Samlet et sted: Vores bud på årets bedste nytårsmenuer i Aalborg

Skrevet af: Simone Vestergaard

Info; Reklamelinks indgår – stederne nævnt på listen har betalt for at få et booking-link ind

Traditionen tro er MigogAalborg igen klar med en liste over dette års nytårsmenuer fra flere af Aalborgs bedste spisesteder.

Til information så kan alle nævnte nytårsmenuer kun bestilles som take away, med undtagelse af Tabu, MEAT og Fusion.

De er sat i alfabetisk rækkefølge.

AaB Konference, Aalborg Portland Park

Køkkenchef Mathias Lassen har i år sammensat en lækker 3 eller 4-retters nytårsmenu – og prisen er sparket lige op i krogen og starter ved kun 265 kr.

Menuen er nem at tilberede, og der følger grundige video-instrukser med.

Forret: Hjemmerøget svinemørbrad, serveret med mild wasabicreme, syltede beder og crunch af sprøde svær. Stænket med purløgsolie og små urter. Hertil brød og smør.

Hovedret: Rosastegt oksemørbrad og kugle af braiseret bryst serveret med selleriepure, syltede svampe og brændt løg. Kartoffelkage tilsmagt timian og sauce på grøn madagaskarpeber.

Dessert: Gateau Marcel chokoladekage i to lag, serveret med hindbærcoulis, små marengskys tilsmagt citron. Hertil syltede bær og makroncrumble.

Pris pr. kuvert 265 kr.

Tilkøb mellemret: Jordskokke-suppe og pocheret torsk, serveret med syltet fennikel og dild.

Pris pr. kuvert 85 kr.

Du kan bestille nytårsmenuen her.

Du kan læse mere om nytårsmenuen fra AaB Konference her.

Restaurant Applaus/Nam/Bistro Dejavu (gået sammen)

I år er Nam, Bistro Dejavú og Applaus gået sammen om dette års take away nytårsmenu.

Sammen har de skabt en menu på et niveau, som man ikke finder mange andre steder i det nordjyske.

Menuen indeholder fire snacks og fire retter, med mulighed for tilkøb af bobler.

Fire snacks:
– Vaffel m. taskekrabbe
– Kyllingechips m. karl johancreme
– Modnet skinke m. saltet grønt og friskost
– BBQ marineret gris m. stikkelsbærsalsa og sprød brød
– Brød og smør

Fire retter:
– Carpaccio af mørbrad m. røget æggeblomme, lime-ponzu og sprøde jordskokker
– Hummerbisque m. porcheret torsk, saltede mandler og urteolie
– Stegt okse mørbrad m. confiteret kartoffel, solbærglaserede rødbeder, syltet solbær og trøffelsauce
– Hvid chokolade og passion m. marengstoppe, hasselnødder og havtorn

Der er mulighed for at købe to forskellige pakker, alt efter ønske.

Pakke 1: Med snacks og fire-retters menu koster pr. kuvert 450 kr.

Pakke 2: Med snacks, fire-retters menu og bobler koster 495 kr. pr. kuvert og inkluderer 1/2 fl. bobler

*Alle pakker sælges fra minimum to personer.

Ulige antal kan blot se frem til at nyde lidt ekstra mad og bobler.

OBS: Vi gør opmærksom på, at den samme nytårsmenu er gældende for både Restaurant Applaus, Bistro Dejavú og Nam.

Du kan bestille nytårsmenuen her.

Du kan læse mere om Restaurant Applaus her.

Du kan læse mere om Bistro Dejavu her

Du kan læse mere om Nam her.

Bistro V, Toldbod Plads 2

Bistro V udspringer af Bryghuset Vendia og det tilhørende brasserie i Hjørring.

Hos den franske bistro tilbydes der både klassiske franske retter og almindelig cafémad – og i år giver Bistro V deres bud på den ultimative tre-retters take away nytårsmenu.

Forret: Røget laks fra Hyttels med purløgsmayonnaise, urter, hytteost, kapers og malt

Hovedret: Dansk oksemørbrad med kartoffelgratin, grillet gulerodspuré, saltbagt selleri og trøffelsauce

Dessert: Hvid chokolade mousse med karamelliseret chokolade, passion, mango og marengs

Menuen er inkl. brød

Pris pr. person 295 kr.

Du kan bestille nytårsmenuen på tlf. 98164000.

Nytårsmenuen kan bestilles helt ned til to pers, og skal bestilles senest to dage før nytår.

Det er muligt at afhente menuen i tidsrummet kl. 12-15, og udførlig vejledning og billeder medfølger.

Du kan læse mere om nytårsmenuen hos Bistro V her.

Caféministeriet, Møllegade 19

Caféministeriets Nytårsmenu anno 2018 består af fem serveringer fordelt på snacks, tre lækre retter samt chokolade til kaffen.

Der er også mulighed for at bestille en spændende tre-retters børnemenu.

Snack: Skalstegt tunfilet med spicy shriracha-mayo, sort sesam, sprøde spirer og lime.

Forret: Perlehønebryst med puré af jordskokker, ristede hasselnødder, brunet smør og timian.

Hovedret
: Kalvefilet serveret med grillet kejserhat, bagt hokkaido græskar og persilleolie. Hertil kartoffelsouffllé samt rødvinssauce med svampe og rosmarin

Dessert
: Tærte med mørk chokoladetrøffel. Serveret med syltet mango med vanille og rørsukker. Hertil mangopuré og sprød chokolade på toppen.

Til kaffen:
Hjemmebagte biscotti, mørk chokoladetrøffel med chili, crispy chokobrud med tranebær og knas.

Bestilling inden d. 17 december: 340 kr. pr. person
Bestilling efter d. 17. december. 370 kr. pr. person

Børnemenu (til børn op til 12 år)

Forret
: Rejecocktail, med rejer, salat, tomat, agurk og hjemmelavet dressing

Hovedret: “Byg selv” Burger: Grillet oksebøf, brioche burgerbolle, agurk, tomat, salat, cheddarost, bacon, mayonnaise samt pommes frites

Dessert: Tærte med mørk chokoladetrøffel. Serveret med syltet mango med vanille og rørsukker. Hertil mangopuré og sprød chokolade på toppen

Pris pr. kuvert 185 kr.

