Helt simple råd: Her kan du tjene stort på at forbedre din bolig

Skrevet af: Katrine Rasmussen
thorkildkristensen.dk, Nørholmsvej 186, 9000 Aalborg
thorkildkristensen.dk, Nørholmsvej 186, 9000 Aalborg

helt-simple-raad-her-kan-du-tjene-stort-paa-at-forbedre-din-bolig

Der er nok af faldgruber, man kan støde ind i, når man ønsker at give sin bolig et friskt pust.

Vi har lavet et overblik over de forbedringer, der kan betale sig, og dem der ikke kan i forbindelse med et salg af en bolig.

Men uanset om det er en villa eller en lejlighed, som skal forbedres og senere sælges, er der en række forbedringer, som kan bedre kan betale sig end andre.

Klaus Kristjansen fra danbolig Kristansen & Partnere fra Nørresundby kommenterer på hvilke boligforbedringer, du kan score kassen på, og hvilke der ikke har en økonomisk fordel på lang sigt.

Beliggenhed, beliggenhed, beliggenhed

En bolig kan være noget så smuk og lys, men lokalområdet har stor betydning for, hvor højt prisen kan stige, når en bolig bliver forbedret.

Derfor skal man som sælger være opmærksom på, at de penge som der bliver brugt i forbindelse med en forbedring, er noget, som kan komme tilbage alt efter hvor boligen er placeret.

”Generelt ser, vi at beliggenheden har den største indflydelse på prisen. Derudover er det renoveringer, som ofte giver ens ejendom et værdiløft. Der er dog også nogle gange, hvor renoveringer sjældent kan betale sig,” fortæller Klaus Kristjansen.

Lejligheder

Ved en forbedring af lejligheden, er det ikke alle rum, som har en økonomisk fordel.

”Når man kigger på lejlighederne, kan nye gulve i lejlighederne ofte betale sig, såfremt de gamle er nedslidte. Et nyt køkken kan også i mange tilfælde ”hentes hjem igen” økonomisk. Derimod ser vi ofte, at et nyt badeværelse er for dyr en renovering, til at køber vil give det ekstra for lejligheden,”

Man ser flere lejlighedsejere købe altaner, hvilke også kan være en god investering.

”De seneste halvandet til to år har altaner også vist sig at være en god investering for lejlighedsejerne,” forklarer Klaus Kristjansen

Villaer

En villa kan være mere omfattende at forbedre end en lejlighed, grundet der også er udvendig vedligeholdelse.

”Når det drejer sig om villaer, oplever vi ofte, at renoveringerne udenom boligen meget sjældent kan betale sig. Det drejer sig om renoveringer som; anlægning af ny indkørsel, opførsel af ny carport eller garage, anlægning af ny have med mere. Et nyt tag er ikke altid nemt at hente hjem igen økonomisk. Men vedligeholdelse og pleje af et tag kan gennem rensning og maling af tag skabe en økonomisk fordel ved et eventuelt salg,”

Kælder

Hvis man i et hus kan renovere en fugtig kælder og gøre den attraktiv, så hjælper det på positivt på prisen. Hvis man kan lave kælderen tættere på boligstandard, og lave nogle disponible rum.

”De renoveringer som vi oftest oplever giver den største værdiforøgelse for villaerne er renovering af kælderarealer. Hvis en renovering af kælderen betyder, at kælderens ”funktion” går fra at være opbevaringskælder til at komme tættere på boligstandard og eksempelvis efterfølgende kan benyttes til kontor og lignende, giver det ofte en høj værdiforøgelsen. Derudover ser vi, at maling af facader og tag også ofte er en god forretning,” slutter Klaus Kristjansen

Prøv Aalborgs helt nye søgeportal på ejer- og lejebolig

MigogAalborg Bolig har lanceret Boligswipe som er en ny og meget lettere måde at søge boliger på. Find de boliger der matcher dig inden for location og søgekrav – og nærstuder så de rigtige

Følg vores nye boligmedie MigogAalborg Bolig her – alt med ejendomme og de fedeste boliger i Aalborg

INFO:

På MigogAalborg Bolig skriver vi om de spændende boliger i Aalborg og omegn, som skiller sig ud på den ene eller anden måde. Vores artikler er ikke sponsoreret, medmindre det står tydeligt markeret.

Er du ejendomsmægler eller har en bolig til salg og mener MigogAalborg Bolig bør omtale en bolig eller projekt, så skriv til christine@migogaalborg.dk eller direkte på vores Facebook.