Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Helt slut: Genbrugspladser skærper krav om klare sække

Af Emil Kjær Jørgensen
PR-foto
PR-foto

Fra den 24. juni vil genbrugspladserne i Aalborg Kommune skærpe kravet om brug af klare affaldssække.

Med klare sække kan vejlederne på kommunens genbrugspladser nemlig bedre hjælpe borgerne med at sortere deres affald korrekt.

Anvender man ikke klare sække, kan man blive bedt om at sortere affaldet på selve pladsen eller om at komme tilbage med affaldet korrekt sorteret i klare sække. 

Det meddeler Nordværk i en pressemeddelelse.

“Vores genbrugsvejledere er jo specialister i affaldssortering og står altid klar til at hjælpe borgerne med råd og vejledning.

Det er sådan set deres fornemmeste opgave, men det er svært, hvis de ikke kan se, hvad der er i sækkene.

Det er derfor, at vi nu skærper kravet om, at borgerne anvender klare sække,” lyder det fra fagansvarlig på Nordværks genbrugspladser i Aalborg Kommune, John Ebdrup Kyneb:

Der er mange gode grunde til at forbedre sorteringen på kommunens genbrugspladser. Bedre sortering øger både ressourceudnyttelsen, sikrer en bedre økonomi og imødekommer de stigende krav fra virksomheder, der aftager det sorterede affald. 

“Jo bedre sortering, desto bedre mulighed har vi for at genanvende og ressourceudnytte affaldet. Det er godt for miljøet, men det handler også om økonomi.

Vi møder nemlig stigende krav fra de virksomheder, der aftager og anvender affaldet i deres produkter, og de vil også betale mere, hvis der er færre fejlsorteringer,” siger John Ebdrup Kyneb.

Stikprøve vidner om fejlsortering

Det har i mange år været et lovkrav i hele Danmark, at der kun må anvendes klare sække på landets genbrugspladser.

Ifølge John Ebdrup Kyneb har man i Aalborg Kommune forsøgt at håndhæve lovkravet gennem dialog og vejledning, men det har desværre ikke haft den ønskede effekt.

Det viser bl.a. en stikprøvekontrol af en rest efter sortering-container på genbrugspladsen på Over Kæret i Aalborg. Den viste, at 60 procent af alt restaffaldet var fejlsorteret.

“Vi oplever alt for tit, at affald bliver fejlsorteret. Det ikke godt for miljøet, og fejlsortering kan også blive en økonomisk dyr affære, da det bl.a. kan kræve eftersortering eller gøre det svært at genanvende,” siger han slutteligt.  

Del artikel

Andre læser også