Friskbagte økologiske surdejsbrød til 25 kr. pr. stk kan købes på stedet, så længe lager haves.

Med menuen følger en udførlig og enkel beskrivelse til hver enkelt ret.

Menuen kan bestilles indtil d. 28 december kl. 14 – eller så længe lager haves. Minimum bestilling til fire personer. Bestilling og antal er bindende og kan ikke ændres.

Bestil din nytårsmenu på reservation@cafeministeriet.dk eller på tlf. 98194050.

Menuen skal afhentes d. 31. december 2018 mellem kl. 11 og 13, hvor der bydes på et glas bobler.

Du kan læse mere om Caféministeriets nytårsmenu her.

Can Blau, Ved Stranden 5

Can Blau serverer i år en enestående nytårsmenu til take away, indeholdende snacks, tre retters menu og vin til en formidabel pris.
Menuen kan afhentes hos Restaurant Tabu eller hos Restaurant Glashuset i Lønstrup.
“Årets sidste snacks”:
– Saltede og ristede mandler
– Grillede artiskokker og artiskokmayonnaise
– Syltet kål, skinkesalat, karse og knas
“NV Cava Brut de Brut, Maria Casanovas, Penedes”
Forret: Skaldyrssalat med agurk, blomsterkarse og urteolie
“2017 Botas de Barro, Verdejo, Rueda”
Hovedret: Oksemørbrad fra ”Guldrummet” med pebersauce, syltede svampe og grillede løg, samt bagt kartoffel med smør fra Sønderhaven.
“2017 Mas du Colombel, Faugéres, Cotes du Rhone”
Dessert: Chokoladebar med creme af blommer, chokolade og hasselnøddeknas, samt syltede blommer fra Anhøj Plantage
Pris for 2 personer 900 kr.
Inkl. 2 flasker vin (1 fl. hvidvin og 1 fl. rødvin)
Pris for 4 personer 1.800 kr.
Inkl. 4 flasker vin (1 fl. cava, 1 fl. hvidvin og 2 fl. rødvin)
Pris for 6 personer 2.700 kr.
Inkl. 6 flasker vin (2 fl. cava, 2 fl. hvidvin og 2 fl. rødvin)
Der er kun et begrænset antal menuer og de sælges kun i 2, 4 og 6-personers pakker.
Er I et ulige antal, skal I ej fortvivle – så er der mad til dagen derpå, samt ekstra vin til aftenen.

 

Tilkøbsmuligheder:

Surdejsbrød med smør fra Sønderhaven
2 personer 50 kr.4 personer 100 kr.6 personer 150 kr.
Tre slags oste fra Sønderhaven, hybenkompot og sprøde rugbrødsflager
2 personer 100 kr.4 personer 200 kr.6 personer 250 kr.

Flødebolle, chokoladecookie og kransekage (sødt til kaffen)

2 personer 50 kr.4 personer 100 kr.6 personer 150 kr. 
Opgradér dine nytårsvine for kun 100 kr. pr. person:
– Champagne, NV Brut Reservé, Xavier Leconte, Troissy
– 2017 Neuweier Riesling, Zeit bringt rosen, Baden
– 2014/15 Elio Filippino, Babera de Alba, Vigna Veja, Piemonte
OBS: Take away nytårsmenuen er den samme hos hhv. Slagterbørsen, CANblau Tapasbar Aalborg, Tabu og Restaurant Glashuset i Lønstrup.
Afhentningssteder:
CANblau Aalborg
Ved Stranden 5
9000 Aalborg
Restaurant Glashuset
Strandvejen 68
9800 Hjørring
Du kan bestille nytårsmenuen her.
Du kan læse mere om Can Blau her.

Fandanko, Gammel Gugvej 19

Den velbesøgte take away butik Fandanko lægger stor vægt på kvalitet og sunde, rene råvarer.

De varer du finder i butikken, er enten hjemmelavet fra bunden, eller specifikt håndplukket fra de bedste leverandører.

I år kan du være vært for en festlig nytårsfest med mad hjemmebragt fra Fandanko.

Nytårsmenuen består af tre appetizers, fire skønne retter, samt mulighed for tilkøb af natmad.

Fingerfood til Dronningens nytårstale eller som appetizer før forretten:

– Mini Quiche med ristede østershatte, belugalinser og retro45 fra Sønderhavens Gårdmejeri

– Sprøde kyllingechips med karamelliseret bacon og mild chili

– ”Troldegrene”, sprøde maltchips med sourcreme dip

Forret: Gratineret torskeryg med peberrods mayo, syltede rødbeder, citron og blodappelsindråber, wasabirogn og frisesalat.
Hertil lækkert brød.

Hovedret: Rosa-stegt oksemørbrad med confiterede skalotteløg, smørristede bøgehatte, cremet pure af spinat og selleri, sød kartoffelgratin og en skøn sauce med svampe.

Dessert ‘Back to the 80’: Gourmetkage med hvid chokolade, ananas, passion og mango. Serveret med grøn giftkage-crumble, sprøde kys, hindbærgele og Pina Colada creme.

Pris pr. person 379 kr.

Natmad: Gourmetpizza med oksemørbrad, lufttørret bacon, friske svampe og frisk mozzarella. Leveres halvbagt og skal blot lunes i ovnen.

Pris pr. stk. 89 kr. (tilbydes kun ved samtidig køb af nytårsmenu)

Du kan bestille nytårsmenuen her.

Du kan læse mere om Fandanko her.

Restaurant Fusion, Strandvejen 4

Velkommen til årets nytårsfest på Restaurant Fusion, hvor køkkenchef Vinh Q. Du har kreeret en udsøgt 6-retters menu akkompagneret med skønne vine og champagne udvalgt af restaurantchef Kim Toft.

