Så skal der planlægges: Her er 14 bud på Aalborgs bedste julefrokost

Skrevet af: Simone Vestergaard

Info; Reklamelinks indgår – stederne nævnt på listen har betalt for at få et booking-link ind

Traditionen tro er MigogAalborg igen klar med en liste over julefrokostmenuer anno 2018 fra flere af Aalborgs bedste spisesteder.

Hvis du hellere vil feste i hjemlige omgivelser, så tilbyder Bistro V, Restaurant Fusion, Nam, Prinses Juliana og SushiMania XO også julemenuer til take away.

Til information så tilbyder Mums, Fandanko og Simon’s på nedenstående liste kun take away.

Listen er i alfabetisk rækkefølge.

Restaurant Applaus, Ved Stranden 9a

Hos Applaus bydes der i år indenfor til en hyggelig julefrokost sæsonJulen er hjerternes fest, og en tid hvor vi kommer hinanden ved.

Applaus tager den ”klassiske” julebuffet et niveau op og tilbyder deres social dinning menu i en lækker juleedition.

Du bliver forkælet med såvel traditionel som nytænkende julemad.

Der tilbydes en 10 retters serveringsmenu med masser af dejlige og smagfulde juleretter – sammensat med gode vine, snaps, cocktails og alt hvad der hører til.

Eksempel på julemenuen:
– Velkomstdrink
– 10 serverings tastingmenu
– Vinmenu
– Kaffe

Pris pr. person 795 kr.

Kontakt Applaus for at høre hvilke ”julepakker” som ellers/også tilbydes.

Det er også muligt, i fællesskab, at sammensætte den ideelle julefrokost til jeres virksomhed. Ring på tlf. 71728181 eller send en email.

“Vi glæder os til at julefeste med jer.” 

Læs mere om Restaurant Applaus’ julemenu her.

Bistro Dejavú, Ved Stranden 7D

Hos Bistro Dejavú serveres alt det man kender fra det franske køkken – i rammer der giver dig et dejavú til The Great Gatsby.

Hvis du tør prøve noget nyt, så inviterer bistroen indenfor til en fantastisk juleperiode, hvor det klassiske franske køkken træder i juleklæderne, og sætter knald på smag, håndværk og gode råvarer.

Der tilbydes kort sagt alt, hvad hjertet begærer af både drikkevarer og mad.

Eksempel på julemenuen:
– Velkomstdrink
– 4 fantastiske juleretter i deluxe stil, eksempelvis røget gåsebryst, juletorsk med varmekrydderier, andebryst med fyldt sauce og franske julecannalés med appelsin og mørk rom.  
– Vinmenu med power på kvaliteten
– Kaffe

Pris pr. person 745 kr.

Man er naturligvis også meget velkommen til at kontakte bistroen for, at høre hvad de ellers vil kunne tilbyde. Ring på tlf. 40304928 eller send en email.

“Det er jeres fest og vi tilpasser os ønskerne.”

Læs mere om Bistro Dejavús julemenu her.

Bistro V, Toldbod Plads 2

Bistro V udspringer af Bryghuset Vendia og det tilhørende brasserie i Hjørring.

Hos den franske bistro tilbydes der både klassiske franske retter og almindelig cafémad – og i år kan der vælges mellem forskellige lækre retter til spisning i restauranten, og to julebuffeter som take away.

Jul på V
Forret
: Confiteret friteret and med cremet jordskokkesuppe, chips og sprøde urter
Hovedret: Oksemørbrad med persillerod, løg og rødbeder – bagte som salat og puré, sauce aroma
Dessert: Hvid chokolademousse med kirsebæris, syltede kirsebær og sprøde flager med vanille

Pris pr. person 295 kr.

Eksklusiv jul på V
Kolde:
– Røget laks, vagtelæl og dildmayo
– Okseinderlår, trøffelcreme og artiskok

Lune:
– Fish & chips med sauce tatare
– Grisebryst i bock med kål og sky

Varme:
– Grillet okse med skysauce og svampe
– Confiteret and med sky og kartoffelpuré

De søde:
– Kirsebær is med hvis mousse og sprøde flager
– Brownie med vanille og karamel

Pris pr. person 395 kr.

Der tilbydes øl- og vinmenuer til middagen:
– Saftmenu non alc. til 150 kr.
– Ølmenu til menu fra 200 kr.
– Vinmenu til menu fra 275 kr.
– Vinmenu de lux fra 350 kr.

Vælges den eksklusive julemenu skal den forudbestilles. Denne serveres kun til hele bordet.

De andre julemenuer kan bestilles ala carte.

Take away julemenuen

Den lette julebuffet:
– Gammeldags modnede sild, løg, kapers og karrysalat
– Lun postej med bacon, svampe og surt
– Lun ribbenssteg og rødkålssalat med honning, løg og saltede nødder
– Andelår med æbler og svesker – kartofler med julekrydderi og sky
– Landbrie med kompot og knækbrød
– Ris a la mande med mandler og kirsebær
– Hjemmelavede romkugler til kaffen

Pris pr. person 175 kr.

