Så skal der planlægges: Her er 14 bud på Aalborgs bedste julefrokost

Skrevet af: Simone Vestergaard

Info; Reklamelinks indgår – stederne nævnt på listen har betalt for at få et booking-link ind

Traditionen tro er MigogAalborg igen klar med en liste over julefrokostmenuer anno 2018 fra flere af Aalborgs bedste spisesteder.

Hvis du hellere vil feste i hjemlige omgivelser, så tilbyder Bistro V, Restaurant Fusion, Nam, Prinses Juliana og SushiMania XO også julemenuer til take away.

Til information så tilbyder Mums, Fandanko og Simon’s på nedenstående liste kun take away.

Listen er i alfabetisk rækkefølge.

Restaurant Applaus, Ved Stranden 9a

Hos Applaus bydes der i år indenfor til en hyggelig julefrokost sæsonJulen er hjerternes fest, og en tid hvor vi kommer hinanden ved.

Applaus tager den ”klassiske” julebuffet et niveau op og tilbyder deres social dinning menu i en lækker juleedition.

Du bliver forkælet med såvel traditionel som nytænkende julemad.

Der tilbydes en 10 retters serveringsmenu med masser af dejlige og smagfulde juleretter – sammensat med gode vine, snaps, cocktails og alt hvad der hører til.

Eksempel på julemenuen:
– Velkomstdrink
– 10 serverings tastingmenu
– Vinmenu
– Kaffe

Pris pr. person 795 kr.

Kontakt Applaus for at høre hvilke ”julepakker” som ellers/også tilbydes.

Det er også muligt, i fællesskab, at sammensætte den ideelle julefrokost til jeres virksomhed. Ring på tlf. 71728181 eller send en email.

“Vi glæder os til at julefeste med jer.” 

Læs mere om Restaurant Applaus’ julemenu her.

Bistro Dejavú, Ved Stranden 7D

Hos Bistro Dejavú serveres alt det man kender fra det franske køkken – i rammer der giver dig et dejavú til The Great Gatsby.

Hvis du tør prøve noget nyt, så inviterer bistroen indenfor til en fantastisk juleperiode, hvor det klassiske franske køkken træder i juleklæderne, og sætter knald på smag, håndværk og gode råvarer.

Der tilbydes kort sagt alt, hvad hjertet begærer af både drikkevarer og mad.

Eksempel på julemenuen:
– Velkomstdrink
– 4 fantastiske juleretter i deluxe stil, eksempelvis røget gåsebryst, juletorsk med varmekrydderier, andebryst med fyldt sauce og franske julecannalés med appelsin og mørk rom.  
– Vinmenu med power på kvaliteten
– Kaffe

Pris pr. person 745 kr.

Man er naturligvis også meget velkommen til at kontakte bistroen for, at høre hvad de ellers vil kunne tilbyde. Ring på tlf. 40304928 eller send en email.

“Det er jeres fest og vi tilpasser os ønskerne.”

Læs mere om Bistro Dejavús julemenu her.

Bistro V, Toldbod Plads 2

Bistro V udspringer af Bryghuset Vendia og det tilhørende brasserie i Hjørring.

Hos den franske bistro tilbydes der både klassiske franske retter og almindelig cafémad – og i år kan der vælges mellem forskellige lækre retter til spisning i restauranten, og to julebuffeter som take away.

Jul på V
Forret
: Confiteret friteret and med cremet jordskokkesuppe, chips og sprøde urter
Hovedret: Oksemørbrad med persillerod, løg og rødbeder – bagte som salat og puré, sauce aroma
Dessert: Hvid chokolademousse med kirsebæris, syltede kirsebær og sprøde flager med vanille

Pris pr. person 295 kr.

Eksklusiv jul på V
Kolde:
– Røget laks, vagtelæl og dildmayo
– Okseinderlår, trøffelcreme og artiskok

Lune:
– Fish & chips med sauce tatare
– Grisebryst i bock med kål og sky

Varme:
– Grillet okse med skysauce og svampe
– Confiteret and med sky og kartoffelpuré

De søde:
– Kirsebær is med hvis mousse og sprøde flager
– Brownie med vanille og karamel

Pris pr. person 395 kr.

Der tilbydes øl- og vinmenuer til middagen:
– Saftmenu non alc. til 150 kr.
– Ølmenu til menu fra 200 kr.
– Vinmenu til menu fra 275 kr.
– Vinmenu de lux fra 350 kr.

Vælges den eksklusive julemenu skal den forudbestilles. Denne serveres kun til hele bordet.

De andre julemenuer kan bestilles ala carte.

Take away julemenuen

Den lette julebuffet:
– Gammeldags modnede sild, løg, kapers og karrysalat
– Lun postej med bacon, svampe og surt
– Lun ribbenssteg og rødkålssalat med honning, løg og saltede nødder
– Andelår med æbler og svesker – kartofler med julekrydderi og sky
– Landbrie med kompot og knækbrød
– Ris a la mande med mandler og kirsebær
– Hjemmelavede romkugler til kaffen

Pris pr. person 175 kr.