Menuen vil bl.a. bestå af østers, dansk yellowtail, hummer og amerikansk angus.

Til drikkelse er følgende navne: N.V, Hures Freres, Blanc de Blanc, Champagne, 2017, Bourgogne Aligoté, Domaine Chavy Chouet m.fl.

Velkomst og snacks kl. 18 til Dronningens nytårstale:
– Foie gras – kirsebær  –  brød
– Østers – yuzu – caviar
– Peking and kroket
N.V, Hures Freres, Blanc de Blanc, Champagne

Menuen er:

1) Dansk yellowtail sashimi, ørredrogn, ponzu
2017, Bourgogne Aligoté, Domaine Chavy Chouet, Bourgogne

2) Hummertataki, miso, foie gras, spinat, chili
2015, Eroica, Riesling, Chateau Ste. Michelle, Washington, USA 

3) Torsk, dashi, bacon
2011, Ca del Bosco, Cuvee Prestige, Chardonnay, Cuertefranca, Italien

4) Dansk Øko and, pære, rødbeder, brændt flæde, masterstock
2015, Bourgogne Rouge, J.C. Ramonet, Bourgogne, Frankrig

5) Amerikansk Omaha angus, skorzonerrod, frisk trøffel, jordskokkecreme
2011, Syrah, Arroyo Grande Valley, Piedra Sassi, Californien, USA

6) ”Skovbund”: Chokoladesvampe, grønte sponge cake, kokos i notrogen, citron-timiangranité, passionssorbet
2008, Riesling Spaetlese, S.A Pruhm, Mosel, Tyskland

Efter middagen er der lagt op til den store fest med DJ & Dans fra kl. 24, hvor ikke spisende gæster også er velkomne.
Baren er åben hele natten for køb af lækre cocktails, vine og champagne.

Pris pr. person 2019 kr. (ekskl. drinks fra baren)

Du kan læse mere om nytårsmenuen og reservere bord på info@restaurantfusion.dk.

Nytårs take away:
Det er helt ekstraordinært, at FUSION i år tilbyder en 4-6 retters nytårsmenu som take away udover deres nytårssushi. Synes du det lyder spændende, så hold øje med deres hjemmeside, hvor menuen vil blive afsløret indenfor kort tid.

Du kan læse mere om Fusion her.

Restaurant Glashuset i Lønstrup, Strandvejen 68

Glashuset i Lønstrup serverer i år en enestående nytårsmenu til take away, indeholdende snacks, tre retters menu og vin til en formidabel pris. Menuen kan både afhentes hos Restaurant Tabu eller hos restauranten selv i Lønstrup.
“Årets sidste snacks”:
– Saltede og ristede mandler
– Grillede artiskokker og artiskokmayonnaise
– Syltet kål, skinkesalat, karse og knas
“NV Cava Brut de Brut, Maria Casanovas, Penedes”
Forret: Skaldyrssalat med agurk, blomsterkarse og urteolie
“2017 Botas de Barro, Verdejo, Rueda”
Hovedret: Oksemørbrad fra ”Guldrummet” med pebersauce, syltede svampe og grillede løg, samt bagt kartoffel med smør fra Sønderhaven.
“2017 Mas du Colombel, Faugéres, Cotes du Rhone”
Dessert: Chokoladebar med creme af blommer, chokolade og hasselnøddeknas, samt syltede blommer fra Anhøj Plantage
Pris for 2 personer 900 kr.
Inkl. 2 flasker vin (1 fl. hvidvin og 1 fl. rødvin)
Pris for 4 personer 1.800 kr.
Inkl. 4 flasker vin (1 fl. cava, 1 fl. hvidvin og 2 fl. rødvin)
Pris for 6 personer 2.700 kr.
Inkl. 6 flasker vin (2 fl. cava, 2 fl. hvidvin og 2 fl. rødvin)
Der er kun et begrænset antal menuer og de sælges kun i 2, 4 og 6-personers pakker.

Er I et ulige antal, skal I ej fortvivle – så er der mad til dagen derpå, samt ekstra vin til aftenen.

Tilkøbsmuligheder:

Surdejsbrød med smør fra Sønderhaven
2 personer 50 kr.4 personer 100 kr.6 personer 150 kr.
Tre slags oste fra Sønderhaven, hybenkompot og sprøde rugbrødsflager
2 personer 100 kr.4 personer 200 kr.6 personer 250 kr.

Flødebolle, chokoladecookie og kransekage (sødt til kaffen)

2 personer 50 kr.4 personer 100 kr.6 personer 150 kr. 
Opgradér dine nytårsvine for kun 100 kr. pr. person:
– Champagne, NV Brut Reservé, Xavier Leconte, Troissy
– 2017 Neuweier Riesling, Zeit bringt rosen, Baden
– 2014/15 Elio Filippino, Babera de Alba, Vigna Veja, Piemonte
OBS: Take Away nytårsmenuen er den samme hos hhv. Slagterbørsen, CANblau Tapasbar Aalborg, Tabu og Restaurant Glashuset i Lønstrup.
Afhentningssteder:
CANblau Aalborg
Ved Stranden 5
9000 Aalborg
Restaurant Glashuset
Strandvejen 68
9800 Hjørring
Du kan bestille nytårsmenuen her.
Du kan læse mere om Restaurant Glashuset i Lønstrup her.

Restaurant MEAT, Vesterå 1

På Restaurant Meat bliver dine smagsløg udfordret, når du sætter tænderne i en veltilberedt tournedos eller det eksklusive japanske kobekød.

Deres nytårsmenu indeholder en tre-retters menu med appetizers – og prisen på menuen svinger alt efter valg af hovedret.

Appetizers: Sushi a la MEAT, nigiri med grillet oksefilet, karse, sesam og teriyaki sauce.