Den oplagte julebuffet:
– Gammendags modnede sild, løg, kapers og karrysalat
– Æg med dildmayo, rejer og hjertesalat
– Rødspættefiletter med urteremoulade og citron
– Lun postej med bacon, svampe og surt
– Andelår med æbler og svesker – kartofler med julekrydderi og sky
– Rosastegt andebryst med svampe, løg og kartofler med julekrydderier
– Svinemørbrad i bacon, kålsalat med nødder, vinaigrette og sennepsmayo
– Europæiske oste med kompot og knækbrød
– Kraftig chokoladekage med karamel og vanille
– Ris a la mande med mandler og kirsebær
– Små chokoladebrud til kaffen
– Rugbrød, hjemmebagt brød og smør

Pris pr. person 275 kr. 

Der kan tilkøbes:
– Grønlangkål med brunede kartofler, sennep, rødbeder, medister og hamburgerryg

Pris pr. person 45 kr.

Menuerne er anrettet på lækkert porcelæn og lige til at stille på bordet.

Læs mere om alle julemenuerne fra Bistro V her.

Comwell Hvide Hus, Vesterbro 2

Hotel Comwell Hvide Hus inviterer til cool jul i fantastiske omgivelser med underholdning i særklasse.

Hvad enten om du er til stor julefest med mange glade julegæster, underholdning og musik – eller en stille og rolig aften, så er Hotel Comwell Hvide Hus klar til, at forkæle dig og dine gæster i hele november og december måned.

Der julefestes d. 16., 17., 23., 24. og 30. november samt 1., 7. og 8. december.

På bordene:
– Æg og rejer med skaldyrs mayonnaise og kartoffel hø, hertil pipette med husets snaps
– To slags sild med karrysalat

På buffet:
– Friteret torsk og kartoffel serveret med pickles, remoulade og citrongelé
– Varmrøget laks fra egen rygeovn med krydderurtedressing og fennikel-crudite
– Økologisk hjemmelavet leverpostej med svampe og bacon
– Langtidsstegt ribbenssteg med sprød svær og rødkålssauté samt skysauce
– Confit de Canard med kartoffelpuré, hertil rodfrugtsfrikassé
– Medister/kålpølse med hvidkålscreme
– Frikadeller med rødkål

Dessert fra buffet:
– Oste med oliven og syltede nødder
– Ris a la mande med kirsebærsauce
– Hjemmebagte julesmåkager

Der er mulighed for både at booke fælles julefrokost samt i eget lokale.

Fælles julefrokost:
– Juleinspireret menu samt dinnermusik kl. 18.30-21.30
– Øl, vand, vin ad libitum kl. 18.30-01.00
– Dans med Keep It Up kl. 21.30-01.00

Pris pr. person 695 kr.

Eget lokale:
– Juleinspireret menu i tre serveringer kl. 18.30-21.30
– Øl, vand, vin ad libitum kl. 18.30-01.00

Over 30 kuverter er prisen 695 kr. pr. person
Under 30 kuverter er prisen 795 kr. pr. person

Læs mere her.

Overnatning inkl. morgenmad:
– Dobbeltværelse 850 kr. pr. person
– Enkeltværelse 750 kr. pr. person

Der er mulighed for tilkøb af både natmad, snaps, cocktails, velkomst med mere. Læs mere om cool jul hos Hotel Comwell Hvide Hus her.

Ønskes eget lokale, så kan der bookes hos restaurantchef Jeanette Olesen på jol@comwell.dk.

Julefrokoster i fælles lokale bookes i receptionen på tlf. 98138400.

Comwell Rebild Bakker, Rebildvej 36

Hotel Comwell Rebild Bakker er du sikret en skøn aften, når der bydes indenfor til et brag af en julefest med underholdning og traditionel julebuffet.

Årets julefrokost kombineres med nogle af Danmarks dygtigste komikere – heriblandt Carsten Bang og Tobias Dybvad.

Derudover vil der være skøn musik og dans fra til kl. 01.30.

Hotel Comwells julemenu
Koldt og lunt:
– Hvide og røde sild serveret med klassisk tilbehør og rugbrød
– Terrin af dansk gris serveret med rødbede og kapers
– Gravad laks med lakrids serveret med fennikelsalat
– Røget æg pyntet med rejer og urtemayonnaise
– Fiskefilet med hjemmelavet remoulade og citron
– Tarteletter med høns og asparges

Varmt:
– Glaseret skinke med grønlangkål
– Frikadeller med stuvet hvidkål
– Blodpølse med sirup, sukker og æblemos
– Ribbensteg med brunede kartofler og rødkål
– Oksebov serveret med kraftig sauce

Desserter:
– Ris a la mande med hjemmelavet kirsebærsauce
– To danske oste serveret med oliven og sprødt
– Udvalg af friskbagt brød – hertil smør

Pris pr. person 565 kr.
Pris pr. person inkl. vin, øl, vand ad libitum 905 kr.