Den oplagte julebuffet:
– Gammendags modnede sild, løg, kapers og karrysalat
– Æg med dildmayo, rejer og hjertesalat
– Rødspættefiletter med urteremoulade og citron
– Lun postej med bacon, svampe og surt
– Andelår med æbler og svesker – kartofler med julekrydderi og sky
– Rosastegt andebryst med svampe, løg og kartofler med julekrydderier
– Svinemørbrad i bacon, kålsalat med nødder, vinaigrette og sennepsmayo
– Europæiske oste med kompot og knækbrød
– Kraftig chokoladekage med karamel og vanille
– Ris a la mande med mandler og kirsebær
– Små chokoladebrud til kaffen
– Rugbrød, hjemmebagt brød og smør

Pris pr. person 275 kr. 

Der kan tilkøbes:
– Grønlangkål med brunede kartofler, sennep, rødbeder, medister og hamburgerryg

Pris pr. person 45 kr.

Menuerne er anrettet på lækkert porcelæn og lige til at stille på bordet.

Læs mere om alle julemenuerne fra Bistro V her.

Comwell Hvide Hus, Vesterbro 2

Hotel Comwell Hvide Hus inviterer til cool jul i fantastiske omgivelser med underholdning i særklasse.

Hvad enten om du er til stor julefest med mange glade julegæster, underholdning og musik – eller en stille og rolig aften, så er Hotel Comwell Hvide Hus klar til, at forkæle dig og dine gæster i hele november og december måned.

Der julefestes d. 16., 17., 23., 24. og 30. november samt 1., 7. og 8. december.

På bordene:
– Æg og rejer med skaldyrs mayonnaise og kartoffel hø, hertil pipette med husets snaps
– To slags sild med karrysalat

På buffet:
– Friteret torsk og kartoffel serveret med pickles, remoulade og citrongelé
– Varmrøget laks fra egen rygeovn med krydderurtedressing og fennikel-crudite
– Økologisk hjemmelavet leverpostej med svampe og bacon
– Langtidsstegt ribbenssteg med sprød svær og rødkålssauté samt skysauce
– Confit de Canard med kartoffelpuré, hertil rodfrugtsfrikassé
– Medister/kålpølse med hvidkålscreme
– Frikadeller med rødkål

Dessert fra buffet:
– Oste med oliven og syltede nødder
– Ris a la mande med kirsebærsauce
– Hjemmebagte julesmåkager

Der er mulighed for både at booke fælles julefrokost samt i eget lokale.

Fælles julefrokost:
– Juleinspireret menu samt dinnermusik kl. 18.30-21.30
– Øl, vand, vin ad libitum kl. 18.30-01.00
– Dans med Keep It Up kl. 21.30-01.00

Pris pr. person 695 kr.

Eget lokale:
– Juleinspireret menu i tre serveringer kl. 18.30-21.30
– Øl, vand, vin ad libitum kl. 18.30-01.00

Over 30 kuverter er prisen 695 kr. pr. person
Under 30 kuverter er prisen 795 kr. pr. person

Læs mere her.

Overnatning inkl. morgenmad:
– Dobbeltværelse 850 kr. pr. person
– Enkeltværelse 750 kr. pr. person

Der er mulighed for tilkøb af både natmad, snaps, cocktails, velkomst med mere. Læs mere om cool jul hos Hotel Comwell Hvide Hus her.

Ønskes eget lokale, så kan der bookes hos restaurantchef Jeanette Olesen på jol@comwell.dk.

Julefrokoster i fælles lokale bookes i receptionen på tlf. 98138400.

Comwell Rebild Bakker, Rebildvej 36

Hotel Comwell Rebild Bakker er du sikret en skøn aften, når der bydes indenfor til et brag af en julefest med underholdning og traditionel julebuffet.

Årets julefrokost kombineres med nogle af Danmarks dygtigste komikere – heriblandt Carsten Bang og Tobias Dybvad.

Derudover vil der være skøn musik og dans fra til kl. 01.30.

Hotel Comwells julemenu
Koldt og lunt:
– Hvide og røde sild serveret med klassisk tilbehør og rugbrød
– Terrin af dansk gris serveret med rødbede og kapers
– Gravad laks med lakrids serveret med fennikelsalat
– Røget æg pyntet med rejer og urtemayonnaise
– Fiskefilet med hjemmelavet remoulade og citron
– Tarteletter med høns og asparges

Varmt:
– Glaseret skinke med grønlangkål
– Frikadeller med stuvet hvidkål
– Blodpølse med sirup, sukker og æblemos
– Ribbensteg med brunede kartofler og rødkål
– Oksebov serveret med kraftig sauce

Desserter:
– Ris a la mande med hjemmelavet kirsebærsauce
– To danske oste serveret med oliven og sprødt
– Udvalg af friskbagt brød – hertil smør

Pris pr. person 565 kr.
Pris pr. person inkl. vin, øl, vand ad libitum 905 kr.

Datoer og underholdning:
16. + 17. november: Lasse Rimmer
23. + 24. november: Geo og Thomas Skov
30. nov. + 1. december: Carsten Bang
7.+ 8. december: Brian Lykke
14. + 15. december: Tobias Dybvad

Overnatningspriser:
Pr. person i dobbeltværelse inkl. morgenbuffet 425 kr.
Enkeltværelsestillæg 250 kr. pr. person

Der julefestes fra fredag d. 16. november og frem til lørdag d. 15. december 2018.