Forret: Varmrøget laks på bund af ærtepure, syltede perleløg, chips af lotusrod, langtidsgrillede cherrytomater og ærteskud. Serveres med brød og smør.
Hovedret:
Vælg mellem
Australsk filet, 250g, kr. 385,-
Tournedos, 220g, kr. 415,-
New York Strip, 300g, kr. 489,-
Rib Eye, 300g, kr. 495,-
Australsk Wagyu, 250g, kr. 745,-
Japansk Kobe, 250g, kr. 1279,-
Serveres med grillet pommes fondant med hvidløg, timian, selleri pure, syltede romanesco kål, svampe og rødvinssauce.
Dessert: Mazarinkage serveres med vaniljemarineret skovbær, hvid chokoladecreme, pistacie og brændt hvid chokolade
Du kan bestille nytårsmenuen på tlf. 98103500.
Du kan læse mere om Restaurant MEAT her.

MUMS Deli, Gugvej 184

Hos MUMS leverer de smagsoplevelser udover det sædvanlige – med stor respekt for de gode og lokale råvarer.

Den lækre take away og delikatesse forretning har alt hvad hjertet begærer  – og deres nytårsmenu anno 2018 har, ligesom resten af menukortet, The Spirit of Taste.

MUMS’ nytårsmenu anno 2018:
– Jordskokkesuppe med bagt torsk, bacon knas og citron olie
– Rævhede skinke med chili mayo og salturt
– Oksebøf af Himmerlands filet, små rosmarin kartofler, glaserede gulerødder, brændte skalotteløg, hjemmesyltet bøgehatte og kraftig rødvinssauce

Dessertkage: Hjemmelavet bærcoulis med hindbær fra Frugthaven, mini marengs og Summerbird amber chokolade støv.

Natmad: Saml-selv hotdog med mini gourmetpølser, brød, løg, grov remoulade, samt ketchup og sennep.

Minimum bestilling til to personer.

5 retter koster pr. person 349 kr.

Du kan bestille nytårsmenuen her.

Du kan læse mere om MUMS’ nytårsmenu her.

Restaurantskibet Prinses Juliana, Vestre Havnepromenade 2

På Restaurantskibet Prinses Juliana, med den faste kajplads på Vestre Havnepromenade, er der mulighed for at få en lækker og festlig 3-retters menu som take away nytårsaften.

Menuen er klargjort og lige til at anrette.

Forret: Varmrøget laks fra egen rygeovn, rørt med grønne urter og creme fraiche tilsmagt hummer. Hertil sprød salat og sprøde brødchips.

Hovedret: Rosastegt oksemørbrad på selleripuré, endiviesalat, brunet smør og mandler, sprød crumble af svær og grønkålschips. Hertil pommes Royal og kalveglace.

Dessert: Panna Cotta serveret med vanilje og tonka, frysetørret hindbær, crumble af brændt hvid chokolade og broken gel af hindbær.

Pris pr. person 355 kr.

Du kan læse mere og bestille nytårsmenuen her.

Scheelsminde, Scheelsmindevej 35

Scheelsmindes køkkenteam har sørget for, at din nytårsaften bliver helt eminemt.

Maden er gourmet, men stadig let for dig at tilberede fordi du får hjælp via instruktionen i kassen samt en hjælpe-video på nettet.

Take away-menuen består af tre retter, med mulighed for tilkøb af en mellemret.

Forret: Stegt jomfruhummer serveret med hjemmerørt urte-mayonnaise og salat af urter i gin-vinaigrette. Hertil sprød croutons og tørret rug.

Mellemret: Tempereret Vesterhavs-torsk serveret med bagte jordskokker og marineret æble. Hertil brunet smør og små urter.

Hovedret: Oksemørbrad serveret med tærte af danske løg, puré af løg samt bagte løg. Hertil stegte svampe, rødvinssauce og pommes Anna.

Dessert: Hvid choco-cotta og havtorn-gelé serveret med vaniljecreme, sprød marengs, mazarinkage og isomalt. Hertil vaniljeis i chokoladeskal.

3 retter 395 kr pr. person.
+ mellemret 95 kr pr. person.

Du kan bestille nytårsmenuen her

Bestillingen gælder min. to personer, og skal afhentes d. 31. december i tidsrummet kl. 11-14 på Scheelsminde.

Du kan læse mere om nytårsmenuen på Scheelsminde her.

Simon’s Diner transportable, Thomas Olesen Løkkens vej 2

Simon’s har igen i år sammensat det bedste fra køkkenet og kreeret en 4-retters take away nytårsmenu, der blot skal varmes og anrettes.

Nemmere bliver det ikke.

Forret: Cremet hummer bisque med jomfruhummer, pancetta og grøn dild olie, koldhævet brød fra eget bageri og syrnet smør med havsalt

Mellemret: Souffle af røget unghane med vilde svampe, ribs, sprøde kartofler og sherry gastrique, valnødde ciabatta fra eget bageri og brunet smør med karse

Hovedret: Rosastegt oksemørbrad med bagt og honningglaseret selleri, gulerodspuré og balsamico løg Gratineret kartoffel med ”Gammelknas” og reduceret peber sauce med piment

Dessert: Mørk chokolade brownie med ganache, mango passion kompot og cremefraiche med polynesisk vanilje

Pris pr. kuvert 400 kr.

Udførlig vejledning og billeder til anretning medfølger.

Nytårsmenuen kan bestilles på tlf. 42 24 81 62, ned til 2 personer.

Afhentning nytårsdag mandag d. 31. december på adresse: Thomas Olesen Løkkens Vej 2, 9200 Aalborg SV, i tidsrummet kl. 10-14.

Du kan læse mere om Simon’s Diner transportable her.

Slagterbørsen, Ved Stranden 5

Slagterbørsen serverer i år en enestående nytårsmenu til take away, indeholdende snacks, tre retters menu og vin til en formidabel pris.

Menuen kan både afhentes hos Restaurant Tabu eller hos Restaurant Glashusets i Lønstrup.