Datoer og underholdning:
16. + 17. november: Lasse Rimmer
23. + 24. november: Geo og Thomas Skov
30. nov. + 1. december: Carsten Bang
7.+ 8. december: Brian Lykke
14. + 15. december: Tobias Dybvad

Overnatningspriser:
Pr. person i dobbeltværelse inkl. morgenbuffet 425 kr.
Enkeltværelsestillæg 250 kr. pr. person

Der julefestes fra fredag d. 16. november og frem til lørdag d. 15. december 2018.

Læs mere om Hotel Comwell Rebild Bakkers julebuffet her.

Eller reservér direkte på 98391222.

Fandanko, Gammel Gugvej 19

Den velbesøgte take away butik Fandanko lægger stor vægt på kvalitet og sunde, rene råvarer. De varer du finder i butikken, er enten hjemmelavet fra bunden, eller specifikt håndplukket fra de bedste leverandører.

I år kan du holde julefrokost med mad lavet fra Fandanko. De tilbyder både en klassisk dansk og utraditionel julemenu – begge selvfølgelig a’la Fandanko.

Den traditionelle julefrokost menu:
– Confiteret andelår (kold eller varm), serveres med hjemmelavet rødkål med solbær.
– Marineret svinekam med æbleflæsk og stegt speck
– Krydder Gravad laks med gulerods-persillerods panna cotta.
– Presset svineterrin, serveres med svampecreme og sprød Pancetta
– Marineret gambas med citron aioli og syltet kål
– Stegt oksefilet med cremet karrypickles og syltede agurker
– Glaseret gris med portvinsbagte rødbeder og peberrodscreme

Serveres med nybagt brød.

Pris pr. person 149 kr. 

Til de ekstra sultne tilbydes der:
– Ris a la Mande med hvid chokolade og kirsebærsauce
Pris pr. person 35 kr.

– To slags oste med abrikos-mangochutney og nybagt brød
Pris pr. person 50 kr.

Der anbefales at forudbestille julemenuen, der tilbydes i perioden d. 5. november til d. 22. december.

Den utraditionelle Jule tapas Piccolo

Fandankos bud på den utraditionelle julefrokost a’la Fandanko kan fåes med enten syv eller 11 retter.

Juletapas piccolo består af:
– Bagt unghanebryst serveres med skorzonerrødder og persille aioli
– Hjemmerøget perlehønebryst med safransyltede blomkål og karsecreme.
– Grillet og marineret gris med puré af selleri, samt mandelknas
– Marinerede tigerrejer med perlebygsalat og romesco
– Terrin af sprængt and med krydret rå-marineret rødkål
– Langtidsstegt kalvefilet “saltimbocca” med salviecreme og ristet parmaskinke
– Rilette af kold- og varmrøget laks med honningglaseret rødbede

Serveres med nybagt brød.

Pris pr. person 169 kr.

Der anbefales at forudbestille Jule tapas Piccolo, der tilbydes i perioden d. 5. november til d. 28. december.

Luksus Jule tapas Piccolo

Syv kolde retter:
– Terrin af sprængt and, serveres med rå-marineret rødkål.
– Hjemmerøget perlehønebryst med safransyltede blomkål og karsecreme.
– Grillet og marineret gris med puré af saltbagt selleri, samt mandelknas
– Marinerede tigerrejer på sprød salat og romesco dip
– Bagt unghanebryst med skorzonerrødder og persille aioli
– Langtidsstegt kalvefilet “saltimbocca” med salviecreme og ristet landskinke
– Rilette af kold- og varmrøget laks med honningglaseret rødbede

Serveres med nybagt brød.

To varme retter:
– Fyldt ravioli vendt med braiseret kalveskank og en lækker svampesauce
– Stegt porcetta med bagte rodfrugter

To desserter:
– Ris a la mande med hvid chokolade og lækker kirsebærsauce
– To slags gode oste med abrikos-mangochutney og nybagt brød

Pris pr. person 249 kr.

Vi anbefaler at du forudbestiller. Luksus julemenuen tilbydes i perioden 05/11-22/12.
Lune retter er klar til opvarmning i egen ovn – Fandanko gør det dog gerne for dig hvis det ønskes.

Læs mere om Fandankos julemenuer her.

Restaurant Fusion, Strandvejen 4

Den årlige julefrokost er en begivenhed de fleste ser frem til. Hvis du vil holde den i exceptionelle rammer, så er Restaurant Fusion det helt rette sted.

Her får man en julefrokostoplevelse ud over det sædvanlige, i lækre omgivelser – og med mad og vin i særklasse.

Der tilbydes tre forskellige pakker, som hver indledes med et glas velkomstbobler.

Julepakker
Lille: 4 retter + velkomstdrink + vinmenu + kaffe/ te med sødt
Pris pr. person 995 kr.

Mellem: 5 retter + velkomst champagne, Jean veselle & snacks + vinmenu + kaffe/ te med sødt
Pris pr. person 1475 kr.

