Annonce
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Helt vildt: Verdens dyreste vin ligger nu i Aalborg

Af Emil Kjær Jørgensen
Foto: RareWine
Foto: RareWine

Den nordjyske handelsvirksomhed, RareWine, med base i Aalborg og Vester Hassing, kan i disse dage bryste sig af noget så sjældent som at være i besiddelse af 6 liter Romanée-Conti fra 1999 til en handelsværdi af godt 3,1 millioner kroner inkl. moms.

Det skriver RareWine i dag i en pressemeddelelse.

Vinens svar på den hellige gral

For udeforstående er der blot tale om en uhørt dyr rødvin. For vinkendere er det en helt anden sag.

Der er nærmest noget mytisk over navnet Romanée-Conti, der med ærefrygt omtales som vinens svar på den hellige gral.

Vinmarken, Romanée-Conti, er kun godt 1,8 hektar i størrelsen og befinder sig lige i hjertet af Vosne-Romanée i Bourgogne.

Her har Domaine de la Romanée-Conti igennem generationer produceret noget af verdens bedste vin, hvis ikke det bedste. Udover notorisk at være anderkendt som en af verdens bedste vine, så bliver Romanée-Conti også kun produceret i yderst begrænsede mængder, især hvad angår store formater.

Faktisk er der i sin tid kun produceret 8 flasker af årgang 1999 i 6-liter størrelsen, og ingen ved reelt hvor mange af disse der stadig er tilbage.

”Vi handler dagligt med forskellige årgange af Romanée-Conti, og er vant til at håndtere nogle af verdens dyreste og mest sjældne vine, men selv i vores verden er denne flaske noget ganske særligt.

Det er vinens svar på Mona Lisa, som vi lige nu har i Danmark. I princippet kan det være den sidste af de 8 producerede flasker, der stadig eksisterer og det skaber et ulig forhold mellem udbud og efterspørgsel.

Det er uhyre sjældent at en flaske som denne bliver udbud til salg på det åbne marked” udtaler Rasmus Nielsen, der er direktør og stifter af RareWine Group, der blandt andet tæller selskabet RareWine Invest, hvor man handler med eksklusiv vin til investering.

Helt vildt: Verdens dyreste vin ligger nu i Aalborg
Foto: RareWine

Hvor ender flasken?

Således skaber det også international interesse når en flaske som denne udbydes til salg, ligesom relevante medier fra store dele af verden forventes at skrive om det når RareWine har fundet en køber.

Hvorvidt flasken ender hos en investor, en samler eller bliver købt med henblik på konsum er endnu for tidligt at sige. Rasmus Nielsen vurderer at flasken har fundet en ny ejer indenfor de næste 3-6 måneder.

RareWine Group har siden 2006 manifesteret sig som en af verdens førende handelsvirksomheder indenfor handel med sjældne og eksklusive vine. Koncernens omsætning nærmer sig en halv milliard kroner, hvoraf godt 95% er eksport.

Del artikel

Andre læser også