“Årets sidste snacks”:
– Saltede og ristede mandler
– Grillede artiskokker og artiskokmayonnaise
– Syltet kål, skinkesalat, karse og knas
“NV Cava Brut de Brut, Maria Casanovas, Penedes”
Forret: Skaldyrssalat med agurk, blomsterkarse og urteolie
“2017 Botas de Barro, Verdejo, Rueda”
Hovedret: Oksemørbrad fra ”Guldrummet” med pebersauce, syltede svampe og grillede løg, samt bagt kartoffel med smør fra Sønderhaven.
“2017 Mas du Colombel, Faugéres, Cotes du Rhone”
Dessert: Chokoladebar med creme af blommer, chokolade og hasselnøddeknas, samt syltede blommer fra Anhøj Plantage
Pris for 2 personer 900 kr.
Inkl. 2 flasker vin (1 fl. hvidvin og 1 fl. rødvin)
Pris for 4 personer 1.800 kr.
Inkl. 4 flasker vin (1 fl. cava, 1 fl. hvidvin og 2 fl. rødvin)
Pris for 6 personer 2.700 kr.
Inkl. 6 flasker vin (2 fl. cava, 2 fl. hvidvin og 2 fl. rødvin)
Der er kun et begrænset antal menuer og de sælges kun i 2, 4 og 6-personers pakker.

Er I et ulige antal, skal I ej fortvivle – så er der mad til dagen derpå, samt ekstra vin til aftenen.

Tilkøbsmuligheder:

Surdejsbrød med smør fra Sønderhaven
2 personer 50 kr.4 personer 100 kr.6 personer 150 kr.
Tre slags oste fra Sønderhaven, hybenkompot og sprøde rugbrødsflager
2 personer 100 kr.4 personer 200 kr.6 personer 250 kr.

Flødebolle, chokoladecookie og kransekage (sødt til kaffen)

2 personer 50 kr.4 personer 100 kr.6 personer 150 kr. 
Opgradér dine nytårsvine for kun 100 kr. pr. person:
– Champagne, NV Brut Reservé, Xavier Leconte, Troissy
– 2017 Neuweier Riesling, Zeit bringt rosen, Baden
– 2014/15 Elio Filippino, Babera de Alba, Vigna Veja, Piemonte
OBS: Take away nytårsmenuen er den samme hos hhv. Slagterbørsen, CANblau Tapasbar Aalborg, Tabu og Restaurant Glashuset i Lønstrup.
Afhentningssteder:
CANblau Aalborg
Ved Stranden 5
9000 Aalborg
Restaurant Glashuset
Strandvejen 68
9800 Hjørring
Du kan bestille nytårsmenuen her.
Du kan læse mere om Slagterbørsen her.

SushiMania XO, Strandvejen 11

På gourmetrestauranten SushiMania XO tilbydes der i år en skøn take away nytårsmenu bestående af fire retter. 

Forret: 1 stk. bao m. paneret pankokylling samt kimchee, chilimayo og sprød forårsløg

Mellemret: Hjemmelavede asiatiske chips m. togarashi, sakura karse og smoked mayo

Hovedret: 3. stk crispy tempura maki, 2 stk. spicy tun maki, 2 stk. white new year maki, 2 stk. laks supreme maki, 2 stk. chicken nuts maki, 1 stk. nigiri m. røget laks, samt 1 stk. nigiri m. tun – dertil sushimania sauce

Dessert: Cremet cheesecake med skovbær og sprød kiksebund

Pris pr. person 399 kr. 

Du kan bestille nytårsmenuen ved at ringe på tlf. 98109841.

Du kan læse mere om SushiMania XO her.

Restaurant Tabu, Vesterå 5

Restaurant Tabu byder i år indenfor til festlig nytårsgalla 2018. De har samlet de bedste nordjyske råvarer til en unik gallaaften, hvor smagsløgene får én på opleveren. 

Der bydes velkommen kl.17.30. 


Menuen er:
– Snacks og champagne: “Året bedste snacks fra 2018”
– “Serritslev og Hjørring”: “2 smør og 2 kornsorter”
– “Limfjorden”: Muslinger og hengemt grønt
– “Vesterhavet”: Pighvar og blomkål fra Nibe
– “Dronninglund”: And fra Rosenbeck og waldorfsalat
– “Lindenborg”: Kronvildt og svampe
– “Hasseris”: Kvæder med karamel og iskold eddike
– “Anhøj”: Æbler, creme fraiche og æblebrændevin
– Kaffe, sødt og avec

Menuen afsluttes kl. 23.30. 

Pris pr. person 2000 kr.

Rådhusklokkerne ringer kl. 24. og Tabu takker af for i år. 

Du kan bestille bord til din nytårsaften hos Restaurant Tabu her.

Foruden en superlækker gallamenu, serverer Tabu også en enestående nytårsmenu til take away, indeholdende snacks, tre retters menu og vin til en formidabel pris. Menuen kan både afhentes hos Restaurant Tabu eller hos Restaurant Glashuset i Lønstrup.

“Årets sidste snacks”:
– Saltede og ristede mandler
– Grillede artiskokker og artiskokmayonnaise
– Syltet kål, skinkesalat, karse og knas
“NV Cava Brut de Brut, Maria Casanovas, Penedes”
Forret: Skaldyrssalat med agurk, blomsterkarse og urteolie
“2017 Botas de Barro, Verdejo, Rueda”
Hovedret: Oksemørbrad fra ”Guldrummet” med pebersauce, syltede svampe & grillede løg, samt bagt kartoffel med smør fra Sønderhaven.
“2017 Mas du Colombel, Faugéres, Cotes du Rhone”
Dessert: Chokoladebar med creme af blommer, chokolade og hasselnøddeknas, samt syltede blommer fra Anhøj Plantage
Pris for 2 personer 900 kr.
Inkl. 2 flasker vin (1 fl. hvidvin og 1 fl. rødvin)
Pris for 4 personer 1.800 kr.
Inkl. 4 flasker vin (1 fl. cava, 1 fl. hvidvin og 2 fl. rødvin)
Pris for 6 personer 2.700 kr.
Inkl. 6 flasker vin (2 fl. cava, 2 fl. hvidvin og 2 fl. rødvin)

Der er kun et begrænset antal menuer og de sælges kun i 2, 4 og 6-personers pakker. Er I et ulige antal, skal I ej fortvivle – så er der mad til dagen derpå, samt ekstra vin til aftenen.