Stor: 6 retter + velkomst champagne, Jean veselle & snacks + vinmenu + kaffe/ te med sødt
Pris pr. person 1655 kr.

Julemenu november

Forret: Sushi Selection
Mellemret: Bagt torsk, ørredrogn, peberrodsyoghurt, grillet springløg
Hovedret: Oksemørbrad, jordskokkechips, misosauce, blomkålskimchee, black garlic
Dessert: Litchigranité, kokos, mangosorbet

Vælges der mellem- eller den store pakke, vil 5. og 6. ret være følgende:

5. Ret: Carpaccio af wagyu, trøffel, caviar, chips, foie gras støv
6. Ret: Duroc svinenakke, hokkaido græskar, passion, saltede hasselnødder

Julemenuen kan fåes d. 16., 17., 23., 24. og 30. november.

Julemenu december

Forret: Sushi Selection
Mellemret: Andebryst, masterstock, pære, rødbede
Hovedret: Vildt, persillerodschips, yuzu, portobellocreme
Dessert: Hvid chokoladeganache, pebermarengs, yuzusorbet, clementinfromage

Vælges der mellem- eller den store pakke, vil 5. og 6. ret være følgende:

5. Ret: Havtaske, østerssauce, bak choi, karryolie
6. Ret: Kammusling, broccoli, estragon, dashi

Julemenuen kan fåes d. 1., 7., 8., 14. og 15. december.

Ønskes der eget lokale, tilbydes deres selskabslokale med plads fra 30 og op til 80 gæster. Er I over 80 personer, kan festen holdes i atriumgården, som kan rumme op til 250 gæster.

Alle datoer fra kl. 23 spiller DJ Michael ”Beatchugger” Linde op til dans, hvor ikke spisende gæster også er velkomne.

Julebuffet ud af huset

Forretter:
– Tre slags sushi/ maki (dobbelt laks  –  spicy tuna  –  California)
– Tilbehør til sushi: Soja, ingefær og wasabi
– Tempurarejer m/ hjemmelavede chili mayonnaise
– Hjemmerøget laks m/ koriander og tomat
– Confiteret kylling m/ salat i goma-lime dressing
– Fusions spicy fiskefrikadeller m/ sød chili

Hovedretter:
– Marineret andebryst a la Peking m/ rødbeder og svampe
– Duroc BBQ svinenakke m/ Hokkaido græskar, passion og hasselnødder
– Oksemørbrad m/ stegte kartofler, grønkål, syltede rødløg og urter

Desserter:
– Ris a la mande m/ kirsebærsauce
– Ostefad m/ friske druer

Pris pr. person kr. 325,- ekskl. levering.
Mindst 12 personer.

Bestillinger modtages senest én uge før afhentningsdatoen. Bestillingen sendes til lc@restaurantfusion.dk.

Læs mere om Restaurant Fusions julemenuer her.

Restaurant MEAT, Vesterå 1

På Restaurant Meat bliver dine smagsløg udfordret, når du sætter tænderne i en veltilberedt tournedos eller det eksklusive japanske kobekød.

I november og december er det muligt, at tilkøbe følgende juleretter til MEATs eksisterende menukort – og få smagen af jul.

Forret: Confiteret and på en bund af sellericreme, ristede pistacienødder, grillede bøgehatte, syltede perleløg og ærteskud.

Pris pr. person 99 kr.

Dessert: Ris a la mande a’la Meat. Serveres med lun kirsebærsauce, hvid chokolade, ristede mandler og hindbær støv.

Pris pr. person 89 kr. 

Læs mere om Restaurant MEAT her.

MUMS Deli, Gugvej 184

Hos MUMS leverer de smagsoplevelser udover det sædvanlige – med stor respekt for de gode og lokale råvarer.

Den lækre take away og delikatesse forretning har alt, hvad hjertet begærer  – og deres julemenu anno 2018 har, ligesom resten af menukortet, The Spirit of Taste.

Nordisk luksus jule tapas menu:
– Koldrøget laksrulle med urtecreme, pinjekerner og radise
– Kyllingepie pyntet med salat
– Julesylte, portvinssky, surt og mild sennepscreme
– Hjemmelavet kyllingesalat med tørsaltet bacon
– Braiseret røget grisebryst med grønkål og granatæble kerner
– Slider med confiteret and, æble og sveske kompot
– Tender pork á la creme med løg symfoni og syltet bøgehatte

Leveres med friskbagt brød.

7 retter koster pr. person 155 kr.

Ønskes der flere retter, tilbydes:
– 3 slags sild, anrettet med MUMS tapas ”touch” inkl. brød og smør.
Pris pr. person 55 kr.

– Tre Unika oste, serveres med knækbrød og æble/fennikel marmelade.
Pris pr. person 65 kr.

– Risalamande med lækker kirsebær sauce.
Pris pr. person 25 kr.

Vælges det store julebord med alle 10 retter, så koster det pr. person 275 kr. (spar kr. 25 kr.)