Læs mere om Hotel Comwell Rebild Bakkers julebuffet her.

Eller reservér direkte på 98391222.

Fandanko, Gammel Gugvej 19

Den velbesøgte take away butik Fandanko lægger stor vægt på kvalitet og sunde, rene råvarer. De varer du finder i butikken, er enten hjemmelavet fra bunden, eller specifikt håndplukket fra de bedste leverandører.

I år kan du holde julefrokost med mad lavet fra Fandanko. De tilbyder både en klassisk dansk og utraditionel julemenu – begge selvfølgelig a’la Fandanko.

Den traditionelle julefrokost menu:
– Confiteret andelår (kold eller varm), serveres med hjemmelavet rødkål med solbær.
– Marineret svinekam med æbleflæsk og stegt speck
– Krydder Gravad laks med gulerods-persillerods panna cotta.
– Presset svineterrin, serveres med svampecreme og sprød Pancetta
– Marineret gambas med citron aioli og syltet kål
– Stegt oksefilet med cremet karrypickles og syltede agurker
– Glaseret gris med portvinsbagte rødbeder og peberrodscreme

Serveres med nybagt brød.

Pris pr. person 149 kr. 

Til de ekstra sultne tilbydes der:
– Ris a la Mande med hvid chokolade og kirsebærsauce
Pris pr. person 35 kr.

– To slags oste med abrikos-mangochutney og nybagt brød
Pris pr. person 50 kr.

Der anbefales at forudbestille julemenuen, der tilbydes i perioden d. 5. november til d. 22. december.

Den utraditionelle Jule tapas Piccolo

Fandankos bud på den utraditionelle julefrokost a’la Fandanko kan fåes med enten syv eller 11 retter.

Juletapas piccolo består af:
– Bagt unghanebryst serveres med skorzonerrødder og persille aioli
– Hjemmerøget perlehønebryst med safransyltede blomkål og karsecreme.
– Grillet og marineret gris med puré af selleri, samt mandelknas
– Marinerede tigerrejer med perlebygsalat og romesco
– Terrin af sprængt and med krydret rå-marineret rødkål
– Langtidsstegt kalvefilet “saltimbocca” med salviecreme og ristet parmaskinke
– Rilette af kold- og varmrøget laks med honningglaseret rødbede

Serveres med nybagt brød.

Pris pr. person 169 kr.

Der anbefales at forudbestille Jule tapas Piccolo, der tilbydes i perioden d. 5. november til d. 28. december.

Luksus Jule tapas Piccolo

Syv kolde retter:
– Terrin af sprængt and, serveres med rå-marineret rødkål.
– Hjemmerøget perlehønebryst med safransyltede blomkål og karsecreme.
– Grillet og marineret gris med puré af saltbagt selleri, samt mandelknas
– Marinerede tigerrejer på sprød salat og romesco dip
– Bagt unghanebryst med skorzonerrødder og persille aioli
– Langtidsstegt kalvefilet “saltimbocca” med salviecreme og ristet landskinke
– Rilette af kold- og varmrøget laks med honningglaseret rødbede

Serveres med nybagt brød.

To varme retter:
– Fyldt ravioli vendt med braiseret kalveskank og en lækker svampesauce
– Stegt porcetta med bagte rodfrugter

To desserter:
– Ris a la mande med hvid chokolade og lækker kirsebærsauce
– To slags gode oste med abrikos-mangochutney og nybagt brød

Pris pr. person 249 kr.

Vi anbefaler at du forudbestiller. Luksus julemenuen tilbydes i perioden 05/11-22/12.
Lune retter er klar til opvarmning i egen ovn – Fandanko gør det dog gerne for dig hvis det ønskes.

Læs mere om Fandankos julemenuer her.

Restaurant Fusion, Strandvejen 4

Den årlige julefrokost er en begivenhed de fleste ser frem til. Hvis du vil holde den i exceptionelle rammer, så er Restaurant Fusion det helt rette sted.

Her får man en julefrokostoplevelse ud over det sædvanlige, i lækre omgivelser – og med mad og vin i særklasse.

Der tilbydes tre forskellige pakker, som hver indledes med et glas velkomstbobler.

Julepakker
Lille: 4 retter + velkomstdrink + vinmenu + kaffe/ te med sødt
Pris pr. person 995 kr.

Mellem: 5 retter + velkomst champagne, Jean veselle & snacks + vinmenu + kaffe/ te med sødt
Pris pr. person 1475 kr.

Stor: 6 retter + velkomst champagne, Jean veselle & snacks + vinmenu + kaffe/ te med sødt
Pris pr. person 1655 kr.

Julemenu november

Forret: Sushi Selection
Mellemret: Bagt torsk, ørredrogn, peberrodsyoghurt, grillet springløg
Hovedret: Oksemørbrad, jordskokkechips, misosauce, blomkålskimchee, black garlic
Dessert: Litchigranité, kokos, mangosorbet

Vælges der mellem- eller den store pakke, vil 5. og 6. ret være følgende:

5. Ret: Carpaccio af wagyu, trøffel, caviar, chips, foie gras støv
6. Ret: Duroc svinenakke, hokkaido græskar, passion, saltede hasselnødder

Julemenuen kan fåes d. 16., 17., 23., 24. og 30. november.

