ANNONCE
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Helt unikt: Smugkig på Kunsthal Spritten under The Tall Ships Races

Af Emil Kjær Jørgensen

The Tall Ships Races 2022 bliver en spektakulær oplevelse, og hele byen kommer til at summe af liv, musik og masser af spændende aktiviteter for hele familien i starten af august.

Læs mere om programmet her.

Udover en masse flotte sejlskibe og gratis koncerter ved havnefronten med store danske navne, vil der faktisk være gang i den over hele byen.

Således også på Spritten, hvor Kunsthal Spritten – helt ekstraordinært – inviterer nysgerrige indenfor fra 4. – 7. august fra klokken 11.00 – 17.00 ALLE dage. Det er ganske gratis at komme ind, og der bliver nok at se på.

Kunsthallen åbner først officielt i 2024, men nu har du altså en helt unik mulighed for at få en smagsprøve på det nye kulturelle center i Aalborg.

Fra snapsproduktion til samtidskunst

De verdensberømte snaps blev i mere end 140 år produceret i Aalborg. Mens produktionen på stedet blev stoppet i 2015, hyldes den tidligere Spritten fabrik som et nationalt ikon for moderne arkitektur og et skattet minde om Aalborgs industrielle fortid.

Nu er en del af fabrikken omdannet til et samtidskunstcenter.

Under The Tall Ships Races kan du opleve det utrolige arbejde af den verdensberømte belgiske kunstner David Claerbout og unge skandinaviske talenter.

“Vi inviterer på en spektakulær rejse gennem den historiske kedelhal, hvor vi bevæger os gennem forskellige digitale verdener.

I tre forskellige rum installeres tre digitale kunstværker. De udfolder fortællinger om forholdet mellem natur og teknologi, internettets mytologier og menneskelige behov for nærvær.”

Alle dage vil der være rundvisning klokken 15.00, hvor du kan få en introduktion til Kunsthal Spritten og den digitale kunst.

Disse kunstnere kan du møde

Belgiske David Claerbout har fortryllet publikum verden over med sine digitale filmværker. Claerbout skaber filmiske tableau’er, hvor vi har oplevelsen af at komme helt tæt på andre mennesker. Men scenerne er alle digitalt konstruerede, og kunstneren spejler i stedet vores menneskelige længsel efter forbindelse og nærvær.

De skandinaviske talenter Arvida Byström og Ida Lissner flytter baren for nye, digitale kunstformer. Arvida Byström har indtaget internettet med sine performance-baserede fotografier og film. Ida Lissners skaber bjergtagende smukke, koral-lignende landskaber. Først ved nærmere eftersyn opdager vi, landskabet er computerskabt som en erstatning for vores virkelige natur

Hvad: Få et smugkig på Kunsthal Spritten
Hvor: Kedenhallen på Spritten Indgange fra Vestre Havnepromenade 9000 Aalborg
Hvornår: 4. – 7. august

Du finder mere info her.

Del artikel

Andre læser også