Ved min. fem personer anrettes julemenuen på fade.

Julemenuen tilbydes i perioden fra d. 1. november til og med d. 22. december 2018.

Læs mere om MUMS’ julemenu her.

NAM – Social Dining & Drinks, Vesterbro 76

Nam byder indenfor til lækker julemenu, hvor råvarerne er traditionen tro, men stadig serveret med asiatiske twists, som er essensen hos Nam.

Dette års julemenu er nytænkende og velsmagende –  og fås i en lille og stor udgave.

Den lille julepakke:
– Velkomstbobler
– 10 serveringer
– 4 glas vinmenu el. juicemenu
– Kaffe + sødt + nams juleshot

Pris pr. person 795 kr.

Den store julepakke:
– Velkomstbobler
– 15 serveringer
– 6 glas vinmenu el. juicemenu
– Kaffe + sødt + nams juleshot

Pris pr. person 1095 kr. 

Det er muligt, at holde julefrokost i Nams restaurant samt få mad ud af huset.

Både julemenuen og julepakkerne er selvfølgelig udformet i ægte social dining stil, hvor maden deles ved bordet.

Julepakkerne skal forudbestilles på telefon nr. 25541010.

Læs mere om Nams julemenu her.

Restaurantskibet Prinses Juliana, Vestre Havnepromenade 2

Restaurantskibet Prinses Juliana, med den faste kajplads på Vestre Havnepromenade, er der mulighed for at nyde en spændende julemenu. Man vælger selv blandt 3, 4, 5 eller 6 juleretter.

Prinsessens Julemenu:
1) Bagt torsk med syrlig bacon, jordskokkepuré og jordskokkechips. Hertil sifon af rygeost.

2) Stegt æbleflæsk med æbleglace, syltede perleløg og grønt.

3) Terrin af confiteret and tilsmagt fermenteret hvidløg og timian. Hertil rødbedebånd, røget mayo og grønt.

4) Rosastegt Oksemørbrad med selleripuré, bagt pak choy, brunet smør og nødder. Hertil crumble af svær og grønkålschips, sat pommes og okseglace.

5) Ostetallerken med hjemmebagt frugtbrød, oliven og bærkompot.

6) Prinsessens Ris a´la mande lavet med vaniljeris med kompot af kirsebær. Hertil vanilje, tonka sifon, kirsebærsorbet og kirsebærsauce tilsmagt gran.

3 retter 375 kr. (nr. 1-4-6)
4 retter 425 kr. (nr. 1-3-4-6)
5 retter 475 kr. (nr. 1-2-3-4-6)
6 retter 545 kr. (nr. 1-2-3-4-5-6)

Ved en større forsamling på min. 28 personer, kan man også bestille en virkelig lækker traditionel julebuffet til spisning både på skibet og som diner transportable.

Skibets julefrokostbuffet:
– Marineret sild med hjemmelavet karrysalat, kogte æg, løg og kapers.
– Varmrøget laks fra egen rygeovn, sprød salat og rygeost.
– Lun leverpostej med ristede svampe,timian og sprød bacon.
– Rejer med hjemmelavet mayo og citron.
– Andeconfit med syltede rødbeder og marineret frisee salat
– Stegt flæsk – æbleflæsk af danske æbler
– Flæskesteg med sprød svær serveret medrødkål, brunede kartofler og julesauce
– Ris a’la mande med kirsebærsauce.
– To slags oste med hjemmelavet marmelade af vinterbær.
– Friskbagt brød og smør.

Natmad kan tilkøbes.
Buffet ombord på skibet koster 300 kr.
Buffet ud af skibet koster 315 kr.

Læs mere om Prinses Julianas julemenuer her.

Simon’s Diner transportable, Thomas Olesen Løkkens vej 2

Hos Simon’s er alt hjemmelavet af højeste kvalitet, fra bunden og uden kompromis – med et fransk twist af det nordiske køkken.

Der leveres mad til både fester, frokostordninger og arrangementer.

Hvis du skal holde stor julefrokost, og ønsker et bredt udvalg af lækre anretninger, så står Simon’s klar til at levere julemaden.

Her tilbydes enten juletapas eller ‘næsten klassisk’ – eller begge dele. Med mulighed for tilkøb af ekstra retter.

7 lækre kolde juletapas:
– Koldrøget laks med Læsø rejer, smilende æg, fennikel og dildmayo
– Bagt hvidfisk med agurk, sprød malt, citruscreme og julesalat
– Confiteret fransk and med pære, parmesan og Dijonmayo
– Salat med braiseret dansk gris, marineret kål, grillet løg og æblepure
– Terrin af sprængt kalvespidsbryst med syltede rødbeder, skalotter og peberrod
– Roastbeef af Himmerland kvæg med urte remoulade, friterede og syltede løg
– Variation af sæsonens koldhævet brød og syrnet smør med havsalt
– Vælg 1 variant i vores dessert udvalg

Pris pr. person 175 kr.

Ved bestilling under 10 personer, tillægges 30 kr. i tillæg pr. person.