Julemenu december

Forret: Sushi Selection
Mellemret: Andebryst, masterstock, pære, rødbede
Hovedret: Vildt, persillerodschips, yuzu, portobellocreme
Dessert: Hvid chokoladeganache, pebermarengs, yuzusorbet, clementinfromage

Vælges der mellem- eller den store pakke, vil 5. og 6. ret være følgende:

5. Ret: Havtaske, østerssauce, bak choi, karryolie
6. Ret: Kammusling, broccoli, estragon, dashi

Julemenuen kan fåes d. 1., 7., 8., 14. og 15. december.

Ønskes der eget lokale, tilbydes deres selskabslokale med plads fra 30 og op til 80 gæster. Er I over 80 personer, kan festen holdes i atriumgården, som kan rumme op til 250 gæster.

Alle datoer fra kl. 23 spiller DJ Michael ”Beatchugger” Linde op til dans, hvor ikke spisende gæster også er velkomne.

Julebuffet ud af huset

Forretter:
– Tre slags sushi/ maki (dobbelt laks  –  spicy tuna  –  California)
– Tilbehør til sushi: Soja, ingefær og wasabi
– Tempurarejer m/ hjemmelavede chili mayonnaise
– Hjemmerøget laks m/ koriander og tomat
– Confiteret kylling m/ salat i goma-lime dressing
– Fusions spicy fiskefrikadeller m/ sød chili

Hovedretter:
– Marineret andebryst a la Peking m/ rødbeder og svampe
– Duroc BBQ svinenakke m/ Hokkaido græskar, passion og hasselnødder
– Oksemørbrad m/ stegte kartofler, grønkål, syltede rødløg og urter

Desserter:
– Ris a la mande m/ kirsebærsauce
– Ostefad m/ friske druer

Pris pr. person kr. 325,- ekskl. levering.
Mindst 12 personer.

Bestillinger modtages senest én uge før afhentningsdatoen. Bestillingen sendes til lc@restaurantfusion.dk.

Læs mere om Restaurant Fusions julemenuer her.

Restaurant MEAT, Vesterå 1

På Restaurant Meat bliver dine smagsløg udfordret, når du sætter tænderne i en veltilberedt tournedos eller det eksklusive japanske kobekød.

I november og december er det muligt, at tilkøbe følgende juleretter til MEATs eksisterende menukort – og få smagen af jul.

Forret: Confiteret and på en bund af sellericreme, ristede pistacienødder, grillede bøgehatte, syltede perleløg og ærteskud.

Pris pr. person 99 kr.

Dessert: Ris a la mande a’la Meat. Serveres med lun kirsebærsauce, hvid chokolade, ristede mandler og hindbær støv.

Pris pr. person 89 kr. 

Læs mere om Restaurant MEAT her.

MUMS Deli, Gugvej 184

Hos MUMS leverer de smagsoplevelser udover det sædvanlige – med stor respekt for de gode og lokale råvarer.

Den lækre take away og delikatesse forretning har alt, hvad hjertet begærer  – og deres julemenu anno 2018 har, ligesom resten af menukortet, The Spirit of Taste.

Nordisk luksus jule tapas menu:
– Koldrøget laksrulle med urtecreme, pinjekerner og radise
– Kyllingepie pyntet med salat
– Julesylte, portvinssky, surt og mild sennepscreme
– Hjemmelavet kyllingesalat med tørsaltet bacon
– Braiseret røget grisebryst med grønkål og granatæble kerner
– Slider med confiteret and, æble og sveske kompot
– Tender pork á la creme med løg symfoni og syltet bøgehatte

Leveres med friskbagt brød.

7 retter koster pr. person 155 kr.

Ønskes der flere retter, tilbydes:
– 3 slags sild, anrettet med MUMS tapas ”touch” inkl. brød og smør.
Pris pr. person 55 kr.

– Tre Unika oste, serveres med knækbrød og æble/fennikel marmelade.
Pris pr. person 65 kr.

– Risalamande med lækker kirsebær sauce.
Pris pr. person 25 kr.

Vælges det store julebord med alle 10 retter, så koster det pr. person 275 kr. (spar kr. 25 kr.)

Ved min. fem personer anrettes julemenuen på fade.

Julemenuen tilbydes i perioden fra d. 1. november til og med d. 22. december 2018.

Læs mere om MUMS’ julemenu her.

NAM – Social Dining & Drinks, Vesterbro 76

Nam byder indenfor til lækker julemenu, hvor råvarerne er traditionen tro, men stadig serveret med asiatiske twists, som er essensen hos Nam.

Dette års julemenu er nytænkende og velsmagende –  og fås i en lille og stor udgave.

Den lille julepakke:
– Velkomstbobler
– 10 serveringer
– 4 glas vinmenu el. juicemenu
– Kaffe + sødt + nams juleshot

Pris pr. person 795 kr.

Den store julepakke:
– Velkomstbobler
– 15 serveringer
– 6 glas vinmenu el. juicemenu
– Kaffe + sødt + nams juleshot

Pris pr. person 1095 kr. 

Det er muligt, at holde julefrokost i Nams restaurant samt få mad ud af huset.

Både julemenuen og julepakkerne er selvfølgelig udformet i ægte social dining stil, hvor maden deles ved bordet.

Julepakkerne skal forudbestilles på telefon nr. 25541010.