Tilkøbsmuligheder:

Surdejsbrød med smør fra Sønderhaven
2 personer 50 kr.4 personer 100 kr.6 personer 150 kr.
Tre slags oste fra Sønderhaven, hybenkompot og sprøde rugbrødsflager
2 personer 100 kr.4 personer 200 kr.6 personer 250 kr.

Flødebolle, chokoladecookie & kransekage (sødt til kaffen)

2 personer 50 kr.4 personer 100 kr.6 personer 150 kr. 
Opgradér dine nytårsvine for kun 100 kr. pr. person:
– Champagne, NV Brut Reservé, Xavier Leconte, Troissy
– 2017 Neuweier Riesling, Zeit bringt rosen, Baden
– 2014/15 Elio Filippino, Babera de Alba, Vigna Veja, Piemonte
OBS: Take away nytårsmenuen er den samme hos hhv. Slagterbørsen, CANblau Tapasbar Aalborg, Tabu og Restaurant Glashuset i Lønstrup.
Afhentningssteder:
CANblau Aalborg
Ved Stranden 5
9000 Aalborg
Restaurant Glashuset
Strandvejen 68
9800 Hjørring
Du kan bestille nytårsmenuen her.
Eller læse mere om Tabu her.

Restaurant Textur, Vesterbro 65

Hos Restaurant Textur vil du opleve et sæsonbetonet og innovativt menukort med fokus på råvareudnyttelse, hvor køkkenet har plads til at lægge fuld fokus på hver råvare.
Det samme gør sig gældende ved deres take away nytårsmenu, der består af fire snacks, fire retter og kransekage for kun 444 kr. pr. person.
 

Snacks:
– Puffet sago
– Sprøde kartoffelchips med eddikepulver
– Dip af friskost & brændenælde
– Lokal skinke fra Rævhede Naturprodukter

Menuen:
– Terrine af saltet kulmule, kærnemælk og rogn
– Stegte kammuslinger, løg og trøffel
– Modnet okseryg fra Rævhede, sauce med fermenteret ramsløg og babyblomkål med surt og sprødt
– Dessert med æble, citrontimian og hvid chokolade

Kransekage:
– Texturs kransekage med appelsinnoter

Pris pr. person 444 kr. 

Udover ovenstående menubeskrivelse, tilbyder Textur mulighed for at tilkøbe østers, caviar, champagne og udvalgte vine til retterne, til ret skarpe priser.

Du kan bestille din nytårsmenu her.

Du kan læse mere om nytårsmenuen fra Textur her.

Victors Madhus, Carl Klitgaards Vej 5

Hos Victors Madhus er det som altid kvalitet til en fornuftig pris, der er på tavlen.

Her har køkkenet sammensat en 3-retters menu med gode, friske råvarer til en pris hvor alle kan være med.

Forret: Hjemmerøget svinemørbrad, serveret med mild wasabicreme, syltede beder og crunch af sprøde svær. Stænket med purløgsolie og små urter. Hertil brød og smør.

Hovedret: Rosastegt oksemørbrad og kugle af braiseret bryst serveret med selleriepure, syltede svampe og brændt løg. Kartoffelkage tilsmagt timian og sauce på grøn madagaskarpeber.

Dessert: Gateau Marcel chokoladekage i to lag, serveret med hindbærcoulis, små marengskys tilsmagt citron. Hertil syltede bær og makroncrumble.

Pris pr. kuvert 265 kr.

Tilkøb mellemret: Jordskokke-suppe og pocheret torsk, serveret med syltet fennikel og dild.

Pris pr. kuvert 85 kr.

Du kan bestille nytårsmenuen her.

Du kan læse mere om nytårsmenuen fra Victors Madhus her.

Henrik Ørsnes hylder kærligheden: Flot tilbud på vielsesringe hele januar

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Lige om hjørnet venter foråret, som er årstiden for kærlighed og forelskelse, og hvor amorinerne flyver om ørene på os.

Måske har du allerede fundet dit livs kærlighed … Måske har én af jer endda været nede på knæ … Måske er det et spørgsmål om måneder, før I skal sige ja til at dele livet med hinanden.

I så fald, er den nuværende kolde årstid bestemt ingen hindring for at forberede årets store kærlighedsfest.

I Aalborgs ældste smykkehandel, Henrik Ørsnes, der i dag drives af sønnerne Bo og Lars Ørsnes vil man nemlig hellere end gerne hjælpe med at gøre kærligheden komplet – hvilket ofte kan klares med noget rundt og smukt, der (måske) også glimter.

Derfor kan I i hele januar måned spare 20 % på netop forlovelses- og vielsesringe, og som en ekstra gave får I en flaske Moët & Chardon champagne med i købet, til at fejre jeres kærlighed med.

En evig kærlighedsinvestering

Når I vælger jeres ringe, så vælger I ikke kun et smykke, der skal forskønne den store dag. Derimod skal ringene holde ligeså lang tid, som selve kærligheden.

Det er altså en investering, og derfor noget, der for de fleste skal overvejes nøje.

“Vielsesringe er det evige symbol på kærlighed og den dag, man sagde ja til hinanden,” forklarer Bo Ørsnes og fortsætter:

“Der er derfor mange overvejelser, der skal gøres: Skal de være i guld eller sølv? Skal der være diamanter i? Skal de håndgraveres?

Vi er meget åbne overfor ønsker og idéer, så ved os skal man ikke være bange for at drømme stort.”

Traditioner der følger med tiden 

Henrik Ørsnes har været et kendt navn i bybilledet i over 40 år, og i dag er det sønnerne, der står bag det velrenommerede navn.

I Aalborg har Henrik Ørsnes afdelinger i hhv. Aalborg Storcenter samt på Boulevarden.