‘Næsten klassisk’:
– Koldrøget laks med grønlandske rejer, smilende æg, fennikel og dildmayo
– Stegte rødspættefileter med hjemmerørt urte remoulade, citron og dild
– Rosastegt roastbeef af Himmerland kvæg med friterede løg, peberrod og surt
– Confiteret andelår med rosmarinmarinerede æbler, rødløg, og svesker
– Honningmarineret ryg af dansk gris og lun rødkålssalat med tranebær
– Stegte kartofler med timian og aromatisk andesky med julekrydderier
– Vælg 1 variant i dessert udvalget
– Nybagt kerne rugbrød i skiver og syrnet smør med havsalt

Pris pr. person 250 kr.

Ved bestilling under 10 personer, vedlægges 30 kr. i tillæg pr. person.

Jule dessert udvalg:
– “Næsten klassisk” æblekage med æblerasp, hvid chokolade og vanilje creme
– Ris a la mande med ristet og brændte mandler samt kirsebærsauce
– Oste fra Arla Unika med portvinsmarinerede valnødder og svesker samt oliven

Tilkøb af mere “Jul”:
– Hvide og krydrede sild med karrysalat, capers og rødløg 25 kr.
– Lun postej med røget bacon, vilde svampe og grønne urter 25 kr.
– Stegt medister med marineret kål, syltede rødbeder og skalotteløg 25 kr.
– Lune frikadeller med cornichons og friske krydderurter 25 kr.
– Natmad pr. person fra 50 kr.

Levering/udbringning (indenfor 20 km.) koster 295 kr. Eller efter aftale.

Læs mere om Simon’s julemenu her.

Studie 4, Vesterå 4

Hos Studie 4 får du en autentisk oplevelse, hvor sammenspillet mellem god mad og spændende cocktails er essentielt.

Den gennemførte mad- og cocktailbar stiller i år op med en smagsfuld julemenu, til spisning i restauranten.

VelkomstVarriation af snacks
ForretAnd, kumquats, brioche, ande-bordelaise
Hovedret: Gris, æble, selleri, gastrique
Dessert“Ris a la mande”, ris, mandel, kirsebær, hibiscus

Pris pr. person 398 kr.

Tilhørende vin / cocktailmenu til alle 4 retter
Pris pr. person 348 kr.

Fri gin/tonic og udvalgte cocktails efter desserten
Pris pr. person 298 kr.

Skulle der være behov for at skræddersy en aften, så er de meget fleksible.

Julefrokostmenuen serveres i perioden d. 16. november til d. 15. december.

Kontakt Studie 4 på tlf. 98169999, eller send en email.

Læs mere om Studie 4s julemenu her.

SushiMania XO, Strandvejen 11

Den asiatiske luksus ala carte restaurant på Strandvejen har stor fokus på kvalitet, økologi og bæredygtighed. Der er kredset for råvarerne, så gæsterne får en ekstraordinær gourmetoplevelse.

I år byder de indenfor til en ekstraordinær julemenu, der både fås som take away og i restauranten.

Forret: Rimmet laks med gin, fennikel og citron
Mellemret: Paneret torsk med citron, mayo, karse og maldon
Hovedret: Sushi bestående af 2 stk duck roll, 2 beef roll, 2 spicy tuna roll, 2 stk over the top maki, 1 nigiri beef, 1 nigiri røget laks
Dessert: Rørt vaniljeis med sne, syltede kirsebær, friterede ris samt sauce på letpisket vaniljefløde

Pris pr. person inkl. kaffe 449 kr.

Med vin eller ølmenu, 4 glas, er prisen 619 kr. 

Take away julemenu
Forret: Rimmet laks med gin, fennikel og citron
Mellemret: Paneret torsk med citron, mayo, karse og maldon
Hovedret: Sushi bestående af 2 stk duck roll, 2 beef roll, 2 spicy tuna roll, 2 stk over the top maki, 1 nigiri beef, 1 nigiri røget laks
Dessert: Cremet cheesecake med syltede kirsebær og sne

Pris pr. person 399 kr.

Julemenuerne skal forudbestilles dagen før på tlf. 98109841.

Læs mere om SushiMania XO her.

Kæmpe Second Hand marked: Mega Kup slutter året af med et brag i Aalborg

Skrevet af: Simone Vestergaard

Så er det ved at være sidste chance i år for at besøge det store second hand marked Mega Kup!

Lørdag d. 8. december slår de et sidste smut forbi Aalborg, inden året går på hæld.

Henriette Iversen fra Mega Kup glæder sig til at byde indenfor til deres Mega Kup! Christimas Edition.

“På grund af julen har vi skruet godt op for julestemningen, og sørget for goodiebags til de første 50 besøgende gæster.

Vi får også julemanden på besøg, og han har lidt julegodter med til børnene.

Og ellers byder vi jo op til en hyggelig dag, hvor man har mulighed for at sælge ud af alt det tøj, man ikke får brugt, og på den måde skrabe lidt ekstra penge sammen til julegaver.