Læs mere om Nams julemenu her.

Restaurantskibet Prinses Juliana, Vestre Havnepromenade 2

Restaurantskibet Prinses Juliana, med den faste kajplads på Vestre Havnepromenade, er der mulighed for at nyde en spændende julemenu. Man vælger selv blandt 3, 4, 5 eller 6 juleretter.

Prinsessens Julemenu:
1) Bagt torsk med syrlig bacon, jordskokkepuré og jordskokkechips. Hertil sifon af rygeost.

2) Stegt æbleflæsk med æbleglace, syltede perleløg og grønt.

3) Terrin af confiteret and tilsmagt fermenteret hvidløg og timian. Hertil rødbedebånd, røget mayo og grønt.

4) Rosastegt Oksemørbrad med selleripuré, bagt pak choy, brunet smør og nødder. Hertil crumble af svær og grønkålschips, sat pommes og okseglace.

5) Ostetallerken med hjemmebagt frugtbrød, oliven og bærkompot.

6) Prinsessens Ris a´la mande lavet med vaniljeris med kompot af kirsebær. Hertil vanilje, tonka sifon, kirsebærsorbet og kirsebærsauce tilsmagt gran.

3 retter 375 kr. (nr. 1-4-6)
4 retter 425 kr. (nr. 1-3-4-6)
5 retter 475 kr. (nr. 1-2-3-4-6)
6 retter 545 kr. (nr. 1-2-3-4-5-6)

Ved en større forsamling på min. 28 personer, kan man også bestille en virkelig lækker traditionel julebuffet til spisning både på skibet og som diner transportable.

Skibets julefrokostbuffet:
– Marineret sild med hjemmelavet karrysalat, kogte æg, løg og kapers.
– Varmrøget laks fra egen rygeovn, sprød salat og rygeost.
– Lun leverpostej med ristede svampe,timian og sprød bacon.
– Rejer med hjemmelavet mayo og citron.
– Andeconfit med syltede rødbeder og marineret frisee salat
– Stegt flæsk – æbleflæsk af danske æbler
– Flæskesteg med sprød svær serveret medrødkål, brunede kartofler og julesauce
– Ris a’la mande med kirsebærsauce.
– To slags oste med hjemmelavet marmelade af vinterbær.
– Friskbagt brød og smør.

Natmad kan tilkøbes.
Buffet ombord på skibet koster 300 kr.
Buffet ud af skibet koster 315 kr.

Læs mere om Prinses Julianas julemenuer her.

Simon’s Diner transportable, Thomas Olesen Løkkens vej 2

Hos Simon’s er alt hjemmelavet af højeste kvalitet, fra bunden og uden kompromis – med et fransk twist af det nordiske køkken.

Der leveres mad til både fester, frokostordninger og arrangementer.

Hvis du skal holde stor julefrokost, og ønsker et bredt udvalg af lækre anretninger, så står Simon’s klar til at levere julemaden.

Her tilbydes enten juletapas eller ‘næsten klassisk’ – eller begge dele. Med mulighed for tilkøb af ekstra retter.

7 lækre kolde juletapas:
– Koldrøget laks med Læsø rejer, smilende æg, fennikel og dildmayo
– Bagt hvidfisk med agurk, sprød malt, citruscreme og julesalat
– Confiteret fransk and med pære, parmesan og Dijonmayo
– Salat med braiseret dansk gris, marineret kål, grillet løg og æblepure
– Terrin af sprængt kalvespidsbryst med syltede rødbeder, skalotter og peberrod
– Roastbeef af Himmerland kvæg med urte remoulade, friterede og syltede løg
– Variation af sæsonens koldhævet brød og syrnet smør med havsalt
– Vælg 1 variant i vores dessert udvalg

Pris pr. person 175 kr.

Ved bestilling under 10 personer, tillægges 30 kr. i tillæg pr. person.

‘Næsten klassisk’:
– Koldrøget laks med grønlandske rejer, smilende æg, fennikel og dildmayo
– Stegte rødspættefileter med hjemmerørt urte remoulade, citron og dild
– Rosastegt roastbeef af Himmerland kvæg med friterede løg, peberrod og surt
– Confiteret andelår med rosmarinmarinerede æbler, rødløg, og svesker
– Honningmarineret ryg af dansk gris og lun rødkålssalat med tranebær
– Stegte kartofler med timian og aromatisk andesky med julekrydderier
– Vælg 1 variant i dessert udvalget
– Nybagt kerne rugbrød i skiver og syrnet smør med havsalt

Pris pr. person 250 kr.

Ved bestilling under 10 personer, vedlægges 30 kr. i tillæg pr. person.

Jule dessert udvalg:
– “Næsten klassisk” æblekage med æblerasp, hvid chokolade og vanilje creme
– Ris a la mande med ristet og brændte mandler samt kirsebærsauce
– Oste fra Arla Unika med portvinsmarinerede valnødder og svesker samt oliven

Tilkøb af mere “Jul”:
– Hvide og krydrede sild med karrysalat, capers og rødløg 25 kr.
– Lun postej med røget bacon, vilde svampe og grønne urter 25 kr.
– Stegt medister med marineret kål, syltede rødbeder og skalotteløg 25 kr.
– Lune frikadeller med cornichons og friske krydderurter 25 kr.
– Natmad pr. person fra 50 kr.

