Annonce
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Her kan du se den: Nordjysk fodboldikon har fået sin egen statue

Af Emil Kjær Jørgensen
Foto: Bo Rasmussen, Baghuset.
Foto: Bo Rasmussen, Baghuset.

Tidligere landsholdsspillere fra både Danmark og Spanien var i går, torsdag den 17. august, mødt op på Stigsborg for at minde og ære en af Danmarks største fodboldikoner, Henning Jensen.

På dagen blev det nordjyske fodboldikon hyldet med musik, taler og en ny bronzeskulptur, da Henning Jensens Plads officielt blev indviet i Nørresundby.

Det skriver Stigsborg P/S i en pressemeddelelse.

Flere store stjerner var mødt op

Det var med deltagelse fra flere tidligere landsholdsspillere, at fodboldikonet Henning Jensen blev mindet og æret for sine imponerende bedrifter på grønsværen.

Torsdag den 17. august var nemlig den officielle åbningsdag for Henning Jensens Plads på Stigsborg i Nørresundby, hvor den afdøde nordjyde fik sin fortjente hyldest, og en bronzeskulptur af fodboldspilleren blev afsløret.

Her kan du se den: Nordjysk fodboldikon har fået sin egen statue
Foto: Bo Rasmussen, Baghuset.

Samtidig markerede datoen fodboldspillerens fødselsdag, der på dagen ville være fyldt 74 år.

Blandt de mange fremmødte var blandt andre Allan Simonsen, der er tidligere holdkammerat med Henning Jensen, samt den tidligere spanske landsholdsangriber Emilio Butragueño, der deltog som den officielle repræsentant for Real Madrid, hvor Henning Jensen spillede i perioden 1976-1979.

“Vi er enormt glade for den fantastiske opbakning, som vi har oplevet i forbindelse med indvielsen af Henning Jensens Plads.

Det er enormt rørende, at såvel verdenskendte fodboldspillere som borgere fra nær og fjern har medvirket til, at en af Danmarks største fodboldikoner nu får sin fortjente anerkendelse,” siger Peer Kierstein Nielsen, der er en del af initiativgruppen bag Henning Jensens Plads.

Foruden Allan Simonsen og Emilio Butragueño var også den tidligere danske landsholdsspiller Morten Bruun mødt op på Stigsborg for blandt andet at holde en tale til ære for Henning Jensen, der både har vundet mesterskaber i anerkendte klubber som Real Madrid, Ajax Amsterdam og tyske Borussia Mönchengladbach.

Her kan du se den: Nordjysk fodboldikon har fået sin egen statue
Foto: Bo Rasmussen, Baghuset.

Hyldet med musik, taler og bronzeskulptur

På bedste fodboldmaner, og helt i tråd med Henning Jensens ånd, bød indvielsen af Henning Jensens Plads på både ”stadionplatter”, musik fra fodboldikonets ”husorkester” Giro 413 samt en masse nostalgiske fodboldsnakke, inden det hele kulminerede med afsløringen af bronzeskulpturen, der er udarbejdet af den italienske kunstner Franco Turchi. 

Henning Jensens Plads er placeret i Stigsborg-bydelens første etape, som er i det område, hvor Nørresundby Boldklub i sin tid havde klubhus, stadion og træningsbaner – og således også der, hvor Henning Jensen startede og sluttede sin karriere.

“Indvielsen af Henning Jensens Plads har været undervejs i et stykke tid, og derfor er det en stor glæde, at pladsen nu officielt er indviet, og ikke mindst at en af Danmarks største fodboldspillere gennem tiden bliver mindet og æret – lige her i Nørresundby, hvor det hele startede.

Jeg er sikker på, at Henning Jensens Plads på Stigsborg bliver et attraktivt område og et naturligt samlingssted for byens borgere,” lyder det fra Aalborgs borgmester, Lasse Frimand Jensen, der også var på talerstolen torsdag den 17. august.

Indvielsen af Henning Jensens Plads arrangeres i et samarbejde mellem initiativgruppen tilknyttet Nørresundby Forenede Boldklubbers Venner, Aalborg Kommune og Stigsborg P/S.

Fakta om Stigsborg

Stigsborg er geografisk afgrænset af Limfjordsbroen i vest, Nørresundby i nord, Limfjordstunnellen i øst og Limfjorden i syd. Området har tidligere huset en række industrivirksomheder og er nu under omdannelse til en moderne og mangfoldig bydel.

Etape 1 er området mellem Stigsborg Brygge, fjordkysten og Engvej/Stigsborgvej. Første etape har et samlet areal på ca. 33 hektar inkl. Aalborgs største bypark, Stigsparken. Henning Jensens Plads ligger ved Parkpromenaden på kanten mellem by og park i etape 1.

Udviklingen af Stigsborgs etape 1, 2 og 3 forventes at vare 20 år og resulterer i 4.000 boliger på samlet set 400.000 etagemeter til 7.500 indbyggere. Boligerne vil primært være leje- og ejerboliger i 4-6 etager samt town houses/rækkehuse i 2-3 etager. Offentlige institutioner såsom skole, plejehjem og daginstitutioner samt mindre erhverv (kontorerhverv, cafeer, butikker etc.) vil også få plads i området.

Del artikel

Andre læser også