Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Helt unikt: Oplev Pernille Rosendahl, Kwamie Liv & Jeuru i konstellation med Aalborg Symfoniorkester

Af Emil Kjær Jørgensen
Foto: Musikkens Hus
Foto: Musikkens Hus

Hvad får man, hvis man blander rytmiske og klassiske kunstnere i kreativ konstellation med Aalborg Symfoniorkester?

Svaret er Musikkens Miks, som er et af Musikkens Hus’ mest ambitiøse projekter.

Siden 2015 er artister som Tim Christensen, Stine Bramsen, Mads Langer og Oh Land blevet inviteret til at sparre med klassiske komponister som Bent Fabricius Bjerre, Jesper Riis, Karsten Fundal og Martin Jørgensen.

Sammen med Aalborg Symfoniorkester har de for udsolgte sale genfortolket egne sange og fremført nyskrevet symfonisk musik i grænselandet mellem det klassiske og rytmiske univers.

Helt unikt: Oplev Pernille Rosendahl, Kwamie Liv & Jeuru i konstellation med Aalborg Symfoniorkester
Foto: Musikens Hus

Nu gentager Musikkens Hus succesen efter tre års pause, og fredag den 30. september kan du opleve Pernille Rosendahl, Kwamie Liv og Jeuru, i samarbejde med komponisterne Karsten Fundal, Rasmus Zwicki, Simon Christensen og Christian Balvig.

Afsøger grænselandet mellem to musikalske stammer

”Musikkens Miks er ét af de projekter i huset, jeg er mest stolt af at være en del af.

Det er et virkeligt ambitiøst og modigt eksperiment med en håndfuld super talentfulde musikere og komponister, som alle sammen har bevæget sig ud på ukendt territorium for at afsøge grænselandet mellem to musikalske stammer, der til daglig har meget lille berøringsflade.

Jeg elskede det, dengang jeg selv deltog som artist i 2014, og jeg elsker det nu, hvor jeg har været med til at vække det til live igen som booker og producent. Det bliver en kæmpe oplevelse for både de medvirkende og for publikum, er jeg sikker på,” fortæller Silas Bjerregaard, Booking Manager hos Musikkens Hus.

Helt unikt: Oplev Pernille Rosendahl, Kwamie Liv & Jeuru i konstellation med Aalborg Symfoniorkester
Foto: Musikens Hus

Disse kunstnere kan du glæde dig til at opleve

Pernille Rosendahl, solist

Pernille Rosendahl er en af landets mest dragende vokalister og erfarne sangskrivere med flere hundrede tusinde solgte albums bag sig, som frontperson for nyligt genopståede indie-popsensation Swan Lee, rockbandet The Storm, og de seneste år som solo-artist.

Hits som Love Will Keep You Warm og I Don’t Mind er blevet klassikere med årene, mens nye numre som Feet On The Ground og Afterglow viser en kunstner, som stadig har meget på hjerte. Pernille Rosendahl står i dag som popkunstner i en liga med få andre herhjemme.

Karsten Fundal, komponist

Karsten Fundal startede sin karriere som filmkomponist i 2006, hvor han vandt en Robert for sin musik til Peter Schønau Fog’s Kunsten at Græde I Kor, og året efter skrev han musikken til Ole Christian Madsens episke Flammen & Citronen.

Siden da har han sat musik til et utal af både danske og internationale film af instruktører som Joshua Oppenheimer, Wim Wenders, Jeppe Rønde, Fares Fayyad og Ai Wei Wei. Han har desuden skrevet for stort set alle danske orkestre og ensembler og har også med stor succes krydset over i pop/indie verdenen sammen med især Efterklang, Choir Of Young Believers, Oh Land og Den Sorte Skole.

Kwamie Liv, solist

Siden sin debut ’Lost In The Girl’ fra 2014, har Kwamie Liv tryllebundet publikum med sin yndefulde og døsigt forførende stemme. Hun formår om nogen at sætte ord og toner på livets små og store fortællinger, og er ikke bange for at bevæge sig ind på kærlighedens melankoli og sindets dunkle ro.

Både som menneske, performer og senest som dommer i X-factor, hviler Kwamie i et overskud, hun har med sig fra sin multikulturelle, nomadiske opvækst.