Levering/udbringning (indenfor 20 km.) koster 295 kr. Eller efter aftale.

Læs mere om Simon’s julemenu her.

Studie 4, Vesterå 4

Hos Studie 4 får du en autentisk oplevelse, hvor sammenspillet mellem god mad og spændende cocktails er essentielt.

Den gennemførte mad- og cocktailbar stiller i år op med en smagsfuld julemenu, til spisning i restauranten.

VelkomstVarriation af snacks
ForretAnd, kumquats, brioche, ande-bordelaise
Hovedret: Gris, æble, selleri, gastrique
Dessert“Ris a la mande”, ris, mandel, kirsebær, hibiscus

Pris pr. person 398 kr.

Tilhørende vin / cocktailmenu til alle 4 retter
Pris pr. person 348 kr.

Fri gin/tonic og udvalgte cocktails efter desserten
Pris pr. person 298 kr.

Skulle der være behov for at skræddersy en aften, så er de meget fleksible.

Julefrokostmenuen serveres i perioden d. 16. november til d. 15. december.

Kontakt Studie 4 på tlf. 98169999, eller send en email.

Læs mere om Studie 4s julemenu her.

SushiMania XO, Strandvejen 11

Den asiatiske luksus ala carte restaurant på Strandvejen har stor fokus på kvalitet, økologi og bæredygtighed. Der er kredset for råvarerne, så gæsterne får en ekstraordinær gourmetoplevelse.

I år byder de indenfor til en ekstraordinær julemenu, der både fås som take away og i restauranten.

Forret: Rimmet laks med gin, fennikel og citron
Mellemret: Paneret torsk med citron, mayo, karse og maldon
Hovedret: Sushi bestående af 2 stk duck roll, 2 beef roll, 2 spicy tuna roll, 2 stk over the top maki, 1 nigiri beef, 1 nigiri røget laks
Dessert: Rørt vaniljeis med sne, syltede kirsebær, friterede ris samt sauce på letpisket vaniljefløde

Pris pr. person inkl. kaffe 449 kr.

Med vin eller ølmenu, 4 glas, er prisen 619 kr. 

Take away julemenu
Forret: Rimmet laks med gin, fennikel og citron
Mellemret: Paneret torsk med citron, mayo, karse og maldon
Hovedret: Sushi bestående af 2 stk duck roll, 2 beef roll, 2 spicy tuna roll, 2 stk over the top maki, 1 nigiri beef, 1 nigiri røget laks
Dessert: Cremet cheesecake med syltede kirsebær og sne

Pris pr. person 399 kr.

Julemenuerne skal forudbestilles dagen før på tlf. 98109841.

Læs mere om SushiMania XO her.

Gadens steder i fælles satsning: Vildeste J-dag nogensinde i vente

Skrevet af: Simone Vestergaard

Den første fredag i november plejer at være en kæmpe dag i Jomfru Ane Gade.

Det er nemlig der, at J-dag indhyller gaden i julebryg, nissehuer og masser af fest.

Men i år bliver det endnu vildere i Danmarks festgade nummer et, når J-dag fejres fredag 2. november.

Hele Jomfru Ane Gade omdannes nemlig til én stor fest med konfettikanoner og underholdning hele natten.

Alle diskoteker og barer har slået pjalterne sammen med Tuborg Julebryg om at holde et brag af en J-Dags fest på en kæmpe scene inde midt i Gaden.

Det hele starter kl. 20 om fredagen og juleøllen frigives kl. 20.59 – herefter fortsætter festen til den lyse morgen.

Der bliver fest alle steder i Gaden på J-dag

Kæmpe scene og konfettikanoner

J-Dag eventet er blot ét af mange der i fremtiden skal være med til at udvikle Gadens store potentiale.

“Byen har i en længere periode været under en vild udvikling, og det er vigtigt for os, at vi vælger at følge med, og være nytænkende der, hvor vi kan.

Til J-Dag bygger vi en stor scene op midt i Gaden.

Den kommer til at være i 1. sals højde. Her kommer der livemusik og underholdning hele dagen – og nedtælling til kl. 20.59 hvor julebryggen frigives,” fortæller indehaveren af Zwei Grosse Bier Bar og ZURF Bar, Henrik Foget Jensen, til MigogAalborg.

Han uddyber;

“Vi har givet den hele armen med julebelysning og konfettikanoner, der skal understrege, at vi skyder julen i gang, og at vi glæder os til de kommende måneder.

Derudover skyder vi 1000 balloner ud til alle de festglade mennesker, med vouchers, som kan bruges i hele Gaden.

Og fordi vi alle får leverancer fra Tuborg, så vil deres søde nissepiger også være at finde i Gaden.” fortæller Henrik Foget Jensen.

J Dag Tuborg Julebryg

Gadens potentiale skal udnyttes

”Gaden”  er kendt og berygtet i hele landet.

Men som de fleste ved, så er Aalborg i rivende udvikling både inden for by- og kulturlivet, og det mærker man også i Aalborgs festligste gade.

Jomfru Ane Gade er stadig fuld af fest og farver, men et samarbejde mellem alle restauratørerne er blevet startskuddet for en masse nye pop up events, der i fremtiden skal være med til at vise en ny side af Gaden.