For dem der ikke sælger, er der jo en oplagt mulighed for at finde tøj til de kommende julefrokoster.” fortæller Henriette.

Nye tiltag forbliver

Sidste gang var ét af de nye tiltag et område med prøverum og spejle, således at man har mulighed for at prøve tøjet på, inden man køber det. Det var en stor succes, og et tiltag der gavnede de besøgende gæster.

Derfor vil det også være tilstede d. 8. december.

Ligeledes vil Aalborg Freja igen stå med en lille bod med salg af drikkevarer og let mad.

Og for at give eventet lidt juledrys, vil der være lækre giveaways, konkurrencer og lotterier – både på dagen og på Mega Kups Facebookside op til eventet.

Man kan blandt andet vinde en gratis stand eller entré i 2019.

Støt den gode sag

Mega Kup har et fantastisk bæredygtigt perspektiv. Man kan købe billigt og pænt tøj, og på samme tid gøre noget godt for miljøet.

Og hvis man som sælger ikke orker at slæbe det resterende tøj med hjem igen, så kan man donere det til Blå Kors Danmark.

Sidste gang blev der doneret en del tøj i den gode sags tjeneste. Derfor vil de igen være at finde ved eventet.

En spændende nyhed til 2019

Siden second hand markedet for første gang slog dørene op i april, er der blevet introduceret en del nye tiltag til gavn for de mange besøgende gæster.

Næste år bliver inden undtagelse.

“Vi glæder os til at afsløre en spændende nyhed der kommer til at have stor betydning for næste år. Det er endnu ikke noget, jeg kan sige noget om, men alle nyheder bliver delt på de sociale medier, så man kan med fordel følge med der.”

Og mens vi spændt venter, er der stadig stande at booke. Der er, ligesom altid, stor interesse omkring eventet, så man skal ikke vente for længe.

“Vi satser på at få udsolgt ligesom sidste gang. Sidst havde vi dog over 20 på venteliste, så man skal være ude i god tid,” afslutter Henriette.

Du kan booke din stand her.

Åbningstiderne er kl. 12-15 i Freja Hallen, Aalborg.

Brødre står bag nyt møbelfirma: Bruun Hansen laver helt unikke møbelserier

Skrevet af: Christine Luca Hornemann

Boligindretning er det, der giver hjemmet personlighed, og er med til at skabe den perfekte synergi i boligen.

At leve smukt gør noget ved sindet.

Bruun Hansen er et nyt lokalt møbelfirma, som slog dørene op i sommer.

Deres vision er at skabe kvalitetsbevidst dansk design til den kræsne køber, der har sans for kvalitet og godt håndværk.

Beton er grundelementet

Bag firmaet står de to nordjyske brødre, Thomas Bruun Hansen og Jakob Hansen.

Møbelsortimentet består i dag af syv bordserier, hvor kun de bedste modeller er udvalgt.

“Alle vores borde er håndlavet. Bordben og stel har vi nøje tilpasset de enkelte møbelserier, og alle beton -bordpladerne er af 100% massiv beton, i modsætning til mange andre på markedet,” fortæller Jakob Hansen.

I øjeblikket foregår produktionen i Svenstrup, syd for Aalborg, hvor deres administration og Showroom også holder til.

“Betonbordene er vores varemærke. Vi har designet møblerne med perfektionisme, og hvert bord er unikt for os,”  fortæller Thomas Bruun Hansen.

Udover de seks møbelserier i beton, lancerede Bruun Hansen den 3. november deres helt nye KUBE serie. Serien består af 4 kubeformet borde, med enten marmor- eller betonplade.

Alle bordene passer ind i alle typer rum i hjemmet – og ikke kun de funktionelle.

Her kan de indrettes som sofaborde, coffee table, og natborde – det er kun fantasien, der sætter grænser for, hvor de smukke borde kan placeres i hjemmet.

“Formålet er at kunne kombinere farver og stil, lige meget om man ønsker at bruge dem som sofaborde, opsats, sengeborde eller noget helt fjerde.

De fungerer perfekt sammen eller hver for sig,” fortæller Jakob Hansen.

Udvider sortiment

Fremtidens indretningstips kan, lige nu, være en abstrakt tanke – især når det har med boligindretning og interiør at gøre.

Men allerede nu gør Bruun Hansen en indsats og er klar til at udvide deres sortiment i januar 2019.

“KUBE – Coffee table er stilrene borde i vores kendte KUBE serie. Bordene fås i tre forskellige højder med fire forskellige farver marmor- eller betonplade,” fortæller Jakob Hansen.

Thomas supplerer;

”Vi glæder os til at udvide vores sortiment. Visionen er den samme; at skabe et eksklusivt bord, som passer hjem i alle stilarter,” slutter Thomas Bruun Hansen af med.

Vind et Bruun Hansen KUBE bord

Lige nu har du mulighed for, at vinde et eksklusivt KUBE bord fra Bruun Hansens nyeste serie KUBE.

