 LP’er for 50 kroner.

Leder du efter sjældne 1. tryk til flere tusinde kroner, finder du også dem.

Hvad: Record Fair – Northern Winter Beat 2020 edition
Hvor: Aalborg Historiske Museum
Hvornår: Lørdag d. 1. februar fra kl. 11.00 – 16.00

Du finder mere info her.