Det har længe heddet sig, at de forskellige barer og diskoteker i Gaden har været i skarp indbyrdes konkurrence om både kunder og indtjening.

Tilbage i 2015 blev indehaverne af Gadens steder enige om, at der skulle en større fælles indsats til for at løfte niveauet – og nu er den blevet en realitet.

“For små tre år siden var vi klar til at lave en fælles indsats for Gaden.

Nu har vi så endelig fundet den rigtige vej, og vores første skridt er, at vi vil prøve at se, om ikke vi kan markedsføre Gaden mere samlet.

J-Dag bliver startskuddet for at sætte den mission i gang, for vores mål i fremtiden er at skabe flere store gadefester – og ikke hele tiden kun tænke på vores egen butik.

Vi vil rigtig gerne gøre Jomfru Ane Gade endnu mere attraktiv at besøge, og det tror vi på at vi kan, så længe vi følger med udviklingen og tør at prøve noget nyt.

Det er ikke fordi vi kommer til at lave om på de enkelte steder. Vi prøver blot at give Gaden noget mere wow-effekt.” fortæller Henrik fra Zwei Grosse og Zurf.

Store planer i fremtiden

Til trods for store ambitioner og et fælles standpunkt, så er der stadig en del ting der mangler at falde helt på plads.

Men optimismen er stor, og Henrik glæder sig til det kommende år.

“Det er klart, at når vi pludselig laver et helt nyt projekt, så vil det på længere sigt også have driftsmæssige ændringer med sig.

Lige nu har vi eksempelvis ikke en fælles markedsføringsstrategi, så derfor kan eventet ikke komme ud i et fælles udtryk.

Hvert sted markedsfører sig på de sociale medier, men vi har ikke noget samlet endnu,” forklarer Henrik og tilføjer:

“Men når det så er sagt, så glæder jeg mig rigtig meget til den kommende tid, og jeg kan med sikkerhed sige, at vi kommer ud med gode nyheder til foråret næste år omkring det fremtidige samarbejde.”

Har huset Bio 5 og Kalejdoskop: Nu kan man leje den ikoniske bygning midt i Aalborg

Skrevet af: Christine Luca Hornemann

En æra sluttede, da det nordjyske bolighus Kalejdoskop i maj gik konkurs og måtte dreje nøglen om.

De store lokaler har stået tomme siden Kalejdoskops konkurssalg før sommerferien, og flere nysgerrige ansigter har sidenhen kigget ind af det store glasparti på Østerågade i håb om at finde ud af, hvad der nu skulle ske med de store lokaler. 

Men nu er der nye tider på vej – lokalerne er netop kommet til udlejning hos Nybolig Erhverv i Aalborg.

Aalborgs fedeste lokaler til udlejning

Nu er der mulighed for at overtage nøglerne til de store rustikke og fede lokaler på 1500 kvadratmeter på Østerågade 27 i Aalborg midtby.

“De tidligere Kalejdoskop lokaler er nu kommet til udlejning,” bekræfter erhvervsmægler Nikolaj Kjelder, som til daglig sidder hos Nybolig Erhverv i Aalborg.

Han uddyber;

“Lokalerne er nogle af de fedeste til udlejning i Aalborg i øjeblikket. Bedre lokation findes næsten ikke. Lokalerne har et råt udtryk, og loftshøjden i sig selv er helt unik.”

Den årlige husleje på lokalerne er på 1.800.000 kroner om året, hvilket kan lyde af meget.

Men kvadratmeter prisen er på 1.250 kroner, hvilket er en en ganske standard kvadratmeterpris i Aalborgs Midtby for et erhvervslokale.

Kan også blive en restaurant eller liberalt erhverv

Det er ikke et krav, at man driver detailbutik i lokalerne.

Alt kan komme i spil, da mulighederne er mange i de store lokaler.

“Lejemulighederne er mange. Der er mulighed for at få en stor detailbutik ind i lokalerne, som også kan være en stor kædebutik.

Der er også mulighed for at lave en restaurant, eller noget helt andet som liberalt erhverv, hvor en stor virksomhed, som har brug for masser af plads, kan komme ind og få nogle af de lækreste kontorlokaler i Aalborg,” slutter Nikolaj Kjelder.

Se billederne indefra herunder

Der er også en masse historik i de store lokaler.

I 1977 åbnede Bio 5 som på det tidspunkt blev Nordjyllands største biograf.

Hård konkurrence på biograf-markedet gjorde dog, at Bio 5 i 2004 lukkede og slukkede i den ikoniske bygning.

Her kan du se screenshots af salgsopstilling – og du kan dykke videre i øvrige billeder i prospektet hos Nybolig Erhverv her

Screenshot af Prospekt fra Nybolig Erhverv
Screenshot af Prospekt fra Nybolig Erhverv

 

Udfordrer gigant: Aalborg-firmaet Sharebnb går ind på globalt udlejningsmarked

Skrevet af: Michael Qureshi
Christina Braad Jensen og Søren Maigaard Jensen fra Sharebnb i Aalborg
Christina Braad Jensen og Søren Maigaard Jensen fra Sharebnb i Aalborg

For blot fem-seks år siden var det nærmest utænkeligt at bo privat i fremmede menneskers hjem, når man rejste til et andet land.