Du kan se konkurrencen her.

Men hvis ikke du kan vente, til konkurrencen er afsluttet, så kan du lige nu eksklusivt få en rabatkode til at få 30% på hele KUBE serien.

Rabatkoden er “november”, og skal anvendes ved et køb på Bruun Hansens hjemmeside.

Wildebeest har lige lanceret juleburgere: Vi har testet dem

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Det er ikke nogen hemmelighed, at vi her på redaktionen er vilde med alt, der har med jul at gøre.

Det er heller ikke nogen hemmelighed, at vi er vilde med alt, der har med burger at gøre.

Så hvad sker der, når en lokal restaurant melder ud, at de går all in på årets julemenu og opgraderer deres i forvejen lækre sliders til udgaver, der er selveste Julemanden værdig?

Vi er selvfølgelig på pletten.

Især fordi vi sidste år stadig havde deres slider, Apple Slices, i baghovedet.

En slider med top af æbleskive; dog ikke et nyt “koncept” på Wildebeest Gastropub, hvor best selleren Normandy Flapjack‘s top siden åbningen har bestået af en pandekage med flødeostcreme.

Det er heller ikke noget nyt, at Bæstet udvikler nye sliders til hver sæson – men vi glædede os alligevel især til at se, hvad årets juleinficerede menu bestod af denne gang.

Dansk julemad i islandske rammer

Wildebeest kunne afsløre hele tre nyheder på menukortet: Sæsonens slider, Sankt ANDreas samt Fondant a la mande.

Sæsonens slider bestod af flæskesteg med brombærkompot, rødkål, kartoffelchips, brøndkarse og mayonnaise. En række ingredienser, som den julemadglade dansker i den grad kan godkende.

Gastropubben på Østerbro er ellers kendt for at have bragt Islands velsignede bud ind i Aalborg.

Restauranten blev nemlig åbnet af den islandske familie, Gudbergsson, tilbage i 2016. Familien havde tidligere erfaring fra restaurantionsbranchen på Island og drømte om at introducere gastropubkonceptet for aalborgenserne – men julemenuen er alligevel blevet holdt i den danske julesmag.

“Vi har holdt os til det danske i denne omgang, da vi ikke var sikre på, at danskerne kunne klare den islandske mad, som kæst skata – fermenteret rokke – vi traditionen tro spiser d. 23. december,” fortæller Gudmundur Gudbergssonmed et smil.

Og selvom fermenteret rokke da også lyder interessant, så var vi nu alligevel ret begejstrede for, at valget denne gang faldt på den danske udgave af julen.

Dette gjaldt også den anden slider Sankt ANDreas, med braiseret and, grønkål, citron/appelsin-kompot, græskarpuré, saltede hasselnødder, marineret æble og brøndkarse.

Det kunne tydeligt smages, at der er lagt mange tanker bag begge sliders og sammensætningen af ingredienserne, er intet mindre end geniale.

Man kunne ligefrem gå på opdagelse gennem de mange lag af råvarer, og ind i mellem var vi nødt til at udbryde til hinanden: “Det her smager godt! Hvad var det nu, det var … ?”

Smagsnuancerne var med andre ord lige til at bryde ud i julesang over, og her gav sæsonbetonede råvarer virkelig mening. Sæsonen for og smagen af jul.

Revolutionrende juledessert i nye klæder

Aftenens helt store vinder blev dog (overraskende nok) ikke én af de to jule-sliders. Derimod løb sæsonens nye dessert, fondant a la mande, af med aftenens førsteplads.

Vi kan vist godt tillade os at kalde desserten revolutionerende på den aalborgensiske desserthimmel. Den smukke anretning bestod nemlig af chokolade fondant, ris a la mande-iscreme, kirsebærsovs og et perfekt chokoladejuletræ – som stjernen på toppen.

Man kan måske fristes til at tænke, at ris a la mande-is da i bund og grund ikke lyder så revolutionært – og er det måske endda lidt blasfemisk at begynde at eksperimentere ved så legendarisk en juledessert? Men … I dette tilfælde er der kun én ting at sige: JA!

De fleste har vel, gennem deres juletid, været igennem flere ris a la mande-oplevelser? Nogle rammer plet, mens andre kan forekomme både tynde og smagløse.

Netop denne her udgave af ris a la mande smagte – og vi citerer – som “den helt ægte vare”. Der var slet ingen tvivl om, at den kolde kugle af ris a la mande, der havde fundet vejen til vores tallerken, smagsmæssigt kunne godkendes af selv den mest perfektionistiske bedstemor.

At den blev akkompagneret af en lavine af flydende chokoladefondant, gjorde bestemt ikke begejstringen mindre. Så er det altså i orden at “rode i historien”.

Der bliver i hvert fald ikke noget brok fra os, hvis en kopi af denne dessert blev serveret på årets julebord. Og skulle der være julesliders til forret, er det også heeeeeeelt okay!

Du kan booke bord til årets julebord på Wildebeest lige her.