Gennem årene er det lykkes Henrik Ørsnes at følge med tidens trends inden for både ure og smykker, men samtidigt bibeholde de stolte traditioner, der gør det eksklusive køb til noget helt unikt.

I dag er miljøet og butiksindretningen opbygget åbent og inspirerende, hvor kunderne i deres eget tempo kan gå drømmende på opdagelse i en himmel af guld, sølv og funklende ædelstene.

Derudover har Henrik Ørsnes også bevæget sig ind på de digitale platforme, hvor blandt andet sociale medier og en online webshop er medvirkende til, at smykkeshoppingen er inden for rækkevidde hele døgnet rundt.

“Vores mange forretninger rummer hver især forskellige produkter, så nogle af vores kunder efterspurgte muligheden for at kunne finde alle vores brands og private labels samlet på ét sted,” forklarer Bo Ørsnes.

Henrik Ørsnes på Boulevarden.
Henrik Ørsnes i Grøn Gade i Aalborg Storcenter.
Henrik Ørsnes i Ny Gade i Aalborg Storcenter

Alle skal have en god oplevelse

Men modsat den tendens, vi ser med at de fysiske butikker, i stigende grad lukker ned og i stedet erstattes af en udelukkende digitaliseret forretning, så bliver dette ikke aktuelt for Henrik Ørsnes.

“Selvfølgelig skal vi være moderne for at fremtidssikre os selv, men vi ved også, at en stor del af vores kundeklientel stadig har et behov for at have smykkerne mellem hænderne og få den personlige rådgivning, de har brug for.

Derfor er vores fokus på vores fysiske butikker mindst ligeså vigtig for os. Alle kunder skal have en god oplevelse.” slutter Bo Ørsnes.

Find den Henrik Ørsnes butik der ligger tættest på dig her.

Lopper, opera og musikfestival: Her er din weekend i Aalborg

Skrevet af: Simone Vestergaard
Foto: Stine Kjølby Christensen
Foto: Stine Kjølby Christensen

Weekenden byder på en god blanding af både opera, stand up, musikfestival og familieværksted.

Derudover afholdes Nordjyllands største kræmmer- og loppemarked for ottende år i træk.

Traditionen tro sker det i Gigantium, og det er både lørdag og søndag fra klokken 10-16.

Men denne gang har arrangementet overgået sig selv.

Markedet er nemlig udvidet med 100 stande, og dermed kommer man op på hele 300 stande, som tilbyder unikke antikviteter, flotte loppefund, lækkert genbrug og en masse kræmmervarer.

Du kan læse mere om loppemarkedet her.

En musikfestival med mange år på bagen

Nordens største musikfestival for de unge finder sted lørdag og søndag i Nordkraft.

Omkring 180 bands fra ungdomsklubber, fritidsklubber og ungdomsskoler i hele Norden spiller på de i alt seks scener, som er placeret rundt omkring i Nordkraft.

Her kan man opleve alt fra hip hop til metal og popmusik.

Festivalen har faktisk været afholdt i Aalborg siden 1983, og løber i år af stablen for 36. år i træk.

Du kan læse mere om festivalen her.

Musik

18/1 Ungdomsringens Musikfestival 2019, Nordkraft kl. 19 (d. 18-19. jan.)
18/1 Scorpions Tribute, på Café Frederiksberg kl. 20
18/1 Groovebox på 100Fryd kl. 21
19/1 Tuba tryllerier, urfremførelse og operakvartetter, Musikkens Hus kl. 14

Events

18/1 Vinsmagning på en anderledes måde med tre retter lækker mad, hos Vin & Vin kl. 18.45
18/1 La Bohéme, AKKC kl. 20
19/1 Anden Bringer Ud, AKKC kl. 19 og kl. 21.30 (UDSOLGT)
19/1 Loppemarked i Gigantium kl. 10 (19.-20. jan.)
19/1 TeeShoppen åbner butik i Danmarksgade kl. 10
19/1 Kunsten for begyndere, på Kunsten kl. 11
20/1 Søndagstur på Kunsten kl. 14
20/1 Aalborg Vikings – Viby IF, kl. 15
20/1 Sunday Movie: The Heart is Deceitful above all things, på 1000Fryd kl. 20

Opsætninger

19/1 Format 4: ”Me Too, Nora!”, på Aalborg Teater kl. 19.30
19/1 ATT Dialog: Grænseløshed, på Aalborg Teater kl. 10.30
19/1 Hvordan Slipper Vi Af Med De Andre, Det Hem’lige Teater kl. 19.30

For børnefamilierne

18/1 Familieaften i Svømmeland Nørresundby kl. 17
19/1 Kom med til forpremiere på: ”Sådan træner du din drage 3”, Nordisk Film Biografer kl. 11.30
20/1 Sjov Søndagslegeland i DGI Huset Nordkraft kl. 12
20/1 Familieværksted – kreativitet for hele familien, på Kunsten kl. 11

Er du sulten?

Morgenmad, frokost eller aftensmad? Få inspiration til hvor i kan spise i Aalborg i MigogAalborgs spiseguide. I spiseguiden finder du blandt andet nøje udvalgte restauranter, caféer, take-away steder der ligger i Aalborg. Tjek det ud lige her.

Du kan hente spiseguiden ned på din telefon, så du altid har den lige ved hånden. Og den er helt gratis for dig at bruge.

Åbn din browser (Safari) -> gå ind på https://migogaalborg.dk/spiseguide/ -> Tryk på det midterste ikon i menulinjen i bunden -> Føj til hjemmeskærm

OG voilá! Så har I altid et stort overblik lige ved hånden, når der skal besluttes hvor I skal spise. 

Husk også at hente MigogAalborgs app, Eventmap, som samler alle begivenheder i Aalborg.

Download af app’en er gratis og ganske simpel:

Åbn din browser (Safari/Chrome) -> gå ind på eventmap.dk -> Følg guiden på skærmen – 10 sekunder senere har du EventMap på din telefon.

