Annonce
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Indgår samarbejde med AaB af 1885: Helteakademiet kommer til Aalborg

Af Michael Qureshi
Bureau-billede PxHere - arkivfoto
Bureau-billede PxHere - arkivfoto

I Danmark lider hvert sjette barn i aldersgruppen 5-17 år af en kronisk eller langvarig sygdom.

I Børneulykkesfonden er man af den overbevisning, at alle børn, uanset sygdomsforløb eller diagnose, har ret til at deltage aktivt i sport, leg og bevægelse.

Helteakademiet, som er en del af Børneulykkesfonden, er et gratis tilbud til langtidsindlagte og kronisk syge børn i alderen 5-14 år, med tilknytning til landets børneafdelinger, børnepsykiatrien eller børnesomantikken.

Indgår samarbejde med AaB af 1885

Konceptet findes allerede flere steder i landet såsom i OB og AGF – og nu bliver det etableret i Aalborg, nærmere bestemt i AaB af 1885, som er moderklubben til den professionelle afdeling.

Jens Nygaard Larsen, der repræsenterer AaB af 1885 fortæller, at man i foreningen,  er spændt på at byde velkommen til Helteakademiet, og at man glæder sig over, at kunne være med til at gøre en forskel i hverdagen for de kronisk syge børn.

“Vi har glædet os til at kunne fortælle om et nyt samarbejde, som skal gøre det muligt også for kronisk og langtidssyge børn at opleve glæden ved boldspil.

Er der noget idræt kan, er det at samle og indgyde venskaber blandt børn, og samtidig kan det kammeratskab, man bliver en del af, være med til at forbedre den sociale trivsel,” forklarer Jens Nygaard Larsen

Mødes en gang om ugen

I Helteakademiet mødes børnene én gang om ugen til leg og boldtræning, og målet er, at de her kan møde ligesindede, blive en del af et fællesskab og samtidig få brugt kroppen.

Kender du et barn, der kunne have gavn af tilbuddet, eller har du lyst til at være frivillig træner i Helteakademiet? Så læs mere på www.helteakademiet.com

“Der mangler både en frivillig leder og frivillige trænere,” forklarer Jens Nygaard Larsen.

Del artikel

Andre læser også