Helt unik ejendom på markedet: Her bor to familier på samme adresse

Skrevet af: Katrine Rasmussen
Thorkild Kristensen, Gammel Skørpingvej 128, 9520 Skørping
Thorkild Kristensen, Gammel Skørpingvej 128, 9520 Skørping

Når man begynder at stifte familie eller allerede har små børn i huset, så får det pludselig også stor betydning, at man er tæt på bedsteforældre.

Igennem de sidste 18 år har der i en ejendom i Skørping boet en familie med to generationer under samme tag.

Joan købte ejendommen i år 2000 sammen med sin mand, svigerfar og svigermor. Her fortæller hun, hvordan det har været at bo to generationer under samme tag.

En god måde at leve på

”Vi har hver vores bolig, og hver vores liv på samme matrikel. Vi kan ikke kigge over til hinanden, så vi har vores eget privatliv. Men vi kan stadig besøge hinanden i sutsko” fortæller Joan om foreningen med at bo med svigerforældrene.

Der er flere fordele ved at bo flere familier under samme tag, da det blandt andet kan reducere boligudgifterne for den enkelte familie.

 

I forhold til familielivet for en børnefamilie kan det være fleksibilitet ved pasning af børnene, og for den ældre generation er fordelen, at der er mindre vedligeholdelse af en bolig, da man som to familier er fælles om dette.

Danmarks statistik viser at familier under samme husstand er steget med 44 pct de sidste 10 år.

”Det er en god måde at leve på. Det er indrettet sådan, at vi har hver vores bolig, og så er vi fælles om, det der skal laves og holdes udvendigt. Der er en positiv sammenhæng i hverdagen, med samtaler på tværs, og vi ved altid hvordan hinanden har det,” fortæller Joan. 

Tryghed ved at bo på samme adresse

Svigerfar Kurt var tilstede, da vi besøgte Gammel Skørpingvej 128. Han kunne fortælle en masse historier om boligen.

“Det var en fattiggård før i tiden. Rummet, hvor vi sidder i lige nu, har i gammel tid været en garage”.

“Det bedste ved at have boet her sammen som familie, har været trygheden. Der har været mange fordele. Vi kan holde øje med hinanden, når vi kører ind i garagen.

Vi kunne følges ad, og har været tæt uden at rende op og ned af hinanden. Vi har med vores arbejde haft forskellige arbejdstider, og derfor har det også været en god ting at bo sådan,” fortæller Kurt.

Der er en lang gang mellem de to afdelinger som gør, at boligen er særskilt. Der er privatliv mellem de afdelinger.

“Vi har stadig hver sit hjem. Vi behøver ikke at ringe til hinanden og troppe op hos hinanden flere gange om ugen,” slutter Kurt

Unik helhed i grønne omgivelser

Det er ikke kun historien om familien, der er unik. For det er selve ejendommen bestemt også.

Ejendommen er velbevaret med flotte detaljer og er nabo til Rold Skov. Den skiller sig ud med et smukt stråtag, som passer til naturens omgivelser og flotte hvide sprossevinduer.

Med en gang imellem de to bygninger kan boligen indrettes efter ønsker og behov. Man kan altså bo som Joan og hendes familie, alternativt som to vennepar, eller slå det sammen til en stor bolig, da boligen byder på intet mindre end 322 kvadratmeter.

Villaen er på markedet, og er netop sat ned til kr. 5.195.000.

Se boligen her.

Det er Thorkild Kristensen som har boligen til salg, og ved mere information omkring boligen kan indehaver Jette Gudiksen kontaktes på 23416414 eller på jg@thorkildkristensen.dk