Rasmus Zwicki, komponist

Som komponist er Rasmus Zwicki særligt optaget af samspillet mellem musik og andre oplevelser, og størstedelen af hans produktion kobler musik og fortælling, tekst, performance, film, formidling m.m. Han har i sin karriere særligt kredset om musikdramatik, opera og film.

Blandt seneste større projekter kan nævnes orkestersoundtracket til DR’s naturserie Vilde Vidunderlige Danmark, og den stedsspecifikke opera Duncan House, baseret på en bygning i London, hvor Zwicki boede i tre år og samlede post og beskeder mellem beboerne fra en opslagstavle i trappeopgangen.

Som orkesterarrangør har Zwicki bl.a. arbejdet med Kira Skov, Randi Laubek og Helene Blum, med bl.a. DR Symfoniorkestret, CPH Phil, Aalborg Symfoniorkester og Odense Symfoniorkester.

Jeuru, solist

Den dansk/amerikanske rapper/sanger og sangskriver Jeuru ramte den danske musikscene som en meteor i 2018 med ep’en ”King of the Cruel”. Siden har han fortsat en støt strøm af stærke udgivelser, der favner alt fra queer rap, glødende soul, R&B electronica, radiohead covers og skrøbelig pop.

Jeuru er født i Queens, New York, men bor i København, hvor hans musikalsk output og overdådige visuelle univers på kort tid har slået hans navn fast i de danske musik og modemedier som Soundvenue, Euroman, og Politiken, som bl.a. har kaldt ham ny konge af soul, og én af landets stærkeste nye frontpersoner.

Simon Christensen, komponist

Simon Christensen er uddannet komponist på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium, og Conservatoire Nationale Superieur de Paris. Han har en baggrund som trommeslager i rockbands som New Paragraphs og Melonheads, som percussionist i trioen Kundi Bombo, og aktuelt er han en del af Mono Duo sammen med cellisten Peet Morrison.

Hans orkesterværker er ofte kendetegnet ved en tydelig puls i små vedvarende variationer, og mens hans udgangspunkt gerne er ganske komplekst, er resultatet som regel præget af enkelhed.

Blandt Simon Christensens bemærkelsesværdige værker kan nævnes hans kompromisløse strygekvartet Manifest (2012-2013). Et 75 minutter langt værk, hvor strygerne udelukkende spiller på de løse strenge stemt om i mikrointervaller og i pulserende, fikserede rytmer.

I 2019 uropførte Athelas Sinfonietta storværket ENSEMBLE (2018). Simon Christensen deler ensemblet op i 5 små grupper, der i store dele af værket spiller i hver sit tempo, ligesom der er en udstrakt brug af mikrointervaller, overtoner og omstemning. I løbet af stykket udvikles pausen til at være en ligeså væsentlig bestanddel af stykket, som lyden er.

”Det hele bygger på idéen om, at den her musik, den har verden brug for. Det er jo så ikke sikkert, at der er nogen, der er enige med mig, men jeg er nødt til at have det mål hele tiden. For ellers kunne jeg lige så godt lade være,” udtaler Simon.

Ben Palmer, dirigent

Aftenens dirigent, Ben Palmer, er chefdirigent for Deutsche Philharmonie Merck i Darmstadt, grundlægger af og kunstnerisk leder for Covent Garden Sinfonia, der er et af Londons mest innovative og dynamiske kammerorkestre.

I januar i år blev Ben Palmer desuden udråbt som chefdirigent for Babylon Orchester Berlin, ligesom han er fast gæst hos en lang række anerkendte symfoniorkestre, heriblandt Hallé, Royal Liverpool Philharmonic Orchestra, Orchestra of Opera North og St Petersburg Symphony Orchestra.

Ben Palmer er desuden en af Europas mest eftertragtede specialister, når det kommer til at dirigere filmkoncerter, og han optræder jævnligt i Royal Albert Hall med filmklassikere som Jurassic Park, E.T. og Home Alone.

I 2003 dimitterede Ben Palmer fra University of Birmingham med førsterangsudtalelser, hvorefter han gennemførte en MPhil i komposition.

Hvad: Musikkens Miks
Hvor: Musikkens Hus
Hvornår: Fredag d. 30. september

Du finder biletter lige her.

Del artikel