Første weekend i februar: Kæmpe fest foran Musikkens Hus for alle

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen
Der var også mange mennesker samlet på Musikkens Plads til hyldestkoncert for Kim Larsen
Der var også mange mennesker samlet på Musikkens Plads til hyldestkoncert for Kim Larsen

Når Musikkens Hus den 2. februar danner rammen om årets Danmarks Indsamling, bliver det med Mads Steffensen, Tine Gøtzsche og Sofie Østergaard som værter.

Aftenens overordnede mål er, traditionen tro, at samle ind til de mennesker, der har brug for det – og i år er det pigerne i verdens fattigste lande, der er i fokus.

Dagen kommer til at byde på det ene højdepunkt efter det andet, og hele Aalborg er blandt andet blevet inviteret med til en kæmpe lysparade, hvor man håber på op mod 30.000 deltagere.

Paraden starter på Nørresundby Torv og bevæger sig over Limfjordsbroen og langs havnen for at ende på Musikkens Plads med en storslået fællessang. Det kan du læse mere om her.

Folkefest på Musikkens Plads

Men lysparaden er bestemt ikke eneste højdepunkt denne dag.

Fra kl. 19 og frem til midnat vil der være fest på Musikkens Plads, foran Musikkens Hus med masser af forskellige aktiviteter, hvor der blandt andet vil være musik, dans, ild-show, børneområde, konkurrencer, mulighed for at lave din egen isskulptur samt mulighed for at købe streetfood og varme drikke.

Det skriver Musikkens Hus på Facebook.

På pladsen vil man kunne overvære, når ”Team Vild Med Dans”, ”Team Sussi & Leo” og ”Team Bedrag” dyster i Rickshaw-rally.

Man vil også kunne møde samtlige deltagere fra den seneste omgang af Bagedysten, som uddeler lækre smagsprøver, og i dagens anledning, ikke kæmper mod hinanden, men i stedet sammen skal løse én af aftenens mange underholdende udfordringer.

Burhan G, Søs Fenger og Oh Land på scenen

Danmarks største YouTube’ere: Rasmus Brohave, Kristine Sloth og Julia Sofia skal også arbejde sammen, og løse en opgave på tid.

Derudover vil man på den store udendørs tv-skærm blandt andre kunne se og opleve: Søs Fenger, Burhan G og Oh Land, når de indtager scenen i Musikkens Hus.

Lige som man vil kunne opleve callcentret samt interviews og konkurrencer med en række kendte danskere.

Flere informationer om arrangementet vil løbende blive meldt ud på Musikkens Hus Facebookside.

Hvad: Folkefest (i forbindelse med Danmarksindsamlingen)
Hvor: Musikkens Plads ved Musikkens Hus
Hvornår: Lørdag den 2. februar fra kl. 19

Omringet af smuk natur: Her kan du bygge nyt og lækkert tæt på Aalborg

Skrevet af: Christine Luca Hornemann

Velkommen til Høje Støvring – et område som er i rivende udvikling, og hvor mange flotte boliger skyder op fra jorden.

Hvis I drømmer om at bygge nyt, bo tæt på grønne områder, og ikke mindst i kort køreafstand fra storbyen, så bør du læse videre.

Foruden en fredet natur, så rummer dette nybygger-område en masse oldtidshistorie.

Her er to gravhøje og et lille levn af Hærvejen, men det skal man bestemt ikke lade sig skræmme af – der er nemlig mange muligheder for at bygge fede huse mellem de fredede naturarealer.

Byggegrundene udstedes i to etaper

Nybolig Støvring står for salget af byggegrundene. De bliver solgt over to etaper, hvor skilningen mellem de to etaper er mellem en af gravhøjene.

”Inden længe flytter de først nye beboere ind på etape 2 – mange af dem med helt unik panoramaudsigt over den fredede ådal.

Der bygges virkelig flotte, arkitekttegnede villaer. Da grundene er store, de fleste mellem 1100 og 1200 kvm, er der god udsigt til naturen, uanset hvilken grund man vælger,” fortæller ejendomsmægler Inge-Lene Ebdrup, der er indehaver ved Nybolig Støvring.

Første etape ligger på den side af gravhøjen, der er tættest på Støvring by.

Men man skal være hurtig, for første etape er snart udsolgt.

Anden etape ligger på den anden side af gravhøjen, og ligger længere inde i dalen med Mastrup Å- og sø i bunden.

Minder fra fortiden

Midt i området ligger minderne fra fortiden, hvor to gravhøje og et lille levn af Hærvejen har sin helt egen historie fra oldtiden.

Området er flot kuperet og skråner ned til Mastrupdalen, hvor bækken løber igennem. I bunden af Mastrupdalen er der en lille sø, hvor man blandt andet kan fiske efter ørreder.

Ved Høje Støvring bor du tæt på naturen, samtidig med, at du kun er få kilometer fra Støvring centrum.

Flere og flere søger fra Aalborg mod Støvring, og det forstår man godt. Ved en køretur gennem bymidten finder man masser af indkøbsmuligheder, flere folkeskoler, gymnasium, svømmehal, sportshaller og meget mere.

Transport til byen er heller ikke et problem, da byen har egen togstation, og tager man bilen, ligger Støvring kun et stenkast fra motorvejen mod både Århus og Aalborg.

Læs og se mere om Høje Støvring her.

Prøv Aalborgs nye søgeportal på ejer- og lejebolig

MigogAalborg Bolig har lanceret Boligswipe som er en ny og meget lettere måde at søge boliger på. Find de boliger der matcher dig inden for location og søgekrav – og nærstuder så de rigtige

Følg vores nye boligmedie MigogAalborg Bolig her – alt med ejendomme og de fedeste boliger i Aalborg

INFO:

På MigogAalborg Bolig skriver vi om de spændende boliger i Aalborg og omegn, som skiller sig ud på den ene eller anden måde. Vores artikler er ikke sponsoreret, medmindre det står tydeligt markeret.

Er du ejendomsmægler eller har en bolig til salg og mener MigogAalborg Bolig bør omtale en bolig eller projekt, så skriv til christine@migogaalborg.dk eller direkte på vores Facebook.