Amerikanske Airbnb har været med til at revolutionere rejsebranchen, og årligt øges antallet af turister, der fravælger de klassiske overnatningssteder som hotellerne og i stedet vælger private kort tids udlejninger.

Men når man først vokser sig rigtig stor på et marked, så vil der også være flere huller i osten.

Her ser Aalborg-virksomheden Sharebnb deres chance for at trænge ind på et globalt marked for kort tids udlejning.

Så potentiale i det voksende marked

Søren Maigaard Jensen så potentiale i at gå ind på det voksende marked for kort tidsudlejning, og der gik ikke ret lang tid, fra de havde de første udlejningsboliger eller lokale værter på, til de var booket.

“Vi testede det lidt af for sjov, men det gik utrolig stærkt, og så var alt booket.

Vi opdagede, at der var et kæmpe behov her i Aalborg og i det øvrige Danmark.

Der var utrolig stor efterspørgsel på kort tids udlejning, og sidenhen kunne vi også mærke, at der var masser af potentiale uden for Danmarks grænser.

Bare fordi der er andre spillere på et marked, betyder det jo ikke, at man ikke kan etablere sig også,” siger Søren Maigaard Jensen, da MigogAalborg møder ham på kontoret i Danmarksgade 72.

 

Sådan adskiller de sig fra Airbnb

Han har tidligere arbejdet som leder i det offentlige, og ellers lavet andre startups sammen med andre investeringer i nye virksomheder.

Det er tydeligt at mærke, at han brænder for at bygge Sharebnb op til en større spiller i markedet.

“Mange er trætte af hoteller. Forretningsfolk har set hoteller hele deres liv.

Er man seks personer fra samme virksomhed, der eksempelvis rejser til København, så er det dels billigere og hyggeligere at leje en lejlighed end at installere alle på et hotel,” forklarer Søren.

Hvordan adskiller I jer fra Airbnb?

“Vi giver god personlig service og rådgivning til vore kort tids udlejere, og til gæsterne som ankommer.

Vi validerer vores kort tids udlejere på en helt anden måde. Vi har 24 timers kundeservice alle ugens dage.

Vi står på spring for, at både vores kort tids udlejere, og gæsterne får en god oplevelse. Ønsker en kort tids udlejer eksempelvis en nøgleboks sat op, så får vi det fixet ret hurtigt.

Vi er desuden også en billigere løsning,” siger Søren Maigaard Jensen.

Vokser også internationalt

På det internationale marked vokser Aalborg-virksomheden også hastigt.

“Vi har etableret os i London som sharebnbgroup limited på www.sharebngroup.com. Vi har kort tids udlejere så langt væk som i Goa i Indien.

Vi har nogle stykker i New York og i Paris og så videre.

Behovet i udlandet er gigantisk, mærker vi. Det eksisterende marked er slet ikke nok, og så kommer vi som et godt friskt pust,” fortæller han.

Vil knytte lejerne tættere på byerne

Fremtidsudsigterne er, at Sharebnb udnytter deres udlejeres lokalkendskab og ønsket fra gæsterne om at opleve noget i byerne, når de er på besøg.

“Vi vil gerne arbejde mere med rabatkuponer og tilbud til gæsterne på de internationale brands hos lokale barer, restauranter og shopping muligheder i byerne.

Når du har en gæst, så skal gæsten ud og spise og gerne ud og hygge sig med nogle drinks.

De kender ikke byen, så ved, at vi skaber rabat kuponer til andre eksisterende virksomheder, så bliver vi mere end blot en udlejningsplatform.

Vi får igen det her personlige touch, og vi skaber noget, som giver værdi til alle parter,” lyder det fra Søren.

Han fortsætter;

“Vi er derfor gået i gang med at lave digitale voucher/rabat aftaler med lokale restauranter, shopping centre og oplevelsesmuligheder i Aalborg, så vores gæster kan få rabat på de steder, vi guider dem til lokalt,” forklarer han.

En af de rigtig gode grunde til at udleje via Sharebnb er et godt tilskud til din nuværende husleje.

“Som lovgivningen er nu, kan du tjene kr. 28.000 skattefrit som lokal vært og kort tids udlejer.

Det betyder, at du også efterfølgende beskattes meget lempeligt af kort tidsudlejning som overstiger dette beløb.

Vi er derfor meget interesserede i at få nye dygtige lokale kort tidsudlejer og værter i Aalborg,” forklarer Søren.

Det er sikkert og trygt

Sharebnb er en Aalborg-virksomhed, og det giver en ekstra tryghed, hvis man vil prøve det vækstende marked.

“Man kan på alle tider af døgnet både som gæst og som kort tids udlejer få fat i kundeservice hos os, hvilket også sikrer en ekstra tryghed.

Det er en rigtig god måde at tjene penge på, imens boligen alligevel står tom, og man måske selv er ude at rejse.

Du får ekstra penge på lommen og en god oplevelse samtidig.

Som vært kan du få lov at møde en masse forskellige mennesker fra hele verden og høre deres historier samt opleve deres kultur, når de besøger dig.

Dermed er du med til at give dem en unik og autentisk oplevelse, når de besøger din by Aalborg,” forklarer Søren.

Alle interesserede nye værter fra Aalborg kan gratis tilmelde sig på www.